reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

reklama
ponko a wiesz mniej więcej co Filipa tak uczula? Bo ja pojęcia nie mam :-( Jest dobrze, dobrze, a później budzi sie po nocy cały szorstki jak tarka i do tego już podrapany. Fenistil ogólnie pomaga, bo wapno już nie dawało rady...

Martika, u nas fenistil nie pomagał. Smarujemy go bardzo tłustym kremem witaminowym takim robionym z apteki a w ostrych przypadkach właśnie ten elosone. Dostaliśmy jeszcze syrop atarax ale nie działał (znaczy 2 dni spokoju i znowu), on głównie ma uspokajać, żeby maluch miał przespane noce. U nas uczulenie jest na kukurydzę i czekoladę i chyba na coś jeszcze, wydaje mi się, że na korzeń pietruszki ale nie jestem pewna bo potem podałam mu i już nie było reakcji.

Wpadam na chwilę, bo kupa roboty w domu.
dziewczyny, odnośnie alergii, to niestety trzeba zrezygnować z potencjalnie uczulających produktów (choć niektóre dzieciaki potrafią byc uczulone na ziemniaka czy marchew) i zrobić dietę eliminacyjną. ja narazie Arturowi nie daję nic z kakao a broń boże mleko krowie.
Ponko dziwię się, że pediatra wiedząc o alergii Filipka zgadza się na mleko krowie. Ja bym go nie stosowała, masz pewność, że to nie alergia na mleko?
Współczuję wam dziewczyny tych wysypek i drapania, dzieciak śpi wtedy niespokojnie i nie odpoczywa w nocy.

Hej maminki :-)
Witam sie sobotnio u nas nocka bez zmian dzisiaj 3 pobudki z przechodzeniem do mojego lozka i pobudka po 6 :nerd::baffled: a byly juz takie fajne 2 nocki ehh no coz nadzieja pozostaje ze moze dzisiaj sie wyspie :-p u nas pogoda super wczoraj pod wieczor zaczal padac snieg i troche go napadalo hurrra wiec zupka juz mi sie konczy gotowac Sami wlasnie zasnal jak wstanie to jemy zupe i do parku pojdziemy na 1h chociaz pobiegac :-) wozkiem bo sanek nie mamy ale nie jest az tak zle bo sniega do kostek tylko mamy a nie do kolan :-D
maggipka dobrze ze Amelka juz lepiej i ze wizyta sie udala i dobre wiesci byly,Gratki za zakonczenie cycowania,brawo ze tak dlugo karmilas ;-)
Gola zdrowka dla mamy,jak tam sie czuje po sciagnietych szwach?? a my juz zdrowi meczylismy sie kilka dni tylko Ja bardziej niz Sami co mnie bardzo cieszylo ze go tak bardzo nie zlapalo a sniegu raz jest wiecej a raz mniej ostatnio utrzymal sie 2 dni i zniknal no ale wczoraj wieczorkiem znowu nam dosypalo pewnie bedziemy musieli sie nim szybko nacieszyc bo raczej sie nie utrzyma za dlugo :tak: a z chlopem jak to z chlopem tak jak piszesz w kazdym zwiazku sa wzloty i upadki i jakos trzeba przez to przejsc no ale czasem czlowiek juz jest tak opadniety psychicznie ze nic sie nie chce nawet walczyc ale jakos sie podnosze jeszcze i staram sie dla synka :-);-) Polcia niezle trasy pokonuje na nozkach,brawa dla malej :-)
Angun dzieki za przywolanie mnie do porzadku :-p;-) obiecuje poprawe hehe :-) a z tym rodzenstwem oj u nas na razie nie ma mowy o drugim bobiku mimo iz cos tam mowilismy ale na pewno nic w najbizszej przyszlosci sprawy mojego A. nie sa jeszcze pewne i jasne (paszport) wiec na razie Sami musi sie nacieszyc nami ;-) a z ta taxi no jest to fajna sprawa miec takie zabezpieczenie w razie jakby nie bylo pracy to zawsze od razu mozna cos zaczac temu moj to robi bo w firmach roznie bywa czesto zwalniaja albo i upadaja.No to czekamy do przyszlego tygodnia ciekawe czy Artik bedzie mial rodzenstwo czy jeszcze bedzie musial poczekac?a jak bys chciala??
mycha Gratki dla Nadulki za tyle zabkow !!! no i super ze tak bezobjawowo wyszly ;-) a co do krowiego mleczka to JA synkowi normalnie daje krowie mleczko dostaje kakao no i robie mu codziennie kaszki na krowim mleku a MM dostaje tylko rano i wieczorkiem do popicia i powoli juz bedziemy rezygnowac i zostawac tylko na krowim :tak:
anus fajnie ze urodzinki Olafka sie udaly ;-) Sami tez krzyczy jak oszalaly jak sie mu czegos nie da albo na cos mu sie nie pozwoli az uszy bola :baffled:
ponko spoznione ale szczere zyczonka urodzinowe Wszystkiego co najlepsze kochana !!!

Milej soboty zycze ;-)

Ssabrinko coś nie wierzę w tą ciążę, bo to musiałby być przypadek, ale bardzo bym chciała i już niedługo powinniśmy zacząć starania. Fajnie, że i u was trochę białego puchu, Samik przynajmniej też będzie miał trochę uciechy!
Nimfii sexy mama z ciebie będzie w tej sukienuni!
Aneczko dobry pomysł z tymi inhalacjami w czasie katarku, a czego używasz? Może w trakcie kąpieli się przewróciła albo opiła wodą i na jakiś czas się zniechęciła?
Majuska no niestety teraz w dobie kryzysu musimy na wszystkim oszczędzać, ponoć nawet w ostatnie święta ludzie wydaweali mniej niż przed rokiem, także nie ma się co dziwić. Mimo wszystko trzymam &&&&, żeby się rozkręciło na wiosnę i żebyś miała mnóstwo włochatych klientów :-)
Mycha no Nadul zaszalał z ząbkami, złote dziecko!!!! My mamy 12 i teraz idą górne 3-ki, też nie narzekam na cyrki z tego powodu :-)
Ponko &&& zaciśnięte, już po??

dziewczyny chcę Arturowi kupić jakieś bezpieczne kredki do rysowania, bo myśłę, że będzie miał z tego dużą frajdę, jeszcze nie próbowaliśmy rysowac a jak z tym u was??

Edit: znalazłam na All coś takiego:
http://allegro.pl/kredki-dla-malucha-stozkowe-na-palce-alex-toys-2-i2919179587.html

http://allegro.pl/grube-kredki-ekojumbo-12szt-maluch-2-green-boom-i2911264475.html

Ostatnia edycja:
Angun ​fajny pomysl z tymi kredkami ale u nas na pewno jeszcze za wczesnie na to mlody jak zlapie dlugopis to laduje tylko w buzi nie probuje nim rysowac itp.A moze sie uda no wiesz natura czasem lubi platac figle ;-)

Angun ja jej robię ze zwykłej soli fizjologicznej, jak trzeba to nawet 3 razy dziennie, jej to pomaga.z tego co mi pani w aptece mówiła to ona jeszcze za mała na te krople eteryczne.kredki fajna sprawa, Zosia jak dostaje to je przewaznie gryzie, długopisem prędzej pisze.nawet proste kreski jej wychodzą:-Dco do kąpieli wydaje mi się że mogła się zrazić jak się uderzyła, ale potem była normalnie kąpana i było ok.mam nadzieję że to taki krótki kryzys w jej wykonaniu

reklama
angun dieta eliminująca już dawno zastosowana, moje dziecko było prawie, że o chlebie i wodzie, skóra się nie poprawiała:-( zaczęłam mu znowu wszystko dawać i jest ok. Za jakiś miesiąc powtórka z rozrywki. Zgłupieć można!

Do góry