reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej kochane!
Ja teraz tylko o sobie, w domu wieczorem Was nadrobię. dzisiejsza nocka fatalna. Maja co chwila się budziła, stękąła, płakała. Wieczorem miała 38,9 temp i dałam jej ibum, w nocy mierzyłam temp i było ok. Ale mimo to się budziła. O 11 zrywam sie z pracy żeby polować na jej siuśki, potem polecę z nimi szybko do badania, mają mi od ręki zbadać i mam nadzieję jeszcze zdążyć do mojej lekarki z tym. Teraz ciocia daria mi meldowała że Maja się ładnie bawi i ma dobry humor. Ale zawzse ten stan podgorączkowy pojawiał się około południa. Ja w nocy spałam choćby wcale a do tego pobudka o 5 do pracy.. ale nawet nie jest najgorzej. Zajob od rana i nie wiem kiedy mi zleciało.
Sorrki że tylko o sobie!!
Odezwę się później!

reklama
Nimfi - jeju, to u nas chca prawnie normowac zakaz ogladanie TV przez dzieci poniz 3 lat!!! :zawstydzona/y:

Angie - super, ze Kinga zaklimatyzowana w swoim pokoiku! :tak: No i zdroweczka dla Was wszystkich, kochana, zeby sie juz nic nie przypaletalo!

Onanana -
jeju, bidulka!!! Duzo zdrowka!

Dzień dobry :)

onanana kurde jak mi żal Majeczki no i Was rodziców oj oby jej się polepszyło, jak się dziś czuje?
Ankusch fajne że przyznali Wam ten zasiłek, a szukacie już jakiegoś mieszkanka, chcecie w tej samej miejscowość co teraz mieszkacie?
Mary ja się z tobą chętnie kawki napiję:tak: fajnie że nocka lepsza oby było jeszcze lepiej:tak:
Syl zdrówka dla Igorka:tak:
Gola kurde ja jeszcze nie miałam okazji oglądać tej niani a to przez mojego wspaniałego chłopa, nie mam tvn style:wściekła/y: ale Gesslerową oglądałam:-D:tak:

u nas nocka też nie najlepsza mała wybudziła się o 4.00 i nie wiem o co jej chodziło, płakała nie chciała leżeć chciała się nosić na rękach taty i m musiał z nią spacerować po pokoju, hihihi ale w końcu zasnęła o 5.30 pobudka o 6.20 jestem nie wyspana głowa mnie boli, pije już 2 kawę na obudzenie, mała na drzemkę zasnęła o 9.30 i tak sobie myślę pośpi przynajmniej do 11.30 a tu zonk godz. 10.15 Liwii już nie śpi, bawi się kubeczkami nic idę kachę robić i może na jakiś spacerek wyjedziemy się przewietrzyć, może 2 drzemka będzie owocniejsza:tak:

Miłego dnia

Edit.\
onanana łap siuśki i do lekarza, lepiej wiedzieć co się dzieje, będzie dobrze może to faktycznie na ząbki, powodzenia a ciebie podziwiam tak mało śpisz i jeszcze piszesz że ok. się czujesz,
Angie super że już lepiej Kinga się ma oby było jeszcze lepiej

nic spadam mała coś ucichała czas się pokazać
papapa

Ostatnia edycja:
angie- no wreszcie Was to wirusisko opuściło! Ja ciągle śpię z Polą w pokoju :zawstydzona/y: Tak m iwygodniej - nie muszę z drugiego pokoju lecieć i jej karmić
onanana - kurcze, może jednak 3dniówka?? Biedna Majusia:( Daj znać, jak tylko będziesz coś wiedzieć...
Ssabrinkoo - fajnie, że macie już bryczkę no i najważniejsze, że z Was skóry nie zdarli - chociaż powinien to zrobić za free! (jeśli to ten sam fachowiec).

