reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

onanana dzięki wielkie podoba mi się twoja kuchnia jak wiadomo wszystko się brudzi ja z mojej jestem zadowolona fronty całe z drewna raz w miesiąca robię polerkę Prontem do drewna i jest ok. o kuchence też coś wiem też mam czarną szybę myję ją jak już na prawdę jest zasyfiona strasznie się to myje ach ta polerka jeszcze raz dzięki,

właśnie można pokombinować górne szafki fronty np. wysoki połyski a dolne mat też fajnie ja chcę znowu w kolorach szarości:tak:

a dużo daliście za kuchnie możesz napisać na priva jeśli możesz oczywiście:tak:

nasze krzesełko do karmienia wygląda prawie tak samo i ma prawie wszystko to co wymieniłaś brak tylko dodatkowego poddupnika dla mlodszych dzieci :tak:jest w szaro-białym kolorze,

moja mała nadal śpi, ja włosy wyprostowałam i czekam chyba pójdziemy na spacer ok.15stej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mirelka moje to niby grafit ale bardziej ciemny szary jak dla mnie. Wiesz co myślę ze nie daliśmy dużo bo ok 8,5 tys za same meble a wiem ze to drogi interes.... Brakuje mi jeszcze sporo "życia" w taj kuchni i nie wiem co tam dac. musze kupic rolety i coś na ćsiane. Miała byc biała półka ale mam lampe nad stolikiem i by sie gryzł to. pusta scianę mam oczojebną fioletową. kolor frontów bardziej tu widać:

Załączniki

• 100_5732.jpg
    100_5732.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 53
onanana sliczna masz kuchnie kochana :-) ale widac ze tez sie trzeba niezle napracowac w niej zeby tak blyszczala :tak:

Moj szkrabik zrobil sobie krotka drzemke a teraz bawi sie w lozeczku :-)

Witajcie Dziewczęta!!

Poleciałam wczoraj do mojej lekarki z tą nieśpiącą Małą i okazuje się, że to...ząbki!! Nic innego, wszystko zdrowe - gardło, nos, uszy. Ona się mnie pyta, co jej dawałam na te bolesne ząbkowanie, a ja że nic. Nawet Ibum pani nie dała? No nie. Wyszło na to, że ją tak na żywca z tym bólem trzymałam. No przyznam, że ja taka nie-lekowa jestem, nie lubię brać leków, no ale poleciałam do apteki i dałąm jej ten Ibum. Szału nie było, ale poprawa ze snem jest. Spała w nocy 2x po 4h!! Juhuuuuu!!

ząbkowanie
- podałam Małej Camilię, ale nie działało, to zresztą lek homeopatyczny. Żel Dentinox N w pierwszych 2 dniach działał rewelacyjnie i natychmaistowo, widziałam jaką ulgę jej przynosił, a teraz juz jakoś nie działa

krzesełka - ja jestem taka na eko nastawiona i na funkcjonalność jednocześnie, więc kupiłam takie krzesełko drewniane, z tyłu ma stolik, więc jak Mała porośnie, to się je obraca i mamy stolik z krzesełkiem Klup

onanana faktycznie wygląda jak szara fajny kolor, a to tylko mebelki tyle czy jeszcze coś w tej cenie było a jak dużą masz kuchnię , my chcemy jechać do Ikea żeby nam zrobili kosztorys i porównać z innym kosztorysem z studnia kuchennego podobaj mi się to w Ikea że mają fajne rozwiązania,
u mnie na początku też będzie minimalistycznie w sumie tak mi się podoba ale dodatki typu rolety, kwiatki, świeczki, obrazki, koszyczki będą mile widziane:tak:

maggipka to fajnie że lekarz niczego się nie dopatrzył wszystkiemu winne ząbki, ja to się boję jak moja mała będzie przechodziła ząbkowanie

link cosik nie działa:tak:

Czesc dziewczyny,
jakos ostatnio nie mam weny zeby pisac ale regularnie czytam co u was. Niestety teraz juz niewiele pamietam co komu chcialam napisac ale jedno pamietam na pewno:
helenka - wierze ze rehabilitacje pomoga i Olek bedzie zdrowym i radosnym dzieckiem, ja doskonale wiem co czujesz i co przechodzisz, nie wiem czy znasz nasza historie ale Kinga urodzila sie z zespolem Downa a nastepnie miala martwicze zapalenie jelit i majac 5 dni miala operacje ratujaca jej zycie, przeszlismy bardzo duzo i jeszcze wiele przed nami, tez chodzimy na rehabilitacje i do logopedy no i czekamy na termin operacji laczenia jelit. Wiec rozumie co przechodzisz i trzymam kciuki za Olka. Zycze Wam duzo sily i wytrwalosci a napewno dacie rade ze wszystkim i bedzie dobrze.

My wlasnie dzis mamy kolejne spotkanie z fizjoterapeutka i logopeda, zobaczymy co powiedza, potem chce isc zwazyc Kinge. W poniedzialek jedziemy do Dublina na kontrast i po tym badaniu lekarze maja w koncu przedyskutowac kiedy bedzie operacja. Troche zaczynam sie juz tym stresowac, ale wolalabym zeby byla jak najszybciej, zeby juz bylo po tym wszystkim i wreszcie moje dziecko pozbedzie sie tego woreczka z brzuszka. Teraz jak jest bardzo aktywna to istny koszmar, czasami zmieniamy woreczek nawet dwa razy dziennie a i tak jeszcze przecieka.
W ostatnia sobote spotkalam sie z dwoma kolezankami z pracy na lunchu, bylam z Kinga i musze przyznac ze ona jest aniolkiem na pokaz, nawet na minute sie nie obudzila, przespala nawet pore karmienia, w koncu zebralam sie do domu bo balam sie ze mi sie zaglodzi, jak podjechalam pod dom momentalnie sie obudzila, ona chyba ma wbudowany jakis GPS, bo zawsze sie budzi jak wracamy do domu.
W piatek zostawiam Kinge z tata a ja ide razem z moja firma na obiad a potem na drinka, nie ukrywam ze naprawde mam ochote na to wyjscie.

onanana kuchnia naprawde super ale fakt jest co w niej polerowac.

maggipka
ciesze sie ze Amelka zdrowa i to "tylko" zabki, mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej. Moja przyjaciolka tez ma straszne problemy ze snem syna, pierw kolki, potem zabki a teraz to juz sami nie wiedza co a lekarz powiedzial im "a czego sie panstwo spodziewaj dajac dziecku na imie Marek - nocny marek" no i faktycznie do dnia dzisiejszego przespal im pojedyncze noce, mam nadzieje ze tak nie bedzie w waszym przypadku.

Hej dziewczyny u nas nocka straszna,chyba pierwsza taka odkąd przestałam karmić :szok: mała budziła się co godzinę, musiałam ją głaskać i włączać pozytywkę :-( od wczoraj ma temperaturę powyżej 38,5, dziś po południu dobiło do 39 :crazy: pojechaliśmy do lekarza,ale ten po zbadaniu stwierdził, że to tylko zęby, ale po powrocie do domu mała zrobiła rzadką kupkę już 3 dziś i boję się aby to nie był jakiś cholerny rotawirus, Lenka była szczepiona ale podobno i tak dziecko może zachorować :eek:

Sorki, że nie odpisze każdej z osobna, trochę was podczytywałam na telefonie i przeczytałam, że na tapecie powroty do pracy :-) ja wracam 4 czerwca i nie dlatego, że muszę, mamy bardzo dobrą sytuację finansową i mogłabym spokojnie siedzieć z małą w domu ale nie chcę :no: w tv ostatnio usłyszałam fajne zdanie, że szczęśliwe matki wychowują szczęśliwe dzieci, a ja jako kurka domowa ;-) nie czuje się dobrze. Lenka zostanie z nianią, a mama wraca do pracy, mam takie same obawy jak wiele z was, bo to prawie rok nieobecności :sorry:

reklama
Margo to prawda dziecko może mieć rotawirusa ale łagodniej go przechodzić bo miesiąc temu siostry córka (też szczepiona) miała rotawirusa ale mam nadzieję, że to nie to.

Onanana ładną masz kuchnię! Mi się marzy podobna ale jeszcze nie teraz niestety....
Ja szukam jakiegoś dobrego kremu ujędrniającego i antycelulitowego ale nei wiem jaki zastosować... folią owijanie to bardzo dobra sprawa i lepiej działają kremy

Helenka współczuję Wam naprawdę, jak opisałaś co i jak to mi się Was szkoda zdrobiło i naprawde dziękuję Bogu że moja ma tylko tą asymetrię i obniżone napięcie. POmodlę się o zdrówko dla Was;***

Wpadła do nas dziś siostra na godzinę myślałam już że padnę bo te jej szkraby są zbyt żywe jak na mnie i siły mi opadły. Idę niedlugo z małą na spacer bo przez siostrę straciłam tyle czasu a niunia teraz spi więc zjemy i wyjdziemy chociazby do nas na podwórko

Do góry