reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

mary kobieto śniłaś mi się dziś i twój mąż że gdzieś się spotkałyśmy dokładnie nie pamiętam na fb cie pooglądałam i sny z tobą miałam hehheheh:-D:-DKochana a ty przypadkiem za długo to nie śpisz????Pytam się :-)
onanana jeszcze nie wiemy do kiedy możemy tu pomieszkać ma powiedzieć 2 miesiące przed ale mnie przeraża ta cała przeprowadzka mieszkamy tu 4lata przezwyczaiłam się dużo nie płacimy i wszędzie blisko.
potworek współczuję znowu wrzasków ehh malut może jakieś ma sny ale te zębiska
helenka powodzenia w pracy ;-)

U nas wszystko oki mała śpi 2 drzemka rano było krzyków pisków bo cyca dać na spanie nei chciałm ale zasneła jakoś przytulona do mnie a teraz dostała bo zjadła marnie obiad .Aaaa i dwójeczka bezboleśnie się pokazała po kawałku także komplet 1 i 2 na górze i na dole mamy ;-)Byłyśmy neidawano u teściowej na wsi dostaliśmy jajeczek i serka białego.Mała z kotami porajcawała i cici woła jak widzi sierściucha :-D pohuśtała się,poodwiedzała kury,byki,krowy,psy i kotki a jest i mnóstwo hehhe

reklama
onanana - dzięki wielkie kochana! Moja grzeczna córa chyba gdzieś się schowała, a w domu teraz ta niegrzeczna córa D. ;) Dziś spała z 30 minut od 9 rano!!!!!! polish wróc! !!!!!!! ;) he he. Ja nie mogę doczekać się spotkania, mam problem z uatem - da się jeździć ,ale strach, żeby całego tego syfu nie pociągnął... A Golf za bardzo do jazdy się nie nadaje, bo mój nim na ryby jeździł i ręcznego nie ma wcale - ale to nci bo prze zostatni rok w focusie też nie miałam, ale w ogóle jest syf straszny, zderzak na drucie, szkoda gadać... Albo pożyczę auto od taty - albo ktoś mnie podrzuci, nie wiem kto :( Rzeczywiście akska super, za Wasz żłobek, a powiedz mi jedzenie 5 zyla za dzień, ale co dają??? U nas ten prywatny 750 bez jedzenia i bez pampków, czujecie bluesa laski?!
potworek - łącze się z Tobą w bólu - u nas Polish daje niexły teraz wycisk, a ja też chodzę jak zombie i nawet kawę wypiłam i nic ( a zaznaczam, że piję tylko do towarzystwa, a tak to niet)
mirelko - rób kochana co możesz, żeby być z nami, a to prawda auto to auto, ja też się przesiadłam z Golfa 3ki do kombi focusa ilepiej mi się kombiakiem jeździ, w sensie komfort jazdy lepszy, z parkowaniem nie zawsze wszę∂zie się tak wcisnę jak golfikiem i c=trzeba wszę∂zie jak ciasno to tylko tyłem .,ale ja i tak najczęściej tak tylk oparkuję, bo lepiej wyjechać, poćwicz teraz z mężonem i czekamy na Ciebie!!!!!!!!!!!!!
mary-beth - jak TY to robisz, że Mia WAm tak super długo rano śpi? Zazdrościć mocnooooo!
Ssabrinaa - ach ta wyspiarska pogoda, przesyłam ciepełko , bo u nas lato!

Spacer 2 godzinny zaliczony, na którym mój bżdźągw spał 30 minut!!!!!!!!! Padam znowu na pysk, zjadłam pomidorówkę i prawie nad nią zasnęłam

PS Filipkowamama - Ty jesteś z S-ca weź też przyjedź!!!!!!!

onanana, ja to dopiero jestem wyrodna, bo mimo tego, że nie pracuję, to chętnie bym wysłała Maluta jak nie w kosmos, to przynajmniej do żłobka na te 7-8 godzin :-D Niestety, jak już kiedyś pisałam - nie mamy takiej możliwości - na prywatny nas nie stać (700 zł samo czesne), a do państwowego nie mamy szans, bo... ja nie pracuję :sorry2:

mary-beth - jak ja Ci zazdroszczę... Mi skończyło się długie spanie wraz z rozpoczęciem roku szkolnego... Pobudka o 6:30, ogarniam siebie, szykuję śniadanie dla Oliwki i G., daję śniadanko pieskowi, robię kawkę, robię śniadanie do szkoły Oliwce, później budzę towarzycho i jak już wyjdą to ja się zabieram za sprzątanie. I z jednej strony fajnie - bo o 9 - 9:30 mogę leżeć i pachnieć, ale wtedy to już mi się spać nie chce ;-)

ankusch - gratki nowego ząbka :tak: Dla takiego malucha wyprawa na wieś to na pewno fajna sprawa :tak: Pamiętam jak Oliwka pierwszy raz pojechała na wioskę, z tym, że była troszkę starsza i jak zobaczyła świnki, kaczki, kury, pisklaki, konie... to później chciała tam codziennie jeździć, ale się nie dało :-p

Gola - Tobie też ktoś dziecko podmienił ?? :-D;-)

A wiecie co... Jeszcze czymś się pochwalę... Chociaż może nie do końca jest czym, no ale... Ja jestem wstrętnym palaczem, jak zaczęłam mając 15 lat tak mi zostało :zawstydzona/y: Ale sprawiliśmy sobie z G. nowy sprzęt do e-palenia (mieliśmy wcześniej, ale baterie słabe i zamiast puszczać parę to trzeba je było non stop ładować, więc ciągle wracaliśmy do zwykłych) i z paczki papierochów śmierdziuchów dziennie zeszłam na 3 sztuki, a tak to palę e-papierosa. A plan jest rzucenia całkowicie zwykłych fajek... Taki mój mały sukcesik :-)

Podczytalam was i tak ogolnie odpisze o tym spaniu.

GOLA, MARY BETH wiecie u nas karmienia nocne wczesniej wygladaly tak ze Kuba raczej wybudzal sie i wymagal odbicia. Wiec musialam go wyjac zeby zjadl i potrzymac do odbicia, bo inaczej ulewal jak byl mlodsy a jak starszy to wiercil sie i nie mogl zasnac bez odbicia. Gdzies od miesiaca mamy tak ze on nie wymaga odbicia tylko zaraz po jedzeniu odkladam go od razu do spania i zasypia. Tylko jeszcze 2 tyg ostatnie mial kaszel wiec balam sie z nim eksperymentowac z karmieniem na lezaco.

maggipka pięknie Ci Amelcia spi brawo!!! nasza Zuzia sama zasypia w łóżeczku ale lubi jak się jej da rękę i ona sobie ją głaszcze i tak zasypia:-)
potworek u mnie takie noce z ciągłym budzeniem to juz norma i szczerze to mam juz dość. gratuluję walki z nałogiem
oananana fajnie finansowo wychodzi u Was ten żłobek, u mnie w mieście nie ma złobka państwowego tylko prywatny a ceny powalają:no: dopiero od 20 m-ca do przedszkola przyjmują, dobrze ze mamcie chcą z Zuziną być bo było by ciężko
ankusch gratuluję kolejnych ząbków

Ankusch - hehehe! No to ladnie! :-) Ale moze kiedys uda nam sie spotkac, jak bede w moich rodzinnych stronach, to juz nie bedziesz musiala o mnie snic. :-D;-) A co do spania... ;-) Narzekac nie bede, kazda godzinke snu, jaka mnie corcia uszczesliwia, przyjmuje z otwartymi ramionami. ;-)

Potworek, Gola - Mii czasem sie tak zdarza pospac, ale to chyba po wczorajszej skopanej nocce tak odsypiala. No i jak pojdzie do przedszkola, to sie skonczy, wiec korzystam poki moge... ;-)

Gola - moze Polunia juz sie powolutku przestawia na niespanie w dzien?
:sorry2:

Nimfi - a u nas wlasnie bylo tak, ze Mia bardzo duzo ulewala, ale w dzien, zas w nocy nie... :confused::oo2: Pewnie, jesli masz dobra rutyne na odbijanie, to spoko. ;-)

Potworek - powodzenia z rzucaniem palenia! ;-)

U nas wieczorny relaksik. Mia na gorze spi, wczesniej udalo mi sie pojezdzic z M., bo juz niedlugo bede musiala egzamin na prawko zdac! :szok::shocked2::sorry2:

Milego wieczorku, kochane!

hej laski :-)
troche mi się nawet udało nadrobić :-)
u nas wsio guuut :-) tzn. z tym zapaleniem małego mogloby byc lepiej, bo niby zaczerwienienie zeszło, ale guzek czuć nadal, a tu zaraz antybiotyk trzeba odstawiać, więc będę znowu dzwonić do przychodni i pytac co dalej :confused:
onanana dobrze, ze wyniki taty lepsze, a operacja... no cóż... jeśli ma przywrócić do zdrowia to niestety trzeba
gola drogie macie żłobki :frown::frown: ja na 1OO% cen u siebie w mieście nie znam, ale na pewno są tańsze, bo i przedszkola prywatne tak wygórowanych nie mają... A co do żłobków państwowych to i tak nieźle, że jest jakikolwiek na tyle mieszkańców:-p Z tym to teraz różnie bywa...:confused:
ankush no lipa, że tak wyszło z mieszkaniem:angry: Dziwny ten Twoj właścieciel, ze się nie boi bez umowy Wam wynajmować:baffled: powodzenia w szukaniu czegoś nowego (wiem jakie to okropne :-()
potworek ja obstawiam zęby! Przerabiałam ostatnio podobne akcje i gdy jego wycie sięgało apogeum pojawiły się dwa nowe ząbki :-p ja jestem jak najbardziej ZA spotkaniem! Może na wiosnę?:tak: No i gratuluję takiej "forumowej" kumpeli:-) A fajek jeszcze bardziej :-)
madzia przykre takie historie i ludzkie dramaty rozgrywane na naszych oczach, ale ja tez bym tego tak nie zostawiła...
winki, maggipka mój to już wogóle nie je papek :-) owoce dostaje w całości, zupa to warzywa plus woda do popicia, bo inaczej nie da rady:confused: I ogolnie to nasze jedzenie traktuje już jak swoje :-)
nimfii juz odpisywałam na fb, ale sie powtórze :-) ja tak robię cały czas odkąd nie karmię cycą i to jest najwygodniejsze rozwiązanie :-)
helenka powodzenia z pracą!

kochane teraz tylko o sobie. Rano poodpisuję.
Tata ma rano operację. Bardzo Was proszę o kciuki. Widziałam ze się boi...
Dobranoc kochane!!!!!

Czesc laski.

Dlugo mnie tu nie bylo... Musze nadrobic zaleglosci.

Co u nas. Wiki jest chora ma jakis wirus przy ktorym ma wysoka goraczke zatkany nosek i lzawiace oczka. Bidulka musi sie meczyc...
Dzis nam minelo 10miesiecy jejku jak to szybko leci zaraz roczek bedzie nam stukal:-)

Uciekam laski bo mala placze. Buziaki

reklama
Do góry