reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
nimfii oglądnęłam filmik, wysłuchałam. Powiedz mi, żeby tam rodzić na NFZ to trzeba np odbyć jakieś prywatne wizyty u jakiegoś ginekologa, który tam przyjmuje, czy na jakiej zasadzie można tam rodzić za darmo??

gola poczytaj tez forum Ujastka
FORUM UJASTEK ::
jak minie przerwa techniczna. Tam wiele ciekawych rzeczy od innych mam mozna poznac ;)

Mozesz tam chodzic do gina, ale nie musisz. Przyjmuja kazda ciezarna do porodu - przynajmniej taka co ma zwyczajne ubezpieczenie ZUS od pracodawcy. Czyli tak jak kazdy inny szpita jak podejrzewam :)
Ja chodze do gina ktory pracuje w zupelnie innym szpitalu i choc bardzo go lubi to nie bede tam rodzic bo nie odpowiadaja mi warunki szpitalne. wybieram Ujastek, bo chocby dlatego ze mozna tam znieczulic sie symulatorem TENS (link w linkowni) a sale poporodowe sa 1 i 2 osobowe a wiec intymnosc na pierwszym miejscu :)
A poza tym wszystko jest bezplatne co powinno byc: porod rodzinny, porod w wodzie, znieczulenia. Dodatkowo placisz gdy np chcesz wynajac indywidualna opieke polożnej na czas porodu lub po porodzie, oraz platne jest gdy chcesz aby np twoj mąż nocowal z toba.
http://www.szpital.ujastek.pl/dlaczego-ujastek/

No i cytat:
To nie prawda, że najnowsze technologie i wysoko wyspecjalizowana opieka musi kosztować. Nasz szpital działa w ramach kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia. JESTEŚMY PIERWSZYM W POLSCE, NIEPUBLICZNYM SZPITALEM GWARANTUJĄCYM BEZPŁATNY DOSTĘP DO TAK bezpiecznych ROZWIĄZAŃ i nowoczesnych TECHNOLOGII. Nawet pomimo, że NFZ nie refunduje zabiegu znieczulenia zewnątrzoponowego – u nas jest on ZUPEŁNIE BEZPŁATNY.
http://www.szpital.ujastek.pl/porod/

No i co moze sie jeszcze przydac to informacja o tym ze maja tam dobrze zorganizowany oddzial patologi ciązy gdy np pod sam koniec porodu sa jakies komplikacje, czy tzreba polezec w szpitalu przez jakis czas itp. Jesli ciaza jest przenoszona po terminie to tez czesto zostawiaja kobiete w szpitalu pod obserwacja. Moja kolezanki lekzaly na patologii ciazy, a jak tam dotarly? Po prostu gdy cos je zaniepokoiło jechaly od razu tam do szpitala na porodowke, a po badaniu lekarza ktory byl na dyzuze decydowal on o tym czy konieta powinna zostac w szpitalu czy nie :)

Ostatnia edycja:
Ja przy pierwszej ciąży myślałam o porodzie w wodzie, ale u nas nie ma takiej możliwości. Jedyne czego bym sobie teraz życzyła, żeby mąż był ze mną i żebym nie musiala lezeć, przeszłam ostatni poród na leżąco i juz nie chcę
Na znieczulenie jakos nie mam parcia. Zobaczymy

A tak wogóle pozdrawiam!

nimfii fajnie że macie dostęp do takiego szpitala moim zdaniem każdy powinien mieć dostęp i prawo do godnego porodu a wiadomo jak to jest w publicznych szpitalach ja nie wyobrażam sobie rodzić w publicznym szpitalu tam gdzie zamierzam rodzić też są sale 2 osobowe i ma bardzo dobre opinie ta klinika.:-)

Dziewczyny, jeśli chodzi o TENS, to używała go żona mojego kolegi i mówiła że w I fazie porodu trochę pomaga, ale jak zaczyna się już konkretna jazda skurczowa i skurcze parte, to raczej nic nie daje, także nie ma działania znieczulającego a łagodzi nieco uczucie bólu.

Gola gratuluję wyraźnych ruchów dzidziola! Ja też czuję mojego synka, ale tak jakby się przeciągał i zmieniał pozycję, np.wypycha mi brzuch najczęściej z lewej strony. Może jest śpiochem? :-)

reklama
Do góry