reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

madzia jesli chodzi o zasilek rodzinny oraz dodatek wychowawczy to pod uwage jest brany TYLKO dochod twojego meza za rok 2010 oraz 2011 a Twoj uznany jest jako utracony poniewaz przebywasz na wychowawczym ;) Jesli byscie zlozyli jeszcze teraz dokumenty za rok 2010 i 2011 to by wam zwrocili kwoty z zeszlych miesiecy tych msc w ktorych bylas na wychowawczym. Masz 2 dzieci wiec to by bylo po 69zl na kazde dziecko miesiecznie plus 400zl za kazdy miesiac przebywania na urlopie wychowawczym na Maje plus jednorazowa zapomoga 1000zl z tyt. urodzenia dziecka ;) mysle ze warto tylko musialabys zdazyc zlozyc dokumety do konca pazdziernika, bo w listopadzie by ci juz nie zwrocili tych ostatnich msc. Od listopada rusza nowy okres zasilkowy a wiec jak wracasz do pracy w styczniu to bys miasla jeszcze kaske za listopad i grudzien (po 68zl na dziecko plus 400zl za wycgowawczy w kazdym miesiacu)

ssabrina ja na razie daje Kubie taka szczoteczke silikonowa aby sobie "myl dziasla" , Jak wyjdzie zabek to zamierzam uczyc go mycia powoli, bede go oswajac z tym ze czyms sie po tych zebach smaruje. Mackowi pamietam ze na szczoteczke nakladalam tego zelu przeciwbolowego na zabkowabie i tak masowalam. ale paste do zebow bez fluortu tez mam ;)

reklama
Gola Zośka nadal ma kaszel, i katar.osłuchowo czysto.ma syrop.najgorzej jest podczas drzemek bo zaczyna sie "dusic' i ta ja przeważnie wybudza.a ja lata po chałupie to zadko kiedy kaszle
onanana ja również dla Majeczki życze dużo zdrówka.co do wesela to juz nie mogę się doczekać taką mam ogromną ochotę się pobawić, ostatnio to 2 lata temu na swoim się bawiłam weselu.a w tym roku to juz 3 będzie tzn. my na jedno bylismy proszeni, zaś rodzice na wszystkie.
angie witaj w Pl, zycze żeby Wam pogoda dopisała no i udanego chrztu

a ja korzystam że babcia małą wzięła na dwór, prakno juz nr 2 wstawione, obiad się gotuje, ja chwile na BB i biorę się dalej za porządki, bo w sobotę nam meble przywożą (jakoś ostatnio nas wzięło, żeby coś w pokoju zmienić, hmmm a dopiero co rok temu mój sie męczył robiąc te:-D)no i czekamy na łóżko dla Zosienki, bo ona jakoś nie może się odnaleźć w łóżeczku, owszem śpi ale obija się na wszelakie sposoby, tak jakby było dla niej za mało miejsca.więc kupujemy jej "dorosłe" łóżko żeby próbować już ją przyzwyczajać, a nóż może będzie lepiej:-D

Witajcie kochane listopadówy!

Artur ładnie się bawi (choć co chwilę muszę go odciagać od kabli kompurterowych), ja zdążyłam zrobić obiad, zjeść go i trochę ogarnąć.
U nas noc była średnia, co prawda spałam od ok.22 do 3.40 i wtedy Artur się zbudził, udało mu się wcisnąć 60 ml mleka i popił herbatką (z Hippa na noc, pije ją litrami w trakcie usypiania :-)), niestety po tym zaczął się kręcić i zbudził się. Okazało się, że nie odbiło mu się i jak wzięłam go na ręce to odbił aż 3 razy, potem było zmienianie pieluchy, walka o cyca i w rezultacie go dostał a potem juz tata musiał go uspypiać, bo był mega ryk. Zasnęliśmy przed 6, to se pospałam do 6.45..... Myślę, że zęby też dają o sobie znać, bo widać już górną prawą II, także lewa też czeka w kolejce :-)

Helenko
gratki nowego zębolka Olinka. Zywe srebro z niego, nie dziwię ci się, że go czasem włożysz do chodzika, żeby mieć go pod kontrolą. Jak się czujesz kochana?
Potworek super niespodzianę zrobiliście Oliwce! Jak tam Malut, zreanimowałaś aparat?
Ssabrinko my mamy prawie 5 ząbków, myłam na mokro szczoteczką (którą Artur b.lubi), a od 2 dni pastą Ziai bez fluoru podczas kąpieli.
Onanana mam nadzieję, że Majeczka szybko dojdzie do siebie, pogoda będzie ładna i spotkacie się z Golą i Angie, no i resztą księżniczek :-)
Aga pamiętam jak wstawiłaś zdjęcie Małego, aż się wzruszyłam, bo to był chyba 2 nasz bobik po Grzesiu Mim.
Madzia witaj! Zaglądaj częściej i pochwal się dzieciakami w galerii!
Angie super, że lot minął ok. No niestety pogoda doopiata u nas. Trzymam &&&&& za chrzciny Kinguni.
Mary super, że obrane przez ciebie leczenie dupinki działa. Was też pogoda nie rozpieszcza. W Skandynawii mówi się ponoć, że nie ma złej pogody tylko nieodpowiedni ubiór :-)
Aneczko mam nadzieję, że Zosi szybko przejdzie kaszel!

Sabrinka - no, az mnie zaskoczyla dzis, bo zazwyczaj juz o 8 jestesmy na dole i sie bawimy... A dzis az M. zaspal do pracy i pojechal dopiero po nakarmieniu Mii o prawie 9! :-D

Angun - dokladnie! To jest narodowe przyslowie! ;-):tak: I to w sumie prawda, nie ma co narzekac na pogode, trzeba sie odpowiednio ubrac i wio! ;-) To mowie ja, co zawsze pierwsza do narzekania na pogode! :-D:-D:-D:-D

Aneczka - zdrowka do Zosi!

Helenka - fajnie, tez dzis wyspana! ;-)

Onanana, Gola, Angie - ale super, zazdroszcze Wam spotkanka! Z checia tez bym sie z Wami spiknela! ;-)

Laski, coś się dupiato czuję i wyszło mi zimno na ustach :/

Mary-beth - ja na co dzień nie piję kawy - tylko dla towarzystwa, ale wpiepszyłam już całe opakowanie ciastek co je to niby na opakowaniu Ewa Wachowicz poleca i z chęcią bym się z Tobą napiła :tak::tak:

Ssabrinaa- u nas podobnie, łącznie z grzebaniem w ziemi, jedzeniem jej i kwiatków, no i zawsze przed klatką rwie żywopłot i też próbuje jeść liście, jakaś koza mi rośnie czy co?;) he he

Angun - Artuś już w ogóle nie chce cyca, czy czasem jeszcze ciumka? Moje dziecko w ogóle jakoś na odwrót najpierw cycek był tylko i wyłącznie do jedzenia, i to pojeść i DOŚĆ!! A teraz jej się coś poprzestawiało...

onanana - jak Majusia?? Dziewczyny teraz się zaczął najgorszy okres, zawsze te pory przejściowe są najgorsze... A właśnie miałam się Ciebie na samiutkim początku spytać ( w marcu 2011 jakoś ;) skąd Twój nick?? ;P

A wiecie co teraz moja mama przyszła do pokoju (Polcia śpi w drugim) i mówi ooo na bum bumie siedzisz, hehehe ;)

angie - kochana, ja przepraszam ,ale bardziej może przysz. tydz? Chyba, że Wy jutro to ja też bym jkaoś dojechała, tylko co z tą (Polską) pogodą???:/

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie zabkow,dzisiaj umylam mlodemu poraz pierwszy i nawet sobie pozwolil pojezdzic szczoteczka po tych swoich zabkach :-) ale chyba bardziej dlatego ze odrobinke pasty mial na niej wiec smak byl inny niz zwykle hehe :-)
helenka gratki za kolejnego zabka szybko wam to idzie ;-)
Gola niezla jest Twoja mama,fajna nazwa :-D
Angun wspolczuje kiepskiej nocki mam nadzieje ze to jest chwilowe i Arturek bedzie lepiej sypial.

Milego wieczorka babeczki ;-) Zmykam jesc puki Sami jeszcze spi bo pewnie zaraz wstanie ze swojej drugiej drzemki ;-)

Gola - hehehe! :-D Dla Ciebie to ja mam 10 rodzajow herbatki, jesli kawy nie lubisz! ;-) Oj, fajnie by bylo sie spotkac. :tak:

Sabrina - my tez szczotkujemy te 2 zabki i dzis Mia dzioba otworzyla na oscierz, bo swedza ja dziaselka, wiec chyba przyjemne to dla niej bylo! :-D Dostalismy fajna rade od siostry srodowiskowej, ktora ma sens: aby nie kupowac tych past o smaku tutti-frutti dla dzieci, tylko uzyc ciut naszej doroslej. Mycie zebow to element higieny i dobrze nie przyzwyczajac dzieci do tego, ze mycie zebow smakuje jak slodycze. ;-)

Moja malutka juz na gorze usypiala sobie, ale rabnela sie glowka o scianke lozeczka i sie bidula poplakala strasznie...
:frown: Ufff!!!

Milego wieczorku!

kochane, młoda ma dziś 3 drzemkę, śpi już od 17 , czy 17:30 - oby nie na noc:/ Ja się wykąpciałam, poleżakowałam w wannie:) Mój wyprostowany włos się nieco zmierzwił, ale tego mi trzeba było!
mary-beth - a to jakieś wyszukane smakowe masz te herbatki???:D

Gola - kochana, wszystko, czego dusza zapragnie! :-D Jak zaczyna sie jesien, to ja buszuje w sklepach za coraz to nowymi smakami herbat i ostatnio mi przypadl do gustu smak jablko + cynamon. ;-)

reklama
Mary ja uwielbiam jabłko+cynamon z Dilmah!!! Ja kawę muszę choć raz dziennie wypić. Biedna Mia się obiła, Artik dziś zaliczył naprawdę porządną glebę, aż huknęło, ryku było trochę a ja się tak przestraszyłam, że aż mi się ręce trzęsły.
Gola Artik najchętniej ssie w nocy (do tego stopnia, że jak go uspokajam na ręach, to wkłada mi ręce pod koszulę i ciągnie oraz śmiesznie nawołuje i otwiera dzioba jak ptaszek :-)), potem jak wracam z pracy ok.13. Największe boje są wieczorem i Mały robi wielkie akrobacje w trakcie ssania, prawie stoi na głowie, doopke podnosi do góry, no tańce-łamańce wykonuje. W weekendy karmimy sie może jeszcze dodatkowo 1 raz. Zobaczymy jak będzie z tym piciem mleka, jak się przełamie, to będziemy odstawiać cyca, bo oprócz szczególnej więzi i zalet naturalnego pokarmu już wykańcza mnie to nocne karmienie.

Dobrej nocki kochane!

Do góry