reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry kochane:)

potworek -faktycznie trzydniówka to może być, choć wcześniej ma być wysoka temp 3 -4 dni i wysypka, ale przecież nie każde dziecko jest standardowe i musi chorować wg książkowych schematów. Widziałam tańce Waszej córy - ma drygi mała artystka :)

Madzia - witamy, mam nadzieję, że zostaniesz z nami!

Noc u nas ok, całą noc lało, dziś jest zimno i nadal pada:/ Także nigdzie nie wyjdziemy :-(

helenko - gratulujemy zębolka! Bardzo się cieszę, że czujesz się już lepiej!

reklama
Hej kochane.
Najpierw Was nadrobię a później popiszę co u nas:-D
Spóźnione życzenia dla naszych miesięczniaczków!!!
Mary jak tam dupka Mii?? Szczerze to ja tez wiele dowiaduję się stąd własnie. nie ma to jak rady innych doświadczonych mam!!
potworek dokładnie, jak nie urok to sraczka. mam nadzieję że ze starym aparatem nie ma aż tak źle!! powodzenia z sądzie&&&&&&&& Co do Oliwki to rzeczywiście ma dziewczyna dryg do tańca!! Oby jej się spodobało!!
ankusch powodzenia z tymi papierami!! Wiem że idzie się wściec z urzędasami!!
Angun super że jesteście zadowoleni z niani!! Oby tak dalej:-D
Ssabrina widać Sami się lubuje w tym kwiatku!! Maja na szczęście jeszcze nie obczaiła ze kwiatki można obrywać albo że można w ziemi pomieszać:-D
Nimfii super że chłopaki sie juz lepiej dogadują:-D
mirelko dobrze ż eu Was wsio ok:-D Buziaczki dla Was dziewczyny!! Ja chyba tez musze pomyśleć o odsysaniu tłuszczu!!
Agalodz już roczek!! Ale ten zcas leci!!
Angie kochana Ty juz po nasej stronie:-D mam nadzieję że podróż posżła spoko i Kingusia była grzeczna!! Buziaki!!
helenka super że Twoje samopoczucie juz lepiej!! Zdrówka dla Olinka!!
Gola miłego dnia!!

U nas wsio ok. Maja dziś ze swoją mamą chrzestną (siostrą D). W domku siedzi. Choroba lepiej, tzn kaszel mniejszy, katar też. Póki co bez gorączki także mam andzieję że do poniedziałku będzie ok i pójdzie do żłobka.
Ja się biorę za robotą bo mam zamykanie miesiąca...
miłego dnia kochane mimo deszczowej pogody!

Dzięki za miłe powitanie! Postaram się bywac częściej:tak:

Sama wczoraj zadzwoniłam do urzędu w sparwie tego dodatku na wychowawczym,ale jak usłyszalam,co donieśc to mi się odechciało, tym bardziej,ze ja od stycznia do pracy.Poza tym nie wiem czy gra warta świeczki,bo dochód na osobę ma nieprzekraczac 504 zł,a u ans to chyba więcej było jak pracowałam w 2010 i 2011r.

U nas też leje,więc siedzimy w domu. Na pocztę muszę lecieć,bo kilka ciuszków na allu sprzedałam,ale nie chce Majki ciągnąc,bo ma końcówke kataru,więc poczekam aż m wróci.

Nimfii no my do niedawna bezzębni,jakieś 2 tygodnie temu wylazy 2 jedynki - tak dziwnie na górze jedna i na dole jedna:sorry:,kilka dni temu druga dolna jedynka,a górna w natarciu. Na szczęscie bezgorączkowo się obeszło,chociaż teraz mala ma katar i nie wiem czy faktycznie ją za cienko ubrałam czy właśnie od zębów.

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków,sezon chorobowy się zaczyna:crazy:

Dziewczyny od października czy listopada ma być 539zł tak babka mówiła jak dzwoniłam i pytałam ostatnio.

Niedawno wstałam ale jestem kołowata miałam przerwę w spaniu od 6 do po 8 a tak całą noc od 24.30 spałam:-)

czesc dziewczyny,
ja melduje sie na ziemi polskiej :tak:
podroz minela super, Kinga byla jak aniolek, nawet nie jeknela przy starcie i ladowaniu i prawie caly lot spala, szkoda tylko ze taka brzydka pogoda nas przywitala, mam nadzieje ze sie zmieni na lepsze.

nimfi Kinga tez jeszcze bezzebna ale chyba juz niedlugo, wczoraj w samolocie blysnelo mi cos bialego na dole ale zabek jeszcze sie nie przebil choc go juz widac. Mam nadzieje ze sie szybko przebije a nie bedzie tak siedzial kilka tygodni bo Kinga od kilku dnia strasznie marudna, raczki non stop w buzi, jesc nie chce.

onanana, Gola i jak tam nasze jutrzejsze spotkanie???? Moja polska komorka juz aktywna to jak co to tam piszcie lub dzwoncie bo na forum nie bede za czesto

Hej wszystkim!

Podsylam kawke, kto sie ze mna napije? ;-)

5.jpg

Mary jak tam dupka Mii?? Szczerze to ja tez wiele dowiaduję się stąd własnie. nie ma to jak rady innych doświadczonych mam!!

U nas wsio ok. Maja dziś ze swoją mamą chrzestną (siostrą D). W domku siedzi. Choroba lepiej, tzn kaszel mniejszy, katar też. Póki co bez gorączki także mam andzieję że do poniedziałku będzie ok i pójdzie do żłobka.
Ja się biorę za robotą bo mam zamykanie miesiąca...
miłego dnia kochane mimo deszczowej pogody!

Onanana - super, ze niunia juz lepiej, duzo zdroweczka na zapas! ;-) Dziekuje, z Mii pupka juz lepiej! Fiolet dziala i pomaga, wiec na razie uzywam to plus masc na odparzenia z apteki.

U mnie urzedowe sprawy wpedzaja mnie w depreche doslownie! :frown: Poza tym jakos dziwne te dni ostatnie, raz na wozie, raz pod wozem - serio jesien sie zaczela! Choc akurat dzis jest ladnie, wiec bedzie spacerek jak Mia wstanie z drzemki. :happy: Dzis nie zdazylysmy do otwartego przedszkola, bo usnela, a ze dzieci dzis szly na jakis spacer gdzies tam, to nie pojdziemy, bo ich zwyczajnie w przedszkolu nie ma.
A poza tym moja krolewna dala mi pospac dzis... do 9!!! :happy: No i z tego wyspania wzielam sie dzis za "6" Weidera i rowerek stacjonarny, co by i w domu miec ruch! :tak:
A poza tym glowkuje ostro nad prezentem dla M., bo za ciut ponad miesiac ma urodzinki i to musi byc cos wyjatkowego! :tak:

Milego dnia, kochane moje!

angie - dam znać jeszcze, bo nie wiem jak bedzie - auto mam naprawione -w sensie w jeden dzien zrobili, lozyska powymieniali i tarcze ham. ale dalej mocy nie ma, nie wiemy co to moze filtr powietrza ( tak jeszcze uwaza tata), drygne do Ciebie pozniej
Suuper, ze lot ok i malutka grzeczniutka :))
Aaaaa no i witamy w Polsce kochana:*****

Angie, Gola u mnie niestety wszystko zależy jak Maja będzie się jutro czuła i jaka będzie pogoda, bo mogę znią wychodzic tylko przy ładnej pogodzie... Obawiams ie że wszystko sie wyklaruje jutro rano dopiero...

Hej lasencje :-)
U nas nocka jakas dziwna,Sami spal niespokojnie i sie przebudzal kilka razy w nocy,nie wiem czemu moze kolejne zeby mu ida juz? :eek: Dzien u nas ponury sie zapowiada i deszczowy wiec na razie nie mysle o spacerze bo nie wiem jak bedzie pozniej :tak:
Dziewczyny a wy myjecie juz zabki bobika?? u nas to jest na razie 1 zabek i drugiego 1/2 bo nadal wychodzi i nie wiem czy juz zaczac myc te zabki czy jeszcze nie,jak to u was wyglada z tymi zabkami.
onanana no to szczesciara z Ciebie ze Majeczke kwiatki nie obchodza u mnie w jadalni stoi takie wielkie drzewko i mlodego strasznie ciagnie tam wielka donica z ziemia w ktorej se mozna pogrzebac no normalnie raj dla niego :tak::-) mam tylko nadzieje ze szybko mu przejdzie albo sie znudzi tym grzebaniem i obrywaniem.
angie super ze lot tak fajnie wam minal i ze Kingusia byla grzeczna ;-) milego pobytu i trzymam zeby pogoda sie wam ladna zrobila ;-)
mary-beth no to Ci Mia pospala fajnie,zazdroszcze bo mlody nie dosc ze spal zle w nocy to jeszcze kolo 7 juz wstal.

Milego dnia lasencje ;-)

reklama
Hej dziewczyny ja dziś w radosnym humorku bo moje dziecię spało od 21 do 6 rano z jedną małą pobudką o 2 na mleko a o 6 K. wstał do niego i dał mu mleczko i zasnął jeszcze do 8.20 jestem wyspana jak nigdy. W domu już posprzątane obiad gotowy i Oli właśnie zasypia na pierwszą drzemkę. Staram się go przytrzymywać żeby przyzwyczajać do jednej 3 godzinnej drzemki, jak narazie się udaje, tylko wieczorem ciężko go położyć po kąpaniu nabiera energii i szaleje dopuki nie padnie, kąpanie i usypianie to działka taty więc ja ten czas mam żeby chałupe ogarnąć.
Mam wyrzuty sumienia bo od dwóch dni w sytuacjach awaryjnych wsadzam Olka do chodzika na chwile jak muszę coś pilnie zrobić, bo mały we wtorek wstał przy wannie jak poszłam do łazienki i poleciał na buzie, nic mu się nie stało naszczęsie ale najadłam się strachu. Wiem że z tą jego krzepliwością nawet mały uraz może być poważny.

Angie Witamy w Polsce , szkoda ze mieszkam tak daleko od was chętnie też bym się spotkała. :(

Do góry