reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

katerinka tak mialam powtarzana grupe krwi - z dwoch powodow.... 1 bo zmienialam nazwisko (w 1 ciazy mialam jeszcze panienskie na karcie grupy krwi a w 2 ciazy juz nazwisko meza) 2. bo nad nami ciazylo ru=yzyko konfliktu serelogicznego - grupa krwi Rh (-), ale na szczescie dzieci dziedziczyly ja w pelni po mnie :-)
W tej przychodni na wieczystej dbaja o to aby kazda kobieta dostala skierowanie na pelny kompet badan. takze wszystkie tokspolazmozy itp mialam tam robione ponownie. Jedyne czego mi nie dali to wymaz na paciorkowca (uznal ze nie potrzebny bo wymaz z pochwy wyszedl dobry) oraz skierowania na elektrolity i uklad krzepniecia (bo uznal ze to juz sobie robi indywidualnie ktos kto chce miec ZZO).
Raczej bedziesz musiala robic te wszystkie wasermany i inne cuda poza morfologia i moczem. Bo beda chcieli ci to wpisac w nowa karte ciazy ktora musisz miec zawsze przy sobie. Wyniki badan takze ;) Ale to ci powie lekarz.

potworek
ja tez czesto rycze gdy widze ze nie mam wplywu na zachowanie Macka.... Pamietasz z FB, kiedys cytat byl, ze "płacz to nie jest oznaka slabosci, tylko tego, ze nam na czyms cholernie zalezy" ;-)

gola
co ty w tej kaszy masz? Cos nasennego? :p Moj nigdy tak szybko nie padl...

reklama
margana dla mnie fakt, ze byłam w ciąży był owszem cudowny, ale sama ciąża to stanowczo za długo trwa. Ileż to można sie głaskać po brzuszku, ja już chciałam mieć Bejbi przy sobie i już. Czesto słysze, ze Dziewczyny mówią "ile bym dała zeby znow byc w ciazy" i sie zastanawiam czy jestemtroche jakby bez serca, czy moze nie tak emocjalnie do tego podchodzę. :-):-)
onanana trzymamy kciuki. Ja rosół robie na kurze, moja mama miesza miesa, ale ja wole kurczakowy. kwestia smaku i przyzwyczajenia.
Helenka kciuki zaciśniete!!
katerinka TO fajnie, ze wracasz do pracy, no i prosze jakie przedsiebiorcze Dziewczyny sa na forum. Trzymamy kciuki za Mamy Bizneswomen!!! Tobie teraz bedziemy codziennie zyczyć dobrego samopoczucia, no kurcze to sie tak wydaje, ale Masz jeszcze Maluskie Dziecko. To odżywajcie sie tam dobrze. a Pati jak czesto je cyca? Dziewczyny dobrze, ze utrzymujecie nocne karmienia, to podobno dobrze wpływa na inteligencje.
potworek Ty to sie masz z tymi swoimi pociechami, widzisz moj Syn nie wyjdzie zkolei z przedszkola jak nie odnajdzie si ejego czapka, bluza itd, potrafi sie rozplakac, przywiązuje straszną wage do przedmiotw, co mnie nieraz przyprawia o zawrot głowy jak musze po hipermarkecie szukac jego okularów....Oliwka na pewno zrozumie, ze swoich rzeczy musi pilnować. Wyrośnie z tego zobaczysz, dobrze ze jestes taka konsekwetna. zagłosowałam, ale jak patrze na zdjecie ktore mam najwiecej głosów, to mnie krew zalewa.
mary beth współczuje nocki, u nas było dokladnie to samo. Dopiero u Taty na rekach sie uspokoiła, a u mnie płkała. Tak jakby normalnie kolke miala sie zachowywała. Rano stan podgoraczkowy, kaszle katar to juz na porzadku dziennym. To działaj tam ze swoją firmą - to dla Mamy która ma pomysł i samozaparcie to rewelacyjne rozwiązanie.
gola haha było jej trzeba właczyc cos ciekawszego, dobra jest ta Polcia, spi gdzie popadnie.
nimfii ja tez tłumacze Młodemu, ze to jak ja traktuje tak ona bedzie go traktowała. Rano jest przypływ miłosci,a wieczorme juz przepychanki i zamykanie sie w pokoju przed Mariką.

