reklama
Dziewczyny a ja mam takie pytanie wybiegające na przyszłość, może głupie ale ja tam wole sie Was zapytać. a mianowicie jak się nam już dzidzie urodzą to trzeba je zapisać do lekarza (oczywiste), i teraz to musi być konkretnie pediatra czy taki lekarz rodzinny?
kasiente
Fanka BB :)
dupa wlasnie zbita:// jutro mam dzien w plecy.....
Odebralam wyniki...na czczo w nroemie po 2h po 75g obciazenia 187://// z norma do 140jednostek.
Wlasnie siedze i drukuje tabelki z indeksem glikemicznym. Dzwonilam do znajomej pani dietetyk. Umowilam sie z nia na telefon po wizycie u diabetologa.
Jutro z ranca wstaje jade do mojego ginka po skierowanie do poradni, potem jade do owej poradni zobaczyc jak z terminami, i mam nadzieje ze sie uda dosta dosc szybko!!!!!!!! A jak nie to dzwonie do przychodni gdzie moge tez prywatnie sie umowic i bede cisnela na prywatna wizyte jak najszybciej!!!!!!
Zeby szybko zaczac stosowac diete, kupic paski do glukometru i walczyc z tym ustrojstwem zeby moj synus sie zdrowiutki urodzil!!!
Humor doszczetnie popsuty no ale mam teraz taka wole walki o normalny poziom cukru ze szok.
No coz, trzeba te cukrzyce ciazowa pokonac
Odebralam wyniki...na czczo w nroemie po 2h po 75g obciazenia 187://// z norma do 140jednostek.
Wlasnie siedze i drukuje tabelki z indeksem glikemicznym. Dzwonilam do znajomej pani dietetyk. Umowilam sie z nia na telefon po wizycie u diabetologa.
Jutro z ranca wstaje jade do mojego ginka po skierowanie do poradni, potem jade do owej poradni zobaczyc jak z terminami, i mam nadzieje ze sie uda dosta dosc szybko!!!!!!!! A jak nie to dzwonie do przychodni gdzie moge tez prywatnie sie umowic i bede cisnela na prywatna wizyte jak najszybciej!!!!!!
Zeby szybko zaczac stosowac diete, kupic paski do glukometru i walczyc z tym ustrojstwem zeby moj synus sie zdrowiutki urodzil!!!
Humor doszczetnie popsuty no ale mam teraz taka wole walki o normalny poziom cukru ze szok.
No coz, trzeba te cukrzyce ciazowa pokonac
Niuniunia20
Kasiente współczuję Ci złej glukozy i tej lataniny, która teraz jest przed Tobą;((( Będę trzymać kciuki żeby szybko się wszystko udało.
Ja dziś kochane leżę cały dzień po chrzcinach bo wczoraj jak o 8 rano wyszłam tak wróciłam przed 22... Pogoda była brzydka i mi się nie chciało z łóżka wychodzić. Troszkę mnie głowa boli.
Co do dziewczyn, które się dawno nie pokazywały u nas to nie tylko Ptcenter i Poxo ale także jeszcze kilka dziewczyn bo kojarzę, że jakoś tak nas mało się zrobiło...
Ja dziś kochane leżę cały dzień po chrzcinach bo wczoraj jak o 8 rano wyszłam tak wróciłam przed 22... Pogoda była brzydka i mi się nie chciało z łóżka wychodzić. Troszkę mnie głowa boli.
Co do dziewczyn, które się dawno nie pokazywały u nas to nie tylko Ptcenter i Poxo ale także jeszcze kilka dziewczyn bo kojarzę, że jakoś tak nas mało się zrobiło...
onanana
kasiente kurcze ale niefajnie
Moja koleżanka ze studiów też miała, a młody urodził się zdrowiutki i jest kochany
Ponko super że humorek Ci dopisuje
Moja młoda chyba chce przekazać Wam buziaki i pozdrowienia, bo ostro teraz tańcuje
Agutek, Margana (nie)dziękuję, mam nadzieję, że nie zwrócę tej glukozy- jeszcze nie wymiotowałam w ciąży hehe
Ponko super że humorek Ci dopisuje
Agutek, Margana (nie)dziękuję, mam nadzieję, że nie zwrócę tej glukozy- jeszcze nie wymiotowałam w ciąży hehe
kasiente
A no właśniei dziewczyny jaka jest norma dla kobiet w ciąży tej glukozy...???bo ja dziś odebrałam wynik i z rana wyszło mi że miałam 63.5 a po glukozie 114 i nie wiem czy dobry wynik a w środę idę do gin??
wynik masz super. po obciazeniu ale na czczo masz za niski cukier. Na czczo norma zaczyna sie od 70 jednostek a konczy na 140! wiec masz za niska na czczo a po obciazeniu masz bdb, bo norma max jest 140 jednostek.
no dokladnie...trzeba sie nieco nameczyc, ustawic diete, miec tabele z indeksem glikemicznym i przede wszystkim jesc 6 posilkow dziennie co 3 max 4h i to tez wyliczone no i mierzyc 4 razy na dobe cukier no ale coz, dziecie sie musi zdrowiutkie urzodzi wiec trzeba troche polatac po specjalistach i ustawic wszystko jak najszybciej sie dakasiente - to jest problem, ale na pewno dzidziuś będzie zdrowy. Masz plan działania, a to już połowa sukcesu. Trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama