reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Anna ja za to jak bylam w Paryzu to bardzo chetnie zjadalam na sniadanie crosanty, takie irlandzkie sniadanie to niezla bomba kaloryczna, raz na jakis czas mozna sobie pozwolic ale czesciej to chyba bym sie toczyla.

Mikado mam nadzieje ze pogoda nam sie poprawi i wspolny spacer dojdzie w koncu do skutku. powodzenia w organizacji wesela, niezla liczba ludzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Helenka gratuluję pierwszego ząbka! ;)
Mikado ja miałam wesele na 150 osób:p ale żałuję tego naprawdę, mogłam zrobić wesele na 70osób i byłoby lepiej!
Angun śliczna kuchnia;)

U nas nocka kiepska, mała znów wierciła się całą noc i wstała o 4:30:szok::no::wściekła/y: oczywiście obudziłam męża żeby się z nią bawił bo to przez niego tak rano wstała - chciała się z tatusiem pobawić bo obiecał jej wczoraj wieczorem się z nią pobawić i ją uspać i nie przyszedł więc niunia mu zrobiła psikusa - mi też bo już nie mogłam zasnąć;(

byliśmy na rehabilitacji;) Będziemy więcej mieć rehabilitacji niż raz w tyg bo mała potrzebuje dużo więcej godzin więc pani rehabilitantka nam doda więcej godzin:) narazie do poniedziałku mamy układać małą na boczkach do snu, nosić w odpowiednich pozycjach i często na brzusiu kłaść.

Wiktoria dziś o 16:35 skończyła 5 miesięcy;) jejku jak ten czas szybko mija;)

Mysmy niedawno wstali,jakos mnie zmoglo i poszlam sie polozyc z Samim wiec spalismy od 15-17 :-D Maly artysta odkad odkryl ze moze sie przekrecac z pleckow na brzuszek to caly czas poradzi teraz sie przekrecac a po kilku minutach sie mu nudzi i sie meczy i trzeba go przekrecic na plecy bo do tego jeszcze nie doszedl :-D a potem troche odlecy i na nowo fika na brzuch :-) A ostatnio odkryl ze nawet fajna zabawka moze byc reklamowka :-D dorwal ostatnio jakos jak lezal na kocyku na ziemi u siebie w pokoju ale zabawy z nia mial ze hoho :-)
Angun sliczna masz kuchnie kochana :tak:
angie super sniadanie mialas ,Ja chyba bym nie poradzila takiego zjesc na sniadanie zbyt ciezkostrawne i nie nauczony zoladek zeby z rana jesc takie cuda :-D
Niunia widze ze i u Ciebie ciezka nocka,wspolczuje kochana,
Wszystkiego Najlepszego dla Wikuni na te 5 miesiecy !!!!!

Anek fajnie ze tak wyszlo Ci u tego okulist i faktycznie gdziers tam sa jeszcze jacys normalni i dobrzy ludzie :tak: brawa dla dziadka ze sobie tak dzielnie poradzil z Zosia ;-)

Olek wykąpany i śpi sobie, zjadł 150ml mleczka z kaszką więc pewnie trochę pośpi. Ja jem kolacyjkę, kąpiel i spać.
Śmiałam się do mężulka że sukienkę mi wisi za znalezienie ząbka, a On na to że mam sobie poszukać taką jaka mi się podoba, tylko że on chce ją zobaczyć nim ją kupie. Jak kąpał małego tak długo jeździł palcem aż namacał też zębulka.

Niuniunia Wszystkiego najlepszego dla Wikusi na te 5 miesięcy. Kawał kobity już, no i powodzonka na rehabilitacji.

Witajcie:)
U nas ok, od 11:30 do 15:20 na ogrodzie u Ani, potem szybkie przebieranie dokarmianie ( jadla też na polku, podziwiala kwiatuszki i listki) i pojechałyśmy wręczyć cioci Hani zaproszenie i oficjalnie jeszcze raz poprosić o to, żeby mamą chrzestną Polusiną została :) Polcia była b. grzeczna, nawet usnęła na łóżku cioci. W domu szybka kąpiel, cyś i lulu:)
angie -kochana , ja od porodu Poli jeszcze 5 godzin ciurkiem nie przespałam - kilka razy się zdarzyło 4 :-D Jestem zmęczona, ale jakoś się już przyzwyczaiłam;)
Helenko - gratulujemy 1szego zębolka :-)
Helenka, DarkAngel - powodzenia!
Ssabrinaa - ach ta wyspiarska pogoda ;)Mam nadzieję, że Emolienty pomogą:tak:
Anek - tak powinnyśmy być wszędzie traktowane! Ale pamiętamy wszystkie sytuacje z ciąży: mega brzuch i wielkie fochy, jak miało się gdzieś wejść bez kolejki...
Angun - piękna kuchnia, kurde nie wiedziałam , że tak z tymi ząbkami, z racji, że ja z młodą cały dzień, to teoretycznie powinnam się obłowić w prezenty ;)
Niuniunia- witaj w Klubie niewyspanych listopadowych mamusiek :/
Wikuniu wszystkiego co najlepsze na te równe 5 miesięcy :)

Załączniki

• asset.php.gif
    asset.php.gif
    47,5 KB · Wyświetleń: 80
hej Maminki
gola za pamięci mam do Ciebie pytanko gdzie kupiłaś Poli taką śliczną opaskę? Fajnie że Polcia taka grzeczna:-) a z tym spaniem to jakbys przespała całą noc to byś pewnie czuła się nieswojo;-) idzie się przyzwyczaić
helenka gratuluję pierwszego ząbka!
Angun piękną macie kuchnie,bardzo mi się podoba. Ja wlasnie jestem na etapie oglądania kuchni na necie bo pewnie w tym roku uda nam się wprowadzić do domku i muszę coś mieć na oku bo jak narazie nie wiem jaką bym chciała
niuniunia wszystkiego najlepszego dla Wikuni na te okrągłe 5 miesięcy :*
U nas wszystko w porządku, muszę się pochwalić że wreszcie ruszyło coś z kupkami, dziś nawet dwie były! Od jutra zaczynamy wprowadzać gluten i zobaczymy jak to będzie. Pewnie jutro będziemy w domku cały dzien bo pogodę kiepską zapowiadają, ma padać:wściekła/y: kiedy będzie prawdziwa wiosna?!
Dobrej nocki

Witajcie dziewczynki,

mój mąż się ze mnie śmieje, bo robię notatki z ogólnego, żeby móc wam poodpisywać i nabija się ze mnie, że takiego zaangażowania na forum to jeszcze nie widział.

Tak więc:
Sabrina - Mateuszek też piszczy, ale ze szczęścia lub kiedy tatuś gra na pianinie :)

Mirelka - my mamy takie same piżamki i są bardzo fajne, polecam. Ja odnoszę wrażenie, że rozmarówka jest zaniżona, ale to pewnie uzależnione jest od wagi dziecka.

Gola - współczucia z teściami. Olej. Będą to będą nie to nie. To oni tacą.

No i najszczersze życzenia dla Babci :) Sto lat :)

Angie - gratki dla Kingi, dzielna dziewczynka. A gdzie mieszkałaś w Polsce?
W przyszłym roku planuję odwiedzić siostrę w Ire, więc może się spotkamy, nic straconego, jestem bardzo za :)

nimfii - a może to alergia na mleczko, a wyszła po skrzyżowaniu z obiadkami.

mikado - gratuluję ślubu córy. Tylu gości - wielkie wyzwanie. Wow.

Angun - kuchnia super.

Angun, onanana - ja mam czerwoną na wysoki połysk. O zmoro przy dzieciach:eek:

pepsi - a nie obawiasz się, że filtrując wodę przez britę, zasilasz ją miliardami bakterii, które namnażają się wewnątrz filtra, przecież ta woda tam "stoi". Dla mnie bardzo ryzykowna sprawa.
Uważam, że żywiec jest w tym wypadku lepszym wyborem. Ale to tylko moje zdanie.Też miałam ten filtr i moja sąsiadka, chemik, wybiła mi go z głowy.

Aneczka - widzę, że Zośka też złapała już bakcyla BB :)

onanana - nie wiem czy sobie zasłużyłam, ale dziękuję za miłe słowa.

Katerinka - dzięki za podpowiedzi odnośnie FB, jakoś mało serca mam do tego:eek:

anna - może poszukaj jakiegoś polskiego terapeuty u siebie na miejscu.

maggipka - życzę, aby ząbkowanie się szybko skończyło

margo - podzielam Twoje zdanie. Tak jak z karmieniem, powrót do pracy to indywidualna decyzja. Ja jestem szczęśliwsza.

Poza tym u nas nic nowego, święty spokój póki co i niech tak zostanie :)

niuniunia wszystkiego dobrego dla Wiktorii
Helenko pierwszy ząbek u Olusia wow, gratki
Anek to Ci się udało, ja ostatnio jak poszłam z Zośka bez zapisu do lekarza to żadna nas choler.a nie przepuściła, czekałyśmy 2 godziny, a ja głupia też mam swój honor i nie będę się prosić,
angie ale mega śniadanie
Gola witaj w klubie, ja też dużo nie przesypiam, ostatnio nawet 3 godzin ciurkiem.wczoraj poszła spać po 21, obudziła się 23.30,potem przed 2, wkońcu stwierdziłam że zrobie jej MM, bo chyba się nie najada tak też dostała je troszku przed 4, obudziła się po 5, a raczej taty budzik,zaczęła gadać, więc do łóżka ją przeniosłam z nadzieją na dłuższy sen,(oczywiście cyc też był), to się przeliczyłam bo po 7 wstała na równe nogi.teraz zjadła i przy jedzeniu odpłynęła, ale nie dziwie się skoro od 15 nic nie spała.czorcik mój kochany
agutek ja czasami też robię notatki albo się co chwila cofam, i tak gdzieś mi to przez palce przelatuje, no Zośka uwielbia czarną klawiaturę, pilota
Mikado imponująca ilość gości, jeszcze sie takie zdarzają, ja na takim byłam ostatnio 2 lata temu u kuzynki miała 180 z hakiem gości a było ponad 200 zaproszonych i to po selekcji, ale duża rodzina, zresztą zaoszczędziła sobie to mogła sobie pozwolić.ale weselisko super do dziś pamiętam

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorową porą

Agutek to się napracowałaś z odpisywaniem, fajnie że praca przynosi tyle radości, jestem zdecydowana na te piżamki zamawiam, dzięki
Angun, śliczna kuchnia
Niunia wszystkiego dobrego dla Wiki na te 5 misięcy, spokojnej nocki życzę
asia333 jeśli chodzi o tą opaskę z kwiatkiem to są w H@M, ładna też mamy taką ale w różowym pastelowym kolorze
Mikado, super Wam się uroczystość szykuje, gratulacje dla córki
helenka gratulacje na ten pierwszy ząbek
Anek fajny początek dnia miałaś,

Dobrej nocki życzę :-)

Do góry