reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Oj ja bym z łóżka nie wychodziła jakbym tylko mogła. Wczoraj padłam o 16 i spałam do 18 a potem się położyłam o 21 i dziś rano w ogóle mi się nie chciało oczu otworzyć :-( A tu jak na złość nikt nie ma czasu mi z małym siąść a moja siostra w szkole :baffled:

reklama
Ja na początku spałam ja najęta teraz od około tygodnia mi przeszło nie śpię w dzień..:-)ale coś mi się zrobiło że w nocy kilka razy się budzę jak przewracam się na drugi bok..a poza tym tylko z rana jak wstaje mam taki ma ból gardła że szok..kupie sobie chyba potem tamtum verde i może przejdzie

u mnie wczoraj były na obiad gołąbki tylko te bez zawijania bo strasznie małe kapusty tutaj mają ,ale palce lizać :) , a dzisiaj gotuje gulasz ;) i się już doczekać nie mogę bo mi w brzuchu zaczyna burczeć

ankusch może macie suche powietrze w sypialni i dlatego cię gardełko boli ? może wystarczy położyć na noc mokry ręcznik na grzejniku i będzie lepiej ;)

och tak zachęcacie gołąbkami,ze i mi się zachciało:-D Musze mamę poprosić,bo ja kompletnie nie mam czasu sie bawić,a ona robi taaakie pyszne z sosem grzybowym.O ludzie już bym zjadła:-p

A tak poza tym strasznie źle się czuję.Jestem ospała,zmęczona i ciągle mnie mdli.
Nie mam jak odpoczywac ,bo starszak mnie wykańcza,mąż wraca z pracy wieczorami,a ja już z pracy ledwo co przychodze przytomna.Jeszcze studia...hmm nie wiem czy nie zrezygnuję,bo połowa semestru za pasem ,a ja w lesie i nie mam kiedy siąść żeby cokolwiek nadgonić.A jak pomyślę o zajęciach w sobotę od 8 do 18 to już mi nie dobrze,w niedzielę nie lepiej,a to są jedyne dni,kiedy moga odpocząć,bo mąż w domu to się młodym zajmuje.
wiem,ze takie uroki ciąży,ale w pierwszej się o niebo lepiej czułam ,a że teraz jest jak jest to się martwię czy aby wszystko w porządku.W piątek mam pierwszą wizytę i mam nadzieję,ze już usłyszę serduszko :tak:
w pracy powiedziałam naczelniczce,a jutro będzie rozmowa z dyrektorem,oj trochę się boję ,chociaż naczelniczka mówi,ze nie mam się czym martwić.

Ech...ponarzekałam :sorry2:

Miłego popołudnia.

winki80 ja też mam tak samo. Z samego rana, jak tylko się obudzę witam się z klopem. Potem w pracy, a do końca dnia mam takie odruchy wymiotne, że mało się nie uduszę.
Na samą myśl o jedzeniu mnie cofa. Odkryłam, że mogę zjeść świeżą bułkę z dżemem, rosół i chyba to wszystko co jem przez ostatnie dni, ewentualnie bułeczka z masłem.
Herbatka imbirowa nie pomaga, za to rumianek łagodzi bóle żołądka.
Poza tym mam ciągle temp. 37 stopni. Ogólnie fatalnie się czuję.
Jutro idę do ginekologa, zobaczymy co powie.

winki80 trzymaj się, miejmy nadzieję, że niedługo będzie lepiej i będziemy się cieszyły ciążą i rosnącymi brzuszkami.

37 to normalna temp w ciazy:) nie przejmuj sie:)

Hey dziewczyny ja dopiero teraz jestem na kompie, masakrycznie dzisiaj było mi nie dobrze teraz trochę mi przeszło, a ja znowu mam odwrotność na gołąbki jak o nich pomyśle to mi nie dobrze jest jakoś tam mi się coś przestawiło...

To może soczek marchewkowy?
Dobrze wpływa na karnację dziecka. Ja piję codziennie, póki co dobrze na mnie działa, jest smaczny, zdrowy, a przy mdłościach i wymiotach dość odżywczy. POLECAM (jaa lubię Karotkę fortuny)

Jejku, dziewczyny ja też ledwo żyję. Z łóżka zwlekłam się o 12. Cały czas mnie mdli. Półprzytomna jestem.

Ja wstaję o 9 bo dłużej nie mogę już spać, kładę się bardzo szybko, bo po 21, ale właśnie mdłośći zaczynają mi się ok 12 później przerwa no i czasem wieczorem czuje jakbym stało mi coś na żołądku.

Sara_R w sumie to fakt dobry jest sok marchewkowy, ale nie ma to jak ze świeżo startych marchewek na pewno więcej witamin niż te sklepowe.

reklama
pewnie, że ze świeżych marchewek najlepszy! Tylko te kupne marchewki też są różne, najlepiej jeszcze jak się ma swoje z ogródka :-) Ale nie każdy ma takie możliwości, więc trzeba się ratować tym, co jest dostępne. Ale już niedługo wszystko będzie świeże i będą nowe warzywka i potem owoce, wszystko moc witamin.
Póki co piję Karotkę :tak:

Poza tym jutro mam rano wizytę u lekarza, strasznie się stresuję, bo nie wiem co powie mi z tym jajnikiem, co tam się dzieje,no i czy ciąża się rozwija.... w strachu jestem ale to już niedługo.

Do góry