reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

moja szwagierka D dawała do roku ja na tym juvit czytałam,że do 3 miesięcy się daje, ale lepiej do roku moim zdaniem

Alan wiecie co wyprawił usiadłam przy kompie zostawiłam go wózku na golasa od pasa w dół żeby pupa mu się wywietrzyła i podchodzę do niego a tam wszystko w kupie, nogi ciuchy wózek...ręce dobrze,że do buzi nie dał, bo kupę by zjadł :-D a jaki zadowolony był i dumny dobrze,że on w tym po hitlerowskim wózku był, a smród jak nie wiem, wziełam go pod zlew i myłam...to as

mirelka "Jak trenować dziecko" wycofana z obiegu - Najnowsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 22.02.2012

http://www.vocatio.com.pl/index.php?route=product/product&product_id=277

a tu jest o tym czworakowaniu http://stopklapsom.pl/artykuly/klaps-biblijna-rozga straszne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
moniaal - kąpiel w tym wiaderku to naprawdę prosta sprawa, trzeba tylko opracowac dobry system. Najpierw zanurzamy, żeby się rozluźniła, potem myjemy kolejne części ciała zaczynając od główki, na stópkach kończąc, i potem jeszcze chwila relaksu w zanurzeniu po szyję. Do namydlania trochę ją wyciągamy z wody do góry. Najlepiej ułożyć sobie jej ciałko na przedramieniu a dłonią trzymać pod pupką. Ja jej jeszcze nie sadzam - cały czas trzymam.

Dodam, że Mała jest tak kąpana odkąd wróciłyśmy ze szpitala do domu, a jest wcześniakiem, więc też była malutka.

Gola mi kazala odlozyc i wyrzucic... no i w zasadzie ja tak zrobilam, tyle ze dalam te 'polaczone' kapsulki kolezance, kt pociecha jest mlodsza, ale do tej pory mam watpliwosc czy to nie przesada byla, teraz oprcz tych D kazala mi dodac cebion multi, ale to dop wczoraj, nie kupilam jeszcze :)

Maggipka - no ja niby zasady znam, ale za choleremi nie wychodzi, no wlasnie moja tez byla taka malusia i bidnusia i dlatego balam sie na poczatku, a teraz to to wiaderko stoi i sie marnuje, no bo poprostu nie potrafie, moje rece mi przeszkadzaja :D

Ostatnia edycja:
andrzelika odnosnie zlewu to ja pamiętam ze moja sąsiadka tak właśnie swoją córkę kapała pod kranem.
Gola mi tez zostaną 3 blistry tej DiK ale nie będę podawac kupuje samą D lekarze radzą odstawiac, a tamte niezużyte wyśle koleżance która jest już na wylocie:-)

Hej maminki :-)
Wy juz od rana taka produkcja,3 strony do nadrabiania :-D U nas nocka dosc fajna syncio jadl o 23 potem o 3:30 a potem dopiero o 8 rano :tak: wiec w miare jestem wyspana choc od tej 8 juz nie spi i wojuje,co sie mu bardzo zadko zdarza bo przewaznie jeszcze idzie sie polozyc i spi tak do 11 a tak to zrobil sie drzemke 20 minut i wojuje :tak: My dzisiaj na szczepienie idziemy wiec spacer zaliczymy bo Ja to wozkiem chodze moj A. to nie da rady wziasc wolnego zeby nas zabrac no chyba zeby byla jakas paskudna pogoda to by sie musial jakos wczesniej wyrwac z pracy i nas zabrac ale pogoda dzisiaj w miare ladna chociaz chmury sie nazbieraly i wyglada jakby mialo zaraz lunac no coz synek zmoknac nie zmoknie jedynie mamuska moze lekko przesiaknie :-D
Niunia zdrowka zycze,kuruj sie kochana.
andrzelika pod zlewem jeszcze mi sie nie4 zdarzylo jedynie jak maly kupke zrobil to prysznic wlaczam i mu dupcie tak myje pod prysznicem:tak: a u nas pod zlewem jest raczej nie praktyczne zeby myc pupe dziecka bo anglicy lubuja sie w dwoch osobnych kranach przy umywalkach i nie tylko :tak: udalo sie nam jedynie zmienic w kuchni i w wannie te krany na normalne :tak:
Gola oj wspolczuje Ci kochana no ale moze Polunia z czasem zmieni nawyk i nie bedzie tak szalec przy cycowaniu.

Mnie cos internet dzisiaj szwankuje,raz jest a zaraz go nie ma :angry:jak mnie to denerwuje zawsze......
Sami zasnal ale ile sie przytyl na stekal :tak:

Gola doskonale Cię rozumiem bo moje dziecko też ma takie dni ze karmienie jest bardzo ciężkie,niby je ale pręży sie i wierci i wkurza i popłakuje normalnie nie wiem o co kaman, dlatego nocne karmienie uwielbiam bo Zuzia je spokojnie i chyba nawet więcej. Kurcze myślałam ze tylko moja taka krejzolka mała podczas jedzenia jest:-) dobrze ze nie ma ta zawsze.

Hej!!
Gola
Twoja mała przy cycu a mój przy butelce też wyczynia akrobacje je tylko na leżco a na kolanach nie weźmie butli do buzi.jedynie w nocy je w miarę szybko.
Ostatnio mu się poprzestawiało o jak zje w nocy o 1.30 lub 2.30 to potem ok 5-6 tylko 40 ml i śpi a je dopiero o 9-9.30 i tylko 120 ml dopiero od 13 zaczyna normalnie jeść czyli 150 ml.i widzę jak patrzy na nas jak jemy coś i on też już by chciał ale muszę jeszcze wytrzymać do tych 4 miesięcy.
Wasze dzieci też tak miłosiernie na was patrzą jak wy jecie a one nie??
Ja podaję wit D co drugi dzień bo tak mi kazała lekarka, że już mu zarasta ciemiączko i żeby nie za szybko.

ja tylko w ciągu dnia jak kupkę taką zrobi,że wszędzie ma myje go pod zlewem tzn odświeżam, a tak to w wanience chociaż jeszcze trochę i musimy przejść pod prysznic do brodzika, bo Alan się już ledwo mieści

reklama
Do góry