reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mary beth oj tak wlasnie Magnez łykam po 6 tabl dziennie :baffled: Wole nie myslec co by bylo jakbym go nie brala :dry: Teraz dodatkowo smaruje nogi kremem na zmeczone nogi i przynosi troszke ulge. W ciagu dnia jest nawet okej, ale te nocne skurcze :szok: To masakra! Nie pamietam aby kiedys az tak to meczylo.

Dzis lezalam z nogami do gory ile tylko sie dalo :-) Jednak po godzinnym spacerze wymiękłam i znów mięśnie cierpią :no: Chyba nadszedl czas w ktorym bede musiala siedziec, lezec, odpoczywac, bo inaczejnie wyrobie....

Bryszka nie licze ruchow, ale zwracam uwage bo to czy je odczuwam czesto czy nie. A raczej takze czuje je dosc czesto :tak:
Szczerze powiem ze nawet nie wiem ile tych ruchow powinno byc standardowo :baffled:
A brzuszek rosnie mniej, a to juz tak od miesiaca jest. Choc i tak jest juz spory, wiec nie martwie sie brakiem przyrostu. Po prostu dzidzia rosnie i teraz czuje go wyrazniej w brzuszku - jak sie ociera raczka czy nóżką, albo jak stuknie w żebra czy pecherz. Mały stara sie rozpychac jak tylko moze ;-)

reklama
Witajcie dziewczyny!
Ja od rana zakupki obiadowe, gołąbki już się robią (tzn.gotuje kapusta i ryż ;)
Pobuszowałam tez za moją pościelą do łóżeczka 140x70 i znalazłam z Firmy Feretti, mają piekne wzory i dobrą jakościowo bawełnę, chyba kupię zestaw już z wypełnieniem kołdry i poduszki, także będę miała z głowy te zakupy spalnicze ;-)
Dziś pod wieczór idę się spotkać z moimi dwiema koleżankami w ciąży, ja w 26 tyg., a one w 13 i 32 tc. Niezłe aniołki Charliego co :-) ?
Najlepsze,że to moje koleżanki z pracy, jak zaczęłyśmy odchodzić na zwolnienie to szef tylko głową kiwał i wzdychał: "oj dziewczyny, dziewczyny":-D
Gola trzymam mocno &&&&&&&&&&. Ja mam jutro wizytę.
Nimfii rzeczywiście robisz wszystko, żeby nogi były w dobrym stanie, cóż musimy to przeżyć, wyobrażam sobie, że Ty masz podwójnie ciężko, bo synek absorbuje dużo energii.

Nimfi mi w 27 tc ginka kazała liczyć do 4 ruchów na godzinę 3 razy dziennie
8-9
12-13
18-19
potem sie liczy jakoś od 9-21 do 10 ruchu i koniec ... czy jakoś tak mój brzuch ma 100 cm tyle ile ponad miesiąc temu.... ale gdzieś czytałam że w tym okresie zmniejsza się ilość wód płodowych więc wód mniej dzidzi więcej a brzuch taki sam ;) mój się rozpycha okropnie... jak sobie skoczy na pęcherzu to mi oczy z orbit wychodzą ;)

[jak sobie skoczy na pęcherzu to mi oczy z orbit wychodzą ;)

i mnie tak samo.... Auć!

angun musze przyznac ze jestem dumna z Maćka, bo jest dla mnie bardzo wyrozumiały ;) Gdy mu powiem, ze źle sie czuje, albo coś mnie boli, to daje mi chwile wytchnienia. Czasem troszke pomarudzi, ale dla niego najwazejsze jest przytulanie sie z mama. Do szaleńst zaprasza tate albo dziadków.
Mnie taki układ pasuje, choć jak juz wspominalam troszke jest mi smutno że nie moge sie z nim pobawic tak jak kiedys.

|A teraz jeszcze mnie przeraza wizja zmian w mieszkaniu. Mnie sie nie chce nawet w szufladzie poukladac, a co dopiero we wszystkich szafach jakie mamy... Ech!

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny to ja właśnie mam dzisiaj zmartwienie z tymi ruchami,bo coś mi się młoda mało rusza:-(Staram się ją budzić,ale i tak mało kopie.Wczoraj wierciła się jak szlaona, a dzisiaj nie wiem co się dzieje:no:
Rano byłam u fryzjera to ją czułam,tez tak leniwie,ale coś tam poboksowała,a teraz śpi.
No właśnie dzisiaj fryzjer,w sobotę byłąm u kosmetycznki na woskowej depilacji (luuuzik nic nie bolałao ;-)),a i tak humor do bani.
A w ogóle mam jakiś gorszy dzień chyba.Zakupy mi wcale humoru nie poprawiły,a chyba nawet pogorszyły,bo juz nie mogę się na siebie patrzeć.Ryczeć mi się chce normalnie.
Byłam w pracy zawieźć L4,to mnie dziewczyny trochę pocieszyły,ale ja i tak jak słoń się czuję :-(

Nimfii wiem co czujesz,bo ze mną też z dnia na dzień gorzej :-( tyle,ze ja jeszcze z nogami nie mam problemu.Za to ten brak siły na cokolwiek i ciśnienie 70/40 mnie dobijają.Jeszcze ten Keflex biorę ,a on powoduje senność i po prostu mnie nie ma.M dzisiaj do wieczora w pracy,a ja właśnie musze jechać po młodego do żłobka.Chociaż powiem ci kochana,ze nasze Maciusie to są dobre chłopczyki,bo mój też wyrozumiały i nawet sam się bawi,jak mama nie może i nie jęczy.Wprawdzie jego pokój wygląda jak pobojowisko później,ale bynajmniej dziecko ma zajęcie.

gola, mirelka trzymam kciukasy za wizyty i czekam na wieści!

Bryszka mi lekarz nic nie mówił na temat liczenia ruchów. Nie liczę, ale zwracam uwagę czy dużo sie rusza w ciągu dnia. Generalnie to teraz rzadziej są juz takie konkretne kopniaczki, a częsciej takie jakby przemieszczanie się, zmiany pozycji.

Co do pęcherza to hmm... Moja córcia ciśnie w niego i w szyjkę z lewej strony cały czas, wiec do kibeka latam co chwilę:baffled: A jeszcze czasem chyba piąstką dostanę, bo zaboli.

Madzia moja córcia tez miewa czasami bardziej leniwe dni. Są takie, kiedy jest często aktywna, a są takie kiedy bardziej leniwa. Pewnie dzieci w brzuszkach mają różne dni tak jak i my. Ale jak się bedziesz dalej bardzo martwić to zawsze mozesz podjechać na IP to Ci usg zrobią i sie uspokoisz.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki wlasnie wrocilam od lekarza i nie mam zbyt dobrych wiesci tzn. mam troche malo wod plodowych bo AFI 6,5 cm a norma jest od 5-20 cm wiec niby sie mieszcze ale ledwo i lekarz kazal pokazac sie za tydzien i wtedy sprawdzimy co dalej czy sie polepszy czy pogorszy i zdecydujemy co dalej ewentualnie a tym robic troszke sie wystraszylam ale modle sie zeby okazalo sie za tydzien ze wszystko jest ok.

A to moja kruszynka dzisiaj :)

Hej Dziewczyny, ja po miesiącu wakacjowania w końcu jestem w domu i co za tym idzie na bb. Nie wiedziałam, że wakacje mogą się znudzić:szok: Wczoraj z przyjemnością wykąpałam się we własnej łazience i zasnęłam we własnym łóżku...Teraz przede mały remont jednego z pokoi, bo będzie to pokoik Tosi. Powoli kupuję już ciuszki i inne potrzebne rzeczy. Nie mam jak nadgonić tego co pisałyście podczas mojej nieobecności ale mam nadzieję, że wszystko u Was i Waszych dzieciaczków ok. Moja Mała ciągle się wierci i rozrabia:tak:

Justanka piękna kruszynka! A dostałaś jakieś zalecenia do lekarza?
jeśli z Malutką wszystko dobrze, to się nie przejmuj. Może spróbuj pic więcej wody, słyszałam, że to może pomagać.

reklama
Dziewczyny i u mnie coraz gorsze samopoczucie, już nie wspomnę, że bardzo źle sypiam i w dzień jestem powolna i ociężała, męczy mnie straszna zgaga, ale do tego wszystkiego dołącza się kiepski stan psychiczny, brak ochoty na cokolwiek i jakieś takie depresyjne nastroje...koszmarrrr

Justanka bądź dobrej myśli, tak czy inaczej wciąż mieścisz się z ilością wód w normie, ważne, że masz dobrego lekarza, który zwraca uwagę na wiele rzeczy i chce pomóc, wszystko będzie dobrze!!!

Do góry