U nas dzis nocka koszmarna, płacze nocne, bol brzuszka, kaszel. Temperatura miedzy 37 a 38. Jakis koszmar, zaprowadzilam Olaf od przedszkola i zapisalam ja do przychodni - niech ja ktos osłucha, bo ile to mozna sie tak leczyc. Trzymajcie sie dziewczyny, ide robic sobie kawe bo mi mary beth smaka narobiła.
Mi sie nic kompletnie nie chce -

Hej maminki :-)
Mam chwilke to popisze choc troszke Sami poszedl spac :-) nocka takowa,czeste pobudki i 2 karmienia w nocy :baffled: Pogoda kijowa,zimno i pochmurno jest wiec nawet tylka nie bede wystawiac dzisiaj na spacer zwlaszcza ze ojciec cos zle sie czuje wiec obawiam sie ze znowu jakies cholerstwo przywlukl do chaty mam tylko nadzieje ze Ja i mlody nie zlapiemy nic i jakos to przezyjemy :tak:
filipkowa mama a to akcje mialas niezla a ta baba to jest nieodpowiedzialna najwazniejsze ze nie stalo sie nic powaznego no i mam nadzieje ze to dzieciatko ma sie ok.
katerinka super ze mezus tez ucieszony a reszta sie jakos ulozy i bedzie w porzasiu ;-) a to wam Patrycja zrobila niespodzianke hehe ma dziewczynka wyczucie ;-) ale mialas wczesna pobudke mam nadzieje ze jakos odespisz sobie to w dzien ;-)
maggipka brawa dla Amelci,zdolniacha z niej jest,moj nic nie pokazuje jedynie jak sie go zapytam o cos to patrzy sie w tamtym kierunku albo na ta konkretna rzecz ale nie pokaze ani nic nie powie.
anus ale to musialo slodko wygladac hehe halo i rosnie wam coreczka tatusia :-) moj am taka sluchawke z tego pchacza i tez zcesto bierze i cos gada se tam po swojemu do niej :-)
anus,Margana a wizyte to jeszcze nie wiem kiedy bo to GP bedzie wysylac list do szpitala z prosba o wizyte i teraz jedynie pozostalo nam czekac az szpital wysle mi list z zaproszeniem na wizyte,mam tylko nadzieje ze nie bedziemy musieli dlugo czekac :sorry2:
angie biedna Kingunia oj ona juz tyle przeszla a teraz znowu cos nowego ale najwazniejsze ze wykryli to szybko i teraz tylko czekac az lekarstwa zaczna dzialac i beda jakies efekty.Zdroweczka dla malutkiej.
helenka powodzenia kochana,kciukasy zacisniete &&&&&&&&
onanana trzymam mocno kciuki kochana za rozprawe,trzymaj sie dzielnie &&&&&&&&
potworek ojeju ale Ci dziewczyna daje popalic,mam nadzieje ze to jest u niej chwilowe to takie zapominanie rzeczy swoich i w krotce bedzie bardziej ogarnieta.
mary-beth ​super ze wylazlas z tych krzaczorow ;-) a postem sie nie martw,czasem sie zdarzy ;-)
Tyle udalo mi sie nadrobic :-):-p

anus jestem ciekawa czy te nasze starszaki w koncu naucza sie nie dokuczac mlodszemu ;)

A jak chodzi o kaszel to skuteczny jest syrop Pulneo albo krople Flegamina junior. Tylko na recepte wiec jak cos to pytaj lekarza. Kuba po miesiacu kaszlu w koncu wyleczyl sie Pulneo. Flegamine kupilam ale nie zdarzylam uzyc.

