reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Kasiente tak jak piszesz trzymać bardzo ścisłej diety i godzin posiłków i będzie OK,mój tata miał problemy z podwyższonym cukrem (nie cukrzyca, ale coś się zaczynało dziać w tym kierunku), najpierw zmiana diety + tabletki, a teraz tylko tabletki już nawet je normalnie i wszystko jest super, codziennie rano mierzy cukier z tego "długopisu".
W ciąży niestety to się zdarza - cholerstwo niepotrzebne, ale wszystko będzie dobrze! Jesteś dzielna dziewczyna i dasz radę!

Obudziłam się dziś o 1 w nocy i wymiotowałam, jakoś mięso w dalszym ciągu mi nie podchodzi, a jadłam na 2 danie smażoną polędwicę z cebulką, jutro nad samym ranem (ok 3) wyjeżdżam z rodzicami, z tydzień mnie nie będzie, nawet nie wiem na ile dokładnie jedziemy, jakaś przybita jestem, z kredytem nadal cisza , może niepotrzebnie się nakręciłam po telefonie tego przedstawiciela, że dostaniemy .... K....a mać co za kraj!

reklama
Witajcie listopadowe Mamuśki!
Długo mnie nie było, bo miałam przeboje z dostępem do netu, mogłam Was tylko czasem podejrzeć przez tel.,ale co to za kontakt.
Dużo się też działo u mnie w rodzinie, bo mojemu szwagrowi urodziła się w piątek córeczka- Wiktoria.Ledwo biedny zdążył, bo jechał z Anglii, żona miała termin na tydz.później, ale że poród się przedłużał, to zdążył. Mała urodziła się przez cc, jest cała i zdrowa :-)
Tatuś mógł nawet przez pół godz. kangurować Malutką na klatce piersiowej, jak zszywali mamusię.
Patrząc na Wiktorię i trzymając ją, już strasznie bym chciała mieć swoją kruszynkę na rękach, ale spokojnie, niech rośnie zdrowo do listopada.
Na odpowiednim wątku opiszę nasze usg połówkowe, wszystko jest ok, Mały rośnie i jest zdrowiutki.

Witam wszystkie nowe listopadówki, cieszę się, że jest nas więcej.

Miłego dnia dziewczyny!!

agutek masz racje, juz jest mi trudno za Maćkiem gonić. Co prawda problem zaczol sie jakoś tydzien temu, a wcześniej nie odczuwalam az tak mega ciężkich nóg. A teraz jeszcze te żyły coraz bardziej widoczne. Martwie sie ze sie pojawią żylaki.
Nasze spacery teraz trwaja max godzine no i też musze sobie usiąść co chwile. Nie dam rady stać chyba dłużej niz 10-15min, bo bola stopy, mięśnie nóg, kręgosłup, wszystko.... Jest mi z tym smutno, bo w pierwszej ciąży czułam sie o niebo lepiej. Wtedy w 28TC bawilam sie jeszcze na własnym weselu, i tańczyłam w butach na obcasach bez problemu, a teraz? To już jak staruszka sie czuje.
Nie wiem co poradzic na tą polską służbę zdrowia. Jako nastolatka dużo leczyłam sie u róznych specjalistów i musze przyznac ze jestem calkiem niezadowolona z tej opieki medycznej. Ginekolog trafił mi sie całkiem sensowny, ale i on jest bardzo za standardami - tj. przepisuje standardowe skierowania, które powinien, a jak coś jest ponad jego dziedzine to odsyła do internisty.

Ssabrinaa a wiec masz wiecej szczescia niz ja jesli chodzi o opieke podczas choroby ;-) Teraz w ciązy jest dobrze, ale przez ostatnie lata były rózne sytuacje, gdzie mąż pokazal czarno na bialym, ze nie interesuje go pomoc żonie :baffled: Takie głupie wymówki jakie nieraz mial żeby tylko nie pomagac, to szok, ze az uszy więdły :-p:nerd: Co go zmienilo, nie wiem... moze poprostu dorósł ;-)

aneczka dziecko trzeba zgloscic w kilku miejscach - z tego co pamietam na pewno urzad miasta i odebrac Pesel, oraz zameldowac. No i do pediatry oczywiscie, nie do internisty ;)

kasiente wspolczuje wynikow z glukozy. Daj znac co powie ci dietetyk odnosnie odzywiania. sama jestem ciekawa jak mozna pokonac cukrzyce ciazowa.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)
U mnie pogoda takowa tzn sloneczka nie ma i jest chlodno i pewnie jeszcze spadnie deszcz popoludniu:tak:
nimfii no nie moge na mojego narzekac bo i przed ciaza duzo mi pomagal bo i jak Ja pracowalam i on to wspolnie gotowalismy i sprzatalismy dom nie tylko Ja no a teraz to wiadomo Ja nie pracuje to przejelam praktycznie wszystkie obowiazki no ale w ciazy mi czasem pomaga jak go poprosze a pewne czynnosci jak wynoszenie smieci to nawet nie mysle o tym bo to on robi,stwierdzil ze nie chce zebym sie z koszem na smieci silowala :tak::-) wiec nie mam na co narzekac w sumie :-) no a Twoj pewnie dorosl do bycia mezem i ojcem i zycze Ci oby juz tak mu zostalo :tak:;-)
Angun no to Gratulacje dla szwagra i rodzinki i zdrowia zycze dla dziewczyny :-)

Kasiente, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, maluszkowi na pewno nic nie będzie :))

Też bym już chciała mieć mojego synka przy sobie. Wieczorem, jak zasypiam, kładę sobie rękę na brzuchu i czuję, że cały czas się rusza. Czasem kopnie, czasem się obróci, ale ogólnie to cały czas się wierci. Nadpobudliwca małego urodzę ;)

Ja to wczoraj mialam problem z zasnieciem bo moj maly sie obudzil i chyba zrobil sobie z mojego brzucha sale gimnastyczna tak mnie kopal i sie przemieszczal hehe w pewnym momencie pomyslalam ze sobie probuje powiekszyc mieszkanko :-D:-)

Ssabrinaa, Ponko jeszcze nie tak dawno martwiłam się, że nie czuję kopniaczków, a teraz mała szaleje też cały czas i z każdym dniem czuć, że te ruchy są coraz silniejsze, gin mi nie mówił ile cm ma maleństwo tylko wagę podał, a jak u Was?

Gola na ostatnim USG jak bylam w czerwcu w 20tc to mi ani wymiarow nie podali ani wagi tylko tyle ze dziecko zdrowo sie rozwija i ze nadal jest starsze o 5 dni :-) no a Ja pamietam ze z wrazenia sie nie zapytalam o wymiary bo pewnie by mi powiedzieli a tak sami od siebie to zero :tak: najwazniejsze ze maly zdrowy i szaleje na maxa :-D
Zero pomysla na obiad dzisiaj :confused:

reklama
Ssabrinaa ja też nie wiem co robić, tym bardziej, że nie ma u nas w bloku wody od rana (ani ciepłej ani zimnej) - żadnej informacji, nic totalnie, ale jestem wkurzona! Dobrze, że wczoraj poprałam na jutrzejszy wyjazd bo byłabym udupiona;/

Do góry