reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola u wielu dziewczyn teraz to spanie i osłabienie jest, musi przesilenie:-D, wykaraskasz się :-D
Cocca między naszymi bobasami widze 2 dni różnicy, moja Paćka też tragicznie ostatnio sypia, wieczorkiem jest ok, po kapieli pada i tak ze 4-5 godzin śpi, jazda się zaczyna ok. 1 w nocy, albo o 3 budzi się i tyle...pospane..nocne recytacje, piszczenie, krzyki, tak ze dwie godziny to trwa, potem sie tłucze, wierci, niby śpi ale stęka ,kwęka, praktycznie juz nie śpi do rana, ja zombiak:no:....nie mam pojęcia co się z nią porobiło, ząbki jej póki co nie wyłażą, wg wykresu nie jesteśmy w trakcie żadnego skoku rozwojowego..no nie wiem :no::no:

reklama
heloł lasencje!;-)
Pojechałam dziś po całości! Usypiałam Filipa po 15 i padłam razem z nim i obudziłam się dopiero o 18.30!! Byłam wściekła na siebie, bo o 19 kąpiel i lulu i jak on mi niby miał za pół godziny iść spać znowu skoro tyle czasu spaliśmy???!!:szok: A dodatkowo on obudził się w czasi tej drzemki ze strasznym płaczem, ale ja zamiast wstać do niego to dawałam mu smoka do tej pory aż usnął:-( Co za okropna matka ze mnie! On napewno był głodny!!!:szok: Następnym razem przy tak niskim ciśnieniu będę się ratować kawą, bo byłam jak wrak człowieka ....

Gola a próbowaliście w innej parafii? Na pewno musi sie gdzieś dać, nie wierzę, że wszyscy księża są aż tak restrykcyjni. Weźcie zaświadczenie ze swojej parafi, że ksiądz odmawia chrztu i szukajcie gdzie indziej. W razie czego zgłoś się do mnie :-) Ja mam księdza w rodzinie
Anek ja tez już od 3 miesiąca życia Filipka nie trzymam tak ścisłej diety:-). jem podobnie jak Gola, oprócz czekolady, bo ta u nas uczula:-(
sabrina Ty już w japonkach?!:szok: A ja jeszcze balerinek na dobre nie założyłam. Zazdraszczam Ci:rofl2:

Powiem Wam, ze nachodzi mnie co rusz taka mysl, ze macierzyństwo jest niesamowite.... dzieci sa cudowne... a w momencie gdy sie dowiedzialam ze jestem w ciazy myslalam, ze moje zycie sie skonczylo :p

dokładnie:-) często mam takie same myśli i rozumiem Cię w 1OO%:tak::-):-):happy:

martika nie wyrzucaj sobie tej drzemki, przecież nie jesteśmy robotami , mamy prawo mieć gorsze samopoczucie i czasem poratowac się wtykaniem smoka do rozwrzeszczanego dzioba;-) Dla Filipka i tak jesteś jego jedyna najukochańszą mamusią:-)

martttika ale dobre spanie mieliscie i jestes najlepsza mamusia dla Filipka nic mu nie bedzie ze tyle se pospal :-D mysmy spali od 15:30 tak do 17 dzisiaj :tak:
Gola Polunia nadrabia spanie nocne w dzien ;-)
Niunia wspolczuje pogody,a taka pogoda jest najgorsza taka depresyjna az :baffled: Ja sie az boje jaka pogoda przyjdzie po tym sloncu,pewnie beda ulewy przez tydzien albo 2 jak to tutaj czesto jest :tak:

martttika- próbujemy! Mam nadzieję, że jeszcze zaniesiemy POę do Chrztu i nie będzie musiała sama dreptać :-D
Majuska - moja Pola jest tak jak Fa rnuś z 08.11 i już też pisałam, że chyba od 2-3 tygodni gorzej sypia i wybudza się w nocy!:angry:

Ssabrinaa ale Wam zazdroszcze takiej pogody:tak:sliczne zdjecia w takim miejscu spacerowac to mozna kilka godzin super!!

martttika bardzo dobrze ze sie przespałas ja jak tylko mam wolna chwile to tez sie kłade z małym Jestes wspaniała mama i nie gadaj głupot!!

Ja ostanio mało spie ba mały jakis sie marudny zrobił myslałam ze moze zeby ale nic nie widac:-)tragedia u nas taka pogoda ze młody co 2 godziny w dzien idzie na godzinna drzemke a ja razem z nim:-D
Czy Wasze dzieci tez czesto kichaja?

aga mój kicha bardzo często (po kilka razy dziennie), a dodatkowo teraz budzi się z zatkanym noskiem, ale mam nadzieję, że to nie alergiczne, a przez suche powietrze :/ Dziś rozwiesiłam pranie na kaloryfery, więc z rana zobaczę rezulataty
Gola próbuj, próbuj, bo to nie jest aż tak wielka przeszkoda, żeby dziecka nie ochrzcić :) Poza tym też bym nie zrezygnowała z jedynego brata na chrzestnego

Na szczęście moje dziecię poszło normalnie spać, pytanie tylko kiedy ja dziś się położę haha. Staram się w dzień też łapać drzemki, ale dziś to zaszalałam :)

Na noc zaplanowałam wcielić w życie patent nimfii tzn. przygotowałam w sypialni mleczko, ciepłą wodę i nie będę musiała biegać do kuchni, żeby zrobić jedzonko. Ciekawe jak mi pójdzie :)

A w sobotę prawdopodobnie będę miała kolejną rozmowę o pracę :) Chyba w końcu życie trochę się nade mną zlitowało :)

P.S. coś mi forum szwankuje:/

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,
dorwalam sie do kompa w koncu.
U nas kolejny cudowny dzien, pogoda typowo letnia ale od jutra ma sie temperatura obnizac wiec korzystalismy ile sie dalo.
Dzis tez wybralam sie do lekarza zeby zrobic badanie krwi i zeby mnie zobaczyla lekarka po tych nocnych zawrotach glowy. Mialam strasznie niskie cisnienie 84/54, zazwyczaj mam ok 100/70 ale nigdy az tak niskie, pobrala mi krew i wyniki beda w przyszlym tygodniu.
Kindze tak sie spodobalo lezenie na boczku ze jak ja klade na mate to od razu sie obraca, z brzuszkiem roznie bywa, jeszcze ma problemy z wyjeciem raczki.
Tak wogole to Kinga ma dzis 5 miesiecy ale ten czas leci...

Niuniunia jestem tego samego zdania ze mama nie powinna sie wtracac, mimo szczerych checi zamiast pomoc moze zaszkodzic, wiem jakby to u mnie wygladalo, nawet nie chce myslec. Mam nadzieje ze uda Ci sie samej wplynac na meza.

onanana
- pilates? jestes niesamowita dziewczyno, ja dzis mialam isc na aerobik ale jakos zeszlo i znow nie poszlam, stracilam 1kg i stop ale nie ma sie co dziwic, za malo pracy w to wkladam.
W sobote jak tesc wyjedzie to powrzucam troche zdjec. Musze przyznac ze przynajmniej do tego sie przydal. On jest zawodowym fotografem i filmowcem amatorem wiec strzela nam fotki i kreci a potem zmontuje nam z tego filmik.

Gola strasznie wspolczuje problemow z chrztem, mam nadzieje ze jednak jakos uda Ci sie to pozalatwiac i brat bedzie chrzestnym jeszcze w tym roku.

Martttika kazda z nas czasami potrzebuje troche odpoczynku i nie masz sobie czego wyrzucac. Ciesz sie ze mialas taka mozliwosc bo kinga ma tylko trzy 30 min drzemki w ciagu dnia i to wszystko.
Trzymam kciuki za rozmowe o prace.

Agalodz Kinga tez kicha kilka razy dziennie, rano tez czesto budzi sie z zatkanym noskiem ale powietrze na pewno nie jest u nas za suche (min 50% wilgotnosci) jednak w ciagu dnia nie ma katarku, bylam z tym u lekarza ale nic na to nie powiedzial.

Cocca przykro mi ze Franus tak zle sypia, mam nadzieje ze wkrotce mu sie to unormuje. Kinga narazie wizualnie odgryla swoje stopy i czasami sie im przyglada ale jeszcze nie siega do nich.

A ja jutro wybieram sie do fryzjera a Kinge zostawiam z tata i dziadkiem. Dzis rano jak wrocilam od lekarza to okazalo sie ze musieli Kinge wykapac jak mnie nie bylo to woreczek przeciekl (wieczorem przeciekl drugi raz :-() i juz szykowali sie do zmiany woreczka ale ze ja wrocilam to zrobilam to sama, ale beze mnie tez by sobie poradzili.

angie widzisz ale masz pożytek z teścia!! U nas nie ma kto fot pstrykać... Powiedziałam d. ze musimy nowy aparat kupić to znów (jak to z każdą nową rzeczą bywa) będzie sie podniecał i cykał foty;-) Kurde ale zdolniacha z Kingusi z tym leżeniem na boczku. Mój grubasek średnio chce na boczku leżeć, nie mowiąc już o tym żeby sama się obracała... No i wszystkiego dobrego na te 5 m0cy dla Kingusi!! Aha jeszcze miałam pochwalić jakich masz dzielnych mężczyzn w domu!!!
Niuniunia ja mam cycki flakowate już dawno a Maja rośnie i rośnie, także nic się nie martw, pokarmu nie braknie dopóki tego chcesz. Ja z początku panikowąlam ze cyc miękki, że sobie młoda nie poje, teraz to zlewam i traktuję to jako rzecz naturalną, że sobie poje i koniec. jak zaczęłam mniej jeść to nie powiem, było tak że płakała a ja ją przekładałam z cyca do cyca, ale widzę że piersi się przestawiły i teraz czerpią z tego co dostają.
Cocca współczuje tego spania Franusia... mam nadzieję że mu się poprawi;-)
Martttika Ty jesteś zaje**istą mamusią i weź proszę Cię nie myśl, że nie możesz się kochana kimnąć!! Ja mam czasem ochotę Mają potrząsnąć ale to chyba nie znaczy ze zła ze mnie mama?? czasem dzieci dają w kość, lub nie dają pospać i bardzo dobrze Ci któraś z dziewczyn napisała że nie jesteśmy robotami...
Mirelka przypomniało mi się że Ty też miałas jakieś problemy z cerą a ja już przecież 2 tyg po wizycie u dermatologa. Ja walczę z trądzikiem, smaruję się dziennie 2 razy kremem i widzę jakąś poprawę. Pamiętam że Tobie chodziło o blizny. No więc na moje lekarka powiedziała że może smarowanie tymi maściami które mi poleciła coś pomoże, ale wątpi i poleca mikrodermabrazję lub zabiegi laserowe. Dermatolożka ta ma b. dobre opinie i ludzie z całego Śląska zjeżdżają.

no laski ja po pilatesie, chociaż jakoś to nie dla mnie. ja robiłam wieczorem a6w i potem jeszcze ten pilates, jakoś mi ten brzuch juz nie chciał współpracować. Zumba jest weselsza, choć nie powiem, pośmiałyśmy się dziś z moją Basią:-) Widzę że moje głodowanie daje jakieś efekty, bo waga coś tam spada. Ale żeby nie było zbyt pięknie to powiem Wam, ze adwokat mojego brata w swoim biurze otwierał okno, żeby mi duszno nie bylo, bo myślał że ja w ciąży. I weź się tu nie załam. Od kilku tyg ćwiczę, głodzę się prawie (no jem ale jak dla mnie mało trochę bp czuję głód). Brzuch sie do mnie przyczepił i nie chce puścić:-( dziecko moje dziś ladnie spalo jak wyrwalam z domu, także tatuś nie mial stresa jak ostatnio. jutro go może namówie na basen, a do nas zawołamy moją mamę ale to się jeszcze zobaczy;-)

reklama
onanana moj T lubi robic fotki i calkiem niezle mu to idzie, chyba ma to po ojcu. W domu mamy juz trzy aparaty, narodziny Kingi byly pretekstem zeby kupic lustrzanke, ale musze przyznac ze bylo warto.
Wierze ze uwagi ze jestes w ciazy moga dolowac ale jak sama widzisz efekty sa i wkrotce bedzie jeszcze lepiej i na pewno wszyscy to dostrzega, trzymam kciuki, badz dalej tak wytrwala jak jestes a sama zobaczysz.
A gdzie chodzisz do dermatologa? Jak bede w Polsce to tez bede musiala jakiegos odwiedzic a moja lekarka chyba zniknela.

Do góry