reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

onanana a jak ty tak wczas zaczynasz prace to tak wczas musisz zawiezc Maje do zlobka?Wiem ze teraz jest w domu, ale normalnie to o ktorej ja zawozisz. U nas zlobki otwieraja dopiero o 7:30 ale sa otwarte do 18:30, tutaj wszyscy maja takie godziny pracy zazwyczaj od 9:00.
Co do maratonu kolezanki meza to na pewno bede trzymac kciuki, jak powiem mojemu to na pewno bedzie zazdroscil, w tym roku przebiegl swoj pierwszy i drugi maraton, w przyszlym roku bardzo by chcial przyleciec na Silesia Maraton ale zobaczymy jak bedzie. O Stanach to nawet nie gadal. Boston podobno ma najstarszy maraton. Trzymam kciuki za kontrole u lekarza.

nimfi, filipkowa mama ja nie potrafie pojsc tak wczas spac, nawet jak jestem zmeczona, to zawsze jeszcze cos do zrobienia i wieczor mija, zazwyczaj ide spac o 23:00 no i pobudka o 7:00, z przerwa na kormienie w nocy oczywiscie.

Ja juz zostawilam moja "dynie" w zlobku, zdjecia rano zrobione bo nie wiem w jakim stanie stroj bedzie po poludniu. wieczorem wrzuce zdjecie. Mam nadzieje ze Kinga bedzie sie dzis dobrze bawic.
Nasza nocka ok, raz jedzonko i dopiero budzik mnie obudzil.

reklama
angie filipkowa mama przy czym ja jestem w stanie wyrobic sie z wszystkimi obowiazkami w ciagu dnia :tak: Maz tez przejmuje czesc zajec, sprzatanie, wieszanie prania czy wynoszenia smieci. staramy sie organizowac to tak aby o 20 zasiasc wspolnie do kolacji przy "Na wspolnej", zeby poscielic potem lozko i sobie lezec.... my z Macikiem sie wylegujemy w naszym, aKkuba juz w swoim zasypia w tym czasie. Potem wysylamu Macka do jego pokoju i... mamy noc , albo sporadycznie chwile we dwoje ;)

Czesc babeczki!

Onanana
- u nas jest teraz kolo 0 st., w dzien wzrasta do max. 5. Dobrze, ze z Maja juz lepiej! Kawusia juz leci! ;-)

Anus - moze to i to... A moze to dlatego, ze wiatr strasznie wial. Moze spac nie mogla... Nie mam pojecia!

Dziewczyny, jeju, noc mialam koszmarna! :szok: Mia nie spala nam chyba od 2 do 4 w ogole!!! Bylam u niej ze 20 razy, darla sie tak, ze doslownie nie slyszalam wlasnych mysli. ALE! Cwaniarka mala, ona sie tak darla ze zlosci, bo chciala, zebysmy do niej przyszli!!! :szok::szok::szok: Zaraz jak ja czy M. sie u niej pojawialismy, to przestawala. Po 15 minutach od nowa! Raz ja przetrzymalismy, po dluzszej chwili M. poszedl, przytulil, polozyl, nakryl kolderka i... ZASNELA! :zawstydzona/y: Chyba nas testuje, kurcze! :shocked2::confused2: W kazdym razie jak dzis na diecie kawkowej! :dry::confused2::cool:

Dla Was tez mam:

5.jpg

Wybaczcie, ze tylko tyle, ale ja nawet nie wiem, jak sie nazywam!...

mary-beth wspolczuje wam tych nocek u nas tez kilka pobudek bylo a i mlody przebudzil sie po 2 tak na godzinke. Powodzenia z dieta ;-)
angie no to czeksmy na focie slodkiej dyni ;-)
onanana czekamy na wiesci z wizyty oby Majunia juz zdrowa byla.

dzien doberek Maminki!
u nas dzis Tatinko w domu, Corcia stanela w lozeczku i mi pokazuje, ze Tata jest :-) i bylo "eeee", od rana chodzi za Tata :-) ale se dzis spokojnie.....pojezdze na mopie!!! dzieci zdrowe, a Marika wczoraj po drzemce zjadla jablko,pol danio,kanapke z serkiem i mleczko przed snem :szok: apetyt come back!
nimfii spioszka Masz Malego w domu, ja nie pamietam trzech drzemek to bylo dawno,dawno temu :-(
angie slodki ten stroj, ale bedzie party!!
filipkowa mama ja nie umiem isc wczesnie spac,a powinnam!
onanana powodzenia na wizycie kontrolnej, gratki drugiego miejsca!
sabrina to sobie chociaz odpoczniesz w wekend i w domu pewnie blyszczy,a Ty sobie dzis odpocznij.
mary beth oj taki malutki koncercik Wam urzadzila Coreczka, cos jej dokuczalo, bo pisalas ze juz po zasnieciu sie wybudzala. Moze spacerek Was obudzi? jak jazda?

