reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hejka kochane:)

angie - spokojnego, bezpiecznego lotu kochana:* Suuper, że mała tak fajnie po operacji i nawet na basen możecie śmigać, buziole:***
Sabrinaa - no właśnie godzina do tyłu ;) Ja dziś robię spaghetti i zamierzam dać młodej troszkę, chyba nic jej nie będzie?:/
potworek - nie wiem jak z różyczką, ale wiem, że od kilku lat szaleje ospa, choć ja też stawiałabym na reakcję uczuleniową, daj znać po wizycie
mary-beth - widziałam na foto na FB traktorek ;)

idę stawiać makaron i zmielić mięcho - choć nie wiem jak to zrobię, bo młoda śpi (40 minut - więc jeszcze z godzinę pewno pośpi) a nie chcę jej obudzić :/ Pogoda nadal u nas super, jest cieplutko, ale nie tak upalnie jak wczoraj, czasem też się chmurka, ma przyjechać mój brat, pewno zaliczymy jakiś spacer razem :)

reklama
Hej dziewczynki!

Dziękuję wam serdecznie za życzenia na fb. Ja tam żadko wpadam,ale jak zobaczyłam,że są życzenia to strasznie miło mi się zrobiło :-)

Sorki,że Was zaniedbałam, może uda mi sie wrócić;-)

U nas wszystko dobrze. Majca rośnie jak na drożdżach,starszak w przedszkolu, ja na wychowawczym do końca roku. Majka od listopada idzie do żłoba, już mam trochę stresa:szok: Mam nadzieje,że będzie ok,bo raczej obcych się nie boi i wesoła z niej dziewczynka.

Zerknęłam na stronę do tyłu i aż mnie o tych zasiłkach zaciekawiło,moze i my się łapiemy?? nigdy nie sprawdzałam.

Pozdrawiam Was serdecznie i buziole dla dzieciaczków :***

Ja na szybko, zdać relację z wizyty. A więc - wysypka nie wygląda ani na alergiczną ani na chorobę zakaźną. Gardło idealnie czyste. I co się okazało? Pani doktor powiedziała, że jeśli miał Mati podwyższoną temperaturę i tak go wysypało to ewidentnie trzydniówka :-p Na to bym nie wpadła ;-) Także tylko wapno mam dawać i do kontroli w przyszłym tygodniu :tak:
Dowiedziałam się też, że mam bardzo grzecznego syna :eek: Szkoda, że w domu taki nie jest :-D

nimffi to ja sie do Ciebie rano dobijałam na komórę;-)Ale już nie ważne wiem co chciałam..i przeczytałam rano co napisałaś:-)
Będziemy się rozliczać za 20010 i 2011 masakra z tymi papierami mówię wam mój stary te papiery uzupełnia bo mnie szlak trafia i ciagle coś brakuje..musimy jeszcze załatwić umowe z wynajmu chociaz mieszkamy na czarno:szok:i od gin ze chodziłam przed 10tyg.
madzia fajnie ze sie odezwałaś:-)
potworek jesli to trzydniówka to juz dobrze bedzie;-)

Hej dziewczyny melduję się po dwóch dniach nieobecności ale moje dziecię miało temperaturę i marudne było że szok, naszczęście mu przeszło i doczekaliśmy się nowego ząbka, to już szósty i każdy wychodzi z wielką pompą a gdzie tu do końca.
A jeśli chodzi o mnie to mam jakąś super energie może to te nowe tabletki tak działają, cieszy mnie to bo daję radę z Olkiem przynajmniej i chałupę wysprzątałam.
Miłej nocki dobranoc kochane.

ankusch - mój dzisiaj papiery przytargał... Na razie omijam je wzrokiem, bo obawiam się, że przy pierwszej stronie będę rzucać niezbyt ładnymi słowami :no: Nienawidzę papierologii :crazy: A jeszcze dzisiaj gadałam z kumpelą - ona pobiera świadczenia i mówi, że zawsze to samo ma w mops-ie - patrzą na nią jakby chciała ich okraść :confused2: Wkurza mnie takie podejście - przecież po to są takie przepisy, są na to pieniądze, żeby pomagać ludziom, a nie traktować ich jak nierobów, co tylko coś chcą :crazy:

helenka - gratki nowego zęba :-)
U nas też z wielką pompą wychodzą... Szykowały się parę miesięcy, wyszły prawie 3 na raz :sorry: Później chwilka przerwy i znowu się zaczęło... Oczywiście - Malut nie może być normalny, bo czekaliśmy na drugą górną dwójkę, a dzisiaj pani doktor powiedziała, że piękna górna jedynka się pojawia, z tym, że aż krwiak mu się na dziąśle zrobił :eek: A górna dwójeczka niby jest a przebić się nie chce :sorry:

A w tym wszystkim zapomniałam napisać, że moja córcia była już na pierwszej lekcji baletu :-) My o tym wiedzieliśmy od kilku miesięcy, ona dowiedziała się 15 minut przed zajęciami od właściciela szkoły tańca :-D Niemalże szczenę z podłogi zbierała. Jest zachwycona, bo to jej marzenie od 3 lat było - chodzić na balet ;-) Zajęcia ma 2 razy w tygodniu i jeszcze 2 tygodnie żeby się określić. Jeśli nadal będzie taka zadowolona, to zostaje. Jeśli nie - może na taniec nowoczesny pójdzie ;-) Chociaż patrząc na jej piruety - to chyba jej się spodobało i tylko o balecie gada :-D

potworek ja wczoraj byłam w moim miejcu zameldowania po papier że nic nie pobierałam od nich..o jeja jakie baby nie miłe zamiast pomóc to potrafią podkurzyc i zniechęcić....:wściekła/y:Mnie coś bierze jak mam iść coś załatwić..dobrze że mój bardziej opanowany.Oczywiście papierów musi być fura a guzik tej kasy.
Super że Oliwkci balet się podobał..;-)

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczornie :-)
U nas dzien minal normalnie mimo deszczowej pogody za oknem,Sami byl dosc znosny jak sie przebudzil,ladnie sie bawil i malo marudzil wiec dal czlowiekowi odpoczac troche :-)
madziu witaj kochana :-) wpadaj czesciej jak tylko czas Ci na to pozwoli,super ze u dzieciaczkow wszystko w porzadku ;-)
ankusch,potworek wspolczuje roboty papierkowej Ja tak samo jak wy nie cierpie jej a na widok i mysl o wypelnianiu ich mam dosc normalnie a polskie urzedy no niestety maja wiele do rzyczenia a raczej ludzie pracujacy w nich :sorry:
helenka gratki kolejnych zabkow,Olus idzie z nimi jak burza szkoda tylko ze znosi to troszke nie najlepiej u nas pierwszy wyszedl spokojnie a przy drugim mlody mial juz goraczke i inne problemy.

Milej nocki lasencje ;-)

reklama
ANKUSCH POTWOREK to mnie sie jakos wyjatkowo udalo ze w moim urzedzie mam zajebiscide sympatycznych urzednikow. Az jestem pod wrazeniem. Jest tylko jeden irytujacy dziadek inspektor z zanikami pamieci ktory wrobil mnie w latanie po 3 razy do urzedu i donoszenie zalacznikow, ale babki tam bardzo mile i wszystko szczegolowo wyjasniaja.

mnie zaraz czeka od nowa skladanie kompletu dokumentow. Tego naprawde sporo bo my jeszcze dodatek mieszkaniowy mamy.

BTW dodatki mieszkaniowe przysluguja jak ktos ma zasilek rodzinny oraz innym ktorych dochod nie przekracza ok 800 zl msc nie pamietam dokladnej kwoty. Tylko chyba trzeba miec mieszkanie wlasnosciowe. No i my mamy tego dodatku 160zl to prawie polowa z czynszu takze fajnie ;-)

JEST TU JESZCZE JAKIS MALUCH BEZZEBNY JAK KUBUS ?

Do góry