reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

onanana powodzenia jutro na glukozce! Ja jutro wyniki odbieram, oby były dobre!

kasiente mam nadzieję, że tym razem wynik będzie dobry!

reklama
Dziewczyny a ja mam takie pytanie wybiegające na przyszłość, może głupie ale ja tam wole sie Was zapytać. a mianowicie jak się nam już dzidzie urodzą to trzeba je zapisać do lekarza (oczywiste), i teraz to musi być konkretnie pediatra czy taki lekarz rodzinny?

dupa wlasnie zbita:// jutro mam dzien w plecy.....

Odebralam wyniki...na czczo w nroemie po 2h po 75g obciazenia 187://// z norma do 140jednostek.

Wlasnie siedze i drukuje tabelki z indeksem glikemicznym. Dzwonilam do znajomej pani dietetyk. Umowilam sie z nia na telefon po wizycie u diabetologa.

Jutro z ranca wstaje jade do mojego ginka po skierowanie do poradni, potem jade do owej poradni zobaczyc jak z terminami, i mam nadzieje ze sie uda dosta dosc szybko!!!!!!!! A jak nie to dzwonie do przychodni gdzie moge tez prywatnie sie umowic i bede cisnela na prywatna wizyte jak najszybciej!!!!!!

Zeby szybko zaczac stosowac diete, kupic paski do glukometru i walczyc z tym ustrojstwem zeby moj synus sie zdrowiutki urodzil!!!

Humor doszczetnie popsuty;) no ale mam teraz taka wole walki o normalny poziom cukru ze szok.

No coz, trzeba te cukrzyce ciazowa pokonac:)

Kasiente współczuję Ci złej glukozy i tej lataniny, która teraz jest przed Tobą;((( Będę trzymać kciuki żeby szybko się wszystko udało.

Ja dziś kochane leżę cały dzień po chrzcinach bo wczoraj jak o 8 rano wyszłam tak wróciłam przed 22... Pogoda była brzydka i mi się nie chciało z łóżka wychodzić. Troszkę mnie głowa boli.

Co do dziewczyn, które się dawno nie pokazywały u nas to nie tylko Ptcenter i Poxo ale także jeszcze kilka dziewczyn bo kojarzę, że jakoś tak nas mało się zrobiło...

kasiente kurcze ale niefajnie
unhappy.gif
Moja koleżanka ze studiów też miała, a młody urodził się zdrowiutki i jest kochany
yes2.gif

Ponko super że humorek Ci dopisuje
yes2.gif
yes2.gif
Moja młoda chyba chce przekazać Wam buziaki i pozdrowienia, bo ostro teraz tańcuje
laugh.gif

Agutek, Margana (nie)dziękuję, mam nadzieję, że nie zwrócę tej glukozy- jeszcze nie wymiotowałam w ciąży hehe

Kasiente współczuję Ci, trzymaj się słońce

ja mam zamiar iść na glukozę w sobotę, boje sie cholernie, że mi też coś pokaże(a naagorsze że dopiero na wizycie u gin sie dowiem jakie wyniki, bo ona to będzie odbierać).

kasiente - to jest problem, ale na pewno dzidziuś będzie zdrowy. Masz plan działania, a to już połowa sukcesu. Trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze.

A no właśniei dziewczyny jaka jest norma dla kobiet w ciąży tej glukozy...???bo ja dziś odebrałam wynik i z rana wyszło mi że miałam 63.5 a po glukozie 114 i nie wiem czy dobry wynik a w środę idę do gin??

A no właśniei dziewczyny jaka jest norma dla kobiet w ciąży tej glukozy...???bo ja dziś odebrałam wynik i z rana wyszło mi że miałam 63.5 a po glukozie 114 i nie wiem czy dobry wynik a w środę idę do gin??

wynik masz super. po obciazeniu ale na czczo masz za niski cukier. Na czczo norma zaczyna sie od 70 jednostek a konczy na 140! wiec masz za niska na czczo a po obciazeniu masz bdb, bo norma max jest 140 jednostek.

kasiente - to jest problem, ale na pewno dzidziuś będzie zdrowy. Masz plan działania, a to już połowa sukcesu. Trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze.
no dokladnie...trzeba sie nieco nameczyc, ustawic diete, miec tabele z indeksem glikemicznym i przede wszystkim jesc 6 posilkow dziennie co 3 max 4h:) i to tez wyliczone no i mierzyc 4 razy na dobe cukier;) no ale coz, dziecie sie musi zdrowiutkie urzodzi wiec trzeba troche polatac po specjalistach i ustawic wszystko jak najszybciej sie da:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzień dobry mamusie:)
chciałabym złozyc wszystkim listopadowym Anną najserdeczniejsze życzenia z okazji imienin, a przede wszystkim by dzidzie Wam się zdrowo chowały w brzuszkach a potem już na tym świecie:)

Do góry