reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Winki z tego co pamiętam kilka dni temu się odzywała i pisała że bolą ją plecy i więcej teraz leży. Mam nadzieję że się na dniach odezwie:-(
Spojrzałam szybko na jej profil i dziś była aktywna, więc pewnie podczytuje ale nie ma siły pisać:tak:

reklama
Angun ja też jeszcze wciąz padam....może chociaz odrobinke się nam humorki poprawią :))))))

Dzis na szkole rodzenia byłam i poruszany był temat zgagi, położna polecała jeszcze picie siemienia lnianego. Wieczorkiem zalewa się ciepłą przegotowaną wodą dwie łyżki mielonego siemienia lnianego, stoi to sobie przez nockę i rano wypijasz, podobno działa, dodatkowo chroni błony śluzowe przed tymi kwasami i ogólnie ma dobry wpływ na układ trawienny, między innymi pomaga na zaparcia. Mielone siemię lniane można kupić w aptece i trzeba je przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku. Ja jutro zakupię i będe używać, może i któraś z Was zechce..mam już dość tej zgagi....dzisiaj przeżuwam migdały i troche mi lepiej, ale nie wiem jak długo ....

Siemię znam i rzeczywiście dobrze działa na wszelkie błony śluzowe. Narazie (odpukać) zgaga mnie nie meczy, czasem takie uczucie pełności, ale sposób warto zapamiętać bo zdrowy!

Hej dziewczynki.
O dziwo dziś spałam dobrze, ale też się męczę w nocy strasznie, budzę się, śpię niespokojnie i jazdy z humorami mam teraz okropne, płakać mi się chce bez powodu i jestem roztargniona jak nigdy. Wszystkim się martwię i przeżywam 3 razy bardziej niż trzeba...:/ Psychika mi daje teraz popalić...
U nas dziś chłodniej, ale przyjemnie:)

Ja dzisiaj też w miarę spałam, ale poszłam w kimono około północy i o 6 pobudka, to chyba trochę krótko...też mam takie nastroje chwilami, że sama się ich boję, nachodzą mnie takie myśli, że sobie nie poradze z małą, że nie wyrobię psychicznie i fizycznie, nigdy taka nie byłam...te hormony to po prostu robią z nami co chcą.....

Dziewczyny, czy myślałyście już o tym , że większość naszych pociech to będą małe Skorpioniki :) Ja się raczej na pewno nie wywinę z małej Skorpionicy, oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka, ale lepiej sie nastawić, że łatwo nie będzie :

""Skorpionki od najmłodszych lat wykazują upór i zawziętość. Potrafią tupać nóżkami dotąd, dopóki nie spełni się ich zachcianka. Bywają dziećmi trudnymi, łatwo uczą się wykorzystywać słabości starszych i nieraz wystawiają wytrzymałość rodziców na poważną próbę. Kategorycznym poleceniom potrafią przeciwstawiać się z niezwykłą zaciętością. Najpierw odmawiają zjedzenia kaszki, następnie ignorują zasady obowiązujące w przedszkolu, a następnie podważają rodzicielski autorytet. A wszystko dlatego, że dla Skorpionów bardzo istotne jest poczucie decydowania o własnym losie i to zaczyna się bardzo wcześnie. Zamiast więc walczyć z dziecięcym uporem, rodzice powinni swoje prośby przedstawiać tak, jakby proponowali im nową, emocjonującą zabawę, ale zawsze powinni być stanowczy i konsekwentni. Wychowywanie Skorpiona wymaga wielkiego wyczucia, taktu i cierpliwości, bowiem ten mały człowieczek jest jednocześnie pełen energii i wyjątkowo wrażliwy. Zranione bywają mściwe i wtedy izolują się od otoczenia. Są wytrwałe i inteligentne, nauka nie sprawia im kłopotu, szczególnie, gdy wymaga zgłębiania przyczyn i rozwiązywania trudnych zadań. Są nad wiek bystrzy. Nie da się zbyć ich łatwymi odpowiedziami - od najmłodszych lat mają nawyk drążenia prawdy, podążają tropem tajemnic i najchętniej zaglądają tam, gdzie w żadnym razie nie powinny."

Majuska od początku ciąży się tym zainteresowałam, mały skorpion to największy uparciuch ze wszystkich znaków zodiaku, silna osobowość i nazwijmy to subtelnie "mocny charakter" :-D:-D Na razie się z tego śmiejemy z moim chłopem, ale czas pokaże ;-):-D

reklama
Witam moje kochane ale sie za Wami steskniłam nie było mnie kilka dni i nie moge za Wami nadazyc...ale po południu bede czytac..ja od soboty mam silne bole w podbrzuszu tak bardzo sie nimi martwie dzis uprosiłam o wizyte o 13.30 boli mnie bardzo jak leze albo jak siedze i wstaje chciałabym aby to były wiazadła ale sie nakrecam i czytam ze roznie moze byz mały sie rusza wiec chociaz z tym dobrze..

zycze miłego dnia napisze po południu.

Do góry