reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

potworek widocznie to jest wyraz buntu, robienie na złość - powiem tak - cieżki przypadek :baffled:, a Ty chociaż dwoisz sie i troisz zeby Dziecko jak najmniej ucierpiało na tym co sie wokół niego dzieje, to zachowanie co niektórych pozostawia wiele do życzenia i stąd te problemy zapewne. Współczuje!! ale dobrze, ze jestes obiektywna. Znając mnie to wmówiłabym sobie, ze Pani sie uwzieła na moje dziecko, a dziecko robi jej na złość (bo sama tak robiłam, jak byłam Mała)

reklama
Hello

My już w domku, po obiadku, Mała śpi a ja odpoczywam. Spacerek w tym i przyszłym tygodniu odwala za mnie babcia, jak ja jadę na rehab. Poza tym przez 2 dni jesteśmy same bo tatuś wyjechał w sprawach służbowych. Ach ci tatusiowie...

Laski, pierwszy raz w życiu kupiłam dynię - co polecacie zrobić??

katerinka - my mamy Maxi Cosi Tobi i też jesteśmy zadowoleni, testujemy go już 2mies

potworek, anus - opowiem kiedyś na zamkniętym :-) Zrobię coming out tak jak angun :-)

onanana - jak w sądzie??

gola - no i super, że praca jest, reszta powoli też się wyprostuje. Tak to już jest, praca i pieniądze są ważne, cokolwiek by inni mówili. Za mało źle, za dużo też niedobrze. A ta twoja Pola to śpioch niemożebny, u mnie w życiu coś takiego by się nie wydarzyło. Teraz, aby radzić sobie z jej dziennymi drzemkami, wkładam ją do bujaczka i bujam. Zasypia w kilka minut, tylko marudząc sobie, a w łóżeczku to był wrzask

Hejka, czołem kluchy z rosołem ;)

anus - nie ma problemu gdzie pójdzie spać, u mojego brata np w wannie śpi, bo mają kawalerkę ;) Jak malutka?? Myślę, że nie zaszkodziłby jej syrop z cebulki, nie wiem jak myślicie dziewczyny?

Ssabrinkoo - taka teraz pogoda, oby tatuś Was nie pozarażał, daj mi jakiś konkretny szok witaminowy - niech się chłopina kuruje:tak:

Filpkowamama
- hehe dobre - dzieli się zabawkami , ale tymi starymi ;) Polę przywiozłam wczoraj ze spaceru przelaną na 10tą stronę, też się balam, żeby smarkata nie była, ale na razie nic się jej nie dzieje.
Biedna - ale miałaś przejścia przy rodzeniu Filipka...

nimfii - Ty to jesteś dobra w allegrowych promocjach! Ciuszki super , a jaka cena. Ja też b. lubię bokserki

Katerinko - my nadal śmigamy w maxi Cosi Pebble -do 13 kg , Pola ma w nim jeszcze wygodnie :):tak:

potworek - kurcze, nie myśl w ten sposób, mądry nauczyciel przecież wie, że to tylko dziecko i na pewno nie odnosi bałaganiarstwa młodej do Was. Musisz nagminnie, nototrycznie małej przypominać i tłumaczyć. Dziecko (przynajmneij takie male) powinno czuć respekt przed nauczycielem. No i pogadać z Jej tatą, że musi być u WAs spójność tego wychowania, bo dziecku potem robi się w główce bigos, bo jeden rodzic pozwala na wiele , drugi nie. Mała na pewno zrozumie pewne rzeczy i , że szkoła to nie żarty, a nauczycielowi należy się szacunek. Ja w podstawówce byłam do 7 klasy aniołe, za to w LO dałam moim staruszkom nieźle popalić :zawstydzona/y:
A dziś niestety nauczyciel nie ma żadnego autorytetu, kiedyś było inaczej... A może ta pani nauczycielka, bardzo młoda, jeszcze niedoświadczona i nie jest stanowcza wobec dzieci? Albo coś z nią nie teges? A szkoła, to jednak nie przedszkole i mała widocznie potrzebuje trochę czasu, zwłaszcza, że ma 6 lat! Będzie dobrze potworku:tak:

onanana - jak u Was?

Laski ,szalone jesteście, ile wy piszecie:tak::-D:-D

Byłam na poczicei i prawie 3 godziny nas nie było, młoda usnęła na polu i spała z godzinkę, ja odpisując Wam zeżarłam całą dużą pakę chipsiorów z :zawstydzona/y:Biedry

PS odczytane - maggipko masz rację, jak nie ma kasy to jest tragedia, c cokolwiek by inni mówili, ale przez to zaczynają się same kłótnie. A u nas poprawa ze spaniem, bo było już dużo gorzej, mała spala po 30 minut, w nocy postękiwała...

Ostatnia edycja:
potworek wiesz co to ja mysle ze toproblem adaptacyjny oliwki jest... no bo zobacz skoro mowisz ze ona ladnie sprzata w domu i pomaga a problem jest w szkole to dla mnie bylby znak ze w szkole cos nie gra. A moze przytulaczaja ja nowe obowiazki? Nie umie soebi ze wszystkim poradzic a okazuje to wlasnie przez igniriwanie polecen nauczyciela? Ja takich kolegow w klasie mialam - madre i poukladane chlopaki, ale jak im cos nie szlo, czegos nie rozumili, to sie na nauczycielu wyzywali, wlasnie podobnym zachowaniem - w mysl zasady "ze nauczyciel nie bedzie mi rozkazywal" albo "mam juz dosc tego wszystkiego i najchetniej bym ztad zwial".
Pogadaj z nia, jest otwarta dziewczyna jak mysle, moze uchyli ci rombka tajemnicy i rozwieje watpliwosci.
A co z jej lekcja baletu? Cos pisalas ze nie bedzie juz chodzic?

gola
widzisz ja mam bardzo dobry przyklad na to jak to sklepy zamawiaja na allegro a potem to sprzedaja dwa razy drozej ;) Widze co jest u nas na bazarze i co jest w sklepach osiedlowych - dokladnie te same rzeczy ktore ja kupie na allegro ;)
Lubie tam szukac. czesto patrze na sprzedaz pod kontem - najwiecej sprzedanych sztuk bo to oznacza ze towar jest dobry i im schodzi ;)

gola sklep juz zamkneli. Towar sprzedany. Wtedy co byly wyprzedaze poszla wiekszosc a resztki co pozostaly sprzedali juz na kilogramy. W sumie wyszli moze na zero przy tej inwestycji - raczej nic nie zarobili na tym sklepie.

Hejka :tak:

dotarłam na wątek główny staram się zawsze rano zaglądać ale dziś nie dałam rady zrobiłam wypad do miasta na zakupy, a tu produkcja w toku kurde nie dam rady nadrobić tylu postów szalejecie nie ma co, m wrócił z pracy to na chwile się tylko zajmie małą i znów ucieka z domu, :tak:

potworku zagłosowałam, jutro też się przypomnij, kurde współczuję ci z córką może to przejściowe i mała się naprostuje tego ci życzę bo widzę że cię to dużo nerwów kosztuje:-(
Mary. Katrinka trzymam &&&&& za Wasz biznes:tak: a pochwalcie się czym będziecie się zajmować
Angie trzymam &&&&& za Kingusie oby tabletki pomogły szybko:tak:
onanana jak tam po sprawie w sądzie,? kciuki nadal &&&&&
Ssabrina obyście długo nie czekali na list ze szpitala, powodzenia:)
anus zdrówka dla małej oj współczuję nocki;-)
Mary i u Was też nie ciekawie z nickami, biedna mała ale się upłacze. Super że masz znajomość z sąsiadką kwitnie, :tak:
Helenka jak tam na komisji< trzymam &&&&&&
Katrinka my mamy Recaro Yuang Sport, mała zadowolona i my też
Young Sport

no i więcej nie pamiętam:szok::no:

Miłego wieczorku

mała marudzi 2 drzemka obalona na pierwszej pospała 2 godz. ale za to o 19.00 mam nadzieję padnie, idziemy na podwieczorek i pobawimy się klockami a Wadera które dziś kupiłam mała nawet zadowolona ale nim załapie o co chodzi to trochę minie :tak::-D

papa

Ostatnia edycja:
Moje male juz spi - wykonczona byla normalnie po calym dniu z jedna tylko drzemka 1,5 h (!!!), 2 spacerach, zabawie... I od 17.00 juz gotowa byla do snu, ale ja do 17.45 przeciagnelam: kaszka, kapiel i sie zeszlo. Dluzej juz by mi chyba nie dala rady. Ale zobaczymy jaka bedzie nocka... :zawstydzona/y::sorry2:

Mirelko
- ja na razie sie nie chwale. Jak mi wszystko wyjdzie, to na pewno powiem! :tak:

Milego wieczorku!
Ja zmykam na relaks! :-)

mirelka fajny ten recaro, tutaj w uk, też mają bardzo dobre opinie. Miłego testowania klocków.
maggipka ok ok ale mnie nie ma w zamknietym. To fajnie, ze masz zmiane na spacery i chwile dla siebie. Nasze chlopy jakie są takie są, ale bez nich jak bez ręki :-) nie ma komu pomarudzić
gola fajnie ze Lisciowa Dama dzisiaj lepiej spała. sliczna ta Polcia a i chcialam zauwazyc ze to imie tak do niej pasuje :-)

ja sie zbieram do przychodni. do pozniej

reklama
mary-beth może się nie wybudzi w nocy, tylk owcześneij rano wstanie;) Trzymam kciuki w takim razie za Twój biznes&&&&

anus - a dziękujemy, ale w sumie miała być Mikołaje, Janem lub Igorem ;) A jak dziewczynka to Hania mi się straaaaaaaaasznie podoba, ale D. nie chciał - moja najlepsza przyjaciółka to Hania - swoją drogą mama chrzestna Poliszonka :)

nimfii - no kuźwa w tym kraju, ciężko się dorobić :(

mirelko -co to za klocki??

My miałyśmy gościa, sąsiadkę, która u nas klucze zostawiła, D. jeszcze w trasie, jutro też ma jeszcze jechać.
Ale u nas zimno, brrrrr

Do góry