reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

anus w nowym donku mieszka sie bardzo fajnie, szkoda tylko ze wszystko sie strasznie niesie, drewniana konstrukcja i tylko plyty gipsowe, ale w UK chyba podobnie. T byl z Kinga na wizycie u lekarki, a wiec Kingi tarczyca wlasciwie nie pracuje i musi przyjmowac hormony juz na zawsze, obecnie ma dawke na 2 tyg, potem powtorza badanie krwi i tak przez ok 2-3 miesiace az nie ureguluja hormonow i nie ustala wlasciwej dla niej dawki, potem badanie co 2-3 miesiace.
Ja uzywam Fridy mo Kinga ma strasznie zapchany nosek i ciezko jej sie oddycha.

reklama
angie oj znam to znam to. My mieszkamy na parterze, ale słyszę każdego sąsiada jak wchodzi,wychodzi. a jak sasiadka na górze, zacznie tuptac po domu to juz bankowo Marika sie obudzi :-)
Biedna ta Kingusia :-( słabe to pocieszenie. a te hormony mogą jakoś negatywnie wplynąć na jej wyglad, cechy charakteru, mam nadzieje, ze odzyska apetyt chociaż.

anus lekarka powiedziala ze ta zastepcza terapia hormonalna nie ma zadnego negatywnego wplywu na Kinge tylko trzeba pamietac by codziennie dostala tabletke, teraz to wogole hardcore, musza ja rozgniesc i jakos wymieszac z mleczkiem by wziela z lyzeczki a potem zaraz daje jej butelke by popila a nie wyplula. Ja tez mam nadzieje ze zacznie lepiej jesc bo dzisiaj pobila sama siebie, kaszka be i nawet butelka zamiast kaszki be, mam tylko nadzieje ze gardlo nie zaczyna jej bolec.

angie - na pewno będzie lepiej, może jeszcze gardziołko nie do końca wyleczone, nas jak boli, albo mamy katar - też nie chcemy jeść. Pewno mala jeszcze osłabiona po chorobie i wraca do sił:)

anus - ja też już odczuwam skutki gorszej pogody - ubieranie to nie ada wyzwanie, młoda od maleństwa nie lubi się ubierać:no:

Ssabrinkoo
- mam nadzieję, że teraz wóz jest jak nowy i będziecie śmigać bez żadnych awarii!!

PS Dziewczyny, ja już gotowa, wszytsko przygotowane, dorsza i ziemnaiki Poli ugotowałam, w msieczce czekają, a ona śpi już ponad 2 godziny! Kiedy mi się spieszy to wtedy jej się najlepiej śpi i na odwrót, jak brzydka pogoda , to oczy jak 5 złotych ;) Wstanie, sikamy, jemy i jadymy!

OK, u mnie nici z lezenia, bo Mia sie akurat obudzila jak mialam sobie poleniuchowac... Ale zjadla kaszke i poszlysmy na spacer oraz do sklepu. Ale ziiiimno!!! Brrr! Po powrocie wyjelam moja zakopana kurtke zimowa, bo juz czas ja bedzie powoli zaczac nosic! :zawstydzona/y:

Nimfi - statystyki pokazuja, ze 3-latki potrafia i po 6 h spedzac przed TV, bo sie niektorym mamom nie chce wymyslac zabaw i aktywnosci, stad pewnie takie pomysly. Ale z drugiej strony siedza sobie ci politycy w wielkich biurach, zlopia kawke, grzeja tylki i ewidentnie sie nudza, wiec musza wymyslac ciagle jakies glupoty, zeby nie bylo, ze nic nie robia... :cool:

Anus - u nas tez juz wyraznie widac, ze Mia za tata szaleje! On widzi ja raptem kilka h w ciagu dnia - przed praca i po, wiec jak wraca z pracy, to jest wielka radosc! :happy: Dzis jak M. wroci, to ona juz bedzie spala, ale jakby sie przebudzila, to posle jego na gore i zobaczymy... ;-)

Angie - u nas z kolei jak sie Mia urodzila, to zauwazylismy, jakie mamy skrzypiace podlogi! :zawstydzona/y: Czasem trzeba sie ciszej zachowywac, bo Mia ma drzemke, a tu pisk podlogi taki, ze szok! Na szczescie nie przesadzamy z cisza i Mia sie od takiego halasu nie wybudza. :zawstydzona/y: Zdroweczka dla niuni!

angie to naprawde hardcore podać prawie rocznemu Dziecku tabletke :-( i jeszcze codziennie....u nas tez dzis mało jedzone, dawaj cos cieplego do picia na gardełko, a o mleczko sama sie upomni. Moze to organizm sie przyzwyczaja do nowego leku?? buziaki,trzymajcie sie ja Was podziwiam - oj jak ja Was podziwiam!!!!!!
gola no jo, zawsze tak jest!!! ze jak Ty gotowa do wyjscia to Dziecie sobie wydłuza drzemeczke :-):-) ironia losu. My w locie si eprzeiwjamy, jemy, ubieramy, tylko w wózku siedzi jak poświecona.

ja wieszałam pranie a moja Panienka zrobila sobie szarfe z moich gatków :-) skarpetki zanosiła z powrotem do pralki, a wieksze kawałki dawała mi na suszarke - w życiu nie widziałam, żeby była czymś tak zaoferowana. Rosól pyrka, ja ide do łazienki - a moze zrobie ja wieczorem....

witam po tygodniowym nie obcowaniu z kompem.
dzięki dziewczyny co do rad w sprawie prezentu.coś tam skombinowałam
ponko spóźnione ale szczere życzenia dla Filipka na jego roczek
angie kochana ta Wasza Kingunia zawszę coś, duzo zdrówka dla niej
Gola ja też oglądam tą idealną nianie, wczoraj to był odcinek, masakra.
onanana zdróweczka dla Majuni

idę się wdrążać dalej, pewnie zaraz Zośka się obudzi i nie zdąże

Jeju, ale ze mnie gapa!
Alma - wszystkiego naj naj najlepszego w dniu urodzinek!!!
uten navn.png

reklama
mary beth no tak politycy zawsze wiedza "najlepiej" ;-) No ale fakt fatem ze niektore dzieci przesadzaja z TV albo z grami komputerowymi. Wiesz ze Maciek juz od dluzszego czasu umie obslugiwac laptopa edukacyjnego calkiem sam o.0 Pisze to dlatego bo kiedys mi sie w glowie nie miescilo ze 3latek moze takie rzeczy robic. A teraz nowosci techniczne dla dzieci to jest pikuś. Obsluga komputera czy pilota do TV - umieja to juz w naprawde wczesny wieku. Tak sobie mysle ze coraz trudniej jest dzieci kontrolowac.

Do góry