reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
ponko a wiesz mniej więcej co Filipa tak uczula? Bo ja pojęcia nie mam :-( Jest dobrze, dobrze, a później budzi sie po nocy cały szorstki jak tarka i do tego już podrapany. Fenistil ogólnie pomaga, bo wapno już nie dawało rady...

Martika, u nas fenistil nie pomagał. Smarujemy go bardzo tłustym kremem witaminowym takim robionym z apteki a w ostrych przypadkach właśnie ten elosone. Dostaliśmy jeszcze syrop atarax ale nie działał (znaczy 2 dni spokoju i znowu), on głównie ma uspokajać, żeby maluch miał przespane noce. U nas uczulenie jest na kukurydzę i czekoladę i chyba na coś jeszcze, wydaje mi się, że na korzeń pietruszki ale nie jestem pewna bo potem podałam mu i już nie było reakcji.

Wpadam na chwilę, bo kupa roboty w domu.
dziewczyny, odnośnie alergii, to niestety trzeba zrezygnować z potencjalnie uczulających produktów (choć niektóre dzieciaki potrafią byc uczulone na ziemniaka czy marchew) i zrobić dietę eliminacyjną. ja narazie Arturowi nie daję nic z kakao a broń boże mleko krowie.
Ponko dziwię się, że pediatra wiedząc o alergii Filipka zgadza się na mleko krowie. Ja bym go nie stosowała, masz pewność, że to nie alergia na mleko?
Współczuję wam dziewczyny tych wysypek i drapania, dzieciak śpi wtedy niespokojnie i nie odpoczywa w nocy.

Hej maminki :-)
Witam sie sobotnio u nas nocka bez zmian dzisiaj 3 pobudki z przechodzeniem do mojego lozka i pobudka po 6 :nerd::baffled: a byly juz takie fajne 2 nocki ehh no coz nadzieja pozostaje ze moze dzisiaj sie wyspie :-p u nas pogoda super wczoraj pod wieczor zaczal padac snieg i troche go napadalo hurrra wiec zupka juz mi sie konczy gotowac Sami wlasnie zasnal jak wstanie to jemy zupe i do parku pojdziemy na 1h chociaz pobiegac :-) wozkiem bo sanek nie mamy ale nie jest az tak zle bo sniega do kostek tylko mamy a nie do kolan :-D
maggipka dobrze ze Amelka juz lepiej i ze wizyta sie udala i dobre wiesci byly,Gratki za zakonczenie cycowania,brawo ze tak dlugo karmilas ;-)
Gola zdrowka dla mamy,jak tam sie czuje po sciagnietych szwach?? a my juz zdrowi meczylismy sie kilka dni tylko Ja bardziej niz Sami co mnie bardzo cieszylo ze go tak bardzo nie zlapalo a sniegu raz jest wiecej a raz mniej ostatnio utrzymal sie 2 dni i zniknal no ale wczoraj wieczorkiem znowu nam dosypalo pewnie bedziemy musieli sie nim szybko nacieszyc bo raczej sie nie utrzyma za dlugo :tak: a z chlopem jak to z chlopem tak jak piszesz w kazdym zwiazku sa wzloty i upadki i jakos trzeba przez to przejsc no ale czasem czlowiek juz jest tak opadniety psychicznie ze nic sie nie chce nawet walczyc ale jakos sie podnosze jeszcze i staram sie dla synka :-);-) Polcia niezle trasy pokonuje na nozkach,brawa dla malej :-)
Angun dzieki za przywolanie mnie do porzadku :-p;-) obiecuje poprawe hehe :-) a z tym rodzenstwem oj u nas na razie nie ma mowy o drugim bobiku mimo iz cos tam mowilismy ale na pewno nic w najbizszej przyszlosci sprawy mojego A. nie sa jeszcze pewne i jasne (paszport) wiec na razie Sami musi sie nacieszyc nami ;-) a z ta taxi no jest to fajna sprawa miec takie zabezpieczenie w razie jakby nie bylo pracy to zawsze od razu mozna cos zaczac temu moj to robi bo w firmach roznie bywa czesto zwalniaja albo i upadaja.No to czekamy do przyszlego tygodnia ciekawe czy Artik bedzie mial rodzenstwo czy jeszcze bedzie musial poczekac?a jak bys chciala??
mycha Gratki dla Nadulki za tyle zabkow !!! no i super ze tak bezobjawowo wyszly ;-) a co do krowiego mleczka to JA synkowi normalnie daje krowie mleczko dostaje kakao no i robie mu codziennie kaszki na krowim mleku a MM dostaje tylko rano i wieczorkiem do popicia i powoli juz bedziemy rezygnowac i zostawac tylko na krowim :tak:
anus fajnie ze urodzinki Olafka sie udaly ;-) Sami tez krzyczy jak oszalaly jak sie mu czegos nie da albo na cos mu sie nie pozwoli az uszy bola :baffled:
ponko spoznione ale szczere zyczonka urodzinowe Wszystkiego co najlepsze kochana !!!

Milej soboty zycze ;-)

Ssabrinko coś nie wierzę w tą ciążę, bo to musiałby być przypadek, ale bardzo bym chciała i już niedługo powinniśmy zacząć starania. Fajnie, że i u was trochę białego puchu, Samik przynajmniej też będzie miał trochę uciechy!
Nimfii sexy mama z ciebie będzie w tej sukienuni!
Aneczko dobry pomysł z tymi inhalacjami w czasie katarku, a czego używasz? Może w trakcie kąpieli się przewróciła albo opiła wodą i na jakiś czas się zniechęciła?
Majuska no niestety teraz w dobie kryzysu musimy na wszystkim oszczędzać, ponoć nawet w ostatnie święta ludzie wydaweali mniej niż przed rokiem, także nie ma się co dziwić. Mimo wszystko trzymam &&&&, żeby się rozkręciło na wiosnę i żebyś miała mnóstwo włochatych klientów :-)
Mycha no Nadul zaszalał z ząbkami, złote dziecko!!!! My mamy 12 i teraz idą górne 3-ki, też nie narzekam na cyrki z tego powodu :-)
Ponko &&& zaciśnięte, już po??

dziewczyny chcę Arturowi kupić jakieś bezpieczne kredki do rysowania, bo myśłę, że będzie miał z tego dużą frajdę, jeszcze nie próbowaliśmy rysowac a jak z tym u was??

Edit: znalazłam na All coś takiego:
http://allegro.pl/kredki-dla-malucha-stozkowe-na-palce-alex-toys-2-i2919179587.html

http://allegro.pl/grube-kredki-ekojumbo-12szt-maluch-2-green-boom-i2911264475.html

Ostatnia edycja:
Angun ​fajny pomysl z tymi kredkami ale u nas na pewno jeszcze za wczesnie na to mlody jak zlapie dlugopis to laduje tylko w buzi nie probuje nim rysowac itp.A moze sie uda no wiesz natura czasem lubi platac figle ;-)

Angun ja jej robię ze zwykłej soli fizjologicznej, jak trzeba to nawet 3 razy dziennie, jej to pomaga.z tego co mi pani w aptece mówiła to ona jeszcze za mała na te krople eteryczne.kredki fajna sprawa, Zosia jak dostaje to je przewaznie gryzie, długopisem prędzej pisze.nawet proste kreski jej wychodzą:-Dco do kąpieli wydaje mi się że mogła się zrazić jak się uderzyła, ale potem była normalnie kąpana i było ok.mam nadzieję że to taki krótki kryzys w jej wykonaniu

reklama
angun dieta eliminująca już dawno zastosowana, moje dziecko było prawie, że o chlebie i wodzie, skóra się nie poprawiała:-( zaczęłam mu znowu wszystko dawać i jest ok. Za jakiś miesiąc powtórka z rozrywki. Zgłupieć można!

Do góry