reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej maminki :-)
U nas nocka ok Sami dosc ladnie spal z malym przebudzeniem sie kolo 4 ale dalam mu butle i zasnal ale pobudke zrobil mi juz po 6 :sorry2: Teraz juz drzemie sobie a Ja popijam sobie kawke i laduje baterie na pozniej.Oczywiscie mlody musial mi rano podniesc cisnienie bo dorwal mi sie znowu do mojego kwiata i ziemie wysypal i do tego liscie mu poobrywal ehh mam nadzieje ze kiedys mu to przejdzie bo mi normalnie zostanie sam badyl bez lisci w jadalni :sorry2::dry:
onanana uuu zdroweczka dla Majuni oby jej szybciutko przeszlo i zeby mogla sobie wrocic do zlobka.
mery-beth.mam nadzieje ze humorek Ci sie poprawi a i pogoda sie rozpogodzi,ciesze sie ze dupcia Mii juz lepiej oby jej szybciutko przeszlo.
potworek wspolczuje problemow z aparatem mam nadzieje ze bedzie to usterka ktora bedzie sie dalo jakos tanio naprawic co by Ci sie biznes rozkrecil.
julianna wspolczuje Ci kochana ale pociesze Cie jedynie tak ze u nas jest podobnie mlody robi wszystko na przekor Ja mowie"nie" a on sie smieje i jeszcze bardziej czasem mnie to zalamuje ale powoli zaczynam sie po prostu z tego smiac i pocieszam sie ze kiedys z tego wyrosnie a i w przyszlosci moze bedzie bardziej posluszne bo teraz to takie jeszcze jest glupiutkie i malutkie i wszystko to dla niego jest zabawa wiec zycze Ci kochana duzoooo sily i cierpliwosci bo pewnie bedzie jeszcze gorzej jak juz zaczna te nasze Lucyferki chodzic :-D:-D:-D
Angun super ze niania sie wam podoba no i ze sie tak Arturkiem super opiekuje to jest najwazniejsze.Milego dnia w pracy ;-)

Wszystkiego Najlepszego z okazji 10 miesiaca- Kubusiu(nimfii),Alanku(andrzelika),Liwia(mirelka) oraz Olenko(kasiek) duzo zdroweczka kochane bobiczki !!!

Ostatnia edycja:
reklama
angun powodzenia kochana w pracy! To smutne ze musicie oboej tak ciezko pracowac zeby nadrobic zaleglosci finansowe, ale wiem jak jest... nam takze ledwo starcza do pierwszego. Z tym ze moja maz ma w porownaiu do mnie dobrze platna prace, a ja.... Mnie sie nie oplaca wracac do pracy poki co ;) Nie wiem co bedzie dalej... tak czy inaczej Wam zycze powodzenia i 3mam kciuki. Nie dajcie sie wrobic w prace ponad wszystko, bo warto tez miec czas dla siebie, dla rodziny.... Potem Wam te lata uciekna szybko i nawet nie zauwazycie kiedy.... Tak mowi moja szwagierka, co w Angli pracuje niemal non stop z mezem - mowi ze oni praktyczine cale zycie nie mieli zycia rodzinnego, tylko praca i obowiazki.

ankusch na cale szczescie - przelew na konto albo poczta do domu, w zaleznosci jak wybierzecie ;-)

potworek
na pewno tak, wszystko ma wplyw na dziecko i jego charakter.... Czytalam u Ciebie niektore teksty Oliwki i musze przyznac ze... ma dziewczyna wyobraznie niezla. Ale ze jest elokwentna, wygadana, żywiolowa, to tez dobrze.... Umie w zyciu zawalczyc o swoje :)

No i chcialam zaznaczyc kilka slow od siebie....
Bo w kocu mam chwile zeby napisac..... :D
Chłopaki porzucili wojenna ściezke i w domu zapanowal znow spokoj. Nie musze sie juz martwic o spychanie mlodszego brata z wersalki, bo po 1 mlody umie juz na tyle stabilnie stac ze nie da sie latwo odepchnac, a po 2 Maciek juz przestal to robić. Chyba pogodzil sie z faktem, ze mały wszedzie wejdzie gdzie tylko chce :D

Za kilka dni zacznie mi sie od nowa trzymanie oczu naokolo glowy bo Kuba probuje sie wspinac na wersalke a jak opanuje ta umiejetnosc to bede musiala ciagle go lapac w loci nim nauczy sie schodzic :p

No i nasz taki maly bilans na 10 msc:
- szczerbatek bez ząbków nadal
- raczkuje z predkością światla, najszybciej do osoby z ktora chce się bawić (czyt. Maciek lub jego dziadek)
- zaczyna naśladowac dźwięki (np odgłosy zwierząt)
- oraz slowa po mnie "mama", czy "baba", sam gada je na okragło, ale teraz zaczoł świadomie powtarzać
- rzucanie zabawek np z krzeselka do karmienia to dla niego świetna zabawa
- zaczyna chwytac łyżeczke podczas jedzenie i prowadzi nią do bużki
- interesuje sie naszym doroslym jedzeniem - poki co kanapkami, jogurtami
- owocki w kawalkach wcina az mu sie uszy trzęsą :p
no wiec powoli zabieram sie do tego by gotowac obiady dla nas wszystkich takie same.

Kubuś chory nadal :( Lekki kaszel zostal, lekki katar sie cieknie i dzis mala biegunka. nie ma tragedi... przygotowalam juz marchwinake z ryzem i probiotyki :) I znow musze isc do apteki bo mi sie koncza nektore leki... a maz ma mnie chyba za lekomanke bo ciagle do apteki latam :p

Ostatnia edycja:
Ssabrinko dziękujemy za pamięć:tak:

My również życzymy wszystkiego dobrego, dużo zdrówka dzieciaczkom na ich 10 miesiąc:-)

chorym dzieciaczkom życzę dużo zdróweczka :tak:

sory że tak pobierznie ale weny brak do pisania :tak:u nas wsio ok. zdrowi jesteśmy to najważniejsze;-)

Miłego dnia :-)

Edit;ale dzisiaj gorąc u nas:tak: ale od jutra deszcz nie dobrze :szok:

Ostatnia edycja:
Kubuś dziekuje za wszystkie zyczenia :-)

Składamy zyczenia rówiesnikom ktorzy tez dziś świętuja! Alan, Liwia, Ola - rośnijcie zdrowo!

Przepraszam, ze nie składam życzen na bierzaco maluchm, ale teraz mam taki kociol, że ledwo ogarniam BB.

Jeszcze mialam wam napisac dziwna rzecz aka sie dzis wydarzyla.... Kuba obudzil mi sie w nocy 4 razy z placzem. Tyle razy tez pil mleko :szok: Najadla sie w nocy chyba tyle co za dzien :-p
Nawet za czasu noworodka nie budzil sie tyle razy.... A teraz cos brzuszek go boli i jeszcze ten kaszel zostal :baffled: o 5.40 byla juz pobudka rano. ciekawe jaka bedzie kolejna noc :nerd:

hejka:)

Również składam dzieciaczkom życzenia - rośnijcie zdrowo kruszyny kochane:****

Odwaliłam dziś dwa spacery, miałyśmy odwiedziny cioci Edyty i małej Julci (7mcy).
Ważyłam dziś Polę - 8700 waży,myślałam, że więcej bo wydaje się ciężka.

nimfii - ja też kochana mam osttanio kiepskie nocki, na szczęście dziś młoda pospała do 7:30!!:szok: ale spała w nocy niespokojnie i popłakiwała - jadła 3 razy.... Zdrówka dla malutkiego!

winki - co u Was?

Angie - wy chyba jutro wylatujecie do Polski?? Jak pakowanie?? Albo dziś wylecieliście, kurcze nie pamiętam:( Jeśli jeszcze jesteście w UK, to spokojnego i bezpiecznego lotu kochana.

Niedawno wróciłyśmy ze spaceru, POlish zapiernicza na czterech po całym miesszkaniu, wstaje zbój gdzie się da. Niedawno wywaliła się na płytkach i ugryzła w język, była krew i łzy.

Lecę coś zjeść, postaram się jescze zajrzeć:*

Wszystkim Dzieciaczkom 10miesięcznym życzę duuuuużo zdrówka i wszystkiego naj naj!!!
nimfii zdrówka dla Kubusia. Sprytny ten Twój Kubuś jak on juz sie wspina na łóżko, super!
Golcia wysłałam Ci zaproszenie na fb jakaś Joanna to ja:-)
Ja w pracy kibluje ale luzik mam takze podczytuje Was
Zuzia była dzisiaj mega marudna na dodatek wszystko wymusza piskiem czasami już padam

ankusch ja składałam w miejscu zamieszkania i becikowe tak samo :)

ja też

Już moje pyt.nie ważne.Zadzwoniłam sobie do mopsu tam gdzie jestem zameldowana i kazali w miejscu zamieszkania tylko muszę od nich papier załatwić że tam nic nie biorę.I jednak raczej dostaniemy bo to ma być 504zł netto a mój ma na umowie 1700zł brutto fajnie bo 400zł zawsze się przyda:-) Uhh tylko nie lubię tego latania po urzędach.

ja nic tam nie donosiłam, że w drugim urzędzie nic nie biorę

Dziewczyny padam na twarz.. wpadam tylko na szybkie życzenie
Wszystkiego najlepszego naszym bobisławom z 11 listopada- rosnijcie zdrowo kochane!!!!

Dobrej nocki dziewczyny!

Dziękujemy za życzenia:tak::-)

Gola u nas też już była krew Liwia uderzył się o barierkę od łóżeczka i krew się polała opłukałam buźkę zimno wodą i po krzyku:tak:

asia333 ja tobie wysłałam zaproszenie na FB

a ja oglądam KlinikęUrody na TVN syle dziś młoda mama która urodziła 2 dzieci i została jej oponka na brzuchu zrobili jej odsysanie tłuszczu koszt 4tyś:tak:

Spokojniej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Ankush kochana nie 400 tylko 469zł bo jeszcze rodzinne od 1 listopada rodzine ma wynosic chyba 77zł.

Wszystkiego najlepszego Dla Waszych skarbów na te 10 miesiecy!!!Ja powoli szykuje sie do wyprawiania roczku:-D

Do góry