reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola84 kciuki zacisniete, wszystko bedzie dobrze, czekamy na relacje.

Ja za to spie jak zabita, ale to tez pewnie z powodu tej irlandzkiej pogody, ciagle pada i zimno wiec co tu innego robic. Normalnie mozna wpasc w depresje, wlasnie wczoraj mowili ze to najzimniejsze lato od 50 lat, tylko jeden dzien w czerwcu byl z temp 25 stopni, nic tylko sie zalamac, do tego ten deszcz. Nawet irlandczycy narzekaja a co dopiero tacy jak ja ktorzy wiedza jak lato powinno wygladac.

No nic koniec uzalania sie i zabieram sie do roboty, to chociaz dzien szybciej minie.

Pozdrawiam Was wszystki i zycze lepszej pogody niz u mnie.

reklama
Dzień doberek!

Helouuuuu mamunie:)
Źle spalam w nocy, budziłam się chyba z 500 razy... Na 14:00 idę do gina i chyba przeżywałam już wizytę, trzymajcie kciuki za nas, odezwę się jak wrócę.

U nas dziś chłodniej i padało całą noc, teraz też mży.
buziaki i życzę miłego dnia kochane:*

Gola - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę! Będzie dobrze! :happy::happy:

Gola84 trzymam kciuki za wizyte i oczywiscie czekamy na relacje:-) wiesz co ja tez jakos tak kiepsko spalam tej nocy i jeszcze zaczął badzo mocno deszcz padac wiec musielismy okno zamknąc i zaraz duszno jak nie wiem sie zrobiło ehhh dobrze ze nad ranem nadrobilam troche. A wogóle jak jest pelnia to ja jakos zawsze tak niespokojnie spie :/ U nas dzis bardzo pochmurnie i deszczowo :-(nie lubie takiej pogody ale jutro ma byc juz ladnie to jakos wytrzymam.
Miłego dzionka

Asia - ja spałam jak zabita, nie licząc wycieczek na siusiu, ale te to prawie lunatyckie były. :-D U nas wczoraj padało, a dziś słonko, ale nie ma co liczyć już na upały. Jesień niedługo przyjdzie, czuć to w powietrzu. :tak:

Powodzenia na wizycie, kciuki zaciśnięte :)

U nas deszczowo, cieszę się bardzo :) mój syn jest innego zdania :)
Miłego dnia życzymy :)

Agutek - ja również lubię deszcz! :-)

Ja za to spie jak zabita, ale to tez pewnie z powodu tej irlandzkiej pogody, ciagle pada i zimno wiec co tu innego robic. Normalnie mozna wpasc w depresje, wlasnie wczoraj mowili ze to najzimniejsze lato od 50 lat, tylko jeden dzien w czerwcu byl z temp 25 stopni, nic tylko sie zalamac, do tego ten deszcz. Nawet irlandczycy narzekaja a co dopiero tacy jak ja ktorzy wiedza jak lato powinno wygladac.

No nic koniec uzalania sie i zabieram sie do roboty, to chociaz dzien szybciej minie.

Pozdrawiam Was wszystki i zycze lepszej pogody niz u mnie.

Angie - mnie się zupełnie inaczej funkcjonuje jak jest deszczowo. ;-) Za to upały już mnie wykańczały. U nas lato było całkiem całkiem. Piszę "było", bo zaraz jesień... I choć co roku po 6 miesiącach tutejszej zimy też już mam dość zimna i śniegu i wypatruję wiosny i lata, to chyba się po prostu przyzwyczaiłam do tej pogody. ;-) Miłego dnia życzę!

I miłego wszystkim! Ja niedawno wstałam, biorę coś do jedzonka i siadam do książek, a potem mam dzidziowe zakupy z "teściową". :-):-):-)

anus - kurcze mam nadziej ,ze EasyJet ma 20 kg ,bo mam 19.
Dziewczeta , w co wklada sieie bobika do glebokiego wozka? w sensie ubranko ,kombinezon i ..? Osobny spiworek ortalionowy ,czy tylko kocyk czy posciel? Bo ja o tym nie myslalam ,a wlasnie odkrylam spiworki do wozkow. Nie wiem jednak czy to nie bedzie za cieplo bo kombinezon jest jak porzadna kurtka zimowa.

Wszystko zalezy od pogody ;-) W Polsce zimy sa nieraz tak mrozne ze warto miec taki śpiworek w zapasie - ja mam dwa ktore dostalam w spadku, ale przyznam szczerze ze przy Macku uzylam je tylko kilka razy. Duzo badziej sprawdzil mi sie kocyk ktorym przykrywalam dziecko w wozku (ubrane w kombinezon).
No i warto zwrocic uwage na gondolke jaka sie ma w wozku, bo teraz wiele z nich jest juz dosc ciepla i nie potrzeba dodtakowych ocieplen.

Z kazdym dniem czuje coraz wieksze oslabienie, zmeczenie :(
Teraz nogi bola mnie juz tak, ze naprawde ciezko sie chodzi. Przedwczoraj marzylo mi sie aby caly dzien posiedziec w domu, a wczoraj spedzilismy dzien na swierzym powietrzu, jednak nie mialam sily zeby wstac z ławki i pospacerowac. Tyle ile musialam chodzic to ograniczylam do minimum, a i tak miesnie nog nie daly mi spac. I jeszcze skurcze lydek lapia mnie coraz czesciej :(
Zaczynam na powaznie rozplanowywac remont, no bo przy takim stanie rzeczy wszystko w domu zrobie 10 razy wolniej.... Ech a tak malo czasu zostalo....

Ostatnia edycja:
Z kazdym dniem czuje coraz wieksze oslabienie, zmeczenie :(
Teraz nogi bola mnie juz tak, ze naprawde ciezko sie chodzi. Przedwczoraj marzylo mi sie aby caly dzien posiedziec w domu, a wczoraj spedzilismy dzien na swierzym powietrzu, jednak nie mialam sily zeby wstac z ławki i pospacerowac. Tyle ile musialam chodzic to ograniczylam do minimum, a i tak miesnie nog nie daly mi spac. I jeszcze skurcze lydek lapia mnie coraz czesciej :(
Zaczynam na powaznie rozplanowywac remont, no bo przy takim stanie rzeczy wszystko w domu zrobie 10 razy wolniej.... Ech a tak malo czasu zostalo....

Nimfi - cześć! A może zapytaj gina czy magnez by nie pomógł? Sama nie mam takich problemów, ale wielu dziewczynom właśnie magnez na te skurcze pomagał. No, chyba, ze już łykasz. Mam nadzieje, ze znajdziesz chwilę wytchnienia oraz że jakoś dasz radę temu zmęczeniu... Buziaki!

Hej babeczki :-)
U mnie tez dzisiaj chlodno i deszczowo :tak: a z samopoczuciem to tak sobie ehh tez sie mecze duzo szybciej a jak zaczne cos gadac to moj A. zaczyna swoje glupie gadanie czym mnie czasem dobija.
Gola powodzenia na wizycie &&&&&&& ;-) daj nam koniecznie tutaj znac co tam u was slychac dziewczyny :-D

Mary-beth ale przynajmniej masz jasno okreslone pory roku, tutaj prawie non stop jest tak samo, czyli jesien, ostatnie zimy zrobily sie zimniejsze niz zwykle ale sniegu i tak nie ma, a budynki wogole nie dostosowane do minusowej temp i znow problem, ach zachcialo mi sie Irlandii to mam...

angie80 oj znam Twoj bol z pogoda ehh tutaj w UK jest podobnie tzn lato krociutkie,wiecznie deszczowo a zima kazdego roku inna np w zeszlym roku to u nas nawet snieg zaskoczyl bylo tak ze 2tygodnie snieg padal i bylo zimno a mieszkania ciezko bylo nagzac bo sciany cienkie ze Ja to slysze swojego sasiada jak biega po schodach:eek: a ze mam z dwoch stron sasiadow bo mieszkam w domku ustawionych szeregowo to z jednej strony chlopaki prowadza lekko nocne zycie,spiewu i smiechu to sie juz nasluchalam a drudzy sasiedzi to sa nawet spoko.A deszczu to Ja juz tez mam powyzej dziurek w nosie ehh tez mi sie chcialo wyjechac do deszczowego kraju :tak:

Angie - a różnie to tutaj bywa, ale to chyba kwestia adaptacji. :-) Ale jeśli się nie lubi deszczu, to może naprawdę dać w kość, także współczuję i pozostaje mi życzyć Ci więcej dni ze słońcem! :tak:

Sabrina - nieźle masz z sąsiadami. Dobrze, ze chociaż ci jedni są OK!

A ja do książek jeszcze nie siadłam! :baffled: Zajęłam się listą potrzebnych rzeczy dla niuni, bo dziś idę na dzidziowe zakupy z moją "teściową" i chciałam sobie przygotować taką listę rzeczy, których jeszcze nie mamy. No i tak mi 2 godziny zleciały! :szok:

hej mamuśki!!!
Nie było mnie kilka dni, odpoczywalismy na wsi.
Mam pytanko liczycie już ruchy???
Ja dostałam takie polecenie od ginki ale po trzech dniach zrezygnowałam gdyż moje dziecię woerci się niemal bez ustanku więc liczenie nie ma sensu mi łatwiej policzyć chwilki gdy sie nie wierci... może ze 2 h na dobę go nie czuję a tak to się wierci że ojoj
i mam jeszcze pytanie czy waszę brzuszki tez jakby przestały rosnąć??? wcześniej to z dnia na dzień się powiększał a teraz mam wrażenie że od dwóch tyg wogóle nie rośnie aż się martwię.....

reklama
Witam mamusie u nas pogoda taka sobie od jutro podobno słoneczko ma być no ale nie da się ukryć czuć już jesień w powietrzu:tak:
Gola powodzenia na wizycie czekamy na relacje ja jutro mam wizytę i nie mogę się już doczekać;-)
Justyanka212 witamy nową mamusię listopadowa teraz już będzie dobrze:-)

Do góry