reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Onanana zazdroszcze kosmetycznego wypadu.
Anna przejrzyj sobie testy fotelkow na stronce
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa

Ja nie wiem czy drugi raz bym kupila te foteliki MC, bo oni sie troche wycwanili i trzeba kupowac 3 foteliki do tej bazy, ktora mam. Poza tym maja 5-punktowe pasy bezpieczeństwa, co w crash-testach moze prowadzic do jakis mikro urazow genitaliow, dobrze w testach wypada ten fotelik:
Cybex Pallas 2 Fix ISOFIX 9-36 Kg Fotelik - Kolekcja 2012! - 3 LATA GWARANCJI!!! Przesyłka Gratis! SKLEP BOBO
On ma wbudowany Iso-fix, nie wiem czy wystepuje w wersji 0-8 kg.

reklama
Onanana sprytna jesteś tyle spraw ogarnełaś stary twój ma skarb w chacie ;-)
Mi dziś nic się nie chce pomyłam tylko gary i zrobiłam ciasto na chleb wieczorem upiekę i tyle mój w pracy do 18 więc mam luz jeszcze smarkata jestem i głowa mnie boli..małe moje śpi dziwne bo zawsze po 30min bo jak nie odbeknie takie jej spanie a teraz spi od 10.30 z dwoma krótkimi przerwami na prztulenie i odbeknięcie ..czasem jak odbeknie to już nie zaśnie i tak z nią mam..o już wstała:-)ja obserwuje konferencje na KONFERENCJA RUTKOWSKIEGO 3.02.2012 - NA ŻYWO relacja w internecie. Detektyw wyjaśni JAK ZGINĘŁA MADZIA. MADZIA NIE ŻYJE, MADZIA Z SOSNOWCA NIE ŻYJE, KONFERENCJA RUTKOWSKIEGO O MADZI, KONFERENCJA RUTKOWSKIEGO 3.02.2012, KONFERENCJA RUTKOWSKIEGO tylko odświezam

a mnie coś dziewczyny bardzo boli w lewym boku i to dość mocno, kurcze ja jeszcze nie byłam u gin muszę iść, bo nie wiadomo jak tam po cc w środku też głupia 3 miech, a ja nadal nie była.

Angun ja już chcę kupić fotelik następny..ten z przedziału 9-18kg, akurat teraz są promocje tutaj w sklepach więc chcę skorzystać.A jeszcze nastepny...15-36kg to mam już(dostałam Foteliki samochodowe Concord Lift Evo PTFotelik Concord | Fotelik Concord )
no ta baza pasuje tylko do 3 fotelików 0-13 i do jednego 9-18, jak chce się następny, ten powyżej 18 to już bez isofixa mają...

teraz znowu zmieniły się zasady co do udzielania pierwszej pomocy tzn. resuscytacji, ale nie wiem jak to sie tyczy maluszków. powiem Wam szczerze, że jestem po wielogodzinnym kursie pierwszej pomocy i co? i gdyby przyszła taka konieczność to nie wiem czy bym wiedziała co i jak:szok:

Ogladalam niedawno program o tym. Wypowiadal sie jakis ratownik, że powinno sie zrezygnowac z robienia oddychania "usta-usta" bo wiekszosc osob i tak robi to niepoprawnie, a w przypadku niemowlaka zbyt silny wdech moze narobic wiecej szkód niż pomóc.

No i tez goladalam konferencje Rutkowskiego....
Juz nie chce nawet tego komentować. Jesli mała nie żyje, to cała reszta jest już dla mnie bez znaczenia. Niech sie tym zajmie policja.
Ja tylko nadzieje mialam ze ona odnajdzie sie cala i zdrowa....

A teraz mam przed oczami obraz jej uśmiechnietej buzi ze zdjecia, oraz widok płaczących dziadków. I ojciec dziecka... Bo pozstajac przy obecnej wersji przy ktorej nic nie wiedzial - to on najwiecej utracil w tym wszystkim.
Wspolczuje mu bardzo.

[*]

a mnie coś dziewczyny bardzo boli w lewym boku i to dość mocno, kurcze ja jeszcze nie byłam u gin muszę iść, bo nie wiadomo jak tam po cc w środku też głupia 3 miech, a ja nadal nie była.
Wstyd się przyznać, ale ja też jeszcze nie byłam:zawstydzona/y:

onanana - zazdroszczę wizyty u kosmetyczki. Od urodzenia Mateuszka niczego jeszcze dla siebie nie zrobiłam:-(

My w nocy ogladaliśmy relację na zywo na temat Madzi. Tak mi jej strasznie żal.
Ja mysle, ze jeszcze się okaze, ze to nie był wypadek tylko matka w nerwach cos jej zrobiła. Normalna kochająca matka w takiej sytuacji próbuje ratować dziecko! Szok?! Kto w szoku wymyśliłby i zaplanował taką historię?! Ja na prawdę w zyciu widziałam wielu rodziców w obliczu śmierci dziecka i szok w takiej sytuacji objawia się niedowierzaniem w śmierć dziecka i próbami jego ratowania.

Za kazdym razem jak widzę zdjecie Madzi to mam łzy w oczach. Ona była podobna do mojej Natusi:-(

Niuniunia mam nadzieje, ze przeżyłaś wizyte u chrurga!

andrzelika właśnie nie wszystkie foteliki pasuja do wszystkich samochodów. Należy to sprawdzic przed zakupem fotelika. Ja sprawdzałam na stonie maxi-cosi czy bedzie pasował do naszego autka:tak:

onanana no pewnie, ze juz sobie zapaliłam:-)Nawet kilka;-)Strasznie ciężko mi było namówic meża zeby mi pozwolił, a nie chce go oszukiwać i ukrywać ze palę. W końcu sie dal namówić, ale obiecalam, ze nie bedę palić tyle co przed ciążą. On też czasem ze mna popala;-)

Ankusch dzięki kochana za te miłe słowa:-) Maja jest dzis grzeczna więc udało mi sie troche ogarnąć. Wczoraj byla bardzo marudna i ledwo obiad zrobiłam- na raty robiłam oorkową i ryż z jabłkami. Dziś szybka zapiekanka. swoją droga mój D. robił ostatnio tą samą zapiekankę o godzinę dłużej... ja jeszcze w między czasie na gg klachałam i Was czytalam... ech te chłopy...
Margana ja mojego tez drażnie że jak tylko skończę karmić biorę się za faje ale juz na mnie psioczy. Mój też palił z jakieś 10 lat ale kilka lat temu rzucił.
Dziewczyny co do kosmetyczki to jakby nie moja psiapsióła to pewnie bym się nie wybrała.. wstyd przyznać ale u kosmetyczki to byłam może ze 5 razy w życiu i to w sumie tylko na regulację i hennę brwi... Do fryzjera też rzadko chodzę...

reklama
onanana no mój też palił i żucił kilka lat temu. Ale czasem popala ze mna do toważystwa;-)
Ja do kosmetyczki to w ogóle nie chodzę, szkoda mi kasy. Ale do fryzjera regularnie, co 2 miesiące robie odrosty:tak:

Do góry