reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Rockova super te pasy, nawet nie wiedziałam, że można takie cuda kupić. Ja używałam czarnego, ale chyba poszperam w necie i poszukam cos weselszego.

Pepsi77 no to gratuluje udanych warsztatów chustowych :) na pewno Mąż będzie chętniej nosił Maluszka skoro został pochwalony :)

Ponko ja też zdecydowanie wolę kąpiel w jeziorku :) ale jeżeli chodzi o samo plażowanie to wolę morze, dla mnie nie ma nic piękniejszego niż bierny wypoczynek nad morzem, ale Ty to masz na codzień :-)

Winki80 znam ten ból z pakowaniem ja mam zawsze 15kg + 10 bagażu podręcznego. a weź sie później zapakuj z Maluszkiem to jest dopiero sztuka i Ci nie podarują nawet jednego kilograma na lotnisku.... fakt, że zawsze jak lece z Polski to w koszyku wózka mam z 4 kilo przypraw, kaszek itd. i jak to wykładam na taśme to panowie sie pytają czy ja to na pewno wszystko potrzebuje?? :)

Ostatnia edycja:
reklama
anus - kurcze mam nadziej ,ze EasyJet ma 20 kg ,bo mam 19.
Dziewczeta , w co wklada sieie bobika do glebokiego wozka? w sensie ubranko ,kombinezon i ..? Osobny spiworek ortalionowy ,czy tylko kocyk czy posciel? Bo ja o tym nie myslalam ,a wlasnie odkrylam spiworki do wozkow. Nie wiem jednak czy to nie bedzie za cieplo bo kombinezon jest jak porzadna kurtka zimowa.

winki można wkładac w śpiworek, mozna uzywac poscieli do wózka i mozna przykryc grubszym lub cienszym kocem. Wszystko zalezy od Ciebie. Ja wybieram kocyk, uważam pościel do wózka czy spiworek za zbedny wydatek, a kocy nigdy za wiele i do roznych rzeczy sie przydaja;-)

witam Was serdecznie czytam was od pewnego czasu i postanowilam dolaczyc do tego grona. Mam termin na 3 listopada i zaczynam sie czuc jak slon jest to moja 2 ciaza z tym ze pierwsza niestety zakonczyla sie poronieniem
[*]. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona i pozwolicie wymieniac sie informacjami :)

justanka witaj :)
winki możesz używać i koca i śpiworka , wszystko zależy od ciebie i pogody ;) , przy młodym często używałam kocyka i na to nakładałam ochraniacz gondolowy ,chyba że było dosyć ciepło , teraz pewnie będe więcej używać śpiworka niż koca

Justynaka witamy witamy!!! i stwierdzam, że też powoli zaczynam sie czuć jak słoń no może narazie jak mały słonik. Przykro mi z powodu poronienia :-( ale teraz już będzie wszystko dobrze. MUSI BYĆ!!!

Winki ja latam ryanairem, a każda linia ma swoje wymogi co do bagażu. A jeśli chodzi o śpiworki, to ja jak było baaaaaaaardzo zimno (a urodzilam w styczniu) to zakladalam kombinezon i wkladałam Młodego w polarkowy śpiworek i na to osłonka od gondoli ( niektore wózki mają w standardzie taki śpiworek) AniaSm ma rację, że wszystko zależy od pogody, jeżeli zima w szwecji przypomina naszą Polska to warto zaopatrzyc sie w taki spiworek tym bardziej, że nasze Maluszki calą zimę spedzą w gondoli.
ja miałam coś takiego:

http://allegro.pl/spiworek-do-fotelika-i-wozka-polar-nowy-i1767226531.html

służył mi z dwa miesiące, wiec nie inwestowałam w drozszy.

Ostatnia edycja:
Cześć babeczki!!!

Pamiętacie mnie jeszcze? Straszliwie dawno mnie tu nie było i mam nadzieję, ze wybaczycie mi moją nieobecnosć! :sorry: U mnie wszystko w porządeczku, teraz już z samopoczuciem dużo lepiej, ale bywało naprawdę źle... :eek: No, ale tak to już bywa. W ub. czwartek byliśmy na USG 3d i malutka ważyła 745 g wówczas - oczywiście potwierdzono, ze to dziewczynka! :happy2::happy2::happy2: Wszystko z malutką w porządku. :-)

Widzę, ze produkcja postów jest ogromna, więc mam nadzieje, ze jakoś się powoli wdrożę. :-) Nie mam szans na nadrobienie wszystkiego, ale powoli będę włączać się w konwersację.

Ślę buzaki! :-)

anus0207 ja wlasnie taki spiworek dostalam od kolezanki wiec tez nie zamierzam nic extra kupowac

mary-beth witamy po przerwie. Milo ze sie odezwalas i ze wszystko dobrze u Ciebie i u malutkiej :)

mary-beth witam po przerwie, sama też miałam przerwę. Po prostu nie raz podczytawalam, ale jak sie człowiek wybije z rytmu to poźniej cieżko sie wdrożyć. Gratuluje Dziewczynki, u nas tez Corcia, ale to dopiero jedno USG pokazało, więc czekam na potwierdzenie jeszcze jak będe w Polsce, bo w anglii już mnie żadne USG nie czeka.

angie80 ja bylam bardzo zadowolona z tego śpiworka. Mialam szary wózek i niebieski spiworek, więc ladnie sie prezentował (rozjaśnial ten troche mroczny kolor gondoli) a polar to polar Dzidzia na pewno nie zmarznie.

reklama
Justanka - witamy w naszym gronie :)

w co wklada sieie bobika do glebokiego wozka? w sensie ubranko ,kombinezon i ..? Osobny spiworek ortalionowy ,czy tylko kocyk czy posciel? Bo ja o tym nie myslalam ,a wlasnie odkrylam spiworki do wozkow. Nie wiem jednak czy to nie bedzie za cieplo bo kombinezon jest jak porzadna kurtka zimowa.

Ja też uważam, że to zależy od pogody. Moim zdaniem warto śpiworek mieć. Przy pierwszym dziecku mi się sprawdził.

mary-beth - witamy po przerwie. Cieszę się, że masz się lepiej i dzidzia rośnie zdrowo :)

Do góry