reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej kochane
U nas też mroźno, choć jak spojrzycie na pogodową mapę Polski, to u mnie zawsze najcieplej :-)

Mała coraz częściej się puszcza mebli czy ręki, póki co tylko stoi sama, ale pewnie zaraz ruszy do biegu :-) I mówi tak fajnie kręcąc językiem 'lala', no i zapytana jak robią kaczuszki w parku mówi 'kwa kwa'. Fajna dziewuszka :-)

Jutro wpadają znajomi ze swoją dzidzią na pizzę, to znaczy dla nas pizza, dla dzieci wymyślimy coś innego. A pizzę mój mąż robi mniam mniam...

onanana - i jak Majusia?? Ty chyba masz blisko do pracy skoro tak wyskakujesz

angie - biedna Kingusia, dobrze że te tarczycowe tabletki nie będą miały żadnego negatywnego wpływu na nią

margana - ten fotelik jest naprawdę spoko, można go ustawić w 2 pozycjach: pionowo i lekko pochylonej żeby dziecko wygodniej spało. Jeździmy w nim już 2mies, a jak tylko Mała się przesiała i mogła widzieć nas i drogę to była przeszczęśliwa. Cenowo nie należy jednak do najtańszych

anus - no jak to cię nie ma na zamkniętym?? Ssabrina może tu zaradzić :-)

nimfii - ja też kochana czekam na bez-budzeniowe nocki :-) ach... pomarzyć, kiedy to było??

mary-beth - no właśnie z tymi odłogami mamy podobnie, niby takie fajne, prawdziwe drewno, a tu teraz w nocnej ciszy słychać jak skrzypią

gola - u nas też masakra z ubieraniem, szczególnie góry, jakieś bluzeczki, sweterki, a czapki - ściągnie każdą, nawet tą zawiązaną :-)

angun - zmiana kodu trójka z przodu :-)

reklama
Nimfi - cos w tym jest, ale akurat co do TV, to sa badania naukowe nt. szkodliwosci TV i negatywnego wplywu na rozwoj mozgu maluchow, ktore za duzo czasu przed TV spedzaja, wiec tu akurat taki zakaz by mi wcale nie przeszkadzal. Ale sa inne paranoje, na ktore politycy traca czas i mase pieniedzy podatnikow i to mnie strasznie wkurza!

Moja mala spi juz od 2 h! :happy: Ja tez sie zdrzemnelam. :happy: Pewnie zaraz wstanie, wiec obiadek i zabawa. Moj M. juz w drodze na lotnisko i wieczorem juz bedzie w domku! Jupiii! :happy:

mary beth wszystko zalezy jakie sie bajki puszcza ;-) ja widze po macku ze niektore mu dobrze zrobily... ale tylko niewielka czesc bajek :)

maggipka
ja mam caly czas w pamieci ten czas pierwszej ciazy kiedy spalam po 12h :D cudowny czas jak chodzi o wysypianie sie!

maggipka bo ja raz jestem raz mnie nie ma. Kurcze ale dobrze masz z tym mezem. Amelcia zaraz bedzie smigac.
mary beth moja spala 2,5 h toc to szok. Moj Synek naszczescie nie jest taki telewizyjny. ja wlaczam czesto angielska tv, ze wzgledu na jezyk,ale czesto jest tak ze on nawet na nia nie patrzy,bo jest zajety czymsinnym.
nimfii zgadzam sie, ze coraz trudniej dziecko kontrolowac, az mnie to przeraza.

lazienka zrobiona, Marika znow plula zupa, ide odkurzac i po Mlodego, do wieczora.