nimfii tutaj kupie ewentualnie cos w polskim sklepie, zastanwiałam sie wczoraj nad syropem z cebuli? ale chyba za małe nasze dzieciaki na niego sa? tutaj syropy na kaszel sa do d...
mi sie wydaje, ze nigdy nie przestana sobie dokuczać, bo Marika do ustępliwych nie należy. aczkolwiek jesli chodzi o dzielenie zabawkami to lepiej jej to bedzie szło.
Sabrina list na pewno przyjdzie, oni tu mają taki system. a Sami dalej to ma- nawet nie wiem jak to nazwać, a lekarz to jakos określił? a Twoj Sami oglada cbeebies? bo moja własnie stoi przy TV skacze, piszczy, i głosniki Taty naprawia. Nasza Marika tez jakos mało gada, wszystko po swojemu. Sami ma rzeczywiscie duzo do nauki, wiec daj mu troche czasu :-)

anus a list przyjdzie tylko zastanawiam sie po jakim czasie bo do mnie ze szpitala przylazl po 2 miesiacach :sorry2: nikt tego nie nazwal bo nie wiedza co to jest wyglada jak guz taki podluzny na glowce a w dotyku jest twardy jakby to byla kosc ehh no i nadal to ma i nie znika mu to :-( a cbeebies mlody oglada i tez czasem jak zasiadzie przy bajkach to siedzi i buja sie hehe i cos tam se opowiada po swojemu a jak nie to to na kanale 5 rano jest baby milkshake czy cos takiego same bajki leca jedna po drugim tez to lubi ogladac :tak: wspolczuje nocki kochana oj biedna Marika mam nadzieje ze to tylko zabki a nie jakies chorobsko,zdroweczka zycze.

anus no tak zapomnialam ze wy w UK :-D ja dawalam kubie syrop prawoślazowo tyimiankowy dla dzieci po 3 roku zycia tylko po prostu polowe dawki tj 2ml. Jakos po tym schodzilo. I jeszcze kropilam na pieluche tetrowoa olejek eukaliptusowy - podczas spania zeby lepiej sie oddychalo. I mialam masc Plumex Baby rozrzewajaca przy kaszlu jej zapach tez udraznia.

Milego dnia lasencje moj szkrab sie zbudzil wiec zmykam do niego,odezwe sie wieczorkiem a jak nie to dopiero jutro ;-) nadal awarja kompa,jakos nie mam sily zeby z nim robic a na to tez potrzebuje wiecej czasu wiec pewnie dopiero zasiade do niego jak z mlodym bedzie tatus co bym miala chwile spokoju :-)

katerinka-ja grupy krwi nie musiałam powtarzać mimo, że druga ciąża była 3 lata po pierwszej ale inne badania za to trzeba zrobic od nowa
ssabrina- mój Filip też ma takiego guza na głowie ale on to już ma od urodzenia. Ja miałam poród kleszczowy z nim i ogólnie nie fajnie było w każdym razie zrobił mu się krwiak i później oni to nazwali, że się zrobiła skostnina i tak ma cały czas
anus-mój Filip nawet nie chce wpuścić Zuzi do swojego pokoju zamyka zaraz drzwi a zabawkami to dzieli sie tylko tymi starymi. Moja też zaczęła dzisiaj smarkać

reklama
Tak sobie pomyslalam ze was jeszcze skusze na zakupy ;)
Polecam sprzedawce....
Zamowilam u niego juz sweterek, na razie bialy ale domowie sobi jeszcze jekies kolory. Swietne, mieciutkie, rozciagliwe i nawet moj brzuch flakowaty zakrywa ladnie a nie opina :-)
Tak samo bluzeczki bokserki - wiem niby na lato ale sa tak świetnej jakosci ze nie moglam sie oprzec i zamowiam juz 5 szt tych prązkowanych. Niby M/L tylko 70cm w obwodzie (ale jest tez wiekszy rozmiar!) ale super elastyczne i tez ukrywaja brzuszek pociazowy!

NOWOŚĆ- KRÓTKI SWETEREK,kolory-15,00 zł (2634560170) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

sale---PRĄŻKI, bawełniana bokserka 7,50zł !! -M/L (2696391971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry