reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Onanana - jak przeczytałam twój post to az mnie zamurowało, strasznie mi przykro, współczuję i mocno cię przytulam.

My dziś wstaliśmy wyjątkowo o 7.30, biorąc pod uwagę, ze zazwyczaj dzień zaczynamy o 6.00 więc jestem bardzo wyspana. Niedawno odwiedziła mnie koleżanka z synkiem, więc Igor miał towarzystwo, wprawdzie, prawie 2,5 letnie, ale zawsze. Teraz chyba szykuje się na drzemke i ogląda bajeczki. Ja jak nigdy już ogarnięta, po obiedzie i uporządkowana. No cóż zobaczymy jeszcze kiedypójdziemy na spacer i plac zabaw, penwie po drzemce.

Miłego dnia

Onanana ściskam ! smutne to :-(
Winki 100 lat!

Widzę,że dzieciaki w nocy nie odpuszczają, u nas jest ok,zasypia 19.30-20 i pobudka ok 5 na mleko,a potem jeszcze do 7-7.30 śpi, więc nie zapeszam tfu tfu.
Życze spokojnych nocek!!!

Kurcze poczytałam na raty co u was i mi juz czasu brakuje na odp.:sorry: Musze po mojego przedszkolaka już sie zbierać.
Pogoda paskudna,więc dzisiaj się kisimy w domu.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
onanana taki mi przykro ;** Trzymajcie się z mamuśką musicie tatę wspierać aby był i on silny.

Ehh paskudny rak u nas w rodzinie też grasuje :(((

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

Potworek - dzieki! ;-)

Mary - beth - jak u WAs wygląda egz. na prawko?:)

Gola - najpierw trzeba zaliczyc 19 h jazdy z instruktorem (osoby powyzej 25 rz. nie musza chodzic na kurs tesoretyczny, jupiiii! :-D), a w miedzyczasie mozesz jezdzic z kims, kto ma prawko od min. 5 lat i jest bezwypadkowy, wiec ja jezdze juz jakis czas z moim M. (jupiiiii nr 2! :-)). Poza tym trzeba zaliczyc jazde po zmroku, na dlugim i krotkim dystansie, po sliskiej powierzchni. A potem wio na egzamin teoretyczny i praktyczny i tyle. Pomijam, ze to wszystko kosztuje tu fortune... :eek: Ale trzeba, nie?

Mary a na co Mia ma alergię?? Chyba przeoczyłam:zawstydzona/y:

Onanana - Mia ma alergie na laktoze, ale na co jeszcze, tego nie wiemy. W listopadzie bedzie miala testy, to moze wreszcie bede wiedziala na czym stoje i czego jej absolutnie nie dawac do jedzenia, bo poki co to metoda prob i bledow... :eek:

Bylam wczoraj o przedszkolu otwartym ( dzięki Mary-Beth )
Wyglada jak normalne przedszkole z sala do malowania, z sala z zabawkami, z sala do zabaw wodą. Są tam dwie panie które prowadzą w jednej sali jakieś zajęcia. Dziecko musi byc z rodzicem i jak chce to dołącza sie do zajęć a jak nie to bawi sie w innej sali. Wczoraj było tam masa dzieci. Wiekszosc maluch jak Oli( Nawet mlodsze) bo starsze chodza do normalnych przedszkoli. Byliśmy dwie godziny. Oli trochę niesmialy, ale chce tam czasem pochodzić by sie przyzwyczaił innych dzieci. Bedzie potem łatwiej w marcu. I to wszystko za darmo.

Milego dnia kochane. Ja mam nadzieje ze mój bedzie miły.

Winki - sto lat!!! :-) Super, ze sie wybralas do tego przedszkola. :-) U nas wczoraj przepadlo, bo do 10 pospalysmy, a jutro przepadnie, bo mamy kontrole u okulisty... Wiec idziemy dopiero w nast. wtorek... A jestes moze na FB?

Mary powodzenia na prawku właśnie jak to u Was wygląda ?

Mirelka - dzieki, kochana! Napisalam wyzej jak to wyglada. Troche inaczej niz w PL, ale w sumie po takim kursie i egzaminie czlowiek czuje sie jednak bezpieczniej! Zwlaszcza, ze tu zima trwa pol roku i slisko jest w zimie ciagle!

Dziewczyny mój Tata ma raka. Otwarli go, dali jakiś obieg dodatkowy żeby jadł i zamknęli. Podobno bardzo źle to wygląda. Nic wiecej nei wiem. jadę do mamy zaraz.

Onanana - kochana, bardzo mi przykro... :sad: Tule z calych sil!!!

Babeczki, zycze Wam milego dnia!
My jutro jedziemy z Mia do okulisty, zas w pt. do pediatry na kontrole. Stresa mam okropnego, bo jutro sie okaze, czy moj maluch bedzie mial operacje... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry: A w pt. kontrola pediatryczna - nasza pediatra-idiotka pewnie znow bedzie wciskala Mii NAN na probe!!!
:crazy::angry: Niczego konstruktywnego sie nie spodziewam, ta baba jest naprawde tragiczna i brak jej podstawowych kompetencji, ale nie mamy jak zmienic lekarza... :-(

onanana kochana strasznie mi przykro,badzcie dzielne z mama a dla taty duzo zdrowia zycze i sily w walce z choroba....
mary-beth powodzenia jutro u kontroli &&&&

Moj maluszek wstal przed 13 z pierwszej drzemki,wszamal duzy obiadek 250g :-D nowosci teraz ma wiec wcina bo przeszlismy na nowe sloiczki te po 10 miesiacu i o dziwo jak na razie mu bardzo smakuja :-) fakt sa tam dosc duze kawalki warzyw dziewczyny ale Sami sobie jakos z nimi radzi :tak::-)
Ja sie cos kiepsko czuje,zimno mi i cos mna trzesie,mam nadzieje ze nic mnie nie lapie bo dopiero co wyleczylam wirusa od Samiego co zlapalam a teraz chyba kolejny i ojciec cos przywlekl do chaty bo on tez cos sie kiepsko czuje :sorry:

Dziewczyny, już wcześniej wcięło mi jednego posta....
winki - jeszcze raz 100 lat kochana, zdrówka, szczęścia i wszystkiego co najlepsze! Super macie z mary-beth z tymi przedszkolami, u nas w PL to można zapomnieć!
mary - beth - powodzenia jutro u lekarza!
nimfii - może spróbuj dać małemu pic z dorosłęgo kubka/szklanki?? Może tak zechce się napić ;)
U nas wszelkie płyny, POla kocha wszytsko co mokre i pije baardzo dużo

Nie wiem co jeszcze miałam napisać, bo tamten post mi wcięło, bo musiałąm odejść od kompa potem wysłałam odpowiedź i mi wcięlo , bo mnie wylogowało :(

U nas zimnoooo bardzo, wczoraj lato, dziś jesiennie i deszczowo...
Jest w tej chwili tylko 10 stopni leje, D. zaliczył spacer z Polą jak było jeszcze 13 st. i nie padało.
Młoda spała od rana tylko 35 minut, szaleje cały czas łazi, wstaje, chodzi przy czym tylko może wstać i drepatć, rzuca piką, zawodzi, śmieje się - jednym słowem wszytskie nastroje na raz...
Dostała od moego taty autko z fisher price bawi się nim ciągle - jeździ po ziemi robi brrum bruum, to auto i szczur z Ikei to aktualnie jej topowe zabawki

Zrobiłam na obiad zupkę pieczarkową i jest leczo z wczoraj, zaraz je odgrzeje. Pola jadła zupkę , a na drugie ziemniaczki z łososiem, pomidorkiem i troszkę czosnku jej dałam i bułka tarta z masełkiem polałam ciutkę - smakowało jej .

reklama
Do góry