reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ale dziewczyny wczoraj na produkowałyście, miałam po odpisywać ale dzieć mój nie mógł jakoś zasnąć to wzięłam ją do nas i chyba ja szybciej zasnęłam niż ona(nie dziwota skoro od północy robiła pobudki co półgodziny i nawet nie na jedzenie, odprawiała swoje tańce czyli twista nogami,a o 4.40 pobudka na dobre, poszła przed 7 na drzemkę a o 8 już na nogach, musiałam nas wyszykować i oddelegować małą do dziadka bo mama szła na 11 na zumbe:-D)zresztą ostatnio nam dni szybko lecą, mama chodzi na zumbe, wraca już po mału do pracy, to na spacery, zakupy, trochę u dziadków, i trzeba iść spać.a wczoraj jeszcze byliśmy wieczorem na kontroli bioderek-wszystko ok.dziś jakoś pobudka o 6.

angie ale Kingusia juz duża, 5 mc ale leci czas, fajnie że teściu na coś się przysłużył będziecie mieli piękną pamiątkę w postaci zdjęć i filmików
Gola kurcze no szkoda, że brat nie może być chrzestnym, może jeszcze się coś uda zrobić w tym kierunku, trzymam kciuki
onanana nie przejmuj się tymi tekstami, kg na pewno Ci lecą, a na brzuch przyjdzie czas
niuniunia ale masz zaparcie z tym sprzątaniem, ja raz na tydzień tak porządnie sprzątam, no i chyba że jestem wkurzona to też-to taka moja przypadłośc na wyładowanie się, a tak to tylko ogarniam mieszkanko na bieżacą

edit: dostałam wczoraj z hippa łyżeczkę i słoiczek marchewki a już myślałam że nie dostanę tyle czekałam,jeszcze by bobovita mogłaby mnie obdarować jakimiś gratisami

Ostatnia edycja:
reklama
cocca cierpię razem z tobą bo u nas tak wieje, że raz mało co mi wózka nie wywróciło :szok: ale ja wyłażę na podwórko otulam cieplutko małą i choć na 30 minut idziemy
sabrina zazdroszczę japonek :sorry:ja wczoraj wyszłam w bluzie dresowej na miśku i jak mnie deszcz z gradem złapał to byłam cała mokra :wściekła/y:
marttika daj spokój ja często tak robię rano jak mi się chce jeszcze pospać po porannym karmieniu i często bywa tak, że ja pierwsza zasypiam :-D a mała pomarudzi i też w końcu zaśnie, powodzenia na rozmowie w sobotę :-)
angie wszystkiego najlepszego dla Kingi, Lenka też ma dziś 5 mini urodzinki :-D
onanana nie jesteś sama mnie się ostatnio pani jedna w parku spytała "a piesek tak ciąga a pani przy nadziei" :-D a że byłam w obcisłej koszulce to bamberek sterczał :-p
niuniunia ja ostatnio mam takiego powera, że sama się zebrałam do porządków, wczoraj 2 okna i nawet małej rzeczy poprasowałam :szok: chyba pierwszy raz! ale dziś od rana nic mi się nie chce, ale to chyba przez tą cholerną pogodę
nimfii gratuluje przespanej nocki :-) oby takich więcej
mirelka ja nie dostałam żadnego pisma a też już jestem na tym urlopie :no: więc pewnie przyznali, jak czas szybko leci już 4 czerwca wracam do pracy

Ja dziś od 7 na nogach, bez mojej ulubionej drzemki:sorry: ale rano byłam na pobieraniu krwi brrrrr :baffled: jutro na 8.00 mam umówioną wizytę u hematologa, zobaczymy co mi powie?
Muszę się koniecznie pochwalić bo Lence idą pierwsze ząbki :-) dwie jedynki na dole naraz wyłażą, wróciłam wczoraj po basenie do domu i mąż mnie pyta czy zauważyłam zęby u naszego dziecka? Myślałam że on żartuje no i rano pierwsze co to palec do buzi małej i faktycznie czuć takie ostre coś w dziąsełku, fajnie :-)

witajcie, ja tyklko na chwilkę, może poźniej będę miała czas żeby ponadrabiać i poodpowiadać, melduję tylko, ze dziś dostałam 3 paczkę z hippa, z pierwszą marchewką, łyżeczką, poradnikiem, herbatką z kopru i próbką kremu na odparzenia.

Dzien dobry :)
margo - gratki dla Lenki , czekamy na foto zęboli ;)
angie - zdolniacha z Waszej Kingusi, Pola po ntensywnych przewrotach na boczki od kilku dni leży jak łazarz, nawet guga coś mniej:confused2: wszystkiego dobrego na te 5 m-cy i 1 dzień ;-)
PS kilka lat temu kupiłam Nikona i muszę Ci powiedzieć, że jak raz się spróbuje lustrzanką cykać foty, to potem od razu widzi się gorszą jakość fot robionych zwykłym aparatem ;)
onanana super, że waga leci w dół, trud się opłaca! Pewno i zaraz brzuszek będzie znikać!
nimfii - ale mieliście nockę! Ja też chcę! :):tak:
Cocca tak samo urodziłyśmy - powiedz mi do kiedy masz macierzyński + ten dodatkowy 4 tygodnie??

Laski pogoda tragiczna!!!!! Leje od połowy nocy, zimno (+2 st) i wieje jak w kieleckim!
na 14:25 jadę do Mysłowic na USG kontrolne bioderek, Pola podobnie jak wczoraj dziś duużo śpi
buziaki:*

HEJKA
margo super jak Lence ząbki niespodziewanie wychodzą ;-)
gola powodzenia na wizycie na usg Poli ;-)
Aneczka to masz całe dnie intensywne ;-)Fajnie że bioderka Zosi są oki :-)
mirelka ale córa dała ci pospać ;-);-) Udanych zakupów :-)
nimffi super Kubuś dał ci pospać :-):-)

U nas tez nocka oki Martynka spała od 22 do 5 cyc i dalej pospała do 6 potem przytuliłam cyca dopiła troszkę i u mnie w łóżku wylądowała do 7.15
Katarku już nie ma ale ma zatkany nosek i ciągle glutki odciągam bo aż bulgoczą już się awanturuje bo od niedzieli ją tak morduję po kilka razy dziennie ma dość :baffled:
Dziewczyny a mi się niedługo kończy ten urlop dodatkowy 11 kwietnia czy też muszę składać wniosek o urlop zaległy ??Jestem ciemna w tych sprawach a czy za ten rok też mogę sobie wziąśc za cały rok ???
Kurcze boję się że po tym urlopie mnie zwolnią jak chodzą słuchy :baffled:
Miłego dnia

aknkusch najlepiej napisać wniosek o zaległy urlop ja tak zrobię wolę wszystko mieć na piśmie no i kadry też tego wymagają, możesz sobie wykorzystać cały urlop za ten rok pamiętaj jeszcze o 2 dniach opieki na dziecko :tak:
dobrze że katarek opuścił Martynkę moja też się drze w wniebogłosy jak jej nosek czyszczę :tak:
Gola powodzenia na USG bioderek:tak:

ja dzis z dobrymi wieściami, bo nie mam juz sączków, wracam do karmienia :-) :-) Muszę to jeszcze z położna skonsultować, ale moim zdaniem jest ok i będę próbować. ciekawe czy uda mi się przywrócić laktację?:eek:

margo gratuluję zombalów:-) mialam Ciebie zapytać jak ubierasz Lenkę na spacer? Polarowy kombinezon czy zimowy? Bo ogłupieć można przez tą pogodę... Ja wczoraj tez wychodziłam, a od wiatru użyłam folii przeciwdeszczowej i jakoś było (choc też zastanawiałam się czy nie polecę razem z wózkiem).
Wszystkiego najlepszego dla Lenki na jej 5 miesięcy :-)

mirelka ale te 2 dni to liczyć razy 12 miesiące czy jak?? czy odkąd jest Martynka ??i ująć to jakoś na tym wniosku czy jak??:baffled:
marttika super aby cycochy były już 100% sprawne tego ci życzę :-)

reklama
mirelka fajnie, że u ciebie ze zdrówkiem lepiej, ja zakładam polarkowy kombinezon i mam taką polarową wkładkę do wózka :-)
ankusch 2 dni w ciągu roku, możesz wziąść ty albo twój mąż :-)

PS moje dziecko to maniak TV, żeby TV oglądać wyciąga szyję jak żyrafa :-D

Do góry