reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja też nie mogę spać już na brzuchu i też już nad tym ubolewam, próbuję się troszkę oszukać odpowiednio układając się na mężu :) On nie narzeka, więc na razie problemów z zaśnięciem nie mam :)

Julieet - ubrania ciążowe są jeszcze w C&A, ale wybór też marny :) Po prostu nie ma się w co ubrać.
ciążówki można też na allegro kupić ,zawsze to taniej niż w sklepie , na szczęście mam cały worek ubrań więc mam nadzieje że nie będe musiała kupować za wiele , na pewno jednak sprawie sobie ponczo na jesień

w pierwszej ciąży na brzuchu spałam do 11tc , a teraz póki co też jeszcze daje rade i nie mam z tym problemu , najgorzej będzie w ostatnim trymestrze , pamiętam te okropne bóle bioder i przekładanie się z boku na bok kilkanaście razy w ciągu nocy
jeśli chodzi o spanie na plecach to było mi po prostu niewygodnie więc odpadało ale słyszałam o dziewczynie która nawet na usg nie była się w stanie położyć bo mdlała więc coś z tym uciskiem na żyłę jest na pewno

reklama
ciążówki można też na allegro kupić ,zawsze to taniej niż w sklepie , na szczęście mam cały worek ubrań więc mam nadzieje że nie będe musiała kupować za wiele , na pewno jednak sprawie sobie ponczo na jesień

I ja tez polecam Allegro :)
Dla mnie to jedyne wyjscie bo nie mam czasu na chodzenie po sklepach. Spodnie ktorych niedawo wkleiłam link dzis zamówie i podziele sie opinia na ich temat gdy juz je otrzymam.

W temacie ucisków i zasłabnięć mogę napisac cos takiego, żę pamiętam jak w 6 miesiacu ciąży mierzyłam spódnice na gumce która była bardzo ciasna. Ta gumka miala byc oczywiscie nad brzuszkiem ciążowym. Może dwie minuty postałam w tej spódnicy i zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami. Poczułam ze jak jej zaraz nie zdejme to strace przytomność. Później już nigdy nie załozyłam niczego co miałoby ciasną gumkę , tylko same luźne.
To samo moze dotyczyc spodni ciązowych dlatego trzeba dobrze zwrócić uwagę, czy gumka znajdujaca sie nad brzuszkiem jest dość elastyczna.

winki80 ja też mam tak samo. Z samego rana, jak tylko się obudzę witam się z klopem. Potem w pracy, a do końca dnia mam takie odruchy wymiotne, że mało się nie uduszę.
Na samą myśl o jedzeniu mnie cofa. Odkryłam, że mogę zjeść świeżą bułkę z dżemem, rosół i chyba to wszystko co jem przez ostatnie dni, ewentualnie bułeczka z masłem.
Herbatka imbirowa nie pomaga, za to rumianek łagodzi bóle żołądka.
Poza tym mam ciągle temp. 37 stopni. Ogólnie fatalnie się czuję.
Jutro idę do ginekologa, zobaczymy co powie.

winki80 trzymaj się, miejmy nadzieję, że niedługo będzie lepiej i będziemy się cieszyły ciążą i rosnącymi brzuszkami.

witamy!!
u nas dziś deszczowo od samego rana, więc siedzimy w domu. Olafek przyszedl do mnie do łóżka i spaliśmy do 9 (kochany Synuś)
A mnie muli od sniadania, wieczorem tez mnie mdliło :( w ogóle wieczorami jestem taka marudna jakbym już była w ósmym miesiacu ciąży. W czwartek ide do położnej, ale tak pisała Ssabrinaa nic nowego sie nie dowiem. Pozdrawiamy i życzymy ładniejszej pogody w Polsce

Witam sie dziewczyny :-)
U mnie dzisiaj pogoda tez ponura,i jest chlodno,siedziec w domciu i nigdzie sie nie ruszac najlepiej :tak: Sara_R u mnie na sniadanko tez buleczki z maslem i dzemem ida jakos rano nie bardzo mam apetyt :oo2: a i wczoraj tez nie wiedzialam co mam jesc na wieczor albo obiad po prostu nie mialam na nic ochoty,w brzuchu burczy a jak otwieram lodowke to zero natchnienia i ochoty :eek: Chodza mi po glowie golabki :tak: ale do tego musze znalezsc wieksze checi i pozbyc sie lenia :-D moze pozbieram sie do soboty :-D

Ssabrinaa też się przymierzam do GOŁĄBKÓW, jednak ciężko mi się teraz gotuje, na myśl, na widok i na zapach wszystkiego mnie cofa. Więc jak się polepszy zrobię moje UKOCHANE gołąbusie!!!

Ostatnio najadlam sie krokietami z kapusta i z grzybami ale pamietam ze w nocy pozniej troszke cierpialam i nie wiem dlaczego czy moze to przez kapuste albo po prostu za duzo zjadlam :tak::-)

Ja to w ogóle dziś się marnie czuję, mam straszne huśtawki nastrojów, wstałam w cudnym humorze i po 5 min byłam tak zła że mogłam głazami rzucać w ludzi. Teraz jest mi troszkę lepiej ale nie wiem na jak długo, a Ignaś dorwał garnek i łyżkę i mi gra za uszami a ja taka śpiąca.
Pozatym mam straszne zaparcia :-/

reklama
Też mam zaparcia. Zawsze pomagał mi COLON C, tylko nie wiem czy w ciąży można go stosować, jutro gina zapytam.
Huśtawki nastojów też mam, z byle powodu płaczę he he Narazie pracuję, więc muszę trzymać klasę :blink: Najgorsze, że leniwa jestem i NIC mi się nie chce robić, spałabym tylko.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry