reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

marttika masz na mysli studia licencjackie dotowane przez UE? Napisz mi w jaki sposob szukacie info o tym :) bo ja siedze caly dzien na necie i nic konkretnegoi nie znalazlam... Tylko podyplomowych jest cala masa a ja licencjat potrzebuje. Czy sie to zalatwia bezposrednio przez uczelnie czy jak ?
Jak chodzi o komisy.... To ja w 99% jednak na allegro stawiam. Wiekszy wybor a jak chodzi o ubrania to cala mase uzywanych rzeczy mozna zakupic na kilka zlotych ;) Natomiast jak chodzi o sprzedawania wiekrzych rzeczy jak wozki, foteliki, akcesoria niemowlece to wole je wystawiac w komisie choc szczerze mowiac to nie idzie tam za duze pieniadze. albo na tablicy.pl albo na gumtree zeby sie zglosil ktos z Krakowa po to.

reklama
nimfii - zapodaj foto! To prześle kumpeli :) i od razu mniej więcej cena
PS gdby któraś z WAs dziewczyny sprzedawała też łóżeczko po dzieciaczku najpóźniej do maja/czerwca też proszę o o info, najlepiej oklice K-kwa, albo k-wic :)
PS marttika- ja b.żałuję, że u mnie nie ma dziecięcego komisu! U onany byłam po fotelik do karmienia, do dziś elegancko nam służy. Gdyby nie koszty przesyłki, to All super, nie raz za przesyłkę trzeba za dużo zapłacić :/

Ostatnia edycja:
Ooo, pusto dziś! :tak: U nas dzionek spokojnie. Fifi teraz odstawia "tany tany" a ja leję ze śmiechu :-D Poza tym była u nas teściowa i w sumie tak rodzinnie czas spędziliśmy. Dzisiaj dałam małemu do spróbowania kiwi i połowę wszamał :-D
Wrzucam zdjęcie mojego bąka, z samego rana :)
IMG_0173.jpg

U nas chyba juz lepiej, Lence kaszel przechodzi... teraz kaszle żadziej ale za to co wykaszle to odrywa jej się flegma i czasami zdazy jej sie zwrócic to co zjadła. Ale mysle ze lada dzien wszystko zejdzie i bedzie wszystko ok.

W piatek zrobilismy sobie ze znajomymi troche przyjemnosci i pierwszy raz od wieku (bo bedzie chyba juz z 2,5 roku) wyszlismy na imprezę. Do małej przyszła babcia a ja w koncu musialam sie troche odstresować. Chociaz nei wiem czy tak do konca mozna to bylo nazwac bo co troche zastanawialam sie czy mała sie nie obudzila czy problemu nie robi,czy nie placze, co troche na telefon zerkałam czy ,,teściowa,, nie dzwoni. Był jakis festiwal piosenki disco-polo, myslałam ze sie wytancze troche na tej ,,potupajce,, ale nie dało rady. Ludzi tyle ze nie szło nawet spokojnie stanąc. Kazdy sie przepychał... tragedia, :-/
Tak wiec tance nie do konca udane, ale wyjscie było potrzebne. Polecam ;-)

A co wiecej? Mam dosyc juz zimy. Od jutra u nas ma juz byc odwilz... ciekawe jak na długo te mrozy zejdą...

Witam się dziewczęta poweekendowo, chyba dziś będę Wam odpisywać cały dzionek bo widzę że trochę popisałyscie przez weekend!
Nimfii ta złośliwość Kuby to chyab dla 4fun:-D:-D zaszlałaś z tą sukienką kochana!! I włoski, no no no...
ankusch fajnie że Martysia tak fajnie się odstawia od cysia!!
magggipka jakoś pzreoczyłam o tej depilacji jak pisałaś do Nimfii. A pamiętasz może jakim laserem to robiłaś??
Majuśka to Patuśka opd grudnia chodzi tak?? to żłobek państwowy?? Widzisz moja Maja praktycznie nie miewa kataru-wody. Jej zaraz zapycha wszystko i jedynie po czym można poznać że coś jej tam siedzi to to że wiecznie ma otwartą buźkę.
Gola ale Pola Ci drepta na spacerach!! Wow!! My znów w domu siedzimy już długo.... To się kochana wybawicie na weselach:) będziesz świadkową u brata?? a to drugie wesele to u tego fajnego kuzyna?? Jak Babcia na sankach?? Dała rade pochodzić troszkę?? Talentu plastycznego zazdroszczę baaaardzo!! Ty to w ogóle fajna dziewucha jesteś!! ładna, zgrabna, mądra, utalentowana. Chyba popadam w kompleksy...
mirelka nie słyszałam o tym Gray'u. musze sie w koncu jakos zorganizowac i znaleźc czas na czytanie!
Angun u Ciebie jeśli nie ciąża to pewnie zmęczenie... Co do upadku Artika to niestety czest tak jest ze chce sie ratowac a efekt jest odwrotny... Kochana Ty masz złotą tesciowa!!! Co do kredek to ja zamówiłam Mai takie: Absolutna Nowośc dla najmłodszych Kredki klocki (2953553229) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeszcze ich nie dostałam, więc nie wiem jakei są.
helenka na pewno jak się człwoiek zagłębi w skład niektórych produktów to wszędzie kurde wszystko jest....
mycha na pewno kochana dużo sił w pracę angażujesz... a Ty taka chudzinka! Kochana z tego co widzę tu to wszystkie mamy tyle obowiązków. kochana fajnie ż emasz takich klientów weekendowych!! Ja tez czekam na wiosnę jak nei wiem. Oby przyniosła same pozytywy!! Czekamy na wieści od dentysty! Nadia ma bardzo dużo ząbków:) Co do mleka krowieko to Maja wcina:tak: Tzn dostaje grysik, owsiankę itepe:-D
anus witaj:tak: To sie mała stęskniła za tatusiem... buziaki!!
Aneczka fajnie że Zosieńka się z Tobą kąpała. Maja sie ze mną pluskała jak była malusia:tak:
Ssabrina fajnie ze snieg u Was posypał!! Korzystajcie kochana!!
Angie kochanie rozumiem Cię doskonale!! Mam nadzieję że gorący okres w parcy się skończy i w końcu znajdziesz czas na troche odpoczynku!!! Musisz znaleźc chwilkę na odpoczynek! Bo sie wykończysz!! Kiedy Wy kochana w te Tatry jedziecie?? Myślę że to bedzie dla Ciebie fajny relax! Trzym się kochana i pamiętaj że zawsze możesz się tu wyżalić i ponarzekać!
Ponko graty zdanego egzaminu!! No i super że masz nowy aparacik!!
Nimfii wiem ze keidyś kursy były na stronie Wojewódzkiego Urzędu Pracy wymienione ale to musisz sobie sparwdzić jak jest u Was.
martttika kochana ja mam u nas komis jeden i zaglądam tam jak mam czas. W sumie dawno nie byłam. powiem tak: zabawki wolę kupować tam, bo widzę na miejscustan i nie przepłacam za pzresyłkę. Ciuszki neistety wychodzą drożej niż na allegro. Kupiłam kilka kombinezonów tam, kurtkę, krzesełko do karmienia, stoliczek edukacyjny, szczeniaczka uczniaczka więc takei rzeczy które sporo kosztują (chyba coś jeszcze ale zapomniałam).
Justynaz oby kaszel całkiem sobie poszedł!! Fajnie że wybralas się gdzieś ze znajomymi!!

U nas weekend ok. D wlasnie poszedł z Mają do kontroli do lekarki. Mam nadzieję że będzie ok. Cały weekend siedziałam z Mają w domu ale musze Wam powiedziec ze odpoczęłam troche w końcu. W sb D pół dnia nie było i sobie fajnie posprzątałam z Maja. Pogotowałam i popołudnie było leniwe. Wczoraj też tylko zupę na dziś ugotowałam, zrobiłam wczorajszy obiad, poprasowałam a reszta dnia leniwie. Aż mnie dziwota bierze!!
żaluję tylko że nie mogliśmy an saneczki isć:-( Biedne to moje dziecię:-:)-:)-(
Biorę się do pracy. Miłego dnia!

Czesc!