Dzień dobry kochane

Ssabrinkoo - było dobrze, ale znowu mnie ojciec wkurzył maksymalnie! Ale przedwczoraj śniło mi się, że moja przyjaciółka jest w ciąży - od pewnego czasu interpretuje swoje sny, bo o dziwo zawsze coś jest narzeczy - no i sen o ciąży - to zawsze znak czegoś dobrego, a jeśli to ciąża u kogoś to ponoć poprawa sytuacji materialnej - 3mam kciuki ;)
Ja, o dziwo jak jestem sama z Polą w domu to najwięcej mogę zrobić, najbardziej jestem wtedy poukładana i zorganizowana:tak: Szkoda, że jesteś tak daleko

Filipkowa mama - o kurcze, rzeczywiście dziwna sprawa z tymi ropiejącymi oczkami. U nas Pola poszła wczoraj spać ok 20 i wstała 6:40. Ostatnio odpływam od razu, albo przetrzymuje jakoś spanie i nie mogę usnąć do 2 - koszmar!

onanana - GRATULUJEMY pięknego uśmiechu i zajęcia 2 miejsca! Czekamy na wieści z wizyty kontrolnej, dla mnie księgowość to czarna magia, ja zupełnie z innej bajki jestem ;)

helenk o- zgadzam się, idź z młodym na rozmowę, powiedz, że nie masz Go z kim zostawić i wracacie właśnie od lekarza, bo ZNOWU był 2 tygodnie chory - może to "odstraszy" pracodawcę :D

angie- super ten ciuszek - czekamy na foty! :)

Pola śpi od 10 - przebudziła się raz, ale dałam jej cyca i odpłynęła - a pod jej oknem (parter) robią drogę tymi młotami pneumatycznymi, a Ona śpi na najlepsze!:szok:
Wstanie , znowu Poczta, spacerek w parku , jest chłodno , ale słonecznie:tak:
Buziaki:***
PS mary - Ach, Ty i ta Twoja kawusia , dzięki:*

mary ja ostatnie kilka dni byłam na diecie kawowej, z podobnych powodów do Twoich.
Dziś kawa dla przyjemności:tak:

Anna - a ja uzalezniona od kawy jestem totalnie, a do tego lubie w kazdej postaci. ;-)

mary-beth wspolczuje wam tych nocek u nas tez kilka pobudek bylo a i mlody przebudzil sie po 2 tak na godzinke.

Sabrina - to widze, ze i Sami niespokojny w nocy... A ida Wam zabki? U nas dziasla opuchniete, ale nic jeszcze nie dojrzalam...

mary beth oj taki malutki koncercik Wam urzadzila Coreczka, cos jej dokuczalo, bo pisalas ze juz po zasnieciu sie wybudzala. Moze spacerek Was obudzi? jak jazda?

Anus - no, wybudzala sie z placzem wczoraj wieczorem... I nocka tez do bani, zeby bylo do kompletu... Cos jest na rzeczy, ale tez ostro nas testuje!!! :shocked2::confused2:

Pola śpi od 10 - przebudziła się raz, ale dałam jej cyca i odpłynęła - a pod jej oknem (parter) robią drogę tymi młotami pneumatycznymi, a Ona śpi na najlepsze!:szok:
Wstanie , znowu Poczta, spacerek w parku , jest chłodno , ale słonecznie:tak:
Buziaki:***
PS mary - Ach, Ty i ta Twoja kawusia , dzięki:*

Gola - dobrze, ze Pola spi mimo halasu! Moja usnela o 11.00, zobaczymy, ile mamie da odetchnac... :cool: Milego spacerku!

Mlody pospal 1h tylko a tatus teraz pojechal I jestesmy juz sami :-)
anus widze ze i u was jest mania tatusia hehe Sami tez szaleje na jego widok a jak probuje tata gdzies isc to mlody zaczyna panikowac I plakac.
Gola ach te chlopy czy oni nigdy nie przestana Cie gone bic :-/ a mnie sie snilo ostatnio ze jestem w ciazy I na USG wyszlo ze to blizniaki :szok: a to Pola ma spanie,dobrze ze potrafi spac w takim halasie.
mary-beth ida zabki prawa jedynka jest widoczna no i chyba tez dwojka jesli dobrze zobaczylam.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kochane listopadówki;-) Ja obecnie jestem w domku z Wikunią na zwolnieniu. Wracam dopiero 6listopada;) będę miała trochę czasu żeby wreszcie Was nadrobić;) U nas WIkunia wreszcie wstaje sama na nóżkach u większości z Was bobiki już Wasze chodzą ale wiadomo każde dziecko inaczej się rozwija. Niedługo roczek, jejku jak to szybko zleciało... Uciekam gotować obiadek ale później do Was zajrzę jak tylko mała będzie spała bo nie daje mi na krok odejść od siebie jak jestem z nią w domu.

Do góry