reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Onanana Trzymaj się !!! Dużo siły i zdrowia dla taty. Wsparcie rodziny jest najważniejsze.

Olek spał w dzień dwie godziny, później puściłam go bez pampersa na podłoge i oczywiście obsikał mi dywan :( Teraz jest po obiadku i siedzi w krzesełku i bajkę ogląda, tata kima a ja BB podglądam.

reklama
GOLA ze szklanki tez sprobuje ;-)

POTWOREK u nas tez kubki traktuje jak zabawki.

szukam w okolicy napoju Kubus Waterrr bo on ma dziubek niekapek i z tej butli sprobuje jeszcze i ze slomki

Onanana bardzo mi przykro... miałam nadzieję, że będzie inaczej. Musicie być silni i wspierać. Potrzeba mu dużo wsparcia! Przytulam!!

Potworek to może jednak zęby, bo taki ryk od zapchanego nosa? Ja bym mu zrobiła chociaż bad.moczu czy infekcji nie ma. Madzia chyba pisała, że te kropelki Olbas są dobre do pokropienia na pościeli.
Nimfii ja ostatnio wlczę, żeby Małego oduczyć od picia herbaty z butli, kupiłam mu niekapek z NUKa z silikonowym ustnikiem, jak się zapomni to ciągnie parę łyków, ale jak go obczai, to jest sapanie lub ryk:sorry:
Helenka mam nadzieję, że znajdziesz pracę!
Ankusch niefajnie z tym mieszkaniem, ale może znajdziecie coś. A macie możliwość pobudowania się u teściów?
Gola wstaw zdjęcie atka bo ciekawa jestem na czym Polish tak szaleje :-D
Ssabrina fajnie, że Mały ma apetyt. My ostatnio testowaliśmy z Hippa bio obiadki po 8 m.Fajne, takie wyraziste w smaku i też wsunął 220g.
Mary- &&&&&&& za prawko i za jutrzejszą wizytę Mii u okulisty!

Kurczę laski dzwonił gość że umowy nam nie da i kurcze mam problem ze złożeniem tych papierów bo z pracy i od gin mam adres z tej stancij:wściekła/y: Ehhh i do końca roku możemy tu mieszkać szlak by go trafił:wściekła/y::wściekła/y:
angun kurczę tam może byłoby gdzie coś postawić ale kasy nie mamy...
gola u nas też niedawno zaczeło padać a rano było słoneczko.

angun to Kuba tez mi chlapnol kilka lykow z tego kubka treningowego z ktorego leci piciu od razu ;) Ale jak go obczail to chcial go wyobracac na wszytskie strony

ankusch
a nie macie takiej opcji aby zlozyc papiery tam gdzie jestescie zameldowani? czy to za daleko wam?a w zasadzie czemu Wam kazali przyosic od nieg dokumenty? Dlatego ze nie jestescie zameldowani pod tym adresem?

onanana bardzo, bardzo mi przykro, mam nadzieję,że choroba nie jest aż tak bardzo zaawansowana. Trzymaj się kochana!
nimfii co do karmienia bez ruszania dziecka to ja tak robiłam jak byłam w Polsce, Filip spał na podłodze, na kołdrze i na karmienie to ja do niego schodziłam, jak się najadł to się odwracał i spał dalej. To było super! Teraz niestety na karmienie biorę go do mojego łóżka a potem odkładam, często się przebudza, potem wierci. Zdarza mi się zasnąć z cyckiem w jego buzi.
Mary oby z oczkami nie było nic poważnego, za oczka &&&
potowrek a fuj!! papierosy to jedyna rzecz od której dostaję mdłości jak czuję a w ciąży to już masakra była. Ja próbowałam się w młodości nauczyć ale pawik poszedł i tak zostało a małżona skutecznie odrzuciło i nie pali już 5 lat. Rzuć to świństwo bo się pomarszczysz:)
mirelka no niestety papierologia stosowana, dla paru groszy marnować trzeba tonę papieru, && oby się udało.
Winki 100 lat Babeczko, takich pięknych, szczęśliwych i spokojnych! a lunch w/g mnie o 12 to nie taki zły pomysł, pod warunkiem,że ktoś śniadanie zjada o 6-7 rano, bo po pierwsze zdążysz strawić do wieczora obfitszy posiłek a po drugie można jeszcze zaliczyć deser i kolacje:) Ja nie lubię zbyt późno jeść i jadamy po polsku - obiad około 14.
Ssabrina fajnie Sami już tupta!

Wiecie,że nasz Grześ od mim skończył już roczek?

Przepraszam,że tylko tyle odpisałam ale walczę z małym hakerem.
U nas noc koszmarna, Filip złapał katar, chyba w niedzielę w kościele bo ktoś za nami kichał niemiłosiernie. Jestem tego zdania,ze jak ktoś zaraża to powinien unikać ludzi a nie częstować zarazkami.
Teraz po poobiednim spaniu ryczał mi ponad godzinę i nie dało się go uspokoić a ja ryczałam sobie razem z nim.
Podałam mu pół dawki Calpolu, ściągnęłam glutki i wpuściłam krople do nosa, jest o niebo lepiej ale nocy się obawiam, cycka nie chciał pić bo nie mógł oddychać.
Dziś się dowiedzieliśmy,że z Dublina będą latać samoloty do Lublina od grudnia i jak się uda kupić bilet to spędzimy tam pierwsze święta od 5 lat! <JUPI> z lotniska mamy 15 minut do domu, ankusch coś o tym wie jak blisko jest moje osiedle:)
W październiku mamy zamiar się jeszcze trochę powakacjować i lecimy na Costa del sol wygrzać stare i młode kości.
Bardzo się cieszę z odwiedzin córki, to już tylko 11 dni czekania.
Życzę miłego spotkania z Angie i Kingusią - to fajne babeczki!

Hejka dziewczyny,
tak sobie czytam i myślę - czemu my właściwie piszemy na otwartym forum?? Tu każdy może nas "podsłuchiwać". A może byśmy się tak całkowicie na zamknięty przeniosły z naszymi dyskusjami??

Rzucam pomysł - co wy na to??

Pozdrowionka

onanana współczuję jak przeczytałam o tym raku to aż mnie zmroziło, trzymajcie się dzielnie>Przytulam.
Mary powodzenia na wizytach, będzie dobrze trzymam &&&&&&
Ssabrina zdrówka oby nic poważnego z tego się nie wykluło. Super że apetyt Samiemu dopisuję u nas odpukać Liwia je wszystko co jej dam dziś jadła wczorajszego pulpeta, zrobiłam buraczki pietruszką z ogródka i do tego ziemniaczki
Ankusch fajnie że teście wam proponują zamieszkanie w razie jakbyście nic nie znaleźli ( czego wam nie życzę) to jest gdzie się zatrzymać na chwilę, och to ci chłop nie życzliwy :no:
Gola fajnie że Poli autko sprawia taką frajdę u nas od południa pada do teraz buuu jesień czuć jak nic :tak:
Mikado biedny mały zdróweczka życzę, o fajnie wakacje przed Wami wypoczywajcie, fajnie z tymi lotami do Lublina
maggipka czy ja wiem czy to dobry pomysł kto che to pisze kto nie chce to nie pisze na tym polega forum każdy chyba sobie z tego zdaje sprawę że może ktoś podczytywać

my pojeździliśmy dziś po urzędach US, ZUS tylko teraz czekać na zaświadczenie:tak: z US poczta przyniesie do ZUS sama muszę jechać gdyż pocztą szło by to 2tyg:szok: a mi na czasie zależy m pojechał po zaświadczenie do ginka dzwoniłam wcześniej żeby lekarz wypisał m tylko wejdzie i odbierze i zapłaci 20 zł :szok: pracodawca też odwiedzony :tak: więc jak na jeden dzień to sporo załatwiałam a US i ZUS mamy w innych miastach B-B, Czechowice:tak:

Liwia dziś znowu nie dała się uśpić na 2 drzemkę i tak o to śpi już od 18.40:tak:oby jak najdłużej:tak:czekam na m aż wróci wyjechał przed 18stą i jeszcze go nie ma :szok:

Spokojniej nocki

idę butelki myć i wyparzyć:cool:

reklama
nimffi kurczę nam kazali tam gdzie mieszkamy składać zameldowanie się nie liczy ..tam gdzie jesteśmy zameldowani to neidaleko jutro mój Sz,pojedzie to zapyta i powie jaka sytuacja że mieszkamy na stancij i każą nam się wyprowadzić i powie że być może będziemy mieszkac tam gdzie on zameldowany albo innej bedziemy szukac stancij ehh aby sie udało.A kazli nam przynosić papiery dlatego że inne mamy zameldowanie a zamieszkanie inne.Oj pomotane to wszytsko.Jutro mój pojedzie zapyta u siebie w miejscu zameldowania bo po drodze z pracy.
mikado oj robota wre w niedziele z tesciowa i małą byłysmy na lotnisku płyta,terminale itp są i parkingi po części ale jeszcze roboty w full może się wyrobią ;-)Od teściowej na lotnisko 10min spacerkiem to bliziutko z podwórka od teściów widać jak robią..fajnie jak wam się uda bilety nabyć;-)
mirelka oj gosc mi podpadł bo tylko tego papierka od niego brakuje ale na jedno go rozumie boi sie o swoja duupe ciekawe czy mops by go sprawdził.Moja dziś spała po 2xpo 1,5h

Do góry