reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Lena - witaj.

No to rozpętałam temat. Zupełnie przypadkiem. Zauważyłam tylko, że sporo jest młodych mam i zastanawiałam się czy są jakieś po 30-stce. Nie powiedziałam, że jestem za stara na ciążę. Uważam, że czas jest idealny, dom, praca poukładane, pierwszy synuś odchowany. Dla mnie bomba :)
Ale cieszę się, że wywiązała się taka dyskusja. Ale fajnie :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie GORĄCO!

reklama
Hej
a powiedzcie kochane która jest może w 8 tygodniu?
Lekarz mowi że 8 a ja po komentarzach od koleżanki, że taki brzuszek miała w 5 miesiącu zaczynam się martwić, czy aby nie za szybko tyję ..:(

Hava ja...tylko,że u mnie na wadze wskazówka ani drgnęła,a ja w zeszły czwartek kupiłam spodnie ciążowe rozmiar xs oczywiście tylko,że z panelem na brzuch,a cycki o matko :szok: z rozmiaru C na DD,mój mąż mówi "takie cudo,a ja go dotnąć nie mogę"

Ostatnia edycja:
Lena witam Cie serdecznie no i wielkie gratki :-)
hawa u mnie wagowo raczej tak samo,do spodni nadal sie mieszcze,brzuszek sie lekko ukazal :tak: za to piersi sie zaokraglily lekko z czego jestem zadowolona bo moje to naleza do tych mniejszych rozmiarow :-D no i mam nadzieje ze przybedzie wiecej jeszcze :-D

Mój Olafek jest styczniowy, więc to będzie 2 latka i 11 miesięcy dokładnie. Ale jak sie dowiedziłam, że jestem w ciązy to jakoś szkoda mi sie go zrobiło, bo to nasze oczko w głowie, i jak tu miłość podzielić na dwójkę? a takie prawie trzylatki to już bardzo duuuużo rozumieją :))
u mnie to będzie różnica dwóch lat bo maleństwo się powinno urodzić w połowie listopada a Kuba jest z początku grudnia ;-) , no i też czasami mnie takie myśli dopadają ,że teraz trzeba będzie tą miłość rozłożyć ;-) dlatego teraz staram się mu dawać z siebie ile tylko mogę :tak:
Hej
Lekarz mowi że 8 a ja po komentarzach od koleżanki, że taki brzuszek miała w 5 miesiącu zaczynam się martwić, czy aby nie za szybko tyję ..:(
nie martw się ,może potem się to unormuje i wszystko się wyrówna , w pierwszej ciąży też od samego początku wyglądałam na 4-5 miesiąc ;-)
Witam!
Dołączam do wątku,mam termin porodu na 31 pażdziernika,więc przytulam się i do Was,bo a nóż widelec...
Jestem mamą 2 dziewczynek Julki 13 lat i Zuzia10 lat.
witaj :-) no to będziesz mieć w domu super pomocnice ;-)

No i kolejny dzień za mną :) Mały śpi ,mam nadzieje ,że dziasiaj da pospać bo wczoraj całą noc marudził.
hawa co do mojej wagi to napoczątku schudłam ,a teraz nie wiem wizyte mam 5 kwietnia ,ale widze po brzuszku że zaczynam przybierać. Zaczeły mi sie spodnie niedopinać ,dziś grzebałam z mamą w szafie jakie mam rzeczy po pierwszej ciąży :-) Coś teraz szybciej sie brzuszek pojawił niż w pierwszej. Wydaje mi sie ,że kiedy pojawi sie brzuszek to indywidualna sprawa ,u każdej z nas inaczej. Nie długo nie ukryje i bedzie trzeba teścią powiedzieć ,czekamy z tym do ostatniej chwili ,nie chce słuchać marudzenia:dry:

Ja w ciążówkach biegam już od 2 tygodni i brzuszek mam taki, że nawet gdybym chciała to go nie ukryję już. A to dopiero 10 tydzień za dwa dni będzie.

Co do moich pomocnic to zobaczymy jak to będzie-na razie się cieszą,a co potem to zobaczymy.Młodsza ostatnio powiedziała "ale ja nie będę dzieliła pokoju z dzieckiem",ale i tak wiem,że z niej będzie druga "mamusia"

Witam nowe mamusie, super że jest nas coraz więcej.

Hej
ja w poprzedniej ciąży też bardzo wcześnie miałam brzuszek i to jest indywidualna sprawa. Teraz też przytyłam dopiero 1 kg a w spodnie już się nie mieszczę. Jeśli lekarz mówi że jest w porządku to tak jest.

Co do wieku to najlepszy jest taki w którym czujemy się gotowe na dziecko, czy to jest 18 czy 35 ważne żeby robić to z miłości i pragnienia a nie z obowiązku bo wszystkie koleżanki w koło zaciążone i do tego co rodzina powie. Ja byłam gotowa na dziecko mając 22 lata ale że chcieliśmy najpierw wziąźć ślub to zajęło nam to trochę.

A tak z innej beczki to jedzenie w Pl jest suuuper ;-) nie mogę odejść od kuchni ;-)

reklama
Witam znowu,
ja po wizycie u lekarza. Poziom HCG piątek-1348, poniedziałek 5694. Ciąża jest i rozwija się prawidłowo. Ukazała się w macicy ale jest MALUTKA :/ Mówił, że może później zaszłam w ciążę. Poza tym mam tyłozgięcie macicy i ciężko ciążę dobrze zobaczyć.
Wciąż podejrzewa pozamaciczną, nie wiem czemu. Mam COŚ niepokojącego w lewym jajniku, mówił, że są takie przypadki, że ciążę widać tu i tu i wtedy jest ciążą...już zapomniałam jaka z tych nerwów. Mam uważać na siebie i razie jakichkolwiek niepokojących objawów niezwłocznie iść do szpitala.

A tymczasem czekam na kolejną wizytę - za tydzień - środa 06.04.2011.
To wszystko jest takie zamotane, nie wiem co o tym myśleć :-(

Do góry