Pogoda cuuudna, zimno jak fiks, ale czyste niebo i słońce!!!! Pola zjadła kaszkę, siedzi w krzesełku i pije herbatki - może znowu padnie ?;) Wstanie, to jadę z papierami, buziaki:*

angie no to super ze Kingusia ma swoj pokuj i ze lubi w nim spac a wy odzyskaliscie swoje gniazdko ;-) zdroweczka wam zycze ;-)
onanana biedna Majeczka,ale musi sie meczyc przez ta goraczke biedactwo no i wy tez,mam nadzieje ze szybko sie jej polepszy,powodzenia z siuskami.
mirelka wspolczuje nocki oj te nasze bobiki chyba maja jakis gorszy okres teraz ze tak zle sypiaja oby szybko to minelo i znowu zaczely lepiej spac :tak: milego spacerku ;-)
Gola ten sam mechanik ale stwierdzil ze usterka lezala calkiem w innych kablach niz on robil ostatnio ehh cale szczescie ze moj A. pokupil teraz czesci ze zlomu to wszystko tanio wyszlo bo za kazda czesc placil okolo 10funta a tak nowki okolo 200funta :tak: no ale gosciu se chial policzyc za robote 150funta:szok: myslalam ze rzuce telefonem o sciane jak mi to moj powiedzial ale doszli do porozumienia i zaplacil mu za robote 80 funtow.

Ostatnia edycja:
angun to sie mężus postarał.
gola biedna Polcia, a miała tak świetną zabawe z tym papierem. Ja to myśle, ze każdy program jest na jakis sposób ustawiany, pod publike. Ale to działa bo ja to wszystko oglądam :-) Chodzi chyba o to, żeby naświetlić problem i uświadomić zarówno Nianiom jak i Rodzicom, ze nie zawsze pierwsze dobre wrażenie wygrywa przy wyborze Niani.
margana Natalcia w sam raz przybrała, teraz Bobiki wiecej sie ruszają, nie masz sie czym martwić. Kiedy planujecie kupno fotelika?
onanana jak dzisiaj Majunia? osz kurcze ona to biedna, oby tylko ząbki, a jak nie to może trzydniówka jak pisze nimfii
ankusch miałam trzy suszarki swojego, wiec twoja jedna nie robiłaby mi różnica. Ja od jakiegos czasu co czwartek prasuje, juz od rana nastawiam sie psychicznie i wtedy łatwiej mi to idzie. co tam nowego Martynka mówi?gratuluje zasiłku!!!!!
ponko zazdroszcze Ci pracy i najważniejsze, że na miejscu. a z mieszkaniem to pewnie, że jak macie możliwośc trza skorzystać.
syl też bym sie wstrzymała z wizytą u lekarza, wszedzie tyle wirusów panuje. Jezeli nie ma kaszelku, goraczki, to ja bym przetrzymała go w domu. Moja juz dwa rayz miała tylko parodniowy katar i przechodziło, dopiero tym razem posżło dalej :-( zdrówka dla Maluszka.
filipkowa mama jak Zuzia? mam nadzieje, ze lepiej. za Twoja radą dałam kropelke olbas oil na pieluszke i cala noc łądnie pachnialo, jak stawialm w wodzie to po godzinie zapach znikał.
mary beth to rzeczywiście niespokojna nocka. Może teskni za Tatą? ;-) może rzeczywiście spróbuj ograniczyc wieczorne bajki, a interesuje sie książeczkami? kawka wyglada jak zwykle apetycznie. Ostro z tym zakazem, a jak oni to bedą sprawdzać, myślałam ze anglia to panstwo policyjne :-)
nimfii ja nawet jak mam obiad, to moj dzien mija w ekspresowym tempie, smao zbieranie sie na spacer, karmienie, przewijanie, ubieranie, zmywanie....szok....na ciasto rzadko mam czas....
angie miałam sie Ciebie spytać jak sie mieszka? urządziliscie sie juz? fajnie, ze Kingunia ma swoj pokoik, a co z tym jej hormonem tarczycy? była wtedy u lekarza? ja przestałam używac fridy, bo skoro katar sam spływa to jej nie stresuje, psikam tylko "sterimarem", to zdrówka dla Kingusia coby wydobrzała do poniedziałku.
mirelka współczuje nocki, oj jak ja Cie rozumiem. Miłego spacerowania!!!

u nas w końcu nocka przespana. o 1 karmienie i o 6:30, jak sie rozespała rano to musiałam ja obudzic o 8:30 żeby Olafka zaprowadzić. Teraz "układa" puzzle drewniane, też fajna zabawka dla takich maluchów. Wczoraj zrobila 5 kupek ale to po tym calpolu. Dalej ma katarek i kaszelek, tez mam nadzieje ze przez wekend nam wyobrzeje. Dzisiaj mam w planach rosol, łazienke i sprzatnie mieszkania :-( smutne jest życie kury domowej.....
do później Mamuśki!!!!

