reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Emy pamietam jak zaraz po tym jak sie dowiedzialam o fasolince to tez dostalam opryszczki i nie wiedzialam jak sie tego pozbyc :oo2: smarowalam kremem zeby nawilzac i zeby mi zabardzo nie wysychala bo potem pekala mi i krew sie lala ehh ale po paru dniach juz mialam po wszystkim,obys tez sie tego szybko pozbyla :tak:

Ja jak byłam w 6 tyg. dostałam 3 wielkie opryszczki na górnej wardze i oszalałam ze strachu,czytałam wszystko na ten temat i powiem Wam dopiero się przestraszyłam,aż zapytałam swojego lekarza,który mnie uspokoił.

reklama
Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za was.
na opryszczkę ja stosuję miód, od samego początku jak tylko poczuje swędzenie i też na popękane usta jest super, działa niemal od razu.

Andrzelika podziwiam cię bardzo bardzo. Ja jestem po jednym poronieniu i teraz tak schizuje ze sama mam siebie dość. Niestety choć nie mam podstaw wciąż jestem przekonana o najgorszym. Ale mam wizytę w piątek i moze wreszcie trochę wyluzuje bądź sie załamie.

Ja mam siostrę i strasznie sie z tego powodu cieszę , wiec tez będę sie starała o dwoje maluchów.

Winki80 ja tak samo się schizowałam chociaż nie miałam podstaw jeszcze, że coś jest nie tak, jak kładłam się na fotel to byłam pewna, że pewnie znowu nic z tego nie będzie, a tu zaskoczenie. Cieszę się obym tylko dotrwała i wy też żebyśmy się doczekały,ja też bym chciała dwójkę albo trójkę dzieci, ja osobiście mam tylko siostre i cieszę się, że ją mam chociaż jest młodsza o 6 lat, ale już zaczyna nam się wspólny temat powoli.

Emy dziewczyny cpp zachęciły mnie żebym tu też przyszła i dobrze zrobiłam :)

Ponko wspolczuje Ci takiego snu,czasem sny w ciazy sa tak realne ze potrafia przestraszyc, ale na szczescie to byl tylko sen ;-)
Lena oj wiem o czym mowisz,ja jak zauwazylam ta opryszczke u mnie to 1000mysli nadeszlo na raz ale nie zadreczalam sie tym az tak i bylam dobrej mysli ze jak szybko przyszlo to moze i tez pojdzie :tak:

hej dziewczynki :)
Ja na tym L4, to kompletnie na nic czasu nie mam ;) wychodzę z domu rano i przychodzę wieczorem hehe, ale jutro mam w planie w końcu się wyspać! na 14 idę do lekarza, mam nadzieję, że ten okaże się konkretniejszy i przy nim już zostanę...
Andzelika, współczuję przeżyć, trzymam mocno kciuki żeby tym razem wszystko dobrze się skończyło! a wiesz co było przyczyną tamtych poronień?

Ja też jestem jedynaczką i zawsze marzyłam o tym żeby mieć rodzeństwo, zwłaszcza starszą siostrę albo brata hehe, no niestety marzenie się nie spełniło ;) chciałabym mieć dwójkę dzieci, ale zobaczymy jak sobie poradzimy z jednym i czy w ogóle będzie nas stać na drugie

julieet wlasnie o to chodzi,ze dzieci to by sie chcialo miec wiecej niz jedno ale wtedy dochodzi problem i pytania czy damy rade je wychowac albo czy podolamy finansowo:tak:Ale na wszystko przyjdzie czas moim zdaniem:tak: Ja najpierw chce dotrzec do tego listopada i miec to pierwsze zdrowe i juz, a potem bedziemy mogli myslec o nastepnym :-D

dokładnie, ja jestem tego samego zdania, najpierw niech to się urodzi, wtedy będziemy dalej myśleć :)

reklama
Ja jak byłam w 6 tyg. dostałam 3 wielkie opryszczki na górnej wardze i oszalałam ze strachu,czytałam wszystko na ten temat i powiem Wam dopiero się przestraszyłam,aż zapytałam swojego lekarza,który mnie uspokoił.

Czytalam o opryszcze ze taka która pojawia się na ustach nie ma negatywnego wpływu na ciąże. Natomiast trzab uważać na opryszcze dróg rodnych zwlaszcza w III trymestrze. W takim przypadku lekarze moga zalecic cesarskie ciecie.
Powiem wam ze ja tuz przed porodem mialam mala infekcje grzybiczna pochwy, ktorej nie zadazylam zaleczyc nim porod sie zaczol. Rodzilam sposobem naturalnym, a pozniej synkowi na uszku wyszły zmiany grzybiczne :eek: Trzymaly sie nawet kilka miesiecy nim calkiem zniknely. Podejrzewam ze złapał to odemnie w czasie porodu ;-)

ponko wspolczuje koszmaru. Niestety nasze obawy czasto przenosza sie na podswiadomosc i takie sa efekty :confused2: Nie stresuj sie bo ten sen na pewno sie nie sprawdzi :tak: Zle sny z reguly sie nie sprawdzaja a raczej ich odwrotnosc :tak:

Do góry