Wlatuje z pozdrowieniami dla kazdej oraz zycze zdrowka chorowitkom!
Wybaczcie, ze malo jestem, ale mam mase spraw do ogarniecia... A juz myslalam, ze bede na biezaco... :eek:

Buziaki!

gola to pozniej na priv ci wszystko napisze ;-)

justynaz super ze udalo ci sie wyrwac z domu :tak: to bardzo potrzebne i wiele daje :tak:

onanan super ze odetchnelas w weekend! :tak:

Jesli chodzi o te kursy to juz znalazlam wszystko - kursy, studia itp i wszystko wiem co i jak sie załatwia tylko doopa z tego bedzie :-(
Wiekszosc kursów mnie dyskfalifikuja dlatego, ze mam zatrudnienie a sa w wiekszosci dla bezrobotnych. Te ktore sa dostepne dla pracujacych to znów głównie dla kadry zarzadzajacej, menagerów i kierowników firm :baffled::nerd: Studiow podyplomowych z UE jest cala masa... ale ja nie mam nawet licencjata wiec tez mi w niczym nie pomoze :dry: Niektore kierunki funduja stypendia ok 1000zl ale te kierunki (matematyka, fizyka, budownictwo itd) mnie nie interesuja. Podsumowujac nie znalazlam nic na czym mogłabym sie zaczepić.
Co wiecej doszlkam do wniosku, ze chyba coś ze mną nie tak :dry: mam 27lat a nadal nie wiem co chce robić w życiu, w jakim kierunku iść... Bo ja juz w swoim zyciu przerabialam kierunki od przyrodniczych po humanistyczne i zawsze cos bylo nie tak...
Zaczlam wczoraj pisac na ten temat z kolezanka to jej pomogłam znaleśc cel w zyciu :p Choc na tyle sie zdały moje wczorajsze poszukiwanie ze komus pomoglam ;)
A ja to nadal bede tkwic tu gdzie jestem....

Ostatnia edycja:
nimfii nie tylko Ty tak masz, że nie wiesz co dalej, ale wydaje mi się, że sytuacja na rynku pracy i ogólnie sytuacja ekonomiczna w kraju powodują, że młodzi nie wiedzą co dalej. Dzisiaj studia nic nie gwarantują, a kosztują koopę kasiory. Nie każdego stać, żeby dostosowywać się do rynku pracy i wciąż przekwalifikowywać. Sam fakt, że większość moich koleżanek, którym udało się wyjechać za granicę pracuje w wyuczonych zawodach, gdzie tutaj naginało w zwykłych spożywczakach, albo wciąż na darmowych praktykach:-( Wiem jakie to dołujące, bo też ciągle myślę co dalej ze sobą robić... Co do tych studiów to jakoś pocztą pantoflową się roznosiło. U mnie na wydziale na Uniwersytecie otwarto jeden kierunek gdzie był całkowicie za darmo zarówno dziennie jak i zaocznie! Był tak oblegany, że sobie nie wyobrażacie, osób na jedno miejsce tyle co na nasze prawo, co jest jednym z lepszych wydz w PL. Moja siora studiuje stosunki międzynarodowe oczywiście całkowicie za darmo. Studia są w całości po angielsku, wykładowcy z zagranicy, książki za darmo:szok: Gdzie niektóre są warte grubo ponad 200 zł! Tak na prawdę to na stronach uczelni trzeba szukać i być ciągle na bieżąco, bo oferta czasami znika jak świeże bułeczki.

A i gola, onanana,nimfii dzięki za opinię!:*

nimfii- a nie myślałaś żeby iśc na normalne studia zaoczne płatne i starać się o stypendium socjalne??ja jak studiowałam to dostawałam stypendium socjalne- miesięcznie 300 zł a za studia płaciłam co miesiąc 330 zł więc tak jakbym płaciła za studia 30 zł miesięcznie. Ty dodatkowo jesteś z Krakowa wiec nie masz problemu z dojazdem bo domyslam się, że sieciówkę i tak masz.Każda szkoła ma swoje kryteria do przyznawania tego stypendium u mnie nie można było przekroczyć 600zł na osobę w rodzinie

reklama
marttika tak to prawda ze zdarzaja sie takie kierunki... teraz sobie przyppominam ze kilka lat wstecz mieli cos fajnego na AGH Krakowskim wlasnie zaoczne za free i kolegom moim radzilam na to isc bo ja wtedy na studium bylam. Bede patrzec blizej wakacji bo ofert moze jeszcze przybyc. ;-)

filipkowa mama tak to fakt bede musiala popatrzec na stypendia socjalne. Byc moze to bylby jakis ratunek, bo najpewniej bym sie zalapala. U nas poki nie pracuje dochod w rodzinie na 1 osobe to jest ponizej 400zl :szok:

Do góry