reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mary beth oj tak wlasnie Magnez łykam po 6 tabl dziennie :baffled: Wole nie myslec co by bylo jakbym go nie brala :dry: Teraz dodatkowo smaruje nogi kremem na zmeczone nogi i przynosi troszke ulge. W ciagu dnia jest nawet okej, ale te nocne skurcze :szok: To masakra! Nie pamietam aby kiedys az tak to meczylo.

Nimfi - mam nadzieje, ze jakoś to minie! Albo chociaż zmaleje! Dużo zdrówka dla Ciebie, dasz radę na pewno, tylko uważaj na siebie i odpoczywaj, ile możesz.

Witajcie dziewczynki wlasnie wrocilam od lekarza i nie mam zbyt dobrych wiesci tzn. mam troche malo wod plodowych bo AFI 6,5 cm a norma jest od 5-20 cm wiec niby sie mieszcze ale ledwo i lekarz kazal pokazac sie za tydzien i wtedy sprawdzimy co dalej czy sie polepszy czy pogorszy i zdecydujemy co dalej ewentualnie a tym robic troszke sie wystraszylam ale modle sie zeby okazalo sie za tydzien ze wszystko jest ok.

Justanka - śliczna fotka! Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. W normie się mieścisz, a to ważne. Powodzenia na nast. wizycie! ;-)

A ja już wróciłam z zakupów dzidziowych z "teściową". :happy::happy: Sporo kupiłyśmy i teraz już mi tak naprawdę niewiele brakuje. :happy::happy: Ale jakoś tak się zmęczyłam i chyba się teraz położę. Miłego popołudnia!

reklama
mary-beth - gratuluję udanych zakupów...mam nadzieję, że teściowa była pomocna :)

Z kazdym dniem czuje coraz wieksze oslabienie, zmeczenie :(
Teraz nogi bola mnie juz tak, ze naprawde ciezko sie chodzi. Przedwczoraj marzylo mi sie aby caly dzien posiedziec w domu, a wczoraj spedzilismy dzien na swierzym powietrzu, jednak nie mialam sily zeby wstac z ławki i pospacerowac. Tyle ile musialam chodzic to ograniczylam do minimum, a i tak miesnie nog nie daly mi spac. I jeszcze skurcze lydek lapia mnie coraz czesciej :(
Zaczynam na powaznie rozplanowywac remont, no bo przy takim stanie rzeczy wszystko w domu zrobie 10 razy wolniej.... Ech a tak malo czasu zostalo....

Oj, biedna jesteś z tymi nogami. A jak Ty łykasz ten magnez? Tabletki najlepiej się wchłaniają kiedy są brane w trakcie posiłku i popijane wodą. W innym wypadku przelatują przez organizm i nic z nich nie ma.

ehh tez mi sie chcialo wyjechac do deszczowego kraju :tak:

U nas wcale dużo lepiej nie ma :baffled:

Mam pytanko liczycie już ruchy???
i mam jeszcze pytanie czy waszę brzuszki tez jakby przestały rosnąć??? wcześniej to z dnia na dzień się powiększał a teraz mam wrażenie że od dwóch tyg wogóle nie rośnie aż się martwię.....

Mam nadzieję, ze pobyt na wsi był udany. Bryszka, nie liczę ruchów, ale małego czuję prawie cały czas. Tak jak piszą dziewczyny, są dni kiedy jest spokojniejszy.

A brzuch rośnie mi cały czas...po ubraniach to widzę i troszkę rozeszłam się w biodrach, bo nie wchodzę we wszystkie rzeczy :-(. W ogóle się okrągła robię:baffled:

Angun - zjadłabym gołąbki :) Baw się dobrze, miłego wieczoru życzę :)

Madzia - strasznie niskie ciśnienie masz, ja też jestem niskociśnieniowcem i gin poradził mi, żeby rano filiżankę rozpuszałki sobie wypić....i wiesz...pomaga mi, czuję się lepiej, nawet jeśli to tylko autosugestia ;-).
Na humor chyba nic nie poradzimy, też czasem mam takie schizy i nastroje wisielcze, że aż później mi wstyd przed samą sobą....staram się jednak tłumaczyć sobie, że to chwilowe, że hormony, leżenie w łóżku itd....i czasem słońce zaczyna jaśniej świecić. Always look on the bright side of life :)

Monty Python - Always Look on the Bright Side of Life - YouTube

Witajcie dziewczynki wlasnie wrocilam od lekarza i nie mam zbyt dobrych wiesci tzn. mam troche malo wod plodowych bo AFI 6,5 cm a norma jest od 5-20 cm wiec niby sie mieszcze ale ledwo i lekarz kazal pokazac sie za tydzien i wtedy sprawdzimy co dalej czy sie polepszy czy pogorszy i zdecydujemy co dalej ewentualnie a tym robic troszke sie wystraszylam ale modle sie zeby okazalo sie za tydzien ze wszystko jest ok.

Kruszynka śliczna. A wodami się nie martw, odpoczywaj, pij dużo. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Póki co nic złego się nie dzieje.

Hej Dziewczyny, ja po miesiącu wakacjowania w końcu jestem w domu i co za tym idzie na bb.

Witam po wakacjach. Mam nadzieję, że jednak wypoczęłaś i było fajnie :)

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie mocno zaciśnięte kciukasy:-)
Angun, mirelka trzymam mocno kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty&&&&&&&&&&&&&&&&&
Bryszka nic mi na razie gin nie mówił o liczeniu ruchów dzidzi
Madziu ostatnio nie spałam od 2-5 bo się przebudziłam i nie czułam w ogóle małej, w myślach cały czas ją prosiłam, żeby choć troszkę się poruszyła, przed 5 poczułam jak się lekko wierci. Byłam już spokojna, jednak nabawiłam się strachu, bo generalnie jest bardzo aktywna i ciągle ją czuje, jak się wierci albo mocno kpie. Widocznie wtedy sobie smacznie spała. Pewnie Wasza królewna też ucięła sobie drzemkę, albo po prostu nasze dzieciaki miały "leniwy" senny dzień:)
nimfii współczuję problemów z nogami, mam w domu taki masażer do stóp - to jest świetna sprawa, naprawdę odpręża, takie małe jacuzzi do nóg :)
Justyanka dzidzia śliczna, najważniejsze, że ilość wód nadal mieści się w normie, tak jak piszą dziewczyny pij duużo i bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze, lekarz wie co robi
Kachutka witam-y po wczasowaniu:)

Dokladnie tak jak mowicie lekarz kazal robic pic duzo wody w poniedzialek kolejna wizyta i moze bedzie lepiej :)
Dzieki za slowa otuchy. Ja to jestem straszna panikara i juz oczywiscie glowa nabita czarnymi wizjami ale zawsze to lepiej pozytywnie sie rozczarowac.

mary-beth do sasiadow idzie sie przyzwyczaic a zwlaszcza ze kiedys obok nas mieszkali kiedys polacy(mlodzi chlopcy) to wtedy byly akcje,przezylismy swoje z nimi no a teraz jest o wiele,wiele lepiej a drudzy to anglicy wiec luzik :tak: Super ze zakupy Ci sie udaly ;-):-)
Madzia nie przejmuj sie moze akurat Twoja niunia ma jakis leniwy dzien,moj synek tez czasem ma taki gorszy dzien i tez sie denerwuje wtedy no ale jak poczuje kopniaka jednego czy drugiego to juz lepiej :tak:
Justanka glowa do gory,miescisz sie w minimalnej normie wiec nie jest az tak zle a teraz tak jak i lekarz i dziewczyny radza pij duzo wody i glowa do gory na pewno na nastepnej wizycie bedzie wszystko w porzadeczku ;-):-)
kachutka witamy wczasowiczke :-D i jak to mowia wszedzie dobrze ale w domu najlepiej :-) najwazniejsze ze urlop sie udal i wrocilas naladowana nowa energia :-D powodzenia z remontem pokoika ;-)

A mnie dzisiaj cos popoludniu tak zmoglo ze ledwo na oczy widzialam i musialam sie polozyc i spalam chyba z dobre 2h :-p:zawstydzona/y: no ale przynajmniej teraz lepiej sie czuje hehe po takiej drzemce ;-)

Hej mamuśki:-)
Dawno tu na głównym znów nie pisałam, ale cały czas Was czytam i śledzę czy u was wsio ok:tak:
Justanka ja we wczesnej ciąży miałam mało wód i zaczęłam więcej pić i było ok:tak:
U nas ogólnie ok. Malutka dośc sporo się rusza, lekarz zalecił mi liczyć ruchy. kazał w godzinach kiedy jest najbardziej aktywna położyć się na lewym boku i policzyć do 10 ruchów ( lub godzinę jeśli się nie znudzę), czy jakoś tak. Powiedział że chętnie tez zobaczy zapiski z tych moich obserwacji- bo mam notować te ruchy.
Madzia moja mała tez miała kilka takich spokojnych dni- ja oczywiście panikowałam, ale wiesz, nasze dzidzie tak jak i my mają prawo mieć słabsze dni hehe
Mary-beth pochwal się zakupami!!
Nimfii mnie nogi też bolą... dłużej pochodzę i masakra... a teraz przy remoncie to już w ogóle katastrofa- wszystko trzeba oglądać, wybierać, kupować i to chodzenie po sklepach i marketach mnie wykańcza- dobrze że dużo rzeczy można przez neta teraz kupić. Mnie póki co skurcz złapał w łydce dwa razy w nocy ale czasem się budzę z uczuciem, ze zaraz będzie:-(
Majuśka z moim samopoczuciem tez ostatnio fatalnie. czuję się gruba, brzydka, mam coraz mniej energii i siły. Dobija mnie, że po wejściu po schodach muszę 3 minuty łapać oddech... staram się zawsze w chwilach załamki przypominać dla kogo to wszystko znoszę heh

Czołem mamuśki :)

Pokazywać nowe nabytki, która co ma :) A tak swoją drogą... Pasy jeszcze do mnie nie doszły, a już się nie mogę doczekać.

No i (nie wiem, czy taki wątek już jest) ale czy macie na oku / już kupione wózki? Jeśli coś wiecie, dajcie znać, bo przede mną dylemat kupowania wózka dla malucha... Chętnie się dowiem, co która wie/sądzi itp. :)

A tym czasem idę się położyć, bo mam niestety nogi jak banie i lekarz mi kazał leżeć i ograniczyć płyny :/

Hej dziewczyny, u mnie też ostatnio gorsze dni, tzn, z dolegliwości to nic mi nie jest ale jakos nie umiem sobie miejsca znaleźć, o nocach nie wspomnę kiepsko sypiam, jak z 2-3 godzinki prześpie to jest dobrze, o dziwo ciało się regeneruje, ale dobija mnie te ciągłe przewracanie się z boku na bok, wstawanie na siusiu.
nie będę każdej z osobna odpisywać bo nawet nie mam sił.
moja Zosia to chyba ma cały czas leniwe dni, bo ona rzadko kiedy sobie kopie, wybierze sobie może w ciągu dnia 2-3 momenty pokopie i spokój na kolejne godziny.najgorsze są momenty kiedy przez cały dzień nie daje znaku życia aż tu nagle na sam wieczór, ale wtedy juz mi lżej na serduszku się robi.
to by na tyle jakoś weny brak

reklama
Do góry