reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Czy była rozmowa o fotelikach samochodowych???? chcieliśmy kupić taki 9-36 ale w 1 sklepie sprzedawcy nie udało się zapiąć w nim Patrycji-pół żartem zapytałam czy mam za grube dziecko, nie bardzo dostałam odpowiedź. Ten typ jest ponoć najbezpieczniejszy wg testów...
product-1893-l-1.jpg
Cybex Pallas 2-Fix

reklama
katerinka mnie polecano taki

FOTELIK DIABLO XL 9-36kg + GRATISY (2682160482) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ponoc tez dobrze wypadal w testach. Ja chce wydac do 500zl na fotelik. Taki w przedziale wagowym 9-36kg. Tylko ze u nas ten zakup na wiosne pewnie... kuba malutki i wazy 8 300g to sie nie mamy co spieszyc.
Aha! fotelik w tym przedziale wagowym ma byc na tyle uniwersalny zeby starczyc do 36kg! Wiec nasze malenstwa powinny bez problemu sie zmiescic. Jesli Pati sie nie mogla zapiac to pewnie Pan zle zgerulowal foteik lub pasy.

filipkowa mama a to jest mi raźniej, bo widzę, ze mamy podobne typy w domu :-) stare sa tez czesto zabierane, bo Olaf sie oczami bawi - zpbaczy cos i juz to musi miec. i tak są postepy, bo kiedys kazde odwiedziny kogos z Dzieckiem to byl dla mnie stres i katastrofa. Filip jest codziennie w przedszkolu to Zuzia wtedy pewnie moze spokojnie pobuszować, tylko wez pozniej 11sto miesiecznemu Dziecku wytłumacz, ze teraz juz nie mozna, bo Brat wrócił.:-(
nimfii dzieki za rady!!!

My juz odebralismy przedszkolaczka, idziemy grzac zupe. Olaf oglada bajke, a Marika z 2 bolidami w reku spaceruje po pokoju. Ale z nosa to jak z kranu leci :-(

katerinka ja w polsce widzialam taki fotelilk, mi sie on osobiscie nie podoba, dziecko jest w nim mega uwiezione, Marice tylko rece wystawały. ale mojej kuzynki blizniaczki jezdza wnim a mają po dwa latka i z tym zabezpieczeniem dalej jezdza. Plus jego jest taki, ze rosnie razem z dzieckiem, ale wez pod uwage, ze teraz bedzie zima duzo ubrań, Pati nie wyglada na bardzo duze dziecko, wiec mysle ze jak sie popieści to sie zmieści.
My mamy maxi cosi axiss jestem bardzo zadowolona,
Maxi Cosi Axiss

wez pod uwage, ze pozniej i tak bedziecie musieli dokupić drugi pewnie.
ale to moja opinia, każdy pewnie bedzie swoj chwalił :-)

Ostatnia edycja:
Później Was poczytam, znowu mam nerwa, normalnie się pochlastam chyba :angry:
Normalnie taki wstyd... Poszłam do wychowawczyni i co się dowiedziałam? Że Oliwka jest największą bałaganiarą w klasie :szok: No cholera jasna... A do tego jak pani ją prosi żeby posprzątała, to ona durnia udaje, że to nie o nią chodzi i sobie zaczyna rysować albo lepić coś z plasteliny... Myślałam, że się pod ziemię zapadnę, bo wychodzi na to, że jesteśmy brudasy, które nie potrafią dziecka nauczyć sprzątać po sobie... A jak pani usłyszała jeszcze, że Oliwka notorycznie czegoś zapomina to się tylko za głowę złapała :zawstydzona/y: Mówię Wam, mam dość, jeszcze trochę i chyba pas będzie w użyciu, może takim sposobem coś jej wbiję do głowy :angry:

katerinka tak jak anus wydaje mi sie ze troszke za bardzo ogranicza ruchy ten fotelik. Kuba na pewno by nie chcial w nim jezdzic bo on musi miec swobode raczek przed soba ;)

potworek mnie sie wydaje ze oliwka sie "wyprostuje" biorac dobry przyklad z innych dzieci. przynajmniej tak czesto sie dzieje w grupie. Szkola, dzieci i wychowawca jednak potrafi wplynac na to czego my rodzice nie umiemy wywalczyc - mam nadzieje ze tak sie stanie.
sama nie wiem co ci poradzic :( Bo moj maciek od poczaku sprzata swoje rzeczy - pedancik po tatusiu :D i bardzo pilnuje sobie swoich zabawek jak np idzie z nimi na spacer.
Za to mialam mala kuzynke ktora byla takim malym diabelkiem i nie sluchala sie prosb w domu o sprzatanie czy grzeczne zachowanie, za to w przedszkolu i szkole byla jak aniolek.
Nie wiem naprawde czemu Oliwka nie czuje respektu przed wychowawca, trudna sprawa bedzie....

My juz po spacerku i ploteczkach z sasiadka. :-) A dzis sie z nia umowilam, ze bedziemy razem na silownie chodzic. :happy: Mnie samej jakos motywacja przeszla, a z nia mi bedzie razniej! :happy:

Potworek -
jeju, wspolczuje kochana, ale z drugiej strony na pewno nie tylko Twoja cora balagani i sa na pewno dzieci, ktore tez to robia. A ze u Oliwki to sie bardziej rzuca w oczy - pewnie masz charakterne dziecko. Mam nadzieje, ze jej to szybko przejdzie!

Katerinka - my mamy Maxi Cosi Priori i bardzo nam odpowiada! Priori XP toddler car seat - Maxi-Cosi

nimfii - ale ona w domu sprząta, zabawki, talerze po obiedzie, po śniadaniu, po kolacji... Na biurku też generalnie trzyma porządek. W przedszkolu nie wyszła z sali dopóki wszystkiego na miejsce nie odłożyła. Ja nie wiem, co się z nią dzieje, ale wiem, że mam coraz większą ochotę sprawić jej solidne lanie.
Nie kumam tego, bo w przedszkolu potrafiła za głupią gumką do włosów latać, żeby znaleźć, jak gdzieś położyła, a teraz potrafi kurtkę w świetlicy zostawić...
Poza tym w domu nawet jak coś nabałagani i jej się powie - posprząta, po Malucie sprząta zabawki, pampersy brudne wyrzuca...

Mam nadzieję, że to kwestia trudnego początku w szkole i się opamięta niedługo.

potworek ja to moze za miekka jestem, ale widzę po suwaczku, że ona ma dopiero prawie 6 lat, takie dziecko ma prawo jeszcze czegos nie rozumieć. Wiem, ze jestes poirytowana, bo w domu sprzatą, a w szkole nie, ale tak jak piszesz może to trudne początki. a u niej w klasie wszyscy są w jej wieku, czy część ma 7 lat? ja to nie temacie tej reformy szkolnej :-( ale kurcze pani powiedziała "bałaganiara" ?? . Spróbuj z nia sam na sam porozmawiać, dzieci mają różne problemy z klimatyzwaniem sie w nowym otoczeniu. Ale co ja Ci mowie, Ty juz dłuzej jestes podwójną Mamą :-)
mary beth we dwie zawsze raźniej.U mnie takie postanowienia nawet nie dochodzą do skutku, bo moj chłop jak wraca z pracy, to na nic nie mamy czasu....

Ostatnia edycja:
reklama
anus - w jej klasie jest 6 dzieci 7-letnich i 16 sześciolatków. Tak, pani tak powiedziała i się nie dziwię, bo miałam okazję zobaczyć miejsce pracy mojej córki :szok: Wszystko miała na ławce, tylko miejsca na książki brak.
Ja wiem, że ona ma 6 lat, ale uwierz mi - ja nie wymagam od niej cudów. Ona potrafi łóżko pościelić i piżamę w kostkę poskładać jak w wojsku ;-) Odkurzyć potrafi, jak jej się odkurzacz podłączy. Naczynia umie myć - ale tylko plastikowe jej daję :-D Więc nie sądzę, żeby wielkim wysiłkiem było dla niej po nastruganiu kredek wywalić te obierki to śmieci... A już na pewno nie powinno być dla niej niezrozumiałe słuchanie pani.
Ja wiem i rozumiem, że rozwód, że przeprowadzka, że młodszy brat, któremu się więcej uwagi poświęca, że tatuś jej robi wodę z mózgu, jej babcia (była teściowa) jedzie po mnie przy niej jak po kupie gnoju, teraz nowe miejsce - szkoła... Ale uwierz mi, że jak się tak zbiera i zbiera - pyskówki, przekleństwa, skakanie do mnie z rękami, nie słuchanie, olewanie, fochanie, prychanie - to nadchodzi moment, że krzywo kredkę położy dziecko i szlag może trafić...
I powiem Ci że Oliwka rozumie - mój G. powiedział jej, że jeśli chociaż raz zobaczy bałagan w pokoju - robi jej pilota - wiesz jak szybko posprzątała u siebie? :-D

Wybaczcie, że ja tak tylko o sobie i o sobie, ale się muszę wygadać :-p

Do góry