reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Hej dziewczyny

Mikado dziękuję za wiadomość.

Byłam u chirurga - czekałam godzinę z kolejce byłam wściekła jak cholera! Co się okazało moja wizyta u niego trwała minutę:szok:umówił mnie na zabieg usuwania paznokci na 6 marca -> idiota!!!!

Co do Wiki pępka to dzwoniłam po położną ale widzę, że jakoś nie przychodzi więc chyba nas olała...;/ Wściekłam się bo teraz do poniedziałku będę czekać na lekarza, dopiero...

reklama
onanana oj zazdroszczę kosmetyczki ja też wstyd się przyznać ale nie byłam u kosmetyczki wcale tylko przed porodem poszłam raz zrobić henne brwi a do fryzjera chodzę odświeżać pasemka i to tylko 2razy w roku, tak to tylko podciąć końcówki, :tak:uwielbiałam na solarium chodzić teraz jak na siebie paczę jaka jestem blada to z utęsknieniem czekam na wiosnę i słoneczko
ale postanowiłam sobie że na wiosnę wybieram się na mikro-dermabrazję na policzkach porobiły mi się takie dziurki po wypryskach, w 1trymestrze miałam wysyp pryszczy:szok: okropne one były i zrobiły spustoszenie na mojej twarzy :crazy:

ja się strasznie cieszę że nie nauczyłam się palić:happy::happy: mój m też nie pali:happy:zawsze to jakaś oszczędność:nerd:

Dziewczyny, co do zaginionej Madzi - wg Rutkowskiego: ojciec o niczym nie wiedział. Jak to? Przecież mówił, że tego wieczora "sam pomagał znosić wózek"... No to qrde był w domu wtedy. Ta sprawa dalej jest zagmatwana - żal mi dzieciątka. Cała reszta po prostu "śmierdzi":crazy:

My dziś mamy jakiś strasznie rozwalony dzień, z jednej strony ja nie mogę się ogarnąć, z drugiej Igor jest bardzo płaczliwy, marudny, a jak już zaśnie to ja nie mam siły ruszyć się z zrobić coś pożytecznego. Piję kawę, to może przejdzie.
Może to wina nocy, bo jadł co 2, 1,5 godziny,a w przerwach cumkał kciuka, co chciałam mu zamienić na smoczek, bez wielkiego skutku.

Jeśli chodzi o papierosy to ja przed ciążą bardzo dużo paliłam od wielu wielu lat, rzuciłam i teraz z jednej strony ejstem z siebie dumna że już tyle nie palę i nie wyobrażam sobie, ze karmiąc piersią mogłabym zapalić, a z drugiej takk mnie ciągnie że nie wiem. Najgorzej było zaraz po wyjści uze szpitala, bo byłam przekonana, że skoro tyle przeszłam to powinnam mieć prawo zapalić, na szczęście póki co trwam, czego i wam życzę. No fakt, że jak sobie pomyślę ile kasy mi na to szło to jest jakaś motywacja, przeliczalnie na pieluchy etc.

Już wariuję bez spacerów, dni mi się ciągną jakoś....

cześć dziewczyny
czytam was podczas karmienia i dzisiaj jak przeczytalam w nocy o Madzi to byłam i jestem zszokowana! Nie mogłam zasnąć godzinę :-( póki nie ma ciałka mam nadzieję że się znajdzie...

Też oglądam konferencję Rutkowskiego

Co do kasy za Chrzest, ja chciałam żeby maż dał księdzu 200 zł, jemu było jak zwykle szkoda więc dał 100, żadnych wytycznych ile ma być nie dawali, tylko mieliśmy kartkę z informacją o Chrzcie gdzie pisało też żeby pamiętać o ofierze na Kościół przy tej okazji bo kościół utrzymuje się ze składek i mają nadzieję że to rozumiemy :-D
Za to jak T brał przed naszym ślubem zaświadczenie to proboszcz mu nie chciał dać bez "ofiary" 50 zł

Kurcze co do fotelików to chyba mieliśmy farta bo jak kupowaliśmy (używany) zestaw wózek z gondolą+fotelik+spacerówka to jedynie sprawdziliśmy czy po złożeniu zmieści się do bagażnika hondy.

andzelika mam nadzieję że znajdziesz czas zeby się do gina wybrać i że cię uspokoi... Ważne żeby cię szybko skontrolował-czas najwyższy :tak:
agutek ty też! proszę się zapisać jak najszybciej :)

onanana napisz jak u kosmetyczki ;-) ja też mam kupon na manicure i fryzjera (manicure sobie kupiłam w grudniu a fryzjera dostałam pod choinkę) ale fryzjera chyba umówię przed świętami a na pazurki muszę poczekać aż mi się palec zagoi.
Bylam w pn sprawdzić tarczycę i wyciąć "obcego" czyli brodawkę wirusową z palca wskazującego :)
wszystko się udało tylko palca mam "rannego" :tak: jeszcze troszkę boli, na szczęście już jest solidny strupek...

Ostatnia edycja:
a mnie coś dziewczyny bardzo boli w lewym boku i to dość mocno, kurcze ja jeszcze nie byłam u gin muszę iść, bo nie wiadomo jak tam po cc w środku też głupia 3 miech, a ja nadal nie była.

Kobito do lekarza i to już!! A gdzie polozna?? nie zagnala Cie do gina jak wpadla po 6 tyg a kontrole?? Babo natychmiast sie umawiaj i biegusiem!!! nie ma co kusic losu!!! Pomysl o swoim kochanym malym Szkrabie, ktory kocha CIe najbardziej na swiecie i najbardziej chcialby zebys zawsze byla taka fajna mama i kochana jak teraz.. a to tyo jak bedziesz zdrowa!!! Juz juz juz!! Jak nie dla siebie to dla niego!!!

postanowiłam nie dac sie terroryzować mojemu maluchowi :-p Od dzisiaj koniec z usypianiem na rękach, chyba, że go kolka będzie męczyć. A tak to jak już będzie śpiąy hyc do łóżeczka i niech tam zasypia. Ja i mój kręgosłup nie dajemy rady lulać go przez 15 minut.... I działa! Właśnie zasnął sam samiusi :D

niuniunia: ja swoją położną widziałam dwa razy, na trzecią wizytę miałam się umówić jakby się coś działo. jak Patrycja miała paskudny trądzik niemowlęcy to zadzwonilam żeby przyszla, kazała czymś-tam przemywać i zadzwonić jak nie przejdzie. Przeszło więc nie przyszła :baffled:
Napisz jak u Was, czy sie zjawiła czy nie ?

Julianna: brawo!

reklama
a ja mam fajną położną byla u nas 5 razy, kazała dzwonić o każdej porze i się pytać jakby mnie coś trapiło

dziewczyny szybciutko na kontrolę lepiej mieć to już za sobą:)

Do góry