reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja niestety też nie miałam w pracy wyboru między PZU a innym ubezpieczycielem. Także wiem, że mają kiepskie warunki szczególnie kontynuacji. A co do wózków i łóżeczek, to oglądam sobie i mniej więcej wiem, co chcę wybrać, ale spokojnie jeszcze za wcześnie na zakupy lepiej nie zapeszać.. Może w 7-8 miesiącu ciąży.

reklama
juliet wiesz ja nie mam zadnych dodatkowych ubezpieczycieli tylko tyle co mi praca opłaca. A chodzilo mi wlasnie o to ze jak zaklad pracy ubezpiecza kogos w PZU to moze z tego tytulu dostac pieniazki. Ja nie bralam pieniedzy z PZU wiec nie wiem dokladnie na czym to polega, ale slyszalam juz od kilku osob ze mialy z tego tylulu pieniadze, oraz ze wzgledu na to ze spedzily w szpitalu wiecej niz 3 dni po porodzie.

andrzelika na pewno bedziecie świetnymi rodzicami :tak: zasługujecie na to bardzo. Zawsze byl dla mnie smutny i niezrozumialy fakt taki że ktoś kto bardzo pragnie dzieci nie może ich mieć. A wiele kobiet zalicza wpadkę, choć dziecko nie jest im na rękę :baffled: Moja szwagierka nie moze miec dzieci. Juz z 15 lat po ślubie starali sie i stawali na głowie żeby sie udalo. To bardzo przykre jest gdy sie z nia spotykamy, ona przytula Macka i mowi do męża że ona też chce mieć takiego maluszka. To bardzo niesprawiedliwe.... Tak samo w waszym przypadku.

angun taki 1000zl becikowego nigdy nie wystarczy na pełną wyprawke. Tylko kosztuje sam wózek. Według mnie ceny zasiłków i tak są bardzo zanizone.

My kase z becikowego dalismy na konto w banku i sa tam do dzisiejszego dnia :tak: Wyprawke i tak musielismy kupic za swoja kase z wesela -z tego co dostalismy od gości weselnych.

To co dodatkowo rodzicow ratuje to rozliczanie sie z Urzedem Skarbowym bo w Pitach mozna odliczyc 1000zl na dziecko :-)

agutek79 to nieźle się wzieło wiem co to znaczy ten wirus żołądkowy to jest jakis armagedon ja to miałam w tamtym roku razem z męzem nas dopadło i byliśmy niezywi dopiero po 2 dniach nam przeszło ale dzięki podłączonej kroplowce, wrrrr az mnei ciarki przechodza jak o tym pomyśle. Co do krtani to 2 tyg temu ledwo mowiłam a pozniej przeszlo to w suchy męczący kaszel no ale co antybiotyku nie chcialam wiec domowe sposoby i po tyg przeszło a i piłam stodal. wracaj szybko do zdrówka:-)
Odnośnie związkow to my jestesmy małżeństwem prawie 2 lata a parą jestesmy od 10lat wlasnie za miesiąc bedzie nasza 10rocznica bycia razem:-)

Asiu można stodal w pierwszym trymestrze? No to super. Może jakoś przetrwam.

Ciąża i dziecko / Przeziębienie - Apteka internetowa , strona 3

Mozna tutaj zajrzec po niektóre lekarstwa na przeziembienie. Co prawda w opisie jest ze to leki dla dzieci, ale sa z dzialu "ciąża i dziecko" a wiec można znaleść coś dla mamy ciężarnej :tak:
Niektore leki dla niemowlat pomoga też i mamie :tak: Ja tak robilam teraz przy przeziembieniu żeby dawki leków były niższe.

Stodal jest homeopatyczny wiec mozna go stosowac. Podejrzewam ze wiekszosć homeopatycznych mozna :tak:
A także niektóre leki na bazie ziołowej i roślinnej, tylko uważnie przeglądając ulotki, bo niektóre zioła nie są wskazane:tak:

Dziewczyny musze sie podzielic moja pierwsza wizyta u poloznej. Jako ,ze w Szwecji nie chodzi sie do lekarza ,tylko do poloznej ,wiec bylam dzis pierwszy raz. ( Bylam wczesniej w klinice usg i widzialam bobika i serduszko ,ale to prywatnie i wg .szedzkiego systemu -w ogole nie potrzebne) A wiec ,polozna w ogole nie zbadala mnie w jakikolwiek sposob. W sumie moglam nasciemnic ,ze jestem w ciazy. Powiedziala ,ze powinnam chodzic na spacery ,nie pic ,nie palic i nie brac narkotykow. Dobrze ,ze wspomniala ,bo pewnie robilabym to non stop. Powiedziala ,zebym starala sie nie wymiotowac ,bo trace wartosci odzywcze- wiadomo wymiotuje bo lubie ,a teraz juz nie bede. Mam nie jesc surowego miesa i ryb. I koniec. dostalam broszurki do poczytania o ciazy. Koniec.
Nastepna wizyta w 20 tygodniu (!!!!) wczesniej ( tydzien 18) mam prawo do pierwszego (sic!) usg. Kolejne usg w 32 tygodniu. A gdzie badanie krwi ,gdzie przeziernosc karku -rece opadaja.
Na szczescie bede w polsce niebawem i w piatek z tydzien mam wizyte u normalnego lekarza.

Tutaj nie ma beckiowego ,ale macierzynski trwa 1,5 roku a potem kazdy ,niewazne na status majatkowy dostaje co miesiac 1100 kr=500zl na dziecko ,az do czasu jak ono skonczy sie uczyc. Im wiecej dziec tym wieksza kaska.

U mnie mdlosci jakoby zelzaly ,choc wymiotuje wciaz przynajmniej raz dziennie. Troche sie denerwuje ,ze niby mi objawy znikaja ,ale po prostu tak mam i staram sie siebie uspokajac.
Andrzelika -ja tez mam kucie w jajnikach czasem ,ale nie jak sie w noscy przekrecam ,tylko ja np. gwaltownie wstaje ,albo wykonuje gwaltowniejszczy ruch. Musi nam sie udac bo swoje juz przeszlysmy. Ty az za bardzo.

Ja rozwniez ,w sobote mam imperke w domu. Tylko ,ze u nas bedzie 14 osob. Oczywiscie nie mam zamiaru gotowac (generalnie tego nie robie) ale wciaz nic nie zamowilismy. kurcze musimy zrobic to dzis ,bo w koncu bedzie za pozno.

Poronienie nauczylo mnie pokory i w ogole nie wybiegam myslami do porodu a juz tym bardziej do zakupow. Ale fakt ,ceny wozkow zwalaja z nog, no i ceny pieluch. Dlaczego pieluchy sa tak koszmarnie drogie ,jak trzeba zuzywac ic takie tony???

Ja takie promieniowanie to wczoraj mialam :-( i tez sie zamartwialam dlaczego i skad takie klucie no ale dzisiaj juz jest ok :-)
winki80 jestem w szoku po tym co napisalas :szok: nastepna wizyta 20tc :szok: a pierwsze USG 18 :szok: narzekam na Anglie ale wydaje mi sie ze tutaj w UK jeszcze nie jest tak tragicznie,przykro mi z powodu takiej opieki moja droga no ale dobrze ze wybierasz sie do polski to chociaz jakas kontrole sobie zrobisz :tak:

Ostatnia edycja:
Winki80 A ja właśnie czytałam, że my kobiety w ciąży mylimy ból jajników, bo jajniki w ciąży ponoć nie bolą tylko przez macice mamy takie wrażenie no i te różne wiązadła. Fakt ja też nie spieszę się z kupnem dopiero w 8 miechu po takich przeżyciach lepiej się nie spieszyć zresztą do końca porodu i po nigdy nic nie jest pewne takie życie chociaż też nie będę czarnego scenariusza dawać trzeba mieć nadzieje...

Dzwieczyny ja mam to samo tzn. takie kłucie, promieniowanie własnie i byłam w związku z tym u lekarza ale pani doktor mnie zbadała uspokoiła i powiedziała ze wszystko w porządku. Uczucie takie bo tam wszystko się rozciąga, dostałam recepte na scopolan i faktycznie chyba ze 3 razy juz brałam. Staram sie byc spokojna ale cięzko jest gdy juz raz się ciąże straciło, oj gdzie tu do konca ja chyba oszaleję;-)

reklama
Dokladnie,wszystko sie powieksa i rozciaga,nie ma co myslec ze to cos zlego,czasem cos zakluje albo za boli:tak: poprostu nasz organizm sie powolutku zaczyna zmieniac :-) Ja tylko nie moge sie doczekac pierwszego USG a potem to juz bede spokojniesza :-)

Do góry