reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mój maluszek czasem budzi mnie nocą, ale jak wstaje o 5 rano, bo mąż idzie do pracy to on też się budzi i już fika :p

A u mnie czy deszcz, czy słońce, czy ja wykończona jestem to mały zawsze żywy jest i wariuję, aż czasem nie mam siły uleżeć i sama się wierce :p

Nimfii- jaki rozmiar się kupuje na 8 miesięczne dziecko, bo mniej więcej wiesz, a muszę dziś kupić dla córusi kolegi, a nawet jej nie widziałam.

reklama
andrzelika ja bym brala odpowiednik rozmiarowki 9-12 msc tj 80, a nawet juz na roczek tj 86. Z tego wzgledu ze wielu sprzedawcow zaniża rozmiarówke i wiele razy sama kupilam cos za malego dla dziecka. Rozmiar 86 zazwyczaj starcza już na cały pierwszy rok życia dziecka, albo nawet i na 2 lata ;) Sama niedawno pakowalam niektore rzeczy z rozm 86 bo jeszcze byly dobre na Macka (głównie bluzy i koszule wizytowe). Doświadczenia w temacie sukienek nie mam niestety, ale mysle ze i one potrafia starczyc na długo.

nimfii no to zdecydowanie mieliscie od samego poczatku pod gorke,Ja mialam duzo lepiej bo juz 2 miesiace przed slubem zamieszkalismy razem no i zanim zaszlam w ciaze to tez juz troche razem mieszkamy wiec jednym slowem ulozylismy sobie jakis tam rytm no a co do mycia i sprzatania to tez mi sie wydaje ze duzo wlasnie zalezy od osobowosci i wychowania moj od samego poczatku byl nauczony robic wszystko za soba i gotuje i sprzata jak musi a u siebie w kraju zanim do UK przyjechal no to pracowal w restarucji,wiec zycze Ci moja droga zeby Twoj facet wiecej Ci pomagal jak juz sie urodzi drugi bobasek ;-):-) i glowa do gory bo czasem my kobiety tez musimy sobie wyszkolic faceta jesli sam od siebie nie chce ;-):-)
andrzelika Ja bym kupila cos juz na roczniaka niz wymierzone na 8 miesieczne,moze cos na jesien-zima bo sie zbliza a wieksze wiadomo zawsze mozna cos tam pozaginac itd :tak::-)

Ssabrinaa wie ze musi mi teraz pomagac, bo jak nie to zastanie śmietnik w domu :p Już teraz ledwo wyrabiam sie z porzadkami a z dwójką maluchów to już doba będzie za krótka aby zdązyć ze wszystkim.
Przez wzglad na to ile musialam sie nameczyc aby męża wyciagnąć na prostą, to teraz syna wychowuje tak, aby był bardzo pomocny we wszystkim. Nie bedzie mial taryfy ulgowej od obowiązków (jak mąz w swoim domu mial) bo nie chce wychować (nawet dwóch synów) dzieci co będą takim maminsynkiem żeby wszystko na kobiete zwalić :p

nimfii no i bardzo dobrze,podoba mi sie Twoje podejscie i plany w zwiazku z wychowaniem syneczkow Ja sobie tez wlasnie obiecalam ze nie bede rozpieszczac i wyreczac swojego malucha bo bedzie musial sie nauczyc jakos zyc samodzielnie zeby sobie radzic w przyszlosci w zyciu,mnie moja mama zawsze uczyla samodzielnosci i to mi tylko na dobre wyszlo wiec i Ja tak bede robic :-)

Andrzelika ja popieram słowa dziewczyn, kup już coś na nawet ponad roczek;) to jak kupisz rozmiar 86 czy 92 a nawet 98 to im się to przyda tylko jeśli chcesz kupić coś w rozmiarze 86 lub mniejszym to kup tak patrząc na porę roku bo letnia sukienka np 86 może sie nie przydać jeśli maleństwo będzie w zimę miało ten rozmiar. Ciężko określić rozmiar dziecka bo jedne mają małe rozmiary a inne duże bo są np długie. Różnie to bywa.

Ja dziś kupiłam sobie kilka fajnych bluzek;) teraz są w praniu, pokażę Wam jak już będą suche ;) duszno u nas ale nie za gorąco, moja mała widzę że bardziej buszuje wieczorami i nocą niż za dnia. W dzień jest taka trochę spokojniejsza, mniej ją czuję. Mogłaby się przestawić ze swoim snem na noc;)

Ssabrinaa i mama nadzieje ze przyszla synowa bedzie mogla być mi wdzięczna za takie wychowanie synów :tak: Ja przyznam ze mam zal do teściowej ze tak rozpiesciła syna :-(

Dzień dobry mamusie:)
chciałabym złozyc wszystkim listopadowym Anną najserdeczniejsze życzenia z okazji imienin, a przede wszystkim by dzidzie Wam się zdrowo chowały w brzuszkach a potem już na tym świecie:)

Bardzo dziękuję i wzajemnie dla Ciebie Aniu, życzonka imieninowe.

O mnie nikt ze znajomych ani rodziny nie pamięta, nawet mój B. się nie odezwał z życzeniami ;( (w ogóle się nie odzywa od soboty - mamy te cholerne ciche dni... a mnie to już chce się tylko ryczeć).

reklama
Do góry