reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Halo halo:tak: nie pisałam wczoraj nic, bo byłam wyjątkowo padnięta...Ale odebrałam wyniki, progesteron w normie a beta 6692 czyli też ładna, jutro idę jeszcze raz żeby zobaczyć jak przyrasta...
Dzisiaj o 7.00 rano obudziły mnie okropne mdłości, jeszcze takich w tej ciąży nie miałam...Ale imbir daje radę:tak: Dodaję go do herbatki i wącham. Biorę wszędzie ze sobą i jak mnie mdli to przykładam do nosa i pomaga...
Sara_R wiem, że to trudne ale postaraj się nie denerwować...Ja w pierwszej ciąży też na początku miałam przeboje, bo ciąża była mniejsza niż z obliczeń, dodatkowo miałam za cienkie endometrium i też miałam dwa tyg niepewności jak czekałam na wizytę, żeby zobaczyć czy dzidzia się rozwija...Potem oczywiście okazało się że wszystko jest ok, tylko później zaszłam w ciążę niż sobie obliczyłam...Głowa do góry, takich przypadków jest sporo a 99% z nich kończy się zdrową i piękną dzidzią:tak:

reklama
Ja też witam wszystkie nowe mamusie... :-)

Sara_R szczerze... wolałabym robotę, której nie cierpię i wybrać się na L4, niż nie mieć jej w ogóle... Ale niestety... u nas jest tak, że jak chce się zrobić studia... to na dziecko powinno się decydować w wieku min. 35 lat...

Mój Olafek jest styczniowy, więc to będzie 2 latka i 11 miesięcy dokładnie. Ale jak sie dowiedziłam, że jestem w ciązy to jakoś szkoda mi sie go zrobiło, bo to nasze oczko w głowie, i jak tu miłość podzielić na dwójkę? a takie prawie trzylatki to już bardzo duuuużo rozumieją :))

A ja jak dowiedzialam sie o ciazy pomyslalam odwrotnie, ze to dobrze zrobi dla Macka :tak: Sama jestem jedynaczka i cale zycie zle sie z tym czulam. Z gory zalozylam soebie miec dwojke dzieci aby mogly razem dorastac, aby na "stare" lata mialy jeszcze kogos poza rodzicami :tak:
Tak czy inaczej mysle ze damy rade rozdzielic milosc na dwójke maluszków :tak: Najwazniejsze to aby starsze nie poczulo sie odtroncone :tak:

Hej
a powiedzcie kochane która jest może w 8 tygodniu?
Lekarz mowi że 8 a ja po komentarzach od koleżanki, że taki brzuszek miała w 5 miesiącu zaczynam się martwić, czy aby nie za szybko tyję ..:(

Jutro zaczynam 8TC. Tak jak widac w galeri brzuszka gdzie wkleilam swoja fotke z brzuszkiem, mam juz spory brzuszek. Jutro USG i jesli bedzie wszystko dobrze to zakupie spodnie ciązowe, bo na razie chodze w dresach i spodnicach, czy legginsach :tak: Piersi i brzuch od razu zaczely mi rosnac, tak wiec jeansow juz nie wkladam od 2 tygodni.

Sara ja bym zaczekalam na kolejna wizyte i USG - tydzien róznicy to bardzo duzo :tak:

Madzia witaj :-) mój dwulatek tez Maciuś :-D

Myślicie, że powinnam iść do innego? Mogłabym po pracy iść prywatnie, zobaczyć co powie inny lekarz. A może jednak lepiej tej jeden tydzień przeczekać?
Co mam zrobić waszym zdaniem?

ja bym poszla do innego bo ten cos za bardzo straszy://// lepiej skonsultowac z kims jak cie cos martwi.

Myślicie, że powinnam iść do innego? Mogłabym po pracy iść prywatnie, zobaczyć co powie inny lekarz. A może jednak lepiej tej jeden tydzień przeczekać?
Co mam zrobić waszym zdaniem?

Ja bym poczekała. Beta pięknie przyrasta, pęcherzyk był widoczny w macicy - skąd więc mu przychodzi do głowy pozamaciczna?
Jeśli nie plamisz, nie gorączkujesz i nie masz silnych, rwących bóli - to ja bym poczekała - za tydzień powinno być już widać zarodek na USG.

Dziewczyny napisały wiele podobnych historii o nawiedzonych teoriach swoich lekarzy... :wściekła/y:To jeden z powodów dla których ja czekam z pierwszym USG do 13 tygodnia - o ile nic złego się nie będzie dziać. Takie badanie nic nie wniesie, może narobić stresu i zamieszania - i po co?
Na szczęście mam za dużo pracy, w tym ze starszymi dziećmi, by non stop zamartwiać się o obecną ciążę ;-)

anus0207 - miłości się nie dzieli, a mnoży! :tak::-) A rodzeństwo to najpiękniejszy prezent dla Twojego synka, na całe życie!

Lecę na wątek zdjęciowy ;-)

anus0207 no.. ja też jestem jedynaczką... i zawsze chciałam mieć rodzeństwo... a tak, moją najlepszą kumpelą zawsze była i jest mama i nigdy nie miała ode mnie odpoczynku... :frown:

Leika ja jestem zdania ze warto w 5tc zrobic usg zeby potwierdzic ze zarodek zagniezdza sie w macicy. Potem juz mozna czekac dalej jesli nic sie nie dzieje niepokojacego.

Gdybym wiedziala szybko ze ciaza pozamaciczna to mozna zadzialac i uniknac uszkodzenia jajowodow lub jajnikow.

Witam dziewczyny postanowiłam do was dołączyć jeśli mnie tylko przygarniecie. Jestem troszkę już na forum ale w temacie ciąża po poronieniu, ponieważ miałam trzy poronienia i teraz jestem czwarty raz w ciąży i na razie wszystko przebiega dobrze postanowiłam do was tu dołączyć, mam nadzieję, że znajdę z wami wspólny temat.

Witam znowu,
ja po wizycie u lekarza. Poziom HCG piątek-1348, poniedziałek 5694. Ciąża jest i rozwija się prawidłowo. Ukazała się w macicy ale jest MALUTKA :/ Mówił, że może później zaszłam w ciążę. Poza tym mam tyłozgięcie macicy i ciężko ciążę dobrze zobaczyć.
Wciąż podejrzewa pozamaciczną, nie wiem czemu. Mam COŚ niepokojącego w lewym jajniku, mówił, że są takie przypadki, że ciążę widać tu i tu i wtedy jest ciążą...już zapomniałam jaka z tych nerwów. Mam uważać na siebie i razie jakichkolwiek niepokojących objawów niezwłocznie iść do szpitala.

A tymczasem czekam na kolejną wizytę - za tydzień - środa 06.04.2011.
To wszystko jest takie zamotane, nie wiem co o tym myśleć :-(

Gratuluję! Zobaczysz wszystko się ułoży. Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj. Będzie dobrze.

A na konsultację do innego lekarza powinnaś iść, jeśli czujesz, że temu do końca nie ufasz...ale decyzja należy do Ciebie.

witaj andzelika 1989 :)

Ostatnia edycja:
reklama
andrzelika1989 super, że dołączyłaś... ;-) jej, ale podziwiam Cię za wytrwałość i wolę walki...

i gorąco trzymam kciuki... żebyśmy wszystkie bez problemów doczekały do naszego upragnionego listopada... :tak:

Do góry