reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry :)
Moje dziecko pada spać ok 19 już - ale wstaje ok 5!!! Za to jadla tylko 2x :)
Angie - mój chłop ostatnio nam zrobił typowe angielskie śniadanko: jajo sadzone, fasolka z tesco z puszki, kiełbaski ( te cienkie z biedrony) smażone - pycha :)
Aneczka, maggipka - idzie się przyzwyczaić do braku snu, co nie?;) Choć są dni, kiedy aż m i się w łepetynie kręci ze zmęczenia. W dodatku mój chłop ciągle w trasie i od początku nawet małej nikt mi do karmienia nie podaje i tak kursuje niestety :-/
Asia - opaska w H&M :) Zapowiadają na dziś u nas (Górny Śląsk) po południu opady , a nawet burze...
Agutku - najważniejsze, że jesteś zadowolona z powrotu do pracy, a jak wiadomo szczęśliwa mama to szczęśliwy dzidź! Dzięki za życzenia dla mamy;)
PS teściowie się zjawią i w kośćiele i w karczmie - na kościele przyznam mi zależało, bo to uroczystość Poli, a salę olewałam, miałam nawet cichą nadzieję, że odmówią... Jakoś to będzie ;)

reklama
Witajcie mamuśki!
Artur już śpi, bo podobnie jak Polcia wstał przed 6 i rządził, włączyłam mu karuzelę, także łaskawie jeszcze poleżał do 7.
Dziękuję wam za miłe słowa w sparwie kuchni, to był mój konik jak urządzaliśmy mieszkanie, zawsze marzyła mi się biała kuchnia (tym bardziej, że reszta salonu w grafitach i czerniach).
Aneczka, Maggipka, Gola ja tez od urodzenia ARtiego nie spałam dłużej niż 4 godz., no przepraszam, może raz jak jeszcze leżełiśmy w szpitalu i mały był na noworodkach na naświetlaniu lampą UV.
Agutku fajnie, że z takim zaangażowaniem wróciłaś do pracy, mimo zmęczenia dzieci dają również dużo siły prawda? Co do odpisywania, to ja zawsze zostawiam sobie otwartych parę poprzednich stronek i odpisuję na bierząco.
Onanana ja też uwielbiam mięsko, wędliny, teraz tym bardziej, jak nie jem nabiału.Ja w rękawie piekłam jeszcze szyneczkę i schabik. Kuchenki jakoś specjalnie nie pucowałam:zawstydzona/y:
Dziś pogoda do bani, na pewno będzie padać a ja muszę jechać z teściową na badanie, bo sama nie trafi:sorry2:
Miłego dnia dziewczyny!!!

Witajcie kochane, wczoraj nie mogłam nic napisać bo nie miałam chwilowo neta, dziś już jest ok, więc odpisuję. U nas nocka ok, igr jadł o 2.30, 4.30 i 6.00, ale to już z pobudką, jak zawsze ostatnio o tej porze, więc Gola doskonale Cię rozumiem. Ale jesli miałabym wybierać to i tak wolę ten schemat niż późniejsze kładzenie spać (a robimy to o 19) więc luz. U nas wczoraj była piękna pogoda, więc spacerowaliśmy sobie do woli, trochę tylko wiało.

niuniunia - Dla twojej córeczki wszystkiego naj naj na te 5 miesięcy, przepraszamy za spóźnienie, ale kłopoty techniczne:)

helenka - gratulacje dla Olusia za pierwszego ząbka, u nas wciąż nic w tej kwestii, ale zachowanie Igora wyraźnie wskazuje że to już tuż tuż, chociaż nigdy nie wiadomo, bo mi się już od dwóch miesięcy tak wydaje:-D

Gola - zazdroszczę ci koleżanki z ogródkiem i brzdącem, bo po pierwsze można pogadać o dzieciach na tym samym etapie, poradzić się etc, a dwa robić to w sprzyjających okolicznościach przyrody.

asia333 - powodzenia w rozszerzaniu diety, nas dopiero to wszystko czeka, ale Igor od jakiegoś czasu wygląda na gotowego do testowania nowych smaków.

pepsi - zgadzam się z tobą, że Żywiec nie jest najlepszą wodą mineralną, która zazwyczaj w różnego rodzaju badaniach wychodzi kiepsko, ja na razie nie podaję małemu wody, ale jak zacznę to chyba przynajmniej na początku będę podawać mineralną.

mikado - no kochana to macie gest jeśli chodzi o ślub córki, chociaż ja zamiast na wesele wydalam kasę na podróż poślubną, a przyjęcie zrobiliśmy tylko dla najbliższych, tylko to też inaczej bo my nie chcieliśmy żeby rodzice nam pomagali finansowo.

angie - ja na śniadanie od lat nie jem nic innego jak tylko coś slodkiego, nieważne co, byle było słodkie, nie pamiętam kiedy zjadłam normalną bułkę z szynką, a co dopiero TAKIE śniadanie, chociaż normalnie to mięcho uwielbiam.

angun - ekstra ta twoja kuchnia, ja mam bardzo mało miejsca więc o takiej zabudowie mogę pomarzyć, no i sierściuchy by nie pozwoliły bo jeden jest szary a drugi czarny i jaki by kolor mebli nie był to pięknie na takich frontach sierść się odbija.

Angun - teraz się tak zastanawiam i wiesz, że ja chyba też wtedy się wyspalam po raz pierwszy przy Poli i jak na razie ostatni ( gdy była naświetlana przy żółtaczce):-D
Syl - nasze dzieci chodzą spać niemalże identycznie i w identycznych porach jedzą ;)
Co do ogródka to masz świętą rację, na moim osiedlu jest jeszcze jedna moja kumpela - dwa bloki dalej z 10 m-cznym Oskarkiem - także samotne spacerki nam nie grożą i fanie się gada :)

Pranie dwa nasze ( białe i potem ciemne) zrobiłam , Polusiowe też i już schną na balkonie. Na razie jest cieplutko i nie zapowiada się na deszcz, ale tak jak już pisałam wcześniej podobno ma padać po południu - zobaczymy.

Dopada mnie jakiś lekki stres przed uroczystością Poli:/

Hejka :-)
I u nas Martynka wstała o 6 ;-) Pobawiła się z tatą przed pracą,tata pampka zmienił i mówi do mnie daj jej cyca może przyśnie dałam wtuliła się i zasneła o 6.30 i do 8 pospałyśmy :-D
Gola u nas dziś deszczowo lało w nocy,oj nie stresuj się będzie dobrze zobaczysz ;-)
helenka brawo dla Olka,super że ma ząbka u mojej ani widu ani słychu jak narazie:-D
onanana i angun śliczne macie kuchnie zazdroszczę tez chcę taką...bo tu na stancij nie mam ciekawej:sorry:
mikado ale córa wesele sobie zażyczyła normalnie szał u nas było tylko 60 osób.
angie i ja uwielbiam słodycze aż za bardzo chyba mój nałóg a że małej nic nie jest to wcinam do potęgi mam nadzieję że do potęgi się nie roztyję :-D

Hej kobitki. Strasznie ponuro dziś aż wstać się nie chciało, mały wstał przed 7 ale do 8 bawił się w łóżeczku, ma nowe gryzaki i znęca się nad nimi ile wlezie. Teraz śpi sobie sam zasnął bez suszarki, no tylko przy małej pomocy butelki z mleczkiem. Wczoraj zasnął mi też sam przy mleczku o 20, jedzonko o 24 i 4, i w międzyczasie dwie pobudki tylko. Nie wiem czy wam pisałam że mały od poniedziałku dostaje po troszeczku Bebilon i jak narazie nie ma śladu nietolerancji, widać że brzuszek nie boli. Dziś jadę na kontrolę na oddział co obejrzą go, ale wydaje mi się że jest ok.
Mi udaje się czasem pospać dłużej jak jestem u mojej mamy bo ona wstaje wcześnie rano więc karmi małego nim zacznie mocno płakać i nie budzi mnie wtedy.
Dziś ze spaceru nici :-(
Miłego dnia.

kwa posta mi wcięło
Gola no pewnie, że się da, do wszystkiego jak zresztą, czasem lepiej funkcjonuje jak jestem nie wyspana, ale wiadomo na dłuższą metę, nie jest to dobre.mój też chłop w nocy nie podaje, bo tak śpiocha że nawet nie słyszy, i tak więc kursuje między łóżeczkiem a naszym łożkiem, co innego jak śpi z nami Zośka
Angun ja nawet przy naświetlaniu nie pospałam, bo mała miała tak zwaną "łapkę" i sama musiałam jej zmieniać strony naświetlenia, ale jak wróciliśmy do domu to tak do 1,5 mc życia Zośki, potrafiła ona nawet spać do 8 godzin ciurkiem bez jedzenia.pocieszam się, że jak będzie starsza to też będzie przesypiać całe noce:-D...a kuchnia ładna, mi tez się strasznie podobają wystrój czarny-grafitowy i biele, Zosia nawet ma białe łóżeczko:-D

idę szoguna na drzemkę kłaść bo jęczy już w nosidełku
u nas słonecznie

Witam Was serdecznie.
U nas zapowiada się kolejny ciepły dzień :-)
Maksymilian już biega po ogrodzie, Grzegorz śpi, a ja doprowadzam się do porządku.

Gola - Grześ ma trochę później poranne wstawanie, ale pada podobnie i 2x w nocy była pobudka, więc lepsze to niż co dwie godziny, jak wcześniej :)

DOBREGO DNIA DLA KAŻDEJ Z WAS!:-)

reklama
czesc dziewczyny,
u mnie nocka spokojnie, Kinga poszla spac po 19.00, zjadala po 23.00 i spala do 6.00. Niestety juz tak sie wybudzila ze nie chciala zasnac, w koncu udalo jej sie zasnac po 7.00 na niecala godzinke i na tym koniec.

Gola no to faktycznie angielski sniadanko mieliscie, moj T uwielbia to irlandzkie sniadanie, ja czasami chetnie ale nie zbt czesto. Widze ze ty z nocki zadowolona, ja chyba bym padla po takiej nocy tak wiec Gola, Angun, Syl Aneczka, Maggipka podziwiam was dziewczyny no i wszystkie pozostale wstajace w nocy tez.
Gola nic sie nie martw, wszystko super sie uda z chrzcinami.

U nas narazie pogodnie ale chlodno, zobaczymy jak bedzie dalej

Do góry