reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry :)

onanana - kurcze biedna Majcia, jak dzisiaj?? Jak nadal będzie gorączkować, może zadzwoń do lekarki, albo pojedź niech na małą popatrzy - choć mam nadzieję, że to od ząbków...
Ja wczoraj zaczęłam oglądać Gesslerową, ale przerzuciłam się na idealną nianię. Dziewczyny, jestem w szoku, jak można się tak zachowywać! Baby przymierzały ciuchy właścicielki, jedna podniosłą nawet reke na dziewczynke. Czijs dom to swietość, że ie wspomne juz o dziecku - sory za edy pisze z mloda na kolanach

ponko- w domu ucxysz?

ankusch
jk u Was nocka??

\MArgana - jeszcze z 2 -3 tyg temu Pola wazyla z 8700-8800,musze ja teraz zwazyc\

nocka ok, wstalysmy o 7.
Dzwonie dzis i jesli maja otwarte jade zlozyc dokumenty na oligofreno, potem jedziemy po babcie do pracy - fajnie, ze piatek - choc dla mnie kazdy dzien w sumie taki sam :/

reklama
Witajcie, brrr, na dworze to dziś chyba 0 stopni jest. Igor dalej ma okropny katar, ale bez gorączki, zastnawiam się czy nie iść z nim na wszelki wypadek do lekarza, zawsze jakieś krople może dostanie. męczyło sie to moje dziecko w nocy, miał pobudke z odciąganiem z noska, ależ on już tego nie lubi wije się jak piskorz, a ja tracę cierpliwość. No zobaczymy, jak nie będzie miał gorączki a lekarz powie że można to wyciągnę go na spacer, bo rześko na zewnątrz. Ehh niewyspana jestem.

Kochane - spóźnione ale szczere dla Angun i wszystkich 11 miesięczniaków, a szczególne dla roczniaka Filipa.

gola - wierzę, ze takie rzeczy mają miejsce jak pokazują w tym programie, chociaż zdaje się, ze on jest fikcyjny, robiony jak dlaczego ja, pamiętniki z wakacji etc.

syl - czyli ustawka wszystko?? Te całe pamiętnik i reszta to wiedziałam, ale tu myślałam, że na serio . Jeśli mały ma tylko katar, nie ma temp - to może na razie nie idź, jeszcze dziś go poobserwuj, no chyba, że naprawdę Cię to niepokoi to przejdź się - będziesz spokojniejsza!
Mnie lekarka mówiła, że jak nie ma temp to wskazane spacery - zwłaszcza przy katarku, i taka pogoda jak dziś słońce, ale chłodno, bez wilgoci w powietrzu, myślę, że możecie wyjść. Ubrać Igorka ciepło i chociaż na 30 minut - najwyżej zadzwoń sobie do lekarza, a to nie Ty kiedyś pisałaś, że teściowie to lekarze??
U nas w tej chwili jest 0 st.

Dzien dobry!

U nas nienajgorzej dzis. ;-) Pobudka o 1.00 i 2.00, ale smoczus w dziob i spala dalej. Zastanawiam sie juz na powaznie, co moja mala tak wybudza i chyba skonczy sie wieczorna dobranocka! Moze za duzo stymulacji przed spaniem... :eek: Od dzis sprobujemy i zobacze, czy pomoze...

Tymczasem ide po kawke! Komu? :happy:

Zobacz załącznik 506629

onanana moze tym razem trzydnowika skoro tylko temp. ma?

ponko
super ze robisz to co lubisz :) a jak jest opcja kupna mieszkania to warto korzuystac. My mamy tylko 30mkw na nasza czwórke :-( ciasno jak cholera. Ale na przyszlosc jest swiatelko w tunelu ze bedzie wieksze mieszkanie ;)

syl na cieknacy katar Nasivin jest dobry. Tylko musialabys zapytac w aptece aby dali ci dawke niemowleca ;) Bo sa rozne.

mary beth
Kuba tez mi spal tak niespokojnie kilka dni z rzedu. A teraz znow jest spokoj :) Takze moze jej to zaraz minie.

