reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ssabrinaa "fajnie" :-( Kuba był szczepiony i tym Euvaxem i tym Prenevarem ze szkodliwej serii :-( ale nie miał zadnego efektu poszczepiennego. Może trafiły mu sie te "dobre fiolki".
Ech ale jaja sobie robia z ludzi :-(

reklama
Dobry wieczór moje kochane mamusie:*

mary - Pola pospała do 12:30 ! Woow 2,5 godziny, rzadko Jej się to ostatnio zdarza, a jak długo Mia??

Ssabrinkoo - widzisz, Pola to typowa baba, albo uśnie i śpi, nawet jak za oknem napierniczają młotami pneumatycznymi, innym razem spadnie mi łyżka w kuchni i się wybudza. Kochana sen o ciąży - zawsze (podobno) ma zwiastować coś dobrego ! :) Wy już sami w domku?? A powiem Ci, że przeciwieństwa się przyciągają, często te najbardziej udane związki to dwa zupełnie różne żywioły. Ja tak mam z moim chłopem - tylko udany związek to nie jest heh - ironia losu:/
Ale jazda z tymi szczepionkami, ja na pneumo nie szczepiłam, tylko na rota. Nawet nie wiem dokładnie jak nazywała się szczepionka, którą Pola dostała w szpitalu, sprawdzę

Cocca- super pomysł z tymi fotami i miosiorem. Fajny prezent - tak wykładzina i jaki praktyczny :D

Hejka Niuniunia- gratuluję postępów Wiki - mas zrację, każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie, jak będą mieć po 2-4 lata to już nikt nie bę∂zie gadał, a mój siadł jak miał tyle, a moja tyle, a mój chodził jak tyle. Ja to ciągle powtarzam najważniejszy jest harmonijny rozwój! A czemu jesteś na zwolnieniu, co Ci jest?? Tzn na zwolnieniu, rewirze?;) Czy masz urlop??

anus- ofkoz ubrane byłyśmy ciepło, tylko 6 stopni jak wychodziłyśmy , ale zdawało się jakby góra 0 zero było!!! To nocka powinna być u WAs spokojna, jak mała miała drugą drzemkę - u nas się to sprawdza ;)

AnnaJ
- dokładnie, wiesz o czym piszę ;) A powiedz mi kiedy będziesz w PL znowu??

nimfii - fajnie masz, mój chłop to nie trawi wszystkich tych seriali, nie rozumie jak można to oglądać. A ja nie czaje co takiego fascynującego jest w piłce nożnej? Kiedyś oglądałam M jak miłość, ale kiedy to było. Teraz czasem mam talent albo master chef - jak Ty ;) Aaa no i rodzinka .pl - zaraz uciekam bo chyba leci ;) A jak już coś oglądam to tak jak Ty i anus - w locie;)

Laski lece na rodzinkę

hej wpadam tylko złożyć córce ankusch najserdeczniejsze życzenia z okazji jutrzejszych urodzin

jutro wesele więc nie będę miała czasu zajrzec tak jak wczoraj i dziś.zresztą wczoraj miałam taki humor tzn popsuli mi że ryczałam jak bóbr, dziś ogólnie brak czasu.mała musiałam spakowac na wesele a potem jeszcze do babci.troche rzeczy np. krzesełko zawiązlam na sale, pewnie i tak jeszcze czegoś nie spakowałam.kurcze jutro imprka a mnie jak zwykle wysypało na twarzy i jeszcze opryszczka:-(

buziaki, bede w poniedziałek nadrabiać nie produkujcie dużo

anus ano robia chyba doswiadczenia na dzieciach :-(ja takze tego raczej nie czytal - tzn naczytalam sie juz wiele i jakos nie mam checi w kolko walkowac szczepiennych tematow. A jednak przykro sie robi, jak sie czyta liste serii szczepionek ktora to zawera to czy tamto szkodliwe dla zdrowia dziecka... a potem sie okazuje ze dziecko bylo tym wlasnie szczepione :-( ech i chcej tu ufac komukolwiek... powazne duze firmy farmaceutyczne robia sobie jaja z ludzi.... No nic zapytam lekarki co mysli o tym, tak dla wlasnego spokoju.

gola
spoko ja takze nie podzielam meskiej fascynacji pilka nozna alni tez grami komputerowymi :tak: wole bajki z dzieckiem poogladac niz te meskie rozrywki :-)

Gola najwazniejsze ze dziecina sie wyspsla Sami tez ma takie momenty ze tornado by go nie zbudzilo a czasem przejde kolo jego pokoju i podloga zaskrzypi I ten juz ma po spaniu. A co do zwiazkow to niby tak jest ze przeciwienstwa sie przycoagaja no ale nie zawsze tak jest,mamy czasem gorsze dni jak kazde malzenstwo ale jakos trzeba przez nie przejsc i zyc dalej.
anus a tutaj u nas w UK to nawet nie wiemy czym szczepia jedynie na co.
nimfii nie martw sie moze akurat nie byl szczepiony tym numerem seryjnym i najwazniejsze ze dobrze zniosl te szczepienia.

Ostatnia edycja:
ssabrinaa dokladnie ta seria szczepien byl szczepiony :dry: W przypadku Euvanexu mam nr serii bez daty waznosci (szczepiony zaraz po narodzinach) w przypadku Prenevaru zgadza sie i numer seri i data waznosci (szczepiony jako pierwsza dawke pol roku temu). Ale jak tam napisali ze nie kazda filka zawierala szkodliwe substancje, to pewnie nas ominelo fartem - mam nadzieje :tak:

Witajcie kochane!
Padam na pyszczek, ale postanowiłam popisać co nieco, bo zaległości później się robią. Dziś po południu mieliśmy spotkanie z młodzym kolegą Artika i jego mamą, zaliczyliśmy spacerek i drobne zakupy. Ale zimnica się robi, teraz to juz trzeba będzie kombinezon ubierać bobikom! Mnie tez troszkę zmroziło.

Aneczka coś musi być w teoich snach, bo są prorocze. Napisz, co ci się dokładnie śniło :-)
Nimfii zauważyłam już, że niektóre zabezpieczenia słabo trzymają. Dziś mąż oklejał taśmą uchwyty w kuchni, bo mamy wyjątkowo ostro zakończone. Nie pomyślałam, jak je wybierałam...
Julianna fajnie, że mimo zajobu wpadłaś. Super, że roczek Olusia udany, mam nadzieję, że problemy szybko miną!
Filipkowa mama-dobre to "kopiuj-wklej". Mam nadzieję,że infekcja przejdzie a ropienie oczek niestey chyba bakteryjen i raczej kropelki trzeba będzie załatwić u lekarza.
Mary ja zawszę twoją kawkę chętnie widuję :-) lubię czarną, ale i z mleczkiem też (najllepiej wzburzonym), koniecznie z ekspresu ciśnieniowego (mam u rodziców i w pracy kupuję, swojego się jeszcze nie dorobiliśmy). Czy Mia zasypia sma w łóżeczku? &&&&&& za egzamin na prawko!!!!
Helenka jak tam Olinek z katarkiem, lepiej?
Mirelka o co chodzi z tymi selerami, bo nie doczytałam ??? :-)
Margana u nas Arti nie zgrzytał, mamy 1i 2 górne i 1 dolne oraz prawą dolną dwójkę. A próbowałaś zacząc odzwyczajanie od smoka na dziennych drzemkach? Może jak zaśnie, to jej zaraz wyciągaj? Ostatnią drzemkę mamy ok.15.30 (czasem śpi do 17.30, ale i tak zwykle zasypia przed 21).
Ssabrina zazdroszczę ci i tak takiego przytulankowego zasypiania, mój nigdy tak ze mną nie chciał zasypiać. Może coś na rzeczy z tymi bliźniakami będzie ;-)??? Ja właśnie nie chciałam tego Euvaxu i w szpitalu odmówiłam. A Prevenarem 13 był szczepiony i nic złego się nie działo..
Gola tak, pamietam jak nam pisałaś o tym śnie mamy. Niesamowite, ja wierzę w opiekę nad nami przez osoby zmarłe. Jak się dziś czujesz? mam nadzieję, że lepiej!
Ankusch nie leniuchoooj tylko pisz, co tam u was kochana. Zdjęcia na FB super wstawiłaś. Martysia to juz prawdziwa panna i fanie ząbki szczerzy, ona chyba najbardziej "zębata"z naszych listopadowych bobików.
Anna gratulacje dla Tymka za samodzielne zasypianie w łóżeczku! Na każde bebe trzeba znaleźć sposób. Artik musi się czasem jeszcze w łóżeczku pobawić zanim zaśnie. Ale na początku nauki były koncerty oj były..
Syl fajnie, że Igorowi spodobał się Hipcio, będzie go codziennie odkrywał. Artur zwykle przewraca go na bok i w tej pozycji przesuwa (chodząc na kolankach :-))
Onanana niestety nie aż taka szczuplizna ze mnie, słodkie idzie w doopsko, a skończyłam karmić, więc się muszę pilnować! Jak tam Majeczka? Dobrze, że uszka się nie potwierdziły! Gratuluję 2 miejsca!
Angie ale fajnie, że Kingula tak śmiga w wodzie! masz rację, że nie można spoczywac na laurach itrzeba ją stymulować. A co piszą ludzie w internecie? Może można podłapać coś i próbwać choć po części samemu, żeby nie zbankrytowac na fizjoterapeutów? Czekamy na Kinię-dynię :-)
Anus fajnie, że zdrowiejecie a Malutka odzyskała apetyt!
Niuniunia zachorzałaś? jeśli tak, zdrówka kochana i zajrzyj do nas koniecznie, jak ci Wikunia pozwoli!
Cocca dawno Franusia nie widziałam, jak mu włoski zjasniały! superaśną ma piżamkę!

nimfii no to najwazniejsze ze Kubus dobrze sie czuje kochana ale z lekarzem zawsze warto pogadac na ten temat.
Angun i u nas juz sie chlodno zrobilo.
Ja juz mlodego okapalam I polozylam spac teraz se zasypia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
ssabrinaa podobnie mialam przy Macku jak sie okazalo ze bral ten nieszczesny vigantol ze skazonej serii. Cale opakowanie mu podalam nim podali komunikat o skazeniu. Zapytalam lekarki, co o tym myslec. no i mi powiedziala wlasnie ze jesli caly ten czas nic mu nie bylo to sie nie martwic
:tak:ale juz lekko zawalu serducha dostaje jak czytam o kolejnych skazeniach - jak nie szczepionki czy leki to kosmetyki dla dzieci, ech...:sorry:

Do góry