Ostatnia edycja:
Anus - pojecia nie mam jak to ma wygladac. Ale na pewno cos wymysla. Dla mnie OK, bo ja generalnie nie jestem za tym, by malutkie dziecko siedzalo przed TV, ale o 17.30 jest w TV taki slon, ktorego Mia uwielbia i lubi sie na niego pogapic te 10 minut. :-) Ksiazeczki lubi, wiec bedzie czytanie zamiast TV. A za tata bardzo mozliwe, ze teskni. Oni maja swoje rytualy i moze jej brakuje...

Mirelko - dzieki! :-)

Zmykam na sofke, poki Mia spi. Dzis juz pochmurno u nas, a od jutra zapowiadaja deszcze na... 2 tygodnie!!! :szok::oo:

angie Maciek mi wstawal w nocy przez 2,5 roku :-( dopiero jak poszedl spac do nowego doroslego lozka to zaczol spac jak zabity :-D
ale Kuba jest wiekszy spioszek wiec wierze ze wczesniej sie doczekam :tak:

onanana
moze beda jutro czerwone plamki i bedzie to trzydniowka ;) zdrowka!

mary beth Maciek zaczol ogladac TV dopiero maja 2 lata ale widze po nim ze niektore bajki edukacyjne dobrze na niego wplynely. Szybciej lapal od nich alfabet i cyferki niz uczac sie ze mna. wiadomo ze jest wiele głupich i ogłupiajacych bajek :confused2: ale tak zeby az zakaz do 3 roku zycia... hmm to juz byloby pewnie nie za latwe do wykonania w realu ;)

anus
No fakt zbieranie sie na spacer teraz trwa dlugo ;) U nas jest tak ze od samego rana staram sie aby Maciek zjad sniadanie (czasem i 2h to trwa). Kuba zjada szybko. Ubieranie sie to kolejne pol godziny z zycia. jak jest cieplo to spacerujemy ze 3h tak do 15. Potem robie obiad raczej na szybko. Po obiedzie mam troche wiecej spokoju az do kolacji ktora znow musze namawiac Macka do jedzenia :( Na sam wieczor jak jest czas kompieli to mam sporo na glowie ze ledwo wyrabiam, ale wtedy maz jest to sie bawi z jednym z chlopakow ;)
No a poza BB i FB mam jeszcze allegro. Sprzedaje ubranka po Kubusiu to tez sporo czasu musze poswiecic. ale to robie jak sie chloaki bawia ze soba, albo jak maz zabierze Macka na spacer. Potem pakowanie paczek i latanie na poczte co drugi dzien.... Takze dzien szybko mija :-D

mary beth byc moze teskni, u nas już jest widoczna miłość do Taty i tak jak wczoraj Marika wstała z drugiej drzemki bez humorka, to jak Tata wrócił to zaczeła piać z radości i wtedy już nie chodzi za mną tylko Taty pilnuje. Jeżeli dzisiaj znów bedzie niespokojna to bedziesz wiedziała, ze nie w bajce tkwi problem.
ssabrina osz to zdzierusy jedne, ale trzeba sie targować. Tutaj w uk dobry i komepetentny mechanik jest na wage złota. Moj zanim cos zacznie robic to sleczy w necie, zeby sie pomadrzyć i duzo drobnych rzeczy zaczal sam robić, no ale wiadomo ze sa usterki, które bez warsztatu sie nie obejdą.
nimfii my kapiemy ich w jednej wannie, wiem ze to może nie ten teges bo to chłopak i dziewczyna, ale poki sa nie do konca swiadomi, to tak jest szybciej i wygodniej i weselej!!!!!

No nic miło było, ale robota czeka....buziaki i ubierajcie sie ciepło.

reklama
Do góry