reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej dziewczyny, ja nie mam czasu ostatnio na BB bo mój A. ma 9 dniowy urlop i trzaska magisterkę, oczywiście przy kompie, tak więc ja chwilowo muszę mu to udostępnić ;)
Mam nadzieję, że u wszystkich brzuchatek wszystko dobrze, będę wpadać w miarę możliwości ale możliwe, że będzie to dopiero za tydzień. Z tego urlopu tyle dobrze, że na działkę jedziemy w piątek na 3 dni i wypoczniemy sobie trochę. Kupiliśmy frisbee i sobie rzucamy jak dzieci, 12zł a cieszy, najlepsze wydane pieniądze tego lata :p A na działce dużo trawy, jeziorko (i komary, hehe) jedyna uciecha w te letnie miesiące, oby pogoda dopisała :)

No, mam nadzieję, że uda mi się wpaść niedługo, trzymajcie się cieplutko :*

reklama
Gola - cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupu, ja sobie aktualnie nie wyobrażam życia bez rogala :)

nimfii
- może przydała by Ci się konsultacja z chirurgiem naczyniowym, bo czekają nas jeszcze 3 miesiące ciąży.

Ssabrinaa - życzę szybkiego powrotu do formy dla męża i świętego spokoju dla Ciebie :)

hej mamuski możecie zdradzic cenę tych rogali z smyka ??ja też sypiam średnio podusia miedzy nogi i jechane do rana :)
bryszka powodzenia z tymi finansami myśl pozytywnie a się uda- ja właśnie sobie wmawiam że placek który robię pierwszy raz mi się uda he he
winki majuska udanych wyjazdów bawcie się dobrze odpoczywajcie i wracajacie całe i zdrowe :))
saabrina zdrówka dla męzulka
ponko spoko jakoś się u nas kula bez sensacji pare sprzeczek z mężami i inne pierdoły a ogólnie oki buźka dla Ciebie odezwij się jak będziesz mogła
a teraz pare słów co u mnie.. weekend przeleciał sobota w pracy po pracy odwiedziłam rodzine i wróciłam póżno do domku niedziela wkońcu usiadłam i wyjaśniłam parę spraw z mężem zobaczymy czy coś rozmowa da czy nadal będzie mnie wkurzał :/ no i przed nocką trzebabyło się wyluzować wiec zaczełam robić placek jak nie wyjdzie to się załamie :) jutro miła perspektywa wolngo od pracy trochę pościemniam no i od 9 zakupy w moim ulubionym ciuchlandzie oczywiście wszystko dla córki dla siebie bym nie wstawała tak z rana hi hi
życzę Wam kochane miłego tygodnia bez stesu przemęczenia i ludzi dostrzegających nasz wyjątkowy stan :))))

Witam mamusie!!!
Ja tez mam problemy ze snem budze sie co chwila a całego snu mam moze 4 godziny:-(
Mam do Was pytanie bo nerwy mam na siebie ze szok cały czas siedze w domu i zapomniałam sie do lekarza umowic:szok:a zwolnienie mam do piatku a wizyte w poniedziałek czy to juz nie jest za pozno moze mi dwa dni wstecz dac? i w poniedziałek to juz inny miesiac... jestem załamana ze jestem taka zakrecona...
Miłego dnia kochane!!

Witajcie kochane:)
agalodz wydaje mi sie, że powinien Ci wystawić bez problemu - takie rzeczy się zdarzają, wiem, że do 3 dni roboczych trzeba dostarczyć L4 do zakładu pracy, także na pewno załatwisz to jak trzeba :)
Ja dziś nawet w miarę spałam, ale generalnie codziennie budzę się między 2-3 na siku i potem ciężko mi usnąć.
W środę mam jechać z rodzicami na wakacje - więc nie będzie mnie - nawet nie wiem dokładnie na ile i gdzie... Bo ciągle się wahałam, Rekowo jakoś tak okolice już Kaszub i do morza jakieś 30-40 km, będę się byczyć i jeść jajecznicę z kurkami bo tam ich ponoć dużo.

Kati82 - rogala kupowałam jakiś czas temu, chyba ok 150 zł płaciłam,nie więcej, może troszkę mniej, ale wart jest każdej ceny :)
Mam też nadzieję, że ciasto się udało :)

agalodz - raczej nie powinno być problemu

Gola - jedź i odpoczywaj, a jajka mocno ścięte jedz :)

U nas pogoda barowa... weekend z mężem i synem to najlepszy sposób na leżenie w łóżku, szybko mi zleciało, ale rozgardiasz zrobili niemały :) Przyjdzie małżonek z pracy to posprząta, a ja postaram się tego nie dostrzegać i spokojnie leżeć dalej :)

Hej dziewczyny :-)
Cos dzisiaj spokojnie z rana na naszym forum :-D Ja ostatnio nie mam problemow ze spaniem tzn mam problem z pobudka poranna bo jak moj A. idzie do pracy po 5 rano to Ja wstaje i szykuje go do pracy i wtedy jeszcze jakas herbatke wypijam i cos przekasze i potem znowu do wyrka no a potem spie do 9-10 i dzisiaj np 10 i nie chcialo mi sie jeszcze wstawac no ale coz musialam wstac bo mialam sprawe do poloznej ktora powinla byc dzisiaj u siebie,jak to oznajmialy ze w kazdy poniedzialek sa u siebie miedzy 9-12 zeby ciezarowki bez umowionej wizyty mogly przychodzic z problemami no to poszlam i pocalowalam klamke bo jej tam dzisiaj nie ma :no: wkurzylam sie z lekksza bo mam mnostwo pytan a kolejna wizyte mam za miesiac ehh i teraz bede musiala probowac dzwonic do jednej z poloznych i postarac sie umowic na jakas wczesniejsza wizyte :tak:
agutek lez,lez i sie balaganem nie przejmuj :-D;-)

agalodz zwolnienie mozna wypisać 3 dni do tyłu i 1 dzień do przodu, więc udało Ci sie załapać;-)Nie bedzie żadnego problemu, lekarz wypisze od soboty:-)

Witam was dziewczyny,
u mnie weekend minal bardzo sympatycznie, w sobote bylismy za wozkiem i juz postanowione, bedzie Maxi Cosi mura 4 tylko musze ja zciagnac z Polski bo tutaj nie maja czterokolowych. Potem pojechalismy na ryby, wiec popoludnie spedzilismy nad jeziorkiem, zrobilismy grila, spotkali sie ze znajomymi i wrocili poznym wieczorem do domu. Wczoraj pogoda juz nie byla taka rewelacyjna ale mimo to wybralismy sie nad ocean na dluugi spacer. Bylo bardzo sympatycznie, wystarczajaco cieplo i na szczescie nie padalo. Tak wiec weekend zaliczam do bardzo udanych.

Dzis juz niestety deszczowo no i powrot do pracy.

Gola zycze udanego wypoczynku.

Agutek balaganem sie nie przejmuj, maz wroci to posprzata :tak:

reklama
Ssabrinaa znam ten bol zajmowania sie chorym - jak mi mąz i Maciek chorowali to byłam wykończona fizycznie, psychicznie i niewyspana :sorry2: Bo co chwile ktoryś coś potrzebował. Dzieckiem to wiadmo ze trzeba sie zajac, bo sam nie rozumie co ma robic, ale "stary" chlop :-p Też jak dziecko :-D Nie wie jakie leki do czego sluza i nawet nie ma siły sobie herbaty zrobic -biedaczek :tak::-)
Za to gdy ja choruje to nie mam żadnej taryfy ulgowej od zajec codziennych :dry: No moze minimalna...

ponko wypoczywajcie na dzialce :tak: Proste zabawki zawsze sa najlepsze ;-)

agutek po konsultacji z lekarzem (ginekologiem i internista) nie widza oni problemu jesli chodzi o te pajaczki :sorry2: A skierowania do chirurga - to moge pomarzyc zapewne.
To chyba jest u nas dziedziczne bo moja mama ma tego strasznie dużo na nogach. Podejrzewam ze i mnie czeka z biegiem lat.
Tak czy inaczej powiem ginowi przy wizycie ze mi sie to pogłebia w ciąży.

Leje u nas strasznie. weekend tez byl nieprzyjemny pod wzgledem pogody. Jakos nie jest ciekawie tego lata - jakby nie bylo sam środek lata i zimno, deszczowo :sorry2:
choc dla mnie to i lepiej jak nie jest duszno :tak:

Do góry