reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ponko powoli ale do przodu :tak: pewnie ze dasz rade wszystko pokolei jakas organizacja pomoc faceta i wszystko bedzie dobrze :-) Moja siostra teraz tez studiuje zaocznie ma coreczke 5lat,jest w ciazy w 6miesiacu i jeszcze pracuje :tak::-) wiec glowa do gory a wszystko sie jakos ulozy ;-)
kachutka zgadzam sie z Toba w 100% jesli wszystko przebiega z godnie z prawem to nikt nikogo nie bedzie gnebil i oskarzal o oszustwa albo nie wiadomo co jeszcze :tak:

reklama
Też staram się myśleć pozytywnie, ale ja zaczynam studia, a nie kończę ;) To niestety trochę gorsza sytuacja, zwłaszcza, że swojego kierunku nie lubię, ale jestem dobrej myśli, najwyżej zrobię sobie rok przerwy i wtedy pomyślę co chcę w życiu robić ;-)

Bedzie dobrze a kierunek zawsze mozesz zmienic a teraz nie ma sie co tym zamartwiac ;-) Wlasnie sie najadlam zielonym ogoreczkiem i pomidorkiem :-D nie wiem jakas naszla mnie ochota na nie :-D

Też staram się myśleć pozytywnie, ale ja zaczynam studia, a nie kończę ;) To niestety trochę gorsza sytuacja, zwłaszcza, że swojego kierunku nie lubię, ale jestem dobrej myśli, najwyżej zrobię sobie rok przerwy i wtedy pomyślę co chcę w życiu robić ;-)

Wiesz, jak to się mówi studia nie zając:tak: Oczywiście nie chodzi mi o to by robić mega przerwę, ale skoro nie jesteś zadowolona z kierunku a dopiero zaczęłaś to może faktycznie zrobisz sobie pauzę na dzidzię a jak będzie już troszkę odchowana, to możesz pójść na takie studia jakie Cię na prawdę interesują. Masz teraz trochę czasu żeby się nad tym wszystkim zastanowić i na pewno wybierzesz jakąś optymalną opcję. Tego Ci życzę!

Ja wczoraj u mamy na obiadku wcinałam konserwowe ogórki :-D I dostałam wielką porcję łososia, najadłam się jak nigdy :laugh2:

Wiem, że można zmienić. Nie martwię się już. Co prawda jak zawsze nic nie jest w takiej kolejności jak bym chciała, ale nie żałuję, bo będziemy mieli malucha a to zawsze jest najwspanialszą rzeczą na świecie i najważniejszą. Studia jakoś się zrobią :-p

Kasiente ja niestety musiałam iść na chorobowe nie ze względów tylko takich, że szybko miałam mdłośći i czułam się źle, ale też dlatego, że dużo muszę leżeć, ponieważ poroniłam 3 razy, i tak naprawdę to zus nic mi w tej sytuacji nie zrobi, bo wie,że moja każda ciąża to ryzyko poronienia.

Dołączam do grona dziewczyn z terminem na listopad :)
U mnie wstępnie wyznaczona jest data na 4.11. Bardzo się cieszę bo sama też jestem z listopada ;)
Ostatnie USG miałam 25.03 i moja fasolka miała 16 mm i słyszałam bijące serduszko!! A jaką wielkość mają Wasze fasolki dziewczyny?

Marta_Ka_82 moja fasolka ma 15mm termin mam na 10 listopada :) Witamy cię mile :)

Moja 9 dni temu miała 10mm (7t 2d) jestem ciekawa, jaka jest teraz ;) Ale skoro Twoja, Angelika ma 15 mm to moja pewnie jest niewiele większa, bo mamy zbliżony wiek ciąży.

Moja 9 dni temu miała 10mm (7t 2d) jestem ciekawa, jaka jest teraz ;) Ale skoro Twoja, Angelika ma 15 mm to moja pewnie jest niewiele większa, bo mamy zbliżony wiek ciąży.

Pewnie tak :) ja byłam u gin w środę i tyle miała, 3 dni więcej dla twojej fasolki to zawsze coś bo dzieli je taka różnica pomiędzy moją i twoją :)

reklama
cynamonowa miło mi powtać mamę z Krakowa :-)

megi02 radze abys na wlasne zyczenie nie rezygnowala z pracy, zwlaszcza jesli masz prawo w niej zostac :tak: Pieniadze i teraz ci sie przydadza a w razie potrzeby mozesz isc na płatne L4 a pozniej urlop macierzynski. Znam mamy bezrobotne które rodza dzieciaczki i jest im naprawde trudno finansowo, bez wsparcia środków z ZUS. :tak:

iwonka1985 świetnie wiesci z tym mieszkaniem! Teraz macie własne gniazdko :tak:

Marta Ka 82 moje maleństwo ma 11milimetrow w 7tc1d ;-)

ponko to akurat odchowasz dziecko do czasu aż skończysz studia :tak: mam na mysli to że skończysz studia, dziecko do przedszkola, a ty zaczniesz kariere zawodowa i bedzie super! :-D
To taki układ jak u mnie jest, bo choć jestem teraz zatrudniona to w resteuracji z która nie wiązałam przyszlosci. Gdy odchowam drugiego maluszka będe miała okolo 28 lat i dopiero wtedy rozkręcę coś z karierą zawodową ;-)

Także witam kolejne nowe mamy listopadowe :-D

Do góry