reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Madzia dokladnie no a wiadomo Ja to bede miec za darmo wiec jesli bede miec bole takie ktorych nie wytrzymam to na pewno skorzystam,Ja chce milo wspominac ten dzien a nie jak jakas meczarnie do czego potem nie bede chciala wracac :tak: A co do klucia przy zzo to mysle ze jedno uklucie na pewno nie bedzie mnie az tak bolec jak bole porodowe przez iles tam godzin,wiec mysle pozytywnie o tym znieczuleniu:tak:
A na porod w domu to na 100% bym sie nie zdecydowala,wszystko wszystkim ale wole miec ta opieke medyczna na miejscu wrazie czego:tak:

reklama
Ja też się bałabym porodu w domu. Zwłaszcza pierwszego. Może przy czwartym dziecku jak się zna całą fizjologię i etapy porodu z własnego doświadczenia to jest inaczej.
I też jestem jak najbardziej na tak jeśli chodzi o znieczulenia, które są z resztą za darmo, chociaż jeśli ze znieczuleniem trzeba będzie leżeć, to wolę bez :p
W ogóle zaczęłam szukać informacji o porodach w Gdańsku i się przeraziłam trochę. Chyba na fora wchodzą sami wnerwieni ludzie, bo żadnej pozytywnej informacji o jakimkolwiek szpitalu nie znalazłam ;O

Dziewczyny a propo tego żelu Dianatal, to z tego co zdązyłam się dowiedzieć, to nie posiada on właściwości znieczulających, tylko zmniejszających tarcie i ułatwiających wypieranie dziecka. Zakład. Ukłucie nie jest bolesne, tym bardziej, że w tym czasie już są dość mocne skurcze i adrenalinka też się pojawia, także działa p/bólowo :)

Dostałam od mojej przyjaciółki taki otulaczek dla noworodka, nie wiem czy słyszałyście, nie jest to dość popularne, a myślę, że fajna sprawa bo rożkiem dzieciaczka nie da się tak dobrze opatulić, zawsze jest luźny.
Poniżej link:
Otulaczek - otulanie niemowląt | Motherhood.pl

Propo zzo oczywiscie nie chodzilo mi o to ze wkluwanie w kregoslup boli tylko o to ze jest to ingerencja w kregoslup czyli jeden z wazniejszych narzadow i choc wiem ze anestezjolodzy sie na tym znaja to zawsze pozostaje we mnie jakas obawa. Tak jak pisalam przy pierwszym porodzie bylam zdecydowana na zzo, nie otrzymalam go -to inna sprawa. Tym razem jednak wybralabym inne metody znieczulajace ktore bardziej mi sie podobaja na chwile obecna :-)

ponko juz samo to ze chcesz sie ruszac podczas porodu pomaga zniesc bole porodowe :tak: Ruch zmniejsza bol porodowy, tak samo jak masaz, czy cieply prysznic. Wiadomo ze nie na kazda dziala to samo, jak napisala Madzia ze jej kapiel nie pomaga a mie np pomagala bardzo. Pomagaly mi tez ćwiczenia przy drabinkach, za to skakanie na piłce potegowalo moje bole. Warto jednak sprobowac wszystkiego :tak: Najgorzej jest lezec i sie meczyc, bo wtedy i czas wolniej plynie i mysli nie mozna oderwac od tego co sie dzieje wkolo.
Nooo a jesli chodzi o opinie na temat szpitali to wiesz zawsze najwiecej do powiedzenia naja osoby niezadowolone ;-) ja tez piszac opinie o szpitalu w ktorym rodzilam skupilam sie glownie na wadach a nie zaletach. Lepiej popytaj osob ktore znasz i juz gdzies rodzily w okolicy. tak najlepiej poznaje sie opinie.

Witam się ja też jestem za znieczulaniem teraz tyle się mówi o rodzeniu po ludzku że jak jest możliwość to czemu nie skorzystać ja mam zamiar rodzic w prywatniej klinice kosz takiego porodu z nieczuleniem to ok 500zł jak.

ja z witamin to zażywam Prenatal Classic mają w składzie wszystko co trzeba i do tego jeszcze biorę sobie Linoccomplex NNKT(kwasy tłuszczowe)
rożek fajna sprawa też zamierzam zakupić.

Nimfii, niestety nie mam żadnych koleżanek rodzących gdzieś w okolicy (jedna w gdyni ale to za daleko) więc jestem zdana na opinie z forum i oglądanie sal porodowych.

Mirelka fajnie masz, że poród możesz mieć za 500zł prywatnie :p U mnie 6tys i jest tylko jeden prywatny szpital. Masakra :p

Ponko trochę źle napisałam to jest prywatna klinika ale mają też umowę podpisaną z NFZ oni dopłacają resztę,6 tyś ciekawe kto tam rodzi....:szok:

Powiem Wam, że ja jeszcze nie myślę o porodzie:eek: Jestem tak jeszcze "nieprzygotowana" na nic, że szok. Dopiero co leniwie przeglądam allegro - szukając łóżeczka, zastanawiam się, jak wyremontować pokój dla naszej trójki... ale NIC jeszcze nie mam. Qrcze... może wezmę się do roboty w końcu. Co do znieczulenia, to tu jest link z tej stronki rodzić po ludzku i szczerze mówiąc - po przeczytaniu wszystkiego, ja wolę chyba nie ryzykować np. zastosowania kleszczy...grrrr

Znieczulanie porodu | Ból porodowy

Od sierpnia planujemy iśc na szkołę rodzenia, może tam dowiemy sie czegoś więcej.

Ponko trochę źle napisałam to jest prywatna klinika ale mają też umowę podpisaną z NFZ oni dopłacają resztę,6 tyś ciekawe kto tam rodzi....:szok:

Szpital w ktorym zamierzam rodzic tez jest prywatnym szpitalem, ale w ramach umowy z NFZ mozna rodzic tam za darmo, tak samo znieczulenie, porod w wodzie i inne udogodnienia tego typu sa za free. Z tego co wiem to jedyny taki szpital w Krakowie, a na pewno jeden z niewielu w Polsce. A to bardzo smutne bo wg mnie w kazdym miescie porody powinny byc calkiem za free i w przyjemnych warunkach. :tak:

anek spokojnie jeszcze i ciebie dopadnie goraczka przygotowan wyprawki itp ;)

reklama
nimfii jak się nazywa ten szpital?? Bo ja nie wiem gdzie będę rodzić (mój gin w żadnym szpitalu nie pracuje), a do K-wa mam z 40 km;-)

PS kobitki moje brzucholowe, ja dziś rzygałam jak kot. Po wszystkim położyłam się na sofie i kurde czuję normalne ruchy - jakby moje dziecko koziołki fikało, albo mnie kopało, aż na brzuchu zobaczyłam tuż pod pępkiem i tuż nad pępkiem i wołam "mamooooo, chodź bo dziecko mi się rusza" he he i uwierzycie, że nawet moja mama zauważyła że skóra ciut pod pępkiem taką wypukłość przez ułamek sekundy z 3 razy pokazała! To już na pewno mój dzidź - akrobata!! A tak już się martwiłam! :-D Później telefon do mężona i do mojej przyjaciółki i znowu widziałam ruch na brzuchu z boku pępka tym razem :-) nio i czułam. Uspokoiłam się:) Aż mi się humor poprawił:)

Do góry