reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Agalodz powodzenia na wizycie i czkeamy na dobre wieści!!!!
Majuśka no niezłe te kocie ruchy :-D
Co do skorpionów,to też duży wpływ ma ascendent i on moze być przeważający co do charakteru,więc nie ma co panikowac na zapas.Mam tylko nadzieję,ze mała nie będzie gorsza niż Maciuś,bo on do najgrzeczniejszych dzieci nie należał,a jest raczkiem i powinien ;-) no teraz jest grzeczny,ale nie kraczę ;-)

Dziewczyny z tym spaniem,to moze tak już natura was przygotowuje na nieprzespane nocki.Ja z Maciusiem w ciązy co chwilę latałam do kibelka,teraz potrafię nawet całą noc wytrzymać i generalnie śpię jak zabita.Ale ja już wiem co to nocne wstawanie,więc między jedną a drugą pobudką nauczyłam się dosypiać na maksa ;-)
Do małego też dzisiaj dwa razy wstawałam,bo coś sie biedakowi śniło,no i generlanie mam pobudkę o 5 ,bo m wstaje,a już tak na poważnie to o 6 ,bo mały wstaje,ale dzisiaj dał pospać do 7 :-).Więc ja w nocy ze spaniem nie mam problemu,musze korzystać. z reszta przy takim ciśnieniu jak moje to mogłabym spać cały dzień ;-)

reklama
agalodz pewnie leć do lekarza, nie ma co lekceważyc takich boli.Może sie przeforsowałas czymś ostatnio i stad ten ból?? Daj znać po wizycie. No i trzymamy kciuki.

u nas dziś cieplutko i słonko świeci - to mi sie podoba, zaraz lecimy na plac zabaw. Ja dzis mialam koszmarną noc, ale to przez mojego Syneczka, ktory sie obudzil w nocy na siku, a potem nie mógl usnac i wedrowal od łozeczka do mnie, a jak już przysnal to jakis zły sen go obudził, wiec Madzia737 coś dzisiaj było po prostu w powietrzu, że dzieci nie spały.

Udanego dnia Dziewczyny :-)

hej mamuśki:-D
Ja noce różnie przesypiam, wczoraj byłam cały dzień do bani bo z poniedziełku an wtorek prawie nei spałam, wierciłam się, pociłam... eh masakra. Za to dziś tylko (chyba) dwie pobudki na siku i jestem fajnie wyspana:-D
Co do skorpionów, to ja jestem i wiecie co, charakter mamdo bani...:zawstydzona/y: To straszne ale rzeczywiście zawsze muszę postawić na swoim, jestem pamietliwa i nadepnąć mi na odcisk to masakra. No ale cóż, mam nadzieję, ze nas D. nie zostawi jak moja córunia będzie miała charakterek nie dośc że po mamusi to jeszcze skorpiona:szok:

Majuska normalnie padłam po tym filmiku a co do skorpionow to rzeczywiscie ciezki charakterek ale swoj skorpion zawsze lepszy niz obcy :)
Agalodz koniecznie daj znac co i jak ale to pewnie nic groznego.
Co do dzisiejszej nocki to spalam jak kamien z reszta jak prawie co noc a do tego jeszcze popoludniami potrafie po 3-4 godziny drzemac ale to od czasu gdy sobie wymoscilam gniazdko tzn. zwinelam gruby koc w rulon i zarzucam na niego noge spiac na prawym boku a jak na lewym to sluzy jako podpurka plecow. Oczywiscie "Wacuś" bo tak go nazwalam zmienia czasem pozycje w nocy ale generalnie nie wyobrazam sobie teraz spania bez niego :)

Witajcie dziewczyny,
U mnie też ciężka noc :( chyba trzeba się przyzwyczaić.

Majuska - mój ojciec to skorpion, mój mąż to skorpion, jakoś chyba dam radę po takim treningu :)

ja od soboty mam silne bole w podbrzuszu tak bardzo sie nimi martwie dzis uprosiłam o wizyte o 13.30 boli mnie bardzo jak leze albo jak siedze i wstaje chciałabym aby to były wiazadła ale sie nakrecam i czytam ze roznie moze byz mały sie rusza wiec chociaz z tym dobrze..

Powodzenia na wizycie, mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymam kciuki. Po wizycie na pewno będziesz spokojniejsza :)

Witam mamusie u nas pogoda super słonecznie :-) u mnie też różnie z spaniem dziś o dziwo przespałam całą noc zero wstawania na siusiu staram się przed spaniem nic już nie pić :tak:
z tymi skorpionami i ich charakterami to różnie jest u mnie mąż i tata jest skorpionem to dwa inne charaktery:tak:
agalodz powodzenia na wizycie ja też jak już wczoraj wspomniałam mam wizytę na 18.30:tak:

Hej dziewczyny!
Ja już po wizycie, opis dałam na odpowiednim wątku.
Agalodz trzymam kciuki za Waszą!!!&&&&&&&&&&&&&
Co do skorpionów, to zgadzam się, że nie mają najłatwiejszych charakterów. Podobnie jak u Agutka mój mąż i ojciec są skorpionami. Jeśli chodzi o męża, to z relacji teściowej był bardzo grzecznym dzieckiem, bez jakichkolwiek humorów, b.spokojnym i zajmującym się sobą. Mówiła, że nie czuła, że ma drugie dziecko. Natomiast teraz wszystko się zgadza, silnie zaznacza swoją autonomię.
Ja mam termin na 27.11 także moje dziecię może być strzelcem :-) Nie przeglądałam jeszcze opisów strzeleckich.

Ja mam na 23.11 więc to chyba już też strzelec :-) ale myślę,ze się szybciej urodzi,chociaż ostatnio tez tak myślałam i urodziłąm tydzień po terminie:sorry:

reklama
Madzia nie wiedzialam ze masz az tak niskie cisnienie :szok: U mnie najnizsze to 90/60 i w zasadzie standardowe ;-) a wtedy czuje sie juz strasznie.
Prawa jazdy nie mam ale nawet bym sie nie pokusila na jazde autem w takim stanie jak jestem :confused2: No i w sumie ciesze sie ze Macka nie musze odbierac ze żłobka itp bo nie dalabym rady sie tak zorganizowac na chwile obecna zeby wstawac wczesnie rano i go wyprawic, pozniej odebrac o ktorejs godzinie.
Ech no ale najwazniejsze ze rodzina pomaga w zajmowaniu sie Mackiem, bo ma on przynajmniej jakies twórcze zajecie ;-)

agutek staram sie brac MgB6 podczas posilku i zmuszam sie do picia wiekszej ilosci wody, bo tez slyszalam ze to pomaga, a ja od poczatku ciazy bardzo malo pije.

onanana ja mialam te skurcze 3 dni pod rzad w nocy a dzis w nocy spokój.... i miejmy nadzieje ze tak zostanie. Jednak podczas chodzenia czuje ten naciagniety miesien w nodze :(

Moj termin na 10.11 a wiec raczej na pewno bedzie maly Skorpion :) No i bardzo sie ciesze bo Maciek jest Wodnikiem i ma bardzo dobry charakter, a slyszalam tez wiele dobrego o Skorpionach wiec cos czuje ze chłopaki beda do siebie podobni ;)

Ostatnia edycja:
Do góry