reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

angie no właśnie ja się już cieszyłam ze są jakieś efekty a tu kolejne pytanie czy w ciąży jestem hehe... Staram się być wytrwała ale widok mojego brzucha mnie zniechęca a ochota na coś słodkiego jest masakryczna;-)

Co do dermatologa o proszę: Dermatologia Cyfrowa - Grażyna Kamińska - Winciorek babka ma b. dobre opinie. Przyjmuje prywatnie 100 zł za wizytę. Tylko uprzedzam że trzeba się wcześniej zapisać.

reklama
Onanana Dzieki za namiary, jak bede w koncu mogla poleciec do pl to na pewno wczesniej sie umowie.
Doskonale rozumie Twoja ochote na slodkie, ja dzis zjadlam loda Magnum :zawstydzona/y: U mnie jest za to odwrotnie, mowia mi ze wrocilam do figura sprzed ciazy a ja wiem ze jestem grubsza i sie zle z tym czuje, ach jakos damy sobie z tym rade

onanana spoko, spoko, tłuszcz na brzuchu niestety trzyma się najdłużej, lecisz juz zapewne z innych części ciała, przyjdzie i czas na brzuch, zobaczysz, gratuluję samozaparcia, niesamowita jesteś, u mnie niestety zero chęci do ćwiczeń, ale mam to gdzieś, jak to tam było w "przeminęło z wiatrem"??...pomyślę o tym jutro?:-D:-D

U mnie dzisiaj pierwsza noc przespana od niepamiętnych czasów, od 19 do 6.30 z jedna malutka przerwą na cyca o 3, czuje sie jak młody Bóg:-D, ale żeby nie było tak pięknie to jest paskudna pogoda i będziemy "kisić " w domu.
Na 11 idę do rodzinnej z tymi moimi bolącymi krzyżami, już mnie wysłała na RTG, zrobiłam, mam zdjęcia ,ale opis mówi, że jest bez zmian, więc dziś będziemy radzić dalej.....krzyż mnie nadal boli i stawy biodrowe, nawet w nocy jak się przekładam z boku na bok, to mi tam coś w nich strzela..echch...SKS:no:
Dziewczyny ja też mam problemy z cerą, udało mi się do fajnej dermatolog trafic i bardzo mi pomogła, mam cerę naczynkowa , sucha i w dodatku zaczyna mi się trądzik różowaty, straszne to jest g***o:no:, ratuje sie kremami z Avene , sa dla mnie idealne ( niestety cena powala ) i mam taki żel Finacea na te zmiany trądzikowe. Wydaję na kremy lecznicze, ale za to wogóle się teraz nie maluję, więc oszczędzam na kosmetykach kolorowych;-) znajomi mnie rozpoznają na chodniku więc nie jest jeszcze tak źle:-)

Majuśka dzięki za pocieszenie:-D:-D Ja cały czas na to liczę, że ten brzuch zacznie chudnąć, póki co jest tragedia:-( A co do cery to ja tez mam okropną i jestem zła że to zaniedbałam bo nie miałabym teraz tylu blizn, no ale cóż teraz wydam dużo więcej kasy na pozbycie się ich.
Angie jak przyjedziesz do dermatologa to może znajdziesz czas na kawusię?? Kiedy będziesz w PL?

Młoda spała jak zawsze, zasnęła ok 20, wstała po 7 (tzn chyba wcześniej coś śpiewała ale marudzenie zaczęła po 7) pojadła, dałam jej książeczkę i czytała w łóżeczku do 9 a ja dosypiałam;-) U nas szaroburo. Nie wiem czy nie pojadę do pracy bo mam tam coś do zrobienia..
Miłego dnia maminki;-)

onanana teraz dermatologia stoi na dość wysokim poziomie, dasz rade , poradzisz sobie z problemami na buźce, ważne, że masz kontakt z dobrym dermatologiem,dawniej jak ja byłam jeszcze młoda i piękna, to nie było tyle mozliwości co teraz, kosmetyczka czyściła twarz, a nawet leczyli trądzik naświetlając lampami coś ala solarium, że niby to miało wysuszać, ale ile szkody innej robiło, to Bógjeden wie ;)
Angie zapomniałam wcześniej złożyć najlepsze życzenia Kigusi na ten piąty miesiąc:-D:-D czegóż tu można życzyć najwięcej..tylko zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!

Moja śpi już drugą godzinę, a matka szaleje po necie zamiast chałupę poogarniać;-):-D

Hej laski,

u nas dziś znowu pracowity dzień - kolejny dzień sprzątania... Dziś chciałabym dokończyć kuchniię i wymyć łazienkę ale zobaczymy jak mi moja królewna na to pozwoli bo jestem z nią sama a ona cwaniak nie chce sama się bawić..

U nas nocka w miarę, mała zasnęła o 20:30 i wstała o 6 rano - o zgrozo... czuję się jak zombie dziś!

Co do tych trądzików, pryszczy itp to mnie ciągle coś wysypuje;( I robią mi się blizny cholerka jak zza czasów nastolatki, muszę iść do dermatologa znów bo mi te blizny pozostaną na twarzy i to bez względu na to czy wicisnę daną krostę czy nawet jej nie tknę to i tak pozostaje blizna:( No i mam jakąś różową skórę na twarzy, wnerwia mnie to bo zawsze miałam taką ładną, że nie musiałam się malować a teraz bez podkładu nie wyjdę bo wstyd!

Onanana ja też mam zawsze cycki tzw flakowate ale jakoś nie czuję by były pełne jak zawsze a jutro jadę do szkoły i w niedzielę cały dzień mnie nie będzie i jak to moje małe będzie jadło jak ona MM nie chce jeść, a ściągać nie mam co;( A może spróbuję jedną pierś odciągnąć i przeczekać 4godz aż wyprodukuje się mleko kolejne i drugą pierś odciągnąć? Może laktator by coś tu pomógł?

Ja też ostatnio próbowałam A6W ale niestety mój brzuch po niej zaczął mnie tak boleć i ciągnąć, że nie wiem czy znów zacząć ją robić i brzuszki czy jeszcze nie czas, jak myślicie?

Ostatnia edycja:
Witam mamusie
onanana tak obiecałam sobie że się wybiorę na mikrodermabrazję lub zabiegi laserowe z tymi bliznami ale jakoś nie mogę się zmobilizować a powiem szczerze że już nie mogę patrzeć na te blizny (najwięcej mam na policzkach) a przy bladej twarzy jest to mega widoczne, pryszcze na szczęście mi już nie wyskakują fajne że masz taką fajną dermatolog :tak:
Majuska a jakich kremów z Avene używasz słyszałam dobre opinie o tych kosmetykach ja myślę nad zakupem tego
Kosmetyk Wszechczasów (KWC): Avene Diacneal/Triacneal - YouTube

Angie wszystkiego dobrego dla Kingusia na te 5 miesięcy dużo zdrówka

ale dziś paskudnie za oknem brrrrry

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zapomnialam wczoraj pochwalic Kubusia :)

Na FB pisalam, to niektore wiedza ;)

Spal sobie wczoraj od 20 do 6 rano bez pobudki :-)
A dzis wstal dopiero o 5 na mleczko i poszedl jeszcze spac do 6.30.

Widze ze deszczowe dni sprzyjaja lepszemu spaniu :)
Cudownie!

nimfii to fajnie Kubuś pospał
ja też nie mogę narzekać wczoraj zasnęła o 21.00 spała do 7.00 rana bez pobudki na mleczko:tak: zjadła o 7.30, trochę po marudziła, i śpi od 10.00:tak:

idę domek ogarnąć trochę po południu chcę jechać na zakupy do Pepco i Lidla może na solarium pójdę się odprężyć :tak:

a miałam jeszcze pisać od dziś jestem już na dodatkowym urlopie macierzyńskim 4tyg. pismo wysłane do kadr ale nie dodałam od nich żadnego pisma że mi przyznali wiem że nie mogą nie przyznać wy dostałyście jakieś pismo potwierdzające że wam przyznali

Majuska,dzięki no nic kupię i wypróbuje też miałam Iwostin nic nie pomógł:no:

Miłego dnia
:-)

mała mi się budzi ale pospała 30min
:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Niuniunia może te zaczerwienienia to właśnie cera naczynkowa, ja sie dowiedziałm u dermatolog, że taka mam, no i na niej zaczynają po pewnym czasie robic se taki emałe krostki ropne i to jest własnie trądzik różowaty. Taka cera to przesr...e, wymaga bardzo specjalnej pielęgnacji.
Mirelko akurat tego kremu nie mam, mam serie typowo do skóry z naczynkami i bije na głowę wszystkie inne firmy ( Iwostin, Farmaceris itp. ) Mam tez od nich krem do suchej skóry Coldkrem i jest równiez rewelacyjny, tak więc podejrzewam, że i ten Twój krem może być super, ja bym go na pewno wypróbowała. Ja na swój trądzik mam zaleconą Finaceę, bo to inny typ trądziku;-)
Aha...solarium polecam omijać szerokim łukiem...to strasznie szkodzi!!! Chwilowo sie wydaje, że fajnie wyglądamy i lepiej nam z tym, ale efekty długofalowe sa tragiczne wręcz!!

Ostatnia edycja:
Do góry