Gola - prosze bardzo! :happy:

Nimfi - mam nadzieje, ze to juz naprawde trwa z miesiac noc w noc niemal (takie bez pipniecia przespane moge zliczyc na palcach jednej reki)... Zazwyczaj jest tak, ze tylko smoczka zgubila i nawet sie nie wybudza porzadnie, ale niestety czesto zdarza jej sie plakac i to tak rozpaczliwie! :eek: Moze przyczyna tkwi w przestymulowaniu, choc ona oglada moze z 10 minut tej dobranocki. Ale jednak! Probujemy uciac i zobaczymy, jaki bedzie efekt.

Hej maminki :-)
U nas ok kilka pobudek bylo i wstalismy o 7 wiec nie jest tak zle :-)
onanana biedna Majunia oby ta goraczka byla of zabkow,zdrowka zaczelam.
ponko fajnie ze macie szanse na wieksze mieszkanie no I super ze nauczanie Ci sie podoba I sprawila Ci tyle przyjmnosci ;-)
ankusch I jak u was dzisiaj nocka?
syl zdrowka dla Igorka.
Margana 300g to prawidlowo Natalcia przybrala nie martw sie ;-)a koszty tym razem bylo duzo mniej niz ostatnio cale szczescie :tak:
mary-beth Wspolczuje nocek mam nadzieje ze juz wkrotce przejdzie Mai ;-) my mamy caly czas takie zarwane nocki :eek:
Milego dnia maminki ;-)

Ostatnia edycja:
mary beth ja nie bede pisac ile Kuba oglada tv bo az wstyd :-p ale niestety straszny telemaniak jest z niego i czy idzie relkama, czy bajak Macka czy nasz serial to on zawsze pierwszy do TV :-(
wiesz moj Maciek byc straszny cycek smoczkowy i wybudzal sie za kazdym razem jak mu smok wypad - czyli co pol godziny nawet i zawsze z placzem :-( Dramat z nim byl! Kuba tylko ciumka smoka do zasniecia, potem wypluwa i spi spokojnie. Ale jak byl mlodszy to np ma mleczko nocne budzil sie tak cichutko ze ledwo go slyszalam. a teraz... dwa razy w nocy budzi sie z rykiem, siada, albo wstaje w lozeczku a ze jest zaspany to wali glowa o szczebelki :eek::confused2: nawet nie probuje go uspokajac na rekach bo to powoduje u niego jeszcze wiekszy ryk - tak ma od samych nardzin, ze nie lubi byc noszony a woli byc odlozony w spokoju. No wiec daje mu wtedy MM i po wypiciu zasypia spokojnie na kilka godzin....
No i czekam az mna te okresy nocnego karmienia, bo jestem juz nieprzytomna :cool2::sorry:

reklama
Czesc dziewczyny,
u nas Kinga juz prawie zdrowa, tz ma jeszcze katar, mam nadzieje ze w koncu jej minie bo w poniedzialek juz musi isc do zlobka. Ja juz tez doszlam do siebie, jeszcze troche trzyma mojego T ale mam nadzieje ze szpital sie w koncu skonczy u nas w domu.
Wczoraj po raz pierwszy od miesiaca byulismy sami, tz z Kinga tylko, ale fajnie bylo razem usiasc, no i chyba wam jeszcze nie mowilam ze od kiedy sie przeprowadzilismy to Kinga ma swoj pokoj i rodzice w koncu odzyskali swoja sypialnie :zawstydzona/y:

onanana mam nadzieje ze zadne chorobska sie nie chyta Mai, juz dosyc sie nachorowala, zdrowka zycze.

syl
u mnie dzis rano bylo 4 stopnie. Kinga tez ciagle walczy z katarem i tez niecierpi Frydy ale co zrobic.

mary beth fajnie ze u was nocka lepsza, oby sie unormowalo

Angun spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe, wszystkiego naj!!!

Ponko rowniez wszystkiego najlepszego dla Filipka na ten roczek

nimfi
ja tez sie zastanawiam kiedy skoncza sie te nocne karmienia, teraz jak musze wstac do pracy to naprawde juz mam dosyc, dzis nad ranem pogonilam T. ja wstawalam o 1:30 to on nawet nie slyszal

Do góry