reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

cześć dziewczyny!
U nas tz już dziś pogoda nie za ciekawa, idą takie gęste chmury, pewnie będzie padać.

Anek
, tak jak dziewczyny piszą, to chyba dobrze, że to nie ta babka będzie się opiekować Zosią, bo nieodpowiedzialna widać, ja ci już pisałam, jak Nimfii, że warto poszukać na tym portalu niania.pl, do mnie zgłosiło się tyle pań, że teraz aż się boję tych rozmów, tyle ich będzie!!
Maggipka- nawet nie wiem jak jest u nas, ja zdecydowałam, że syna do chrztu całego na biało ubierać nie będę, ma garniturkowe sopdnie i do tego biała kurteczka, do tego pod spodem biała koszula i kamizelka.
Kasiek ale będziecie mieli Małą księżniczę na chrcie!! Rzeczywiście mało jest okazji, żeby tak wystroić dziewczynkę jak księzniczkę :-)
Mycha uważam, że nie mają prawa was wyrzucić z mieszkania, tym bardziej z małym dzieckiem, ale gady z tych ludzi, sorry za drastyczny opis, ale człowiek jeszcze ostygnąć nie zdążył a oni już ręce po kasę wyciągają....
Anna, Angie, może warto choć morfologię zrobić, może jakaś niedokrwistosc was męczy? albo za mało jecie wróbelki :-)
Ssabrina masz rację, że czasem aż wstyd się przyznawać, że się jest Polakiem, jak takie egzemplarze chodzą pijane czy kradną.
Katarek a przechodziłaś grypę, bo to może być powikłanie po niej.
Aneczka współczuję z mękami usypiania, ja też wczoraj szału dostawałam, bo Mały się chyba wyspał a kładłam go w miarę wcześniej, bo po 19 i zasnąć nie chciał. Oczywiście cięzko mu zasnąć leżąc w łóżeczku, to go lulać muszę. Jak już jest w taki półśnie, to czasem lulam go kocykiem w łóżeczku i zasypia. Znalazłam w sieci książkę o usypianiu dzieci, ale moim zdaniem jest trochę kontrowersyjna, bo jakoś automatycznie podchodzi do usypiania dzieci. Moim zdaniem każde dziecko jest inne, nawet to samo dziecko ma w przeciągu jakiegoś czasu różne potrzeby i ciężko mu odmówić przytulenia przed snem czy kołysania.Ja uważam tylko, że zasypianie przy cycku nie jest dobre. Wstawiam link do książki w linkowni.
Onanana jeśli chodzi o rocznik, to ja w ogóle stara dupa, bo 82 :-)
Gola ja wdziałam tzw.jazzówki za skórki i były w sam raz na tą pogodę, ale miałam skarpetę, więc mnie nie obtarły :-) Onanana ja wczoraj przymierzałam szpilki, bo szukam na chrzciny i większość taaaakaa niewygodna, że pomyślałam, że może po ciąży mi się stopy zdeformowały:szok:
A co do płaczu Majuni to też nie mam pomysłu, ale może jak piszesz, doskwierał jej nadmiar wrażeń???
Julianna, Katarek ja kupuję i na Allegro i w lumpku, bo mam fajny niedaleko i kupiłam już Arturowi tyle świetnych rzeczy, że chyba bym majątek zapłaciła, gdybym nówki kupowała i pewnie takich fajnych bym nie dostała, bo dużo rzeczy z Anglii, Hiszpanii.
A propo dziewczyn, które zniknęły z forum, to właśnie zastanawiałm się, co z Bryszką i Julieet, ale ona odeszła dość wcześnie, szkoda, że już nie piszą z nami, mam nadzieję, że u nich wszystko ok..

No, my dziś pójdziemy na krótki spacerek do południa a na 15.30 idę do kosmetyczki na pedicure, Mały będzie miał fajny spacerek z dziadkiem i babcią.
Miłego dzionka leseczki!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej maminki :-)
U nas pogoda wyglada obiecujaca,slonce slicznie swieci wiec na pewno spacerek zaliczymy :tak:
U nas nocka bardzo dobrze,chociaz po tym jak wczesnie zasnal wczoraj to sie obawialam ze nie bedzie spal moj gadulec ale bylo spoko:tak: po 21 dostal butle dalam mu tak jak Julianna tzn podobnie do 150ml MM dodalam mu 2 miarki kaszki ryzowej z jablkami :tak: pochlonal cala ta butle i obudzil sie dopiero o 3:30,gadal jak najety ale jak dostal butle jeszcze pogadal sobie troche i zasnal i spal tak do 6:30 :-D a teraz lezy u siebie w lozeczku i sie bawi i gada :-D
Gola spoko,spoko wybaczone kochana ;-) Ja jeszcze troche posiedzialam i tez poszlam spac bo juz mnie zmeczenie bralo :tak:
onanana pewnie Majeczka z wrazenia zasnac nie potrafila i sie meczyla i dlatego tak plakusiala,mam nadzieje ze dzisiaj bedzie juz lepiej i bedzie ladnie spala ;-)
kasiek sliczna sukieneczke kupiliscie,malutka bedzie wygladac jak ksiezniczka a ta pelerynka jest boska normalnie :-D

Edit: Musze jeszcze dodac ze nasi kochani sasiedzi sprawili sobie psa i to takiego dosc duzego widzialam go z okna ale na moje oko to chyba owczarek jest i w nocy jak zaczal szczekac to normalnie wyskoczylam na rowne nogi bo nie wiedzialam co sie dzieje moj A tak samo :confused2::no:

Ostatnia edycja:
Kurde i po pięknej pogodzie....
Maja noc jak zawsze. Wstałyśmy ok 8, a teraz siedzimy i ja czytam BB a ona ogląda baję "czytając" jednocześnie książeczkę:-)
Angun jesteś w wieku mojego D.:-D Udanego wyjścia na pedicure. Muszę znaleźć na gruponie;-)
Ssabrina Ty masz z tymi sąsiadami jazdę!!! Rany, jak nie remonty to psy!! współczuję kochana..
kasiek koniecznie musisz sie pochwalić zdjęciami małej po chrzcie!! Ceny tych ciuszków kosmiczne!! Dobrze że dostaliście rabat:tak: I powiem Ci ze fajnie że Twój mąż tak sie interesuje i angażuje w ubiór malutkiej. Mój to raczej zakłada co ja naszykuję..
magggipka tak jak Nimfii pisze może zapytaj w parafii. Ale jak Ci powiedzą że ma być białe to zapytaj tez czy Ci w różowym dziecka nie ochrzczą. Wydaje mi się że nie na tym ma polegać sakrament chrztu i nieistotne jest czy dziecko ma białą sukienkę czy różową. Może tez nie wszystkich stać na kupowanie specjalnych ubrań na ta okoliczność. Niektórzy mają jeden zestaw ubranek takich ladnych na wizytę u lekarza, czy własnie jakąś uroczystość.
Gola no to miałaś z tym wstawaniem do smoczka... heh współczuję. Ja moje dzicię dziennie po nogach całuję że tak pięknie w nocy śpi;-)

onanana oj prawda,prawda zwlaszcza ze sasiadow mam kolo siebie az dwochz lewej i z prawej bo domy mamy szeregowe jeden do drugiego przystawiony wiec w nocy np.kazdy ruch uslyszysz u sasiada,pamietam jak jeszcze w ciazy bylam i spalam w naszej sypialni to w furie wpadalam kiedy sasiadowi poradzil budzik czasem dzwonic 30 minut o 5 rano a mnie sie tak dobrze spalo a potem ciezko bylo zasnac :eek: a do remontu juz sie przyzwyczailam,robia go w dzien o normalnych godzinach tak od 10 do 18 wiec mnie to tam juz wisi niech se nawet sciany burza tak zeby mi tylko moich nie poburzyli bo dzielic sie nie chce domem :-D

Zaraz ide kapac mojego spiocha bo po wczorajszym spaniu Sami nie dal mi szansy nawet go troche umyc :-D

Dzien dobry dziewczyny,

Poczytałam posty z ostatniego weekendu i... nie ogarniam już tradycyjnie, która co napisała:cool: Jestem tak wnerwiona przez tą nianię od siedmiu boleści, że szok. Szukałam już na niania.pl ale tam babki chcą od 10 pln za godzinę:szok: No to halllllo, po co ja studia kończyłam jak niańką zostać mogłam. Nie wezmę przecież baby, która zabierze mi 80% pensji (bo przecież tata Zosi się nie dołoży). Puściłam już wieści po moich starszych ciotkach emerytkach, czy kogoś nie znają... zobaczymy. Chcę właśnie jakąś emerytkę, która ma z czego żyć a tak chce tylko dorobić... Bo w przeciwnym razie, to będzie kiepsko. Jak pójdę na wychowawczy, to nie będę miała żadnego dochodu i już mnie nie przyjmą z powrotem do pracy, więc wrócić w maju muszę. Żłobka nie ma u nas w mieście, jest w mieście obok, ale mają za dużo chętnych i biorą tylko od siebie z miasta.

Kotki, muszę chyba co godzinę sprawdzać BB i odpisywać na bieżąco, bo inaczej się gubię:baffled:

Kasiek - cudne te sukienusie, ale kurcze ja muszę poszukać czegoś tańszego - z niecierpliwoscia czekam na foty ze Chrztu - dziekuje za linki! Wasza cora bedzie wygladac jak mala elegantka! Pieknie
Anek takie nianie sobie wiecej zycza niz ja zarabialam majac grupe dzieci (10-15)pod opieka i jeszcze w DD nie traz kolacje sie robilo, mylo okna, naczynia - wszystko to co w domu...
Ssabrinaa - Ci to sie chyba z choinki urwali z tymi remontami, teraz jeszcze psiur... Wspolczuje....
onanana - odkad sie mloda urodzila, nie przespalam jeszcze zadnej nocy, najgorsze jest to, ze ona sie obudzi i nawija (jedyny plus, ze nie placza, bo chyba bym "ja na targu sprzedala";) Caluj nie tylko nozki Majusi za te piekne nocki:tak:

Gola84 patrzyłam na Allegro i stroje chrzcielne kosztują ok 50-100 zł. Ja kupiłam nowy ale wystawię na Allegro po uroczystości. Myślę, że ten komplet tak za. ok. 100 zł. powinien się sprzedać. Zobaczymy?
Za wszystko zapłaciłam 212 zł. (sukienka z kapelusikiem, pelerynka, body, opaska).

Gola84 patrzyłam na Allegro i stroje chrzcielne kosztują ok 50-100 zł. Ja kupiłam nowy ale wystawię na Allegro po uroczystości. Myślę, że ten komplet tak za. ok. 100 zł. powinien się sprzedać. Zobaczymy?
Za wszystko zapłaciłam 212 zł. (sukienka z kapelusikiem, pelerynka, body, opaska).
Zgadzam się :tak::tak:

Gola ehh no co zrobisz,czasem sasiedzi daja czadu ale nie sa jeszcze tacy zli,u tych jednych na razie z remontem cisza,pewnie czekaja na wyplate zeby dalej ruszyc z nim albo skonczyli bo kilka dni temu widzialam jak przywozili jakies meble :-p:-D a oni to maja tez psa i do tego kota a ich kociak to mi wiecznie sra na ogrodku i wygrzebuje mi kwiatki bo oni maja beton w ogrodzie i altanke se zrobili malutka a kwiaty w donicach a u nas jest trawa i kwiatki w ziemi normalnie raj dla kocura :sorry: a Ci z drugiej strony to sa znowu sami faceci:baffled: i se pieska jeszcze sprowadzili tak jakby ich nocne gadania i opowiadania nie wystarczyly nam :tak: bo Ci to robia w pizeriach i na drugich zmianach wiec przylaza do domu w nocy a ida spac nad ranem :baffled:
Kochana Anglia,zyc nie umierac :-D
kasiek pewnie ze Ci sie sprzeda komplecik,bo super jest a bedzie tylko raz uzywany wiec prawie jak nowy ;-)
Anek no niezle se licza nianie :tak: ale tak jak piszesz warto poszukac jakies emerytki ktora se chce dorobic bo Cie nie oskubie tak bardzo :tak: zycze powodzenia kochana ;-)

Ja wlasnie okapalam Samiego dostal butle i on poszedl znowu spac :happy: pogoda cos kiepsko juz unas wyglada,czarne chmury przylazly :sorry::baffled:

reklama
anek z tymi emerytkami tez nie jest kolorowo.... Musi byc taka co cieszy sie dobrym zdrowiem zeby nadazyc za malym dzieckiem :tak: Wiem jak to jest z niańkami. Kiedys sama chcialam nia byc. A moja przyjaciolka jest nia juz 9 lat! I na razie nie zamierza zmieniac zawodu bo wlasnie dobrze zarabia, mimo iz na czarno.

edit: A wiesz ze sa takie zaklady pracy ktore zatrudniaja opiekunki na umowe o prace. Nie wile ile zarabiaja, ale ciocia mi o tym mowila, bo wlasnie zamierza na emeryturze sobie u nich dorabiac zajmujac sie dziecmi. Ona mieszka w Czeladzi a ten zaklad pracy jesy w jednym z miast na śląsku tylko nie pamietam ktorym. Ponoc tam wlasnie sa takie emerytowane opiekunki miedzy innymi.

Ostatnia edycja:
Do góry