reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Żar się leje z nieba, posiedziałyśmy na ogrodzie w cieniu Liwcia z gołą dupcią skakała i co obsikała mnie z góry na dół :szok::tak:wyskoczyła dziś na szybkie zakupy weekendowe nie było mnie raptem 30min a portfel chudszy o 100zł miałam tylko pieczywko kupić i wędliny a po drodze odwiedziłam jeszcze nową cukierenkę i warzywniak ale co tam weekend nadchodzi nie ma co sobie żałować:tak: a mokra jak szczurek byłam :tak:

Liwia ucina sobie 2 drzemkę przy dzisiejszym układzie będzie jeszcze 3 drzemka,:tak:

Pati, Amelko Wszystkiego dobrego na te 8 miesięcy rośnijcie szybko i zdrowo:tak::-)

reklama
majuśka i magippka 100 lat dla panien! :-)
Angun
mój w samym bodziaku z krótkim rękawkiem i w nocy bez przykrycia (bez, bo i tak po 30 sekundach od przykrycia ściąga z siebie wszystko:rofl2::eek::rofl2:)i raczej zawsze ma ciepłe rączki i nóżki :-)
nimfii wspólczuję marudzenia :-:)-(
mirelka to widzę u nas podobnie ze spaniem :-) mniej więcej nawet w tym samym czasie drzemki :tak:;-):tak:
Sabrina ja to Ci oddam więcej niż trochę tego palącego słonca! To jakis potwór na niebie!:angry::angry: Dzisiaj to poprostu padam... :confused:
Gola zuch dziewczynka z Poli :-) To teraz sie nasiłujesz ze zmianą pieluszki:-p:-p

Laskiii, nie da się - w cieniu mamy 34 stopnie!!!!!!!
Ledwo dycham! Pola siedzi w tetrze,bo mi jej szkoda w pampku trzymać w ten gorąc:/
mirelko, Majuska - dobrze, że nie muszę teraz wychodzić, bo parówa niesamowita, słyszałam wczoraj na balkonie od sąsiadki, że cały lipiec ma taki być:baffled:

Gola no to nie za ciekawie się zapowiada, ja słyszałam że do połowy lipca ma tak być upalnie :tak:
Liwia śpi w samym pampersie ale tak go wywinęłam na plackach żeby jak najmniej ciała było zasłoniętego przez pieluszkę tylko jak zrobi kupkę to będzie nie ciekawie wszystko wypłynie :szok::tak::-D
marttika można powiedzieć że Liwia ucina już sobie 3 drzemkę :-D:tak:wybudziła się na chwilkę postękała i dalej śpi wczoraj też tak miała z 2 drzemki wybudziła się na chwilkę i zasnęła na 3 drzemkę i tak spała do 15.30

Witam.
U nas pogoda przez kilka ostatnich dni byla super, 25-26 stopni, słonko, lekki wiaterek....dziś już tak nie jest no ale cieszę się że nie pada!!!
Sabrina jestem z Tobą!!!Też czesto tutaj taka pogoda...
Majuśka i magipka najlepszego dla Waszych pociech.
Mam nadzieję że te upały w Polsce trochę przejda bo Tymka w piątek już zostawiam w Wawie...

A ja mam ogólnie deprechę przez moje koleżanki, które odwołały przyjazd do mnie z dość błachego powodu....no a ja swoje plany dostosowalam pod nie i muszę w następnym tygodniu 'łeb na szyję" lecieć samolotami...

angun my takze mamy okna na wschod :) tylko do 11 jest słońce. Niestety mimo to nagrzane mieszkanie caly dzien :( Wiatrak troszke pomaga ;)

Maz ma teraz 3 tyg urlopu wiec pewnie mniej bede zagladac. moze sie wybierzemy na wies na kilka dni zeby odpoczac od miasta.... Zobaczymy jak bedzie ;)

u nas czarne chmury nadciągają, grzmi już :szok: ale zdążyłyśmy popluskać się w basenie woda tak nagrzana jak do kąpieli wystarczyło tylko płyn do kąpieli zabrać i Liwicia przy okazji by się wykąpała:tak:

AnnaJ czasem nawet najlepsze koleżanki zawodzą co zrobić samo życie,:tak:miłego lotu

oj wiatr się zerwał lecę pościel z balkonu zbierać znając życie zaraz nie będzie netu przez te burze :szok::no:

cześć mamuśki :)

wszystkiego dobrego w rozpoczętym dziewiątym miesiącu dla Amelki i Patrycji :happy: kolejnych osiągnięć, dobrego apetytu i spokoju dla mam!

U nas dzisiaj ciekawa historia bo wyruszyliśmy całą rodziną do Urzędu Miasta w sprawie dodatku do zasiłku rodzinnego (zaczął mi się url wychowawczy w czerwcu) W urzędzie uświadomiłam panią że ustawa o świadczeniach rodzinnych jest niespójna z rzeczywistością (jak pewnie wiele ustaw). Kazała mi dzisiaj dostarczyć RMUA za czerwiec (bo jak składam wniosek w lipcu to musze dać za mc poprzedni) a przecież składki do ZUSU od pracodawcy jeszcze nie poszły więc nie można takiego dokumentu o składkach za czerwiec wystawić ani tym bardziej dostarczyć :angry: Stanęło na tym że przyjęła wniosek z RMUą za maj i kazała dzwonić w przyszłym tygodniu pytać "czy to przejdzie" nożesz @#$!!

Potem ruszyliśmy na krótkie zakupy do Auchan , podczas pakowania zakupów a dziecka z wózka do fotelika okazało się że jest obesrana tak strasznie że się przodem kupa wylewa:eek: :no: :szok: oczywiście jak pech to pech i nie miałam zapasowej pieluszki ani ubranka. Gołe dziecko wytarte jako-tako (skończyły się w tym czasie mokre chusteczki) zawinęłam we flanelową pieluszkę i tak pojechaliśmy do domu. W czasie 4 minut jazdy rozpoczęła się mega burza z piorunami wiatrem i deszczem i takiego golaska mąż biegiem zanosił do bloku....

Małżon przyprowadził teraz wózek z garażu bo już deszcz zelżał, mała śpi a ja idę czyścić go z kupy :sorry:

Jak się skończy deszczowisko może jeszcze pójdziemy pospacerować w czystym powietrzu.

My mamy okna na zachód więc popołudniu w słoneczne upalne dni zaczyna się mega piekło.

Angun: Patrycja śpi w body z krótkim rękawem + stawiamy wiatrak w sypialni żeby ją ochłodzić. około 23 jak już temperatura w mieszkaniu wraca do normy przykrywam ją tylko tetrową pieluszką, jak jest normalnie a nie gorąco to cieniutką kołderką.
Wczoraj np spała w samym pampku + cienka kołderka

reklama
no..tatuś wrócił, to od razu czuję to odciążenie ( teraz sie kąpią )...ochłodziło się też troszkę, bo krąży jakaś burza wokół Rzeszowa..ale nie może się rozbujac, mi to pasuje :)
Dziewczyny, jeszcze w ramach chłodzenia, wieszam Patrycji na łóżeczku ręcznik namoczony w zimnej wodzie i wykręcony, zawsze obniży o stopień, dwa temperaturę, gdzieś to wyczytałam na FB;-) jak chcecie to spróbujcie ;-)
Moja też się dziś na zakupach łobesrała straszną ilością, ale na szczęście pampek to ogarnął:-D

Do góry