Hello ale u nas dziś ładnie i w miarę nawet nie zimno bardzo..byłyśmy 1h na spacerku przed obiadem na obiad wpadliśmy którego zbytnio nie chciała jeść i wyszłyśmy jeszcze raz ale wyjca miała i 45min bylyśmy i cyca pojadła i padła o 16.
gola,Ssabrina nocka u nas w miarę spać poszła o 20 po 30min zbudziła się z rykiem odbić nie mogła potem o 23 na cycy o 2 słysząłm że się kręciła wstałam zobaczyć co się dzieje ta chwile siadła ziewała i dalej poszła spać potem o 4 cyc i o 7 już pobudka .
gola fajnie każdy dzień masz z rana zaplanowany :-)
onanana daj znać jak z wynikami i u pani doktor czy byliście??? Biedna Majeczka :-(
anus Martynka pokzuje gdzie ma łóżeczko,balonik,spinacze,gdzie się kąpie..i coś jeszcze ale umkneło mi:) chyba często rosołęk gotujesz co?? dzieciaczki lubią..ja jutro gotuję:)) Moja koza mała od wtorku też bardzo jeść nie chce ...
angie kurczę szkoda że Kingunia musi te hormony przyjmować aby tylko chciała połykać...u ans też wszytsko słychać w bloku jak psy na górze chodzą,jak tv gra,jak chłop chrapie,jak sąsiedzi sex uprawiają :-pA jak Martyna miała kolki i teraz jak płącze to dopiero słychać...

Chyba spadam muszę chatę ogarnąć z kurzu ale mi się nie chce...

Nimfi - jak dla mnie to w TV jest stanowczo za malo sensownych bajek dla dzieci... Moze w PL lepiej, ale tu katastrofa! I tak naprawde to nie jest az tak wazne, czy dziecko oglada te sensowniejsze bajki - jesli jest za duzo TV, to za duzo i tyle.

Anus - moja tez nie jest fanka TV, ma jednego ulubionego slonia w TV, ktory trwa 10 minut i tyle. Ale i tak im starsza bedzie, tym wiecej bedzie chciala ogladac, a my jestesmy przeciwni, wiec trzeba uwazac i ograniczac.

Magipka - u nas sa laminaty i na drewno chcemy wlasnie zmienic. Jak dobrze polozone to nie powinny skrzypiec, a u nas jak byk widac, ze ktos sie srednio postaral... :eek:

mery beth bajki edukacyjne takie z sesnem spotkalam tylko na kanale Mini Mini :tak: reszta to najzwyklejsze bajki takie jak i my ogladalismy bedac dziecmi. Wiadomo ze lepiej jest spedzac czas inaczej. My stawiamy na ruch na świerzym powietrzu :tak: Jak sie da to ja jestem z chlopakami 3h na spacerze z rana a popoludniu jeszcze maz zabiera gdzies Macka. Teraz zima to bedzie pewnie wiecej siedzenia w domu. Zauwazylam ze chłopaki łapia fajny kontakt z tata. Takie zabawy ja oni wymyslaja to mnie nawet by do glowy nie przyszly :-D

Hej Dziewczyny.
U mnie ostatnio jak nie urok, to... przemarsz wojsk. Co to ja się wczoraj podowiadywałam :szok: masakra jakaś... Za 6 dni trzymajcie mocno kciuki, o godzinie 10:30, oby obyło się bez ofiar w ludziach :sorry:

Wróciłam - papiery złożyłam, na razie jest nas 6 osoób, musi być 9 - 10 żeby oligofreno ruszyła.
Potem szybk opo babcię, zapłacić internet i do Kauflaunda na drobne zakupy i cały dzień przeleciał przez palce.
Ankusch - u nas niby w słonku super, a jak zaszło to moment zimno jak fiks!
maggipko - to prawda , jak już dzieck osamo stoi to zaraz zacznie samodzielnie stawiać kroczki:tak:

mary - umówiły się Mia z Polą, moja tez pospała dziś 2,5 godziny :szok:

nimfii, POla bajeczkę ogląda jak jemy, siedzi w krzesełku i papunia. Już zaczynam powoli kojarzyć niektóre bajki z mini-mini ;) Wcześniej nic nie wiedziałam

anus częśto jesteście w PL, albo rodzinka u Was??

reklama
Witajcie mamuśki!

Ciężko was nadrobić po kilku dniach nie pisania, produkujecie jak szalone!
Wczorak spotkaliśmy się z moim bratem i bratową u nas, fajerwerków nie było, w sobotę poprawka, bo urodziny obchodzę wspólnie z mamą, także wspólnymi siłami coś dobrego upichcimy.
Dziś tradycyjnie zaliczyliśmy po południu spacer (w trakcie Artik się przespał) i zreobiłam zakupy.
Nimfii kupiłam polecaną przez ciebię mirunę, zobaczymy czy będzie mu smakować. Ostatnio Mały strasznie marudzi (wręcz płacze) podczas jedzenia kaszek i obiadków, łapie za łyżę i chce sam, także trzeba będzie powoli zacząć przechodzić na "dorosłe" jedzenie. Resztę napiszę na odpowiednim wątku.

Onanana zmarwiłam się, że Majunia jeszcze choruje, kurcze złapało ją to wirusiskow strętne i nie chce puścić. Pytałaś, jak mi się widziały butki Lasockiego. Myślę, że są fajne, w miarę leastyczna podeszwa, nie mam jednak dużego porównania np.z Elefanten czy Geox/Ecco, także muszę pooglądać jeszcze co nieco zanim kupię.
Potworek to przeprawę miałaś z Oliwką, dobrze, że się odnalazły te zagubione rzeczy. Nie dziwię się, że czasem nerwy puszczają, trzeba się oczyścić. Głosy oddane!
Gola niezłą jazdę "skarpetową" ci stary urządził, kup takie woreczki na drobne rzeczy, to nie wciągnie ich bęben. Polish wygląda prześłicznie w jesiennej wersji. Jak zwykle podziwiam cię kochana za takie wymyśłne obiadki dla niej! Fajnie, że zdecydowałaś się na nowy kierunek studiów!
Nimfii jak święto Kubusia, szarlotka smakowała? Marzy mi się z kulką lodów waniliowych, takich prawdziwych z kropeczkami wanilii :-)
Mary biedulka Mia, myśłisz, że to bajka, że budzi się z płaczem? A może ząbki?Próbowałaś jej dawać coś p/bólowego na noc? Wiesz, jak Artur jeszcze nie zasypiał sam, tylko u mnie na rękach, to zawsze po ok.godz.od zaśnięcia się wybudzał. Potem po pogłaskaniu i popiciu znów zasypiał. Ale chyba Mia zasypia sama prawda? Zobacz jak będzie po wyeliminowaniu dobranocki.
Filipkowa mama- świetny masz ten sposób na rozrzucone rzeczy męża, ja ostatnio wysypałam na środek pokoju, niestety jak przyszła opiekunka, to szybko sama musiałam je zbierać:shocked2:
Anus wy też biedni zawirusowani, jak dziś żyjecie?
Ssabrina super, że jakoś udało się zreanimować samochód niższym kosztem. Gratulacje dla znajomych z powodu narodzin córeczki!
Ankusch fajnie, że dostaliście pozytywną decyzję o zasiłku. Z szukaniem nowego mieszkaniak niefajnie, ale może coś się trafi?? Bukiet nie aż taki wielki, bo róże dość ściśle związano.
Margana my też chyba kupimy ten fotelik, mamy bazę do niego. Maggipka pisze, że komfortowy, chrześnica J.tez w nim jeździ i chyba jest fajny. Musimy się do sklepu wybrać i Małego wsadzić w niego. Margana może kolejna ciąża będzie lepsza od poprzedniej ;-)
Ponko super, że masz taką satysfakcję z tego,co robisz!
Syl widzę, że i u was wirus panuje, zdrówka dal Igiego!
Angie super, że macie własne pokoiki i dzięki temu trochę pruywatności dla siebie. Mam nadzieję, że po suplementacji hormonów tarczycy Kinga poczuje się lepiej, może apetyt się poprawi?\
Aneczka witaj z powrotem!
Maggipka zazdroszczę ci tego ciepła we Wrocku! Zjadabym taką pizzę, ostatnio jedliśmy w wakacje, nasz przyjaciel robi świetną!
Mirelko to Liwia wyjątkowo się wybudziła, zawsze ładnie spała, jak dobrze pamiętam. Fajnie, że mąż ją ponosił a ty mogłaś sobie pospać dalej!

Alma-wszystkiego najlepszego w dniu urodzin !!!!!!!!

Oj, marzy mi się dziś jakiś dobry film i lampka wina. Wczoraj obok tradycyjnych życzeń urodzinowych mąż życzył mi(nam) kolejnego takiego bobika jak Artik :-)

Do góry