reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

angie jesli moge cos doradz to u nas jest taka fajna odmiana dyni tutaj to pewnie i u was tez jest tzw. squash jest slodki i duzo smaczniejszy niz ta normalna dynia przynajmniej moj bardzo chetnie je dania z nim ;-) super ze juz sie pogodziliscie my jak mamy jakas wymiane zdan to tez szybko sie godzimy jakos nie potrafilabym z nim nie gadac przez dluzszy czas :tak:

reklama
Ssabrinaa tak kupuje ta sama dynie co ty: batternut squash, zreszta taka normalna dynia to tutaj jest chyba tylko w okolicach Halloween:tak:

Angun dalas rade spac y tzmi spieczonymi plecami? bo ja jak ostatnio się opaliłam to nie mogłam spać tylko mi cholera tak plery wtedy spaliło ze szok
Majuska, Maggipka najlepszego dla waszych dziewczynek :*
angie80 doskonale Cie rozumiem bo teraz nieraz jak się pokłóce z mężem to pozniej jestem wkurzona że tracimy czas na jakieś głupie fochy zamiast jakos go fajnie spożytkować :-)
ankusch ale z Ciebie ranny ptaszek ja to lubię sobie pospć przynajmniej tak do 8 :), milego dnia na wsi
Niuniunia dobrze Ci koleżanki podpowiadają żeby sie przejmować, wiesz niekiedy klienci wymagają cudów:baffled:
Katerinka ale mieliscie przygode:-) ale to zawsze tak jest jak się nie ma zapasu to się zawsze coś wydarzy
Matko kobity jak padam na pysk, ta pogoda mnie wykonczy juz nie mowię o naszych dzieciątkach jak one muszą sie meczyc, zeby chociaz troche chłodniej było... ja się wlasnie w pracy morduje bez klimy jedynie przy wiatraku:baffled: masakra!!!

My jesli wyjedziemy to w nastepnym tygodniu ;) W tym tygodniu mąż zajmuje sie mama bo prawdopodobnie bedzie miala zabieg.
Zobaczymy jak bedzie ale mam nadzieje ze wyjedziemy z miasta choc na kilka dni.

nimfi - ty chciałaś kupić pieluchy wielorazowe - kupiłaś? jakie?

U !!

aaa mialam wam pisac ;)
Kuplam póki co majteczki wielorazowe CANPOL z sucha pieluchą.... Dziadostwo straszne :( Sa strasznie szerokie i leca z pupy a regulacji nie maja. a ta siateczka co miala byc "sucha pielucha" i tak jest mokra po zsikaniu a wiec nie odwazylabym sie ponownie zalozyc jej dziecku bez wyprania. A wiec takie cos to moze posluzyc jak zwykla tetra :(

Pieluszki pieluchy WIELORAZOWE 39 wzorów +gratis! (2421936179) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

teraz na takie coś czekam... Wzielam chyba z powloką futerkowa na zewnatrz. Zamówilam jedna na próbe. Zobaczymy jak sie to sprawdzi ;)

hej, a u nas pada, w dzień jest upał bądź duszno a wieczorem codziennie mega burze i ulewa tak juz od zeszłego tygodnia.
katerinka ale przygoda, zawszę jak nie urok to sraczka, człowiek raz czegoś nie weźmie i na złość potrzebne
angie po burzy zawszę wychodzi słońce
niuniunia nie ma co się przejmować, a 30 minut to o wiele za mało na boba.ja na zwykłe obcinanie żadne wymyślne idę to czasami mi schodzi do 1,5 godziny, wiadomo mycie itp.tyle że tam gdzie ja chodze oni stawiają na jakoś i zadowolenie że aż człowiekowi się chce naprawdę wracać.

Zośka buczy że chce spać, musi jeszcze się na czworaka chwilę pomęczyć, potem szybka kąpiel i spać.a ja cały dzień zabiegana i nie miałam nawet czasu sobie na spokojnie kawki wypić

nimfii bardzo mi się spodobały te pieluszki :) Tam do środka to zamiast tego wkładu to można zwykłą tetrę włożyć? Ja zielona w tych kwestiach jestem kompletnie:-p A myślisz, że te co Ty wzięłaś to nie będą zbyt mocno grzać? Napisz jak już przyjdą jak je oceniasz, bo baaardzo mnie kuszą :tak:

i tak niby Zośka zmęczona była (od 14 nie spała) a jeszcze za nim padła musiała wariować w łóżeczku,skubana wyczaiła że można wstawać na proste nogi i heja(pewnie by robiła to wcześniej ale ona nie jest w dzień kładziona do łóżeczka, śpi na łózku naszym bądź jak teraz gorąco to jej na ziemi ścielilam bo chłodniej).tak to się tylko wspina o łóżka, zagłówki itp.aaa i od wczoraj przyuważyłam że jak się budzi to odrazu hop siada bądź do raczkowanie się zabiera.żmijka mała ruchliwa się zrobiła że hohohoho a ja muszę mieć oczy do okoła głowy:crazy:

Hello hello
Nie muszę chyba pisać jakie upały u mnie dzisiaj były :-)

Ale w związku z tym, zastanawiam się, jak wy nawadniacie swoje maluchy? Bo moja Mała chyba za mało pije, właściwie tylko cyca co jakieś 3h. Czasem 1x wodę, ale to muszę wlewać w nią, bo z niczego nie chce pić. Ani butla, ani niekapek. No czasem coś wypije z normalnego kubka, a raczej ja w nią wlewam.
Od 2-3dni robi takie gęste kupki, kuleczki jak plastelina. I zastanawiam się, czy to może właśnie z powodu zbyt małej ilości wypijanych płynów?? Co wy na to?

annaJ - no tak to jest ze znajomymi, wielokrotnie słyszałam o tym jak to się kontakty luzują po urodzeniu dziecka, i życie pokazało, że faktycznie tak jest. W moim przypadku nawet nie dlatego, że ja nigdzie nie chodzę, ludzie jakoś przestali dzwonić, albo trudno się umówić.

nimfi - dzięki za info, ja właśnie poszukiwania na necie robię i coś na pewno wybiorę. Jak kupię, to się pochwalę.

angie - mądra jesteś, że się nie gniewasz długo, jestem tego samego zdania, że szkoda na to życia...ale czasem się gniewam :-)

Dzień dobry kochane:)
martttika - mam tę pieluszkę i mam do niej 2 wkłady jak są przesiusiane, to wkładam tetrę
Aneczka - Wasza Zosia rzeczywiście ruchliwa i dobrze - niech mama wie, że dziecko jest ;)
nimfii - trzymam kciuki, żeby wyjazd wypalił, dzieciaczkom i Wam też bdb to zrobi :):tak: PS ja mam otulacz właśnie taki misiowy w motyw tygrysi , heh ;) Pieluszka u nas się super sprawdza:tak:myślę, że będziesz zadowolona, muszę zamówić 2 kolejne, bo mam tylko jedną - a to mało
maggipka - u nas duużo piciu schodzi, cycuś teraz też często w ciągu dnia z 6 razy - tak było np wczoraj, a tak to woda, herbatka i czasem soczek bobofrut rozcieńczony wodą, choć w upały najlepsza sama woda i herbatki, koopki takie to raczej dlatego, że mała już inne rzeczy je nie samo tylko mleczko, przyuważ jeśli myślisz, że za mało pije malutka ile sika:tak:
Kochane Polcia kaszle i ma katarek, byłam z nią na dyżurze (przerażona, bo prócz temp kiedy wyszły na 5ty dzień 4 górne zębole) ani razu nie była przeziębiona , nie miała kataru , o kaszlu nie wspomnę), temp w ogóle nie miała 36,6. Pan doktor osłuchał ją, zajrzał do pyszczka - jest lekko przeziębiona, gardło blade, czyste. Dostała wapno do picia, kropelki Zyrtec, syropek Prawoślazowy i witaminkę C. W nocy spała niespokojnie, bo męczył ją katarek i kaszel, wczoraj był taki suchy krtaniowy - dziś już mokry - więc chyba lepiej, bo powinien się odrywać - musiała ją załatwić klima w aucie, bo jechałam na krótki odcinek do dziadzia i ona była zgrzana , zaraz chłodniej , zaraz znowu wysiadłyśmy na patelnię, bu :(

reklama
angie ziemniak,marchew,pietrucha,królik,brokuł i masełko,woda,wczoraj też sporo zjadła ze smakiem chyba brokuł jej posmakował dziś coś innego zrobię :-)
gola współczuję przeziębienia u Polci dodatkowo ją oklepuj i dużo na brzuszku kładź..my raz przerabiałyśmy porządne katarzysko wstrętne.
maggipka moja mała też mało pije ale jej non stop daję z kubka lovi trekkingowy z niego w miare szybko woda wypływa nie musi się wysilać mocno
Wczoraj tak się pluskaliśmy :))

Załączniki

• DSCN5864.jpg
    DSCN5864.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 42
  • DSCN5883.jpg
    DSCN5883.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 48
  • DSCN5861.jpg
    DSCN5861.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 43
Do góry