reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Kochane wpadam na chwilę podziękować Wam serdecznie za życzenia, jesteście kochane!!!!!!!

Dziękuję Wam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzięki wam łatwiej się obchodzi te 30-te urodziny ;-)
Dostałam od męża śliczny bukiet 30 róż, nawet na zaręczyny takiego nie miałam :-D

Filipku kochany, z okazji ukończenia Twojej 1-szej rocznicy, życzę ci słodkiego, miłego życia, rośnij zdrowo kochany krasnalku!!!

Najlepsze życzonka róznież z okazji 11-miesięcznicy dla Kubusia, Oli, Alanka !!!!!!

Dobranoc maminki, postaram się jutro zajrzeć i naskrobać coś więcej!

reklama
Ło matko, ile Wy produkujecie:szok: Przepraszam bardzo, ale do każdego watku się nie odniosę:sorry2:Ledwo daje rade Was nadrabiać!

Wczoraj bylismy na kontroli u pediatry. Waga 9630g, wzrost ok.73cm.
W szoku byłam, bo myślałam, ze bedzie wiecej ważyć, jakos tak nam sie wydawało, ze grubsza sie zrobiła, a ona w 2 miesiace tylko 300g przybrala. No ale to mnie akurat nie martwi, bo chudzinką nie jest ;-) Zresztą to 50 centyl, więc akurat. Tylko niska jakaś ta nasza Natusia, bo 10 centyl :baffled: Chyba po mamusi ;-)

Gola oj biedna Polunia. Dobrze, ze nic sie poważnego nie stało! Natalka też czasami takie rzeczy wyczynia, że nie ma mowy zeby nie przywaliła:dry:

maggipka kurcze jaka Ty super ciążę miałaś! Ja to w III trym to prawie nie spałam przez dwa miesiąca tak mnie męczyła zgaga i mdłości, normalnie siedziałam w nocy na łóżku i ryczałam, bo tak mi sie chciało spać, a nie mogłam. Do tego mała mi tak nisko siedziała i gdześ na szyjkę uciskała, ze ledwo chodziłam. Już nie mówiac o nerwach i stresie, bo właściwie od 16tc ciaża zagrozona. A jak leżałam na patologii to tak spuchłam, ze po tygodniu nie mogłam sie wbić w ciuchy w których przyszłam:dry:
A powiedz mi, jestes zadowolona z tego maxi-cosi tobi? Bo rozważam jego zakup.

mery-beth współczuję tych kiepskich nocek z krzykami.Oby szybko wszystko wróciło do normy!

anus wiesz co, ja też myślę z sentymentem o tych kopniaczkach, czkawkach i miłych sytuacjach. Ale dla mnie ta ciąża to było zbyt duze wyzwanie i fizyczne i psychiczne:-(
Dużo zdrówka dla Mariczki!
A powiedz mi,jesteś zadowolona z tego maxi-cosi axis? Bo biore go pod uwagę.

Ssabrina to widzę, ze tam u Was to wszystko opiera sie na wysyłaniu listów;-)Oby list szybko doszedł i termin był szybki!
Super, ze autko udało sie naprawić! Masakra była z kosztami czy nie aż tak źle?
A u Samiego to wyglada na ząbi, oby to to było.

niuniunia ty szybko idź do lekarza z tym bólem brzucha! A co do piersi to ja miałam cos takiego jak jeszcze karmiłam i mi sie kanaliki przytykały. Moze tabletki nie do końca podziałały tak jak potrzeba i coś tam zalega? Ciężko tak gdybać, moze lepiej zrób usg?

helenka to trzymam kciuki za pomyślne wyniki tej komisji!!!

ponko super, ze Fifi tak fajnie sie rozwija!

Filipku z okazji pierwszych urodzin duzo zdrówka, radości w zyciu i wielu wspaniałych chwil!!!

onanana oj to mam nadzieję, ze ta temperaturka tylko od ząbków!
A Ty jesteś zadowolona z tego fotelika romer king plus? Bo to trzeci nad którym sie zastanawiam;-)

filipkowamama duzo zdrówka dla malutkiej!

ankusch a te kupki to rzadkie są czy normalne?

gola no to niezły poslizg Pola miała po tym papierze..współczuje bidulka :-(
Angu to ci mąż niezły bukiet kupił na tę trójkę z przodu;-)pewnie ogromny jak z 30 róż nawet sobie nie wyobrażam ;-)
Margana one są rzadkie ale nie wodniste żółte i nie jest ich dużo...rano robi normalną taką jak zawsze tylko później te inne .;-)Natalka waży chyba podobnie do mojej ważyłam ją na wadze łazienkwej że jako 9,5kg w pampku i ubraniu;-)idziemy 14 listopada na szczepinie to dokładnie się dowiemy.
filipkowa ale ci córa ślicznie pospała..:-)

Buziaki dla roczniaka i 11 miesięczniaków ale ten czas leci..:-)
Za 2 tyg moja będzie roczniakiem ehhh keidy to zleciało dopiero ją po brzuchu głaskałam...

Dziewczyny jutro Wam poodpisuję, dziś oglądam Gesslerową i jestem bardzo zmęczona!

Kochane mam problem z Mają. Dziś pd rana nie umiała usnąc, męczyła się i męczyła (na poranną drzemkę). Zasnęła dopiero jak ja wróciłam do domu czyli ok 13. Miała 37,9 temp. Nie ma kaszlu, kataru, tylko czasem stęka sobie. Jutro chcę jej zbadać mocz. Mam wrażenie że ona oddycha przez nos ale jak jej próbowałam odciągnąć to nic nie było. Aha po tej pracy dałam jej IBUM ipotem się fajnie bawiła i była gzreczna (po drzemce). Zupkę zjadła, jajecznice na kolację też. Aaaa jeszcz tak językiem se robi jakby na ząbki z prawej strony. Kurde ja juz się boję czy to nie jest znow jakieś choróbsko:-(

Filipku wszystkiego co najlepsze z okazji pierwszych urodzin!!!
Dla wszystkich miesieczniakow wszystkiego co najlepsze!!
Angun
spełnienia marzeń,duzo radości,szcęscia,ogólnie wszystkiego co najlepsze!!

ankusch dopiero rozstawiłam deske i biore sie za prasowanie...dużo tego...
margana jesteśmy bardzo zadowoleni z tego fotelika, my mamy czarny, bo jak kupowalismy w 2009 to nie bylo takich fajnych kolorów. Marika już w nim jeżdzi od dwóch tygodni, skonczyly sie płacze. Dla mnie wygodne jest to, ze mozesz sobie obkrecać ten fotelik, zeby wsadzic Dzieciatko. Nieraz nam Olaf zasnał i wtedyłatwiej go było przenieść do domu bez budzenia :-)

do jutra Dziewczeta :*

ankusch kurczę no to nie wiem, moze coś nowego ostatnio je co taki efekt powoduje? Bo na chorą nie wygląda? Zachowuje sie normalnie?

onanana mam nadzieję, ze to ząbki! Ale mocz warto zbadać, zwłaszcza, ze tą infekcję intymna miała po antybiotyku.

Onanana, oby nie choróbsko! Może to tylko zęby. Ja wiem kiedy Fifiemu rosną, bo zgrzyta i zawsze wtedy coś się pojawia.

Ja teraz przechodzę przez koszmarny ból gardła i powiem Wam, że moje lekcje dobijają mnie zupełnie bo przecież cały czas gadam... ale nie chcę odwoływać bo straaaasznie to uwielbiam. Naprawdę pierwszy raz czuję, że kogoś obchodzi to, co mu przedstawiam, to co uczę i że ktoś jest zadowolony. Mam dwie strasznie pilne uczennice i dwójkę trochę takich olewajków ale i tak jest fajnie.

Fifi spał sobie w foteliku samochodowym bo tak go wnieśliśmy i teraz go położyłam na łóżko i mam chwilę dla siebie. W końcu!!! Od tak dawna! :)

Dzisiaj pojawiła się propozycja kupna większego mieszkania... a że plany wyjazdowe poczekają na koniec moich studiów to mocno się zastanawiamy. Mamy teraz 50m2 i chyba trochę się robi ciasno, zwłaszcza, że nie ma pokoju dla Filipka a jednak uważam, że to ważne.

Przepraszam, że jeszcze nie odpisuję wszystkim, dopiero się wdrażam z powrotem. Postaram się jutro, bo mamy wolne i... idziemy załatwić podłączenie kablówki. Mieszkamy tu tyle lat a nigdy nie mieliśmy nawet podstawowych kanałów podłączonych :p

reklama
onanana biedna Majunia już tyle się męczy ciekawe co jej teraz dokucza:-(
anus to jak poprasujesz u siebie to zapraszam do mnie :-pJest cała suszara prasowania..miłego;-)
margana właśnie nic jej poza tym nie jest..lata jak szalona nawet nie marudziła dzis zbytnio;-)Ostatnio strasznie rączki do buzi pchała i katar wodnisty miała kilka dni był spokój a od wczoraj te kupki i słaby apetyt:baffled:

Wykąpciana już zmykam do łóżka mój z pracy własnie wrócił..a młoda przed 21 wstała z rykiem odbic sobie nie mogła i chyba brzusio bolał pomasowałam chwile przytuliłam i spi dalej ;-)Miłej nocki pa

ponko fajnie że lubisz swoja pracę:-) my mamy na tej stancij 37m i myślę że oki jak na razie;-) a jak wam się trafiło coś fajnego to